Aptauja ilgs līdz 23. oktobrim.
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.244 Rīgā 2012.gada 10.aprīlī (prot. Nr.18 33.§) Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 8.decembra noteikumos Nr.1415 "Kārtība, kādā tiek administrēti un uzraudzīti tirgus intervences pasākumi augkopības un lopkopības produktu tirgū, īstenojot Eiropas Komisijas programmu vistrūcīgākajām personām"Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma 6.panta otro daļu Izdarīt Ministru kabineta 2009.gada 8.decembra noteikumos Nr.1415 "Kārtība, kādā tiek administrēti un uzraudzīti tirgus intervences pasākumi augkopības un lopkopības produktu tirgū, īstenojot Eiropas Komisijas programmu vistrūcīgākajām personām" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 196.nr.; 2010, 204.nr.; 2011, 95., 189.nr.) šādus grozījumus: 1. Aizstāt 4.punkta ievaddaļā vārdus "Tieslietu ministriju" ar vārdiem "Kultūras ministriju". 2. Izteikt 23.punktu šādā redakcijā: "23. Lauku atbalsta dienests slēdz līgumu ar organizāciju par izdevumu segšanu saskaņā ar Padomes Regulas Nr. 1234/2007 27.panta 7.punkta otrās daļas "b" apakšpunktu." 3. Papildināt noteikumus ar 23.1 punktu šādā redakcijā: "23.1 Organizācija četru mēnešu laikā pēc 2012.gada programmas sadales plāna izpildes perioda beigām iesniedz Lauku atbalsta dienestā Padomes Regulas Nr. 1234/2007 27.panta 7.punkta otrās daļas "b" apakšpunktā noteiktos izmaksas attaisnojošos dokumentus. Ja organizācija minētajā termiņā izmaksas attaisnojošos dokumentus neiesniedz, tā atmaksā saņemto finansējumu." 4. Papildināt noteikumus ar 25.2.3.apakšpunktu šādā redakcijā: "25.2.3. 12 mēnešu - gaļas produktiem;". 5. Papildināt noteikumus ar 26.3., 26.4., 26.5., 26.6., 26.7., 26.8. un 26.9.apakšpunktu šādā redakcijā: "26.3. auzu pārslu biezputra ar ogām vai augļiem - 0,14 kilogramu; 26.4. pankūku milti - 0,4 kilogrami; 26.5. kartupeļu biezputra - 0,2 kilogrami; 26.6. griķi - 0,3 kilogrami; 26.7. manna - 0,5 kilogrami; 26.8. kviešu milti (augstākā labuma) - viens kilograms; 26.9. sautēta cūkgaļa - 0,25 kilogrami." 6. Aizstāt 31.punktā vārdus "Tieslietu ministriju" ar vārdiem "Kultūras ministriju". 7. Papildināt noteikumus ar 41.2 punktu šādā redakcijā: "41.2 Papildus šo noteikumu 3.punktā minētajām personām 2012.gadā pārtikas produktus programmas ietvaros ir tiesības saņemt arī: 41.2 1. ģimenēm vai atsevišķi dzīvojošām personām, kas atzītas par maznodrošinātām saskaņā ar pašvaldību saistošajiem noteikumiem par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu, uzrādot attiecīgās pašvaldības sociālā dienesta izziņu par maznodrošinātās ģimenes (personas) statusa piešķiršanu; 41.2 2. ģimenēm vai atsevišķi dzīvojošām personām, kas atzītas par tiesīgām saņemt Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā noteikto vienreizējo pašvaldības pabalstu ārkārtas situācijā, ja to apliecina attiecīgās pašvaldības sociālais dienests." 8. Izteikt 1.pielikumu šādā redakcijā: 9. Izteikt 2.pielikumu šādā redakcijā: "2.pielikums Atlases kritēriji programmas īstenošanai
Piezīme. * Pārtikas un veterinārais dienests." 10. Papildināt 4.pielikumu ar XII, XIII, XIV, XV un XVI nodaļu šādā redakcijā: "XII. Auzu pārslu biezputras ar ogām vai augļiem ražošanas un kvalitātes kritēriji
XIII. Kartupeļu biezputras ražošanas un kvalitātes kritēriji
XIV. Mannas ražošanas un kvalitātes kritēriji Manna atbilst Komisijas 2006.gada 19.decembra Regulas (EK) Nr. 1881/2006, ar ko nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos, pielikuma 2.sadaļas 2.1.11.apakšpunktā noteiktajiem kritērijiem.
XV. Griķu ražošanas un kvalitātes kritēriji Griķi atbilst Komisijas 2006.gada 19.decembra Regulas (EK) Nr. 1881/2006, ar ko nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos, pielikuma 2.sadaļas 2.1.11.apakšpunktā noteiktajiem kritērijiem.
XVI. Sautētas cūkgaļas* ražošanas un kvalitātes kritēriji 1. Sautētas cūkgaļas ražošanas kritēriji: 1.1. cūkgaļa atbilst Komisijas 2006.gada 19.decembra Regulas (EK) Nr. 1881/2006, ar ko nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos, pielikuma 3. un 5.sadaļā noteiktajiem kritērijiem un Eiropas Komisijas 2005.gada 15.novembra Regulas (EK) Nr. 2073/2005 par pārtikas produktu mikrobioloģiskajiem kritērijiem 1.pielikuma 2.nodaļas 2.1.sadaļas 2.1.8.apakšpunktā minētajam; 1.2. pārtikas piedevas, kas ietilpst produkta sastāvā, atbilst Eiropas Parlamenta un Padomes 2008.gada 16.decembra Regulas (EK) Nr. 1333/2008 par pārtikas piedevām prasībām, kā arī normatīvajiem aktiem par obligātajām nekaitīguma prasībām pārtikas piedevām un pārtikas produktiem, kuros izmantotas pārtikas piedevas; 1.3. sautēta cūkgaļa atbilst Eiropas Parlamenta un Padomes 2004.gada 29.aprīļa Regulas (EK) Nr. 852/2004 par pārtikas produktu higiēnu XI nodaļā minētajām prasībām. 2. Sautētas cūkgaļas ražošanas procesa kritērijs - sautēta cūkgaļa ražota saskaņā ar ražotāja deklarētajām prasībām un ražotāja apstiprināto receptūru un tehnoloģisko instrukciju, iepakojuma veids - divdaļīga metāla kārba, ar viegli atveramu vāku, neto masa - 250 g, uzglabāšanas režīms no 0 līdz +25 ºC. 3. Sautētas cūkgaļas organoleptiskie rādītāji:
Piezīme. * Cūkgaļa - ne mazāk kā 65 %, dzīvnieku izcelsmes tauki - ne vairāk kā 33 %, sāls - ne vairāk kā 2 %, sojas piejaukums produkta sastāvā nav pieļaujams, ražošanas procesā nav pieļaujams izmantot mehāniski atdalītu gaļu, produkta ražošanas procesā kā izejvielu nedrīkst izmantot dzīvnieku izcelsmes subproduktus." Ministru prezidents V.Dombrovskis Zemkopības ministre L.Straujuma |
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 8.decembra noteikumos Nr.1415 "Kārtība, kādā tiek administrēti ..
Statuss:
Zaudējis spēku
Saistītie dokumenti
|