Ministru kabineta noteikumi Nr.218
Rīgā 2012.gada 27.martā (prot.
Nr.17 15.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada
26.maija noteikumos Nr.485 "Bioloģiskās lauksaimniecības
uzraudzības un kontroles kārtība"
Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku
attīstības likuma
11.panta pirmo daļu un trešās daļas 1.punktu
1. Izdarīt Ministru kabineta 2009.gada
26.maija noteikumos Nr.485 "Bioloģiskās lauksaimniecības
uzraudzības un kontroles kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2009,
90.nr.; 2010, 90.nr.; 2011, 134.nr.) šādus grozījumus:
1.1. papildināt 16.punktu aiz skaitļa un vārda
"2.pielikumam" ar vārdiem un skaitli "un
informāciju par saražotās produkcijas atlikumu iepriekšējā gada
31.decembrī";
1.2. izteikt 52.punkta pirmo teikumu šādā
redakcijā:
"Pārtikas un veterinārais dienests informāciju par
katru importēto vai noraidīto bioloģiskās lauksaimniecības
produktus saturošu kravu ievada Pārtikas un veterinārā dienesta
robežkontroles informācijas sistēmā un 24 stundu laikā pēc
informācijas ievadīšanas nosūta tā dokumenta kopiju, pamatojoties
uz kuru krava ievesta saskaņā ar Komisijas Regulas Nr. 1235/2008
6.panta 1.punktu vai 13.pantu, kontroles institūcijai, kas
kontrolē importētāju.";
1.3. izteikt 59.punktu šādā redakcijā:
"59. Kontroles institūcija katru gadu līdz
30.aprīlim elektroniski nosūta reģistrēšanai valsts aģentūras
"Lauksaimniecības datu centrs" (turpmāk - datu centrs)
Bioloģiskās lauksaimniecības statistikas informācijas sistēmā šo
noteikumu 16.punktā minēto informāciju, ievērojot datu centra
noteikto datu formātu.";
1.4. izteikt 59.1 4.apakšpunktu šādā
redakcijā:
"59.1 4. katru gadu līdz
5.septembrim nosūta kontroles institūcijai informāciju par katra
īpašnieka vai pilnvarotās personas ganāmpulkā esošo
lauksaimniecības dzīvnieku skaitu un dzīvnieku vienību skaitu
kārtējā gada 1.jūlijā.";
1.5. papildināt noteikumus ar 60.1,
60.2 un 60.3 punktu šādā
redakcijā:
"60.1 Kontroles institūcija
lauksaimniecības dzīvnieku, ganāmpulku un novietņu reģistrā, kas
ir valsts informācijas sistēmas "Lauksaimniecības datu
centra informācijas sistēma" sastāvdaļa (turpmāk -
lauksaimniecības dzīvnieku, ganāmpulku un novietņu reģistrs),
ievada informāciju par individuāli apzīmējamā lauksaimniecības
dzīvnieka vai lauksaimniecības dzīvnieku grupas atbilstību
Padomes Regulā Nr. 834/2007 un Komisijas Regulā Nr. 889/2008
noteiktajām prasībām:
60.1 1. mēneša laikā:
60.1 1.1. pēc šo noteikumu
9.3.apakšpunktā minētā lēmuma pieņemšanas;
60.1 1.2. pēc tam, kad saņemts šo
noteikumu 49.punktā minētais lēmums par atļaujas izsniegšanu
operatoram Komisijas Regulas Nr. 889/2008 9.panta 4.punktā,
42.panta "a" apakšpunktā un Komisijas Regulas
Nr. 889/2008 47.panta "a" un "b" apakšpunktā
minētajā gadījumā;
60.1 1.3. pēc normatīvajos aktos par
dzīvnieku un no tiem iegūto produktu aprites kārtību, kas nav
regulēta Eiropas Savienības tieši piemērojamos aktos par
bioloģisko lauksaimniecību, minētās atļaujas
piešķiršanas;
60.1 2. 10 dienu laikā pēc
Komisijas Regulas Nr. 889/2008 65.panta 3.punktā minētā ziņojuma
izvērtēšanas par katru bišu saimi;
60.1 3. divu darbdienu laikā pēc šo
noteikumu 11.5.apakšpunktā minētā lēmuma pieņemšanas.
60.2 Datu centrs:
60.2 1. nodrošina kontroles institūcijai
autorizētu pieeju lauksaimniecības dzīvnieku, ganāmpulku un
novietņu reģistram, ievērojot normatīvajos aktos par datu
aizsardzību noteikto kārtību;
60.2 2. nodrošina kontroles institūcijai
iespēju ievadīt šo noteikumu 60.1 punktā minēto
informāciju par visu ganāmpulku, novietni vai katru individuāli
apzīmējamu dzīvnieku vai katru dzīvnieku grupu;
60.2 3. ievada šo noteikumu
60.1 punktā minēto informāciju par katru individuāli
apzīmējamu lauksaimniecības dzīvnieka pēcnācēju, ja tas ir
reģistrēts ganāmpulkā vai novietnē, kas atbilst Padomes Regulā
Nr. 834/2007 un Komisijas Regulā Nr. 889/2008 noteiktajām
prasībām;
60.2 4. ievada šo noteikumu
60.1 punktā minēto informāciju par katru individuāli
apzīmējamu dzīvnieku, ja:
60.2 4.1. dzīvnieks ir iekļauts
ganāmpulkā atbilstoši Komisijas Regulas Nr. 889/2008 9.panta 2. un
3.punktā minētajiem nosacījumiem;
60.2 4.2. ganāmpulkā ievesto pieaugušo
lauksaimniecības dzīvnieku skaits viena kalendāra gada laikā
nepārsniedz Komisijas Regulas Nr. 889/2008 9.panta 3.punktā
noteikto.
60.3 Kontroles institūcija 10 dienu
laikā pēc Komisijas Regulas Nr. 889/2008 65.panta 3.punktā minētā
ziņojuma izvērtēšanas pārbauda lauksaimniecības dzīvnieku,
ganāmpulku un novietņu reģistrā ievadītās informācijas atbilstību
Padomes Regulā Nr. 834/2007 un Komisijas Regulā Nr. 889/2008
noteiktajām prasībām.";
1.6. papildināt noteikumus ar XI nodaļu šādā
redakcijā:
"XI. Noslēguma
jautājumi
66. Šo noteikumu 60.1 punkts,
60.2 1. un 60.2 2.apakšpunkts stājas spēkā
2012.gada 1.jūlijā.
67. Šo noteikumu 60.2 3. un
60.2 4.apakšpunkts un 60.3 punkts stājas
spēkā 2013.gada 1.janvārī.";
1.7. izteikt 2.pielikumu šādā
redakcijā:
"2.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 26.maija
noteikumiem Nr.485
Pārskats par bioloģisko
saimniecību
Pārskata periods 20__.gada
1.janvāris-31.decembris
Juridiskās personas
nosaukums |
|
Juridiskās personas reģistrācijas Nr. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fiziskās personas
(pilnvarotās personas) vārds, uzvārds |
|
Fiziskās personas (pilnvarotās personas) personas
kods
Juridiskā adrese vai
deklarētās dzīvesvietas adrese |
|
Sertifikāta vai izziņas Nr. |
|
Kontroli veica:
- sertifikācijas institūcija "Vides
kvalitāte"
|
|
- valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību
"Sertifikācijas un testēšanas centrs"
|
|
Saimniekošanas veids
Lauksaimniecības (turpmāk
- l/s) produkcijas ražotājs - audzētājs |
|
L/s produkcijas
pārstrādātājs |
|
L/s produkcijas
importētājs |
|
Platība
|
Rindas kods
|
ha
|
Lauksaimniecībā izmantojamā zemes platība (turpmāk -
LIZ) kopā |
10 000
|
|
Sertificētā
LIZ |
20 000
|
|
1.1.tabula
Augkopība
Kultūra
|
Rindas kods
|
Platība
(ha) (precizitāte 0,01)
|
Saražotā produkcija
(t) (precizitāte 0,001)
|
Izlietotā
produkcija
|
Vidējā pārdošanas cena
(Ls/t)
|
Produkcijas
tirdzniecības vietas (atzīmēt
galvenās)*
|
pārdotā produkcija
(t) (precizitāte 0,001)
|
saimniecībā izmantotā
produkcija (pašpatēriņš) (t) (precizitāte 0,001)
|
1.pārejas
gads
|
2.pārejas
gads
|
bioloģiskā
l/s
|
1.pārejas
gads
|
2.pārejas
gads
|
bioloģiskā
l/s
|
kopā
|
bioloģiskā
l/s
|
konvencionālā
|
bioloģiskā
l/s
|
A
|
B
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
|
10
|
11
|
12
|
|
Graudaugi
(1100=1110+1111+..+1117) |
1100
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
Vasaras
kvieši |
1110
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ziemas
kvieši |
1111
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rudzi |
1112
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mieži, vasaras,
ziemas |
1113
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Auzas |
1114
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tritikāle |
1115
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Griķi |
1116
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Graudaugu un pākšaugu
mistri graudiem |
1117
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pākšaugi (sēklu
produkcija) (1200=1210+1211+..+1214) |
1200
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
Zirņi |
1210
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pupiņas |
1211
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lopbarības
pupas |
1212
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vīķi |
1213
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lupīna |
1214
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kartupeļi |
1310
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cukurbietes (bez
sēkliniekiem) |
1320
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lopbarības saknes (bez
sēkliniekiem) |
1330
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Graudaugi, pākšaugi, to mistri zaļbarībai
un skābbarībai |
1340
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tehniskās
kultūras (1350=1351+1352+..+1358) |
1350
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
Apiņi |
1351
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rapsis un
ripsis |
1352
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ārstniecības
augi** |
1353
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Garšaugi |
1354
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lini |
1355
|
|
|
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
Kaņepes |
1356
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pārējās tehniskās
kultūras |
1357
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ķimenes |
1358
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dārzeņi |
Atklātā laukā
kopā (1400=1401+1402+..+1419) |
1400
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
Galviņkāposti |
1401
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ziedkāposti |
1402
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pārējie
kāposti |
1419
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Puravi |
1403
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Salāti |
1404
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sīpoli
lociņiem |
1405
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pārējie lapu un kātu
dārzeņi |
1406
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gurķi |
1407
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomāti |
1408
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kabači |
1409
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ķirbji |
1410
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pārējie augļu
dārzeņi |
1411
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Galda
bietes |
1412
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Burkāni |
1413
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sīpoli |
1414
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ķiploki |
1415
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mārrutki |
1416
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pārējie
sakņaugu dārzeņi |
1417
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zaļie
zirnīši |
1418
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Segtās platības (kopējā izmantotā platība
(m2)) |
1500
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomāti
(m2) |
1501
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gurķi
(m2) |
1502
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Salāti
(m2) |
1503
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Redīsi
(m2) |
1504
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Loki
(m2) |
1505
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pārējie dārzeņi
(m2) |
1506
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ziedi
(m2/1000 gab.) |
1507
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stādi
(m2/1000 gab.) |
1508
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zemenes
(m2) |
1509
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sēnes (m2) |
1510
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dārzeņi sēklu ieguvei |
1520
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lopbarības augi |
Zālāji
kopā (1610=1611+1612) |
1610
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
Viengadīgie
zālāji |
1611
|
|
|
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
Ilggadīgie
zālāji |
1612
|
|
|
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
No kopējiem zālājiem |
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
siens
|
1615
|
x
|
x
|
x
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
skābbarība
|
1616
|
x
|
x
|
x
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sēkla
|
1617
|
x
|
x
|
x
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kukurūza zaļbarībai |
1620
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zaļmēslojuma kultūras |
1710
|
|
|
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
Nektāraugi |
1720
|
|
|
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
Lopbarības sakņaugi sēklu
ieguvei |
1730
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pārējās kultūras |
1740
|
|
|
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
Papuve kā daļa no augsekas |
2000
|
|
|
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
Dabīgās ganības un
pļavas
|
3000
|
|
|
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
siens
|
3100
|
x
|
x
|
x
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
skābbarība
|
3200
|
x
|
x
|
x
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neizmantotās LIZ platības |
5000
|
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
Atmatas |
6000
|
|
|
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
Ziedi |
7000
|
|
|
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
Datums*** |
|
|
|
|
|
|
|
|
(paraksts***)
|
|
(vārds un
uzvārds)
|
Piezīmes.
1. x - nav jāaizpilda.
2. * Tirdzniecības vietas: T - tieši no
saimniecības; TR - tirgus; L - lielveikali; V - veikali; BV -
specializētie bioloģiskās produkcijas veikali; P - pārstrādei; E
- eksportam; C - citur.
3. ** Ārstniecības augi, kas tiek kultivēti
vai kas tiek ievākti no citām saimniecības LIZ platībām (augļu
dārzi, pļavas, grāvmalas u.c.).
4. *** Dokumenta rekvizītus "Datums"
un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments
ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko
dokumentu noformēšanu.
1.2.tabula
Augkopība
Kultūra
|
Rindas kods
|
Platība (ha)
(precizitāte 0,01)
|
Saražotā produkcija
(t) (precizitāte 0,001)
|
Izlietotā
produkcija
|
Vidējā pārdošanas cena
(Ls/t)
|
Produk-cijas
tirdznie-cības vietas (atzīmēt galvenās)**
|
stādījumi
kopā
|
t.sk.
ražojošie*
|
pārdotā produkcija
(t) (precizitāte 0,001)
|
izmantotā produkcija
saimniecībā (pašpatēriņš)
(t) (precizitāte
0,001)
|
1.pārejas
gads
|
2.pārejas
gads
|
bioloģiskā
l/s
|
1.pārejas
gads
|
2.pārejas
gads
|
bioloģiskā
l/s
|
1.pārejas
gads
|
2.pārejas
gads
|
bioloģiskā
l/s
|
kopā
|
bioloģiskā
l/s
|
konven-cionālā
|
bioloģiskā
l/s
|
A
|
B
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
|
10
|
11
|
12
|
13
|
14
|
15
|
Augļu dārzi un
ogulāji kopā (4000=4010+
4011+..+4023) |
4000
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
Ābeles |
4010
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bumbieres |
4011
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Smiltsērkšķi |
4012
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Plūmes |
4013
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ķirši |
4014
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jāņogas |
4015
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Upenes |
4016
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ērkšķogas |
4017
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aronijas |
4018
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zemenes |
4019
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Avenes |
4020
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dzērvenes |
4021
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Augstās
zilenes |
4022
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pārējie |
4023
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Datums*** |
|
|
|
|
|
|
|
|
(paraksts***)
|
|
(vārds un
uzvārds)
|
Piezīmes.
1. x - nav jāaizpilda.
2. * Ražojošie stādījumi - augļu koku un ogulāju
stādījumi, izņemot jaunos stādījumus līdz pirmajai
ražai.
3. ** Tirdzniecības vietas: T - tieši no
saimniecības; TR - tirgus; L - lielveikali; V - veikali; BV -
specializētie bioloģiskās produkcijas veikali; P - pārstrādei; E
- eksportam; C - citur.
4. *** Dokumenta rekvizītus "Datums" un
"paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir
sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko
dokumentu noformēšanu.
1.3.tabula
Savvaļas platība*
Kultūra
|
Rindas kods
|
Platība (ha)
(precizitāte 0,01)
|
Ievāktā produkcija
(kg) (precizitāte 0,1)
|
1.pārejas
gads
|
2.pārejas
gads
|
bioloģiskā
|
1.pārejas
gads
|
2.pārejas
gads
|
bioloģiskā
|
A
|
B
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
Savvaļas platība |
10
|
|
|
|
x
|
x
|
x
|
ārstniecības augi |
11
|
x
|
x
|
x
|
|
|
|
ogas |
12
|
x
|
x
|
x
|
|
|
|
sēnes |
13
|
x
|
x
|
x
|
|
|
|
bērzu
sulas |
14
|
x
|
x
|
x
|
|
|
|
pārējie
(norādīt) |
15
|
x
|
x
|
x
|
|
|
|
... |
16
|
x
|
x
|
x
|
|
|
|
... |
17
|
x
|
x
|
x
|
|
|
|
Savvaļas platība dzīvnieku
ganībām |
20
|
|
|
|
x
|
x
|
x
|
Datums** |
|
|
|
|
|
|
|
|
(paraksts***)
|
|
(vārds un
uzvārds)
|
Piezīmes.
1. x - nav jāaizpilda.
2. * Savvaļas platība ir saimniecības platība,
kas nav lauksaimniecībā izmantotā zeme.
3. ** Dokumenta rekvizītus "Datums"
un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments
ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko
dokumentu noformēšanu.
2.tabula
Dzīvnieku
izcelsmes produkcija
Produkcijas
veids
|
Rindas kods
|
Saražotā
produkcija (precizitāte 0,1)
|
Pārdotā bioloģiskā
produkcija (precizitāte 0,1)
|
Saimniecībā izmantotā
produkcija (pašpatēriņš) (precizitāte 0,1)
|
Vidējā pārdošanas cena
(Ls/par vienību)
|
pārejas
perioda
|
bioloģiskā
l/s
|
konvencionālā
|
bioloģiskā
l/s
|
konvencionālā
|
bioloģiskā
l/s
|
A
|
B
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
Gaļa kautsvarā (kg) |
Liellopu
gaļa |
111
|
|
|
|
|
|
|
|
Aitas gaļa |
112
|
|
|
|
|
|
|
|
Kazas gaļa |
113
|
|
|
|
|
|
|
|
Cūkgaļa |
114
|
|
|
|
|
|
|
|
Putnu gaļa |
115
|
|
|
|
|
|
|
|
Trušu
gaļa |
116
|
|
|
|
|
|
|
|
Pārējā gaļa |
117
|
|
|
|
|
|
|
|
Briežu
gaļa |
118
|
|
|
|
|
|
|
|
Piens, piena produkti |
Svaigpiens (l)
(120=121+..+123) tai skaitā: |
120
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
x
|
govs
piens |
121
|
|
|
|
|
|
|
|
kazas
piens |
122
|
|
|
|
|
|
|
|
aitas
piens |
123
|
|
|
|
|
|
|
|
Piena produkcija saimniecībā
(kg) |
Pilnpiens |
130
|
|
|
|
|
|
|
|
Krējums |
131
|
|
|
|
|
|
|
|
Sviests |
132
|
|
|
|
|
|
|
|
Siers |
133
|
|
|
|
|
|
|
|
Biezpiens |
134
|
|
|
|
|
|
|
|
Jogurts |
135
|
|
|
|
|
|
|
|
Pārējā |
136
|
|
|
|
|
|
|
|
Olas (tūkst. gab.) |
Vistu olas
kopā |
140
|
|
|
|
|
|
|
|
no tām
inkubācijai |
142
|
|
|
|
|
|
|
|
Pārējās olas |
150
|
|
|
|
|
|
|
|
Biškopības produkti (kg) |
Medus |
160
|
|
|
|
|
|
|
|
Vasks |
170
|
|
|
|
|
|
|
|
Ziedputekšņi |
181
|
|
|
|
|
|
|
|
Propoliss |
182
|
|
|
|
|
|
|
|
Peru
pieniņš |
183
|
|
|
|
|
|
|
|
Bišu maize |
184
|
|
|
|
|
|
|
|
Akvakultūras produkti (kg) |
Vēži |
191
|
|
|
|
|
|
|
|
Zivis |
192
|
|
|
|
|
|
|
|
Pārējie |
193
|
|
|
|
|
|
|
|
Vidējais izslaukums no vienas govs (kg/gadā)
___________________________
Vidējais izslaukums no vienas kazas (kg/gadā)
___________________________
Vidējais olu skaits no vienas vistas gadā
________________________________
Datums* |
|
|
|
|
|
|
|
|
(paraksts***)
|
|
(vārds un
uzvārds)
|
Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "Datums" un
"paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir
sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko
dokumentu noformēšanu.
3.1.tabula
Bioloģiskās lauksaimniecības produktu
pārstrāde
Produkcijas
veids
|
Rindas kods
|
Kopējais saražotais
apjoms (t) (precizitāte 0,001)
|
Eksportētais apjoms
(ieskaitot uz ES valstīm) (t) (precizitāte
0,001)
|
Galvenās eksporta
valstis
|
A
|
B
|
1
|
2
|
3
|
Gaļas apstrāde*
(2010=2011+2012+..+2017) |
2010
|
x
|
x
|
x
|
Cūkgaļa |
2011
|
|
|
|
Liellopu gaļa |
2012
|
|
|
|
Aitu un kazu
gaļa |
2013
|
|
|
|
Putnu gaļa |
2014
|
|
|
|
Trušu gaļa |
2015
|
|
|
|
Briežu gaļa |
2016
|
|
|
|
Pārējā gaļa |
2017
|
|
|
|
Gaļas produktu ražošana
un konservēšana**
(210=211+212+..+217) |
210
|
x
|
x
|
x
|
Cūkgaļa |
211
|
|
|
|
Liellopu gaļa |
212
|
|
|
|
Aitu un kazu
gaļa |
213
|
|
|
|
Putnu gaļa |
214
|
|
|
|
Trušu gaļa |
215
|
|
|
|
Briežu gaļa |
216
|
|
|
|
Pārējā gaļa |
217
|
|
|
|
Zivju un zivju produktu
ražošana |
220
|
x
|
x
|
x
|
... |
221
|
|
|
|
... |
222
|
|
|
|
... |
223
|
|
|
|
Datums*** |
|
|
|
|
|
|
|
|
(paraksts***)
|
|
(vārds un
uzvārds)
|
Piezīmes.
1. Gaļas apstrāde - kautķermeņu ieguve kautuvēs,
sadalīšana, iepakošana, atdzesēšana, saldēšana.
2. ** Gaļas produktu ražošana un konservēšana -
gaļas žāvēšana, kūpināšana, sālīšana, gaļas produktu (desu,
cīsiņu, pastētes, rulešu, konservu utt.) ražošana
3. *** Dokumenta rekvizītus "Datums" un
"paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir
sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko
dokumentu noformēšanu.
3.2.tabula
Bioloģiskās lauksaimniecības produktu
pārstrāde
Produkcijas
veids
|
Rindas kods
|
Kopējais saražotais
apjoms (t) (precizitāte 0,001)
|
Eksportētais apjoms
(ieskaitot uz ES valstīm) (t) (precizitāte
0,001)
|
Galvenās eksporta
valstis
|
A
|
B
|
1
|
2
|
3
|
Kartupeļu pārstrāde |
310
|
|
|
|
Augļu, ogu un dārzeņu sulu
ražošana |
320
|
|
|
|
Augļu, ogu,
dārzeņu un sēņu pārstrāde un konservēšana
(330=331+332) |
330
|
x
|
x
|
x
|
Augļu, ogu,
dārzeņu un sēņu pārstrāde un konservēšana |
331
|
|
|
|
Augļu, ogu,
dārzeņu un sēņu apstrāde, mazgāšana, iepakošana |
332
|
|
|
|
Datums* |
|
|
|
|
|
|
|
|
(paraksts***)
|
|
(vārds un
uzvārds)
|
Piezīme. *Dokumenta rekvizītus "Datums" un
"paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir
sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko
dokumentu noformēšanu.
3.3.tabula
Bioloģiskās lauksaimniecības produktu
pārstrāde
Produkcijas
veids
|
Rindas kods
|
Kopējais saražotais
apjoms (t) (precizitāte 0,001)
|
Eksportētais apjoms
(ieskaitot uz ES valstīm) (t) (precizitāte
0,001)
|
Galvenās eksporta
valstis
|
A
|
B
|
1
|
2
|
3
|
Augu eļļas un dzīvnieku
izcelsmes tauku ražošana
(410=411+412+413)
|
410
|
x
|
x
|
x
|
Neapstrādātas eļļas un tauku ražošana
(ieskaitot kaņepju sviestu)
|
411
|
|
|
|
Rafinētas
eļļas un tauku ražošana |
412
|
|
|
|
Margarīna un
līdzīgu pārtikas tauku ražošana |
413
|
|
|
|
Datums* |
|
|
|
|
|
|
|
|
(paraksts***)
|
|
(vārds un
uzvārds)
|
Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "Datums" un
"paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir
sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko
dokumentu noformēšanu.
3.4.tabula
Bioloģiskās lauksaimniecības produktu
pārstrāde
Produkcijas
veids
|
Rindas kods
|
Kopējais saražotais
apjoms (t) (precizitāte 0,001)
|
Eksportētais apjoms
(ieskaitot uz ES valstīm) (t) (precizitāte
0,001)
|
Galvenās eksporta
valstis
|
A
|
B
|
1
|
2
|
3
|
Piena
pārstrāde un siera ražošana
(510=511+512+..+518) |
510
|
x
|
x
|
x
|
Piena apstrāde
(piemēram, pasterizēts, sterilizēts) |
511
|
|
|
|
Salds
krējums |
512
|
|
|
|
Jogurts |
513
|
|
|
|
Krējums |
514
|
|
|
|
Biezpiens |
515
|
|
|
|
Sviests |
516
|
|
|
|
Paniņas |
517
|
|
|
|
Siers |
518
|
|
|
|
Saldējums |
520
|
|
|
|
Datums* |
|
|
|
|
|
|
|
|
(paraksts***)
|
|
(vārds un
uzvārds)
|
Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "Datums" un
"paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir
sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko
dokumentu noformēšanu.
3.5.tabula
Bioloģiskās
lauksaimniecības produktu
pārstrāde
Produkcijas
veids
|
Rindas kods
|
Kopējais saražotais
apjoms (t) (precizitāte 0,001)
|
Eksportētais apjoms
(ieskaitot uz ES valstīm) (t) (precizitāte
0,001)
|
Galvenās eksporta
valstis
|
A
|
B
|
1
|
2
|
3
|
Graudu un
miltu produkcijas ražošana
(610=611+612+613+614) |
610
|
x
|
x
|
x
|
Graudu
malšanas produktu
(miltu, putraimu, pārslu) ražošana |
611
|
|
|
|
Maizes, svaigi
ceptu mīklas izstrādājumu un kūku ražošana |
612
|
|
|
|
Sausiņu,
cepumu un ilgi uzglabājamu konditorejas izstrādājumu
ražošana |
613
|
|
|
|
Makaronu,
nūdeļu un līdzīgu miltu izstrādājumu ražošana |
614
|
|
|
|
Cietes un
cietes produktu ražošana (620=621+622+623) |
620
|
x
|
x
|
x
|
Kartupeļu
ciete |
621
|
|
|
|
Graudaugu
ciete |
622
|
|
|
|
Pārējā
ciete |
623
|
|
|
|
Lopbarības ražošana |
630
|
|
|
|
Suņu, kaķu un citu dzīvnieku barības
ražošana |
640
|
|
|
|
Datums* |
|
|
|
|
|
|
|
|
(paraksts***)
|
|
(vārds un
uzvārds)
|
Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "Datums" un
"paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir
sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko
dokumentu noformēšanu.
3.6.tabula
Bioloģiskās lauksaimniecības produktu
pārstrāde
Produkcijas
veids
|
Rindas kods
|
Kopējais saražotais
apjoms (t) (precizitāte 0,001)
|
Eksportētais apjoms
(ieskaitot uz ES valstīm) (t) (precizitāte
0,001)
|
Galvenās eksporta
valstis
|
A
|
B
|
1
|
2
|
3
|
Tējas, kafijas ražošana |
710
|
|
|
|
Cukura ražošana |
720
|
|
|
|
Kakao, šokolādes, konfekšu un citas
cukurotas konditorejas ražošana |
730
|
|
|
|
Garšvielu, piedevu ražošana |
740
|
|
|
|
Homogenizētas un diētiskas pārtikas
ražošana |
750
|
|
|
|
Medus apstrāde, pārstrāde,
iepakošana |
760
|
|
|
|
Citu biškopības produktu apstrāde,
pārstrāde, iepakošana |
770
|
|
|
|
Gatavo ēdienu ražošana |
780
|
|
|
|
Citu pārtikas produktu
ražošana |
790
|
|
|
|
Datums* |
|
|
|
|
|
|
|
|
(paraksts***)
|
|
(vārds un
uzvārds)
|
Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "Datums" un
"paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir
sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko
dokumentu noformēšanu.
3.7.tabula
Bioloģiskās lauksaimniecības produktu
pārstrāde
Produkcijas
veids
|
Rindas kods
|
Kopējais saražotais
apjoms (t) (precizitāte 0,001)
|
Eksportētais apjoms
(ieskaitot uz ES valstīm) (t) (precizitāte
0,001)
|
Galvenās eksporta
valstis
|
A
|
B
|
1
|
2
|
3
|
Dzērienu
ražošana (810=811+812+..+818) |
810
|
x
|
x
|
x
|
Destilētu
alkoholisko dzērienu ražošana |
811
|
|
|
|
Etilspirta
ražošana no raudzētām izejvielām |
812
|
|
|
|
Vīna
ražošana |
813
|
|
|
|
t.sk. no
vīnogām |
8130
|
|
|
|
Sidra un
pārējo augļu un ogu vīnu ražošana |
814
|
|
|
|
Pārējo
nedestilētu dzērienu ražošana no raudzētām
izejvielām |
815
|
|
|
|
Minerālūdeņu
un bezalkoholisko dzērienu ražošana |
816
|
|
|
|
Alus
ražošana |
817
|
|
|
|
Iesala
ražošana |
818
|
|
|
|
Datums* |
|
|
|
|
|
|
|
|
(paraksts***)
|
|
(vārds un
uzvārds)
|
Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "Datums" un
"paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir
sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko
dokumentu noformēšanu.
3.8.tabula
Bioloģiskās lauksaimniecības produktu
pārstrādē izmantotās izejvielas
Izejvielas
nosaukums
|
Rindas kods
|
Savā saimniecībā
saražotais apjoms (t) (precizitāte 0,001)
|
Iepirktais
apjoms
|
no Latvijas ražotājiem
(t) (precizitāte 0,001)
|
importēts (t.sk. no ES
valstīm) (t) (precizitāte 0,001)
|
galvenās
importētājvalstis
|
A
|
B
|
1
|
2
|
3
|
4
|
Svaigpiens |
11 000
|
|
|
|
|
Cūkgaļa |
12 100
|
|
|
|
|
Liellopu
gaļa |
12 200
|
|
|
|
|
Aitu un kazu
gaļa |
12 300
|
|
|
|
|
Putnu
gaļa |
12 400
|
|
|
|
|
Trušu
gaļa |
12 500
|
|
|
|
|
Briežu
gaļa |
12 600
|
|
|
|
|
Pārējā
gaļa |
12 700
|
|
|
|
|
Zivis |
13 100
|
|
|
|
|
Vēžveidīgie |
13 200
|
|
|
|
|
Medus |
14 000
|
|
|
|
|
Graudi |
21 000
|
|
|
|
|
Milti |
21 100
|
|
|
|
|
Kartupeļi |
22 100
|
|
|
|
|
Dārzeņi |
22 200
|
|
|
|
|
Augļi |
22 300
|
|
|
|
|
Ogas |
22 400
|
|
|
|
|
Sēnes |
23 000
|
|
|
|
|
Rapsis |
24 100
|
|
|
|
|
Linsēklas |
24 200
|
|
|
|
|
Pārējie eļļas
augi |
24 300
|
|
|
|
|
Augi
tējai |
25 000
|
|
|
|
|
Garšaugi |
26 000
|
|
|
|
|
Datums* ________________
|
|
|
(paraksts*)
|
|
(vārds un
uzvārds)
|
Piezīme.* Dokumenta rekvizītus "Datums" un
"paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir
sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko
dokumentu noformēšanu."
2. Šo noteikumu 1.3. un 1.4.apakšpunkts stājas spēkā
2013.gada 1.janvārī.
Ministru prezidents
V.Dombrovskis
Zemkopības ministre
L.Straujuma