Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ministru kabineta noteikumi Nr.130

Rīgā 2012.gada 21.februārī (prot. Nr.10 13.§)
Dziesmu un deju svētku padomes nolikums
Izdoti saskaņā ar Dziesmu un deju svētku likuma
7.panta pirmās daļas 3.punktu un
7.panta pirmās daļas 6.punktu
I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka Dziesmu un deju svētku padomes (turpmāk – padome) darbības mērķi, funkcijas un kompetenci, padomes izveidošanas kārtību un darba organizāciju, kā arī kārtību, kādā tiek izraudzīti nozaru, nevalstisko organizāciju un kultūras centru pārstāvji apstiprināšanai padomē, un minēto pārstāvju izraudzīšanas kritērijus.

II. Padomes darbības mērķis, funkcija, uzdevumi un tiesības

2. Padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt Dziesmu un deju svētku procesa ilgtspēju un tradīcijas tālāknodošanu.

3. Padomes funkcija ir veikt pasākumus, lai nodrošinātu Dziesmu un deju svētku procesa ilgtspēju un tradīcijas tālāknodošanu.

4. Padome veic Dziesmu un deju svētku likumā noteiktos uzdevumus.

5. Padomei ir šādas tiesības:

5.1. atbilstoši kompetencei sadarboties ar valsts un pašvaldību institūcijām, juridiskajām un fiziskajām personām, kā arī ar ārvalstu institūcijām;

5.2. pieprasīt un saņemt no valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī no nevalstiskajām organizācijām padomes uzdevumu izpildei nepieciešamo vispārpieejamo informāciju;

5.3. uzaicināt piedalīties padomes sēdēs ar padomdevēja tiesībām ekspertus un speciālistus, kā arī valsts un pašvaldību institūciju un nevalstisko organizāciju pārstāvjus;

5.4. izveidot darba grupas ar padomdevēja tiesībām konkrētu jautājumu izvērtēšanai un priekšlikumu sagatavošanai;

5.5. patstāvīgi sadarboties ar plašsaziņas līdzekļiem un sniegt informāciju par padomes kompetencē esošiem jautājumiem.

III. Padomes izveidošana

6. Latvijas Nacionālais kultūras centrs nosūta uzaicinājuma vēstules:

6.1. kultūras ministram, izglītības un zinātnes ministram, finanšu ministram, Rīgas domes priekšsēdētājam un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdim – ar lūgumu apstiprināt dalību padomē;

6.2. Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai, Valsts prezidenta Kancelejai un Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālajai komisijai – ar lūgumu deleģēt pārstāvjus darbam padomē.

(Grozīts ar MK 18.12.2012. noteikumiem Nr.917)

7. Nozaru, nevalstisko organizāciju un kultūras centru pretendentus darbam padomē izvirza:

7.1. Latvijas Nacionālā kultūras centra nozaru ekspertu padomes – pārstāvjus atbilstoši kompetencei koru, deju, pūtēju orķestru, tautas lietišķās mākslas, tautas mūzikas, tradicionālās kultūras nozarēs, kā arī nevalstisko organizāciju un kultūras centru pārstāvjus;

7.2. Valsts izglītības satura centra nozaru ekspertu padomes – pārstāvjus atbilstoši kompetencei koru, deju, pūtēju orķestru, tautas lietišķās mākslas, tautas mūzikas un tradicionālās kultūras nozarēs;

7.3. nevalstiskās organizācijas, kuru darbības mērķis ir saistīts ar Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanu un attīstību, – pārstāvjus atbilstoši kompetencei koru, deju, pūtēju orķestru, tautas lietišķās mākslas, tautas mūzikas, tradicionālās kultūras, profesionālās mūzikas nozarēs, kā arī kultūras centru pārstāvjus;

7.4. Latvijas Pašvaldību savienība – kultūras centru pārstāvi;

7.5. Latvijas Radošo savienību padome – profesionālās mūzikas nozares pārstāvi.

(Grozīts ar MK 18.12.2012. noteikumiem Nr.917)

8. Darbam padomē izvirza nozaru, nevalstisko organizāciju un kultūras centru pretendentu, kas atbilst šādiem kritērijiem:

8.1. pieredze pārstāvētajā nozarē vismaz divu Dziesmu un deju svētku sagatavošanā un rīkošanā;

8.2. iesaistīts Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanas un attīstības pasākumu un norišu nodrošināšanā Dziesmu un deju svētku starplaikā;

8.3. pieredze sadarbībā ar valsts un pašvaldību institūcijām un nevalstiskajām organizācijām kultūras vai izglītības jomā;

8.4. nav iesaistīts kārtējo Dziesmu un deju svētku sagatavošanā un rīkošanā kā mākslinieciskais vadītājs vai projekta vadītājs.

9. Piesakot nozaru, nevalstisko organizāciju un kultūras centru pretendentu, Latvijas Nacionālajā kultūras centrā iesniedz šādus dokumentus:

9.1. pieteikumu, kurā pamatota pretendenta izvirzīšana pārstāvībai padomē attiecīgajā nozarē vai jomā;

9.2. lēmuma norakstu vai protokola izrakstu par pretendenta izvirzīšanu;

9.3. rakstisku apliecinājumu, ka pretendents piekrīt būt par padomes locekli;

9.4. pretendenta dzīvesgaitas aprakstu (Curriculum vitae);

9.5. nevalstiskās organizācijas statūtu kopiju, ja pretendentu izvirza nevalstiskā organizācija.

(Grozīts ar MK 18.12.2012. noteikumiem Nr.917)

10. Pretendentus, kas izvirzīti atbilstoši šo noteikumu 9.punktā minētajiem kritērijiem, izvērtē Latvijas Nacionālā kultūras centra izveidota komisija. Minētajā komisijā iekļauj Kultūras ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Nacionālā kultūras centra, Valsts izglītības satura centra, Latvijas Pašvaldību savienības, Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes pārstāvi.

(Grozīts ar MK 18.12.2012. noteikumiem Nr.917)

11. Komisija darbojas saskaņā ar Latvijas Nacionālā kultūras centra izstrādāto nolikumu.

(Grozīts ar MK 18.12.2012. noteikumiem Nr.917)

12. Latvijas Nacionālais kultūras centrs ne vēlāk kā trīs mēnešus pirms padomes darbības termiņa beigām nosūta šo noteikumu 6. un 7.punktā minētajām institūcijām uzaicinājuma vēstules un ievieto Latvijas Nacionālā kultūras centra tīmekļa vietnē sludinājumu ar uzaicinājumu nevalstiskajām organizācijām divu nedēļu laikā izvirzīt pretendentus darbam padomē.

(Grozīts ar MK 18.12.2012. noteikumiem Nr.917)

13. Komisija izvērtē izvirzītos pretendentus un mēneša laikā iesniedz pamatotu priekšlikumu kultūras ministram. Kultūras ministrs attiecīgo pretendentu sarakstu iesniedz apstiprināšanai Ministru kabinetā.

IV. Padomes darba organizācija

14. Pirmo padomes sēdi sasauc Latvijas Nacionālais kultūras centrs. Padomes locekļi pirmajā sēdē no sava vidus atklātā balsošanā ar balsu vairākumu ievēlē padomes priekšsēdētāju.

(Grozīts ar MK 18.12.2012. noteikumiem Nr.917)

15. Padomes sēdes sasauc un vada padomes priekšsēdētājs. Padomes priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda padomes priekšsēdētāja vietnieks. Padomes priekšsēdētāja vietnieku ievēlē padome pēc padomes priekšsēdētāja priekšlikuma.

16. Padomes sēdes sasauc ne retāk kā reizi trijos mēnešos.

17. Papildus padomes sēdes var sasaukt, ja to ierosina vismaz puse no padomes locekļiem, iesniedzot pamatotu iesniegumu Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

(Grozīts ar MK 18.12.2012. noteikumiem Nr.917)

18. Padomes sēdes darba kārtību apstiprina padomes priekšsēdētājs.

19. Latvijas Nacionālais kultūras centrs ne vēlāk kā piecas darbdienas pirms padomes sēdes nosūta padomes locekļiem informāciju par padomes sēdes sasaukšanu, sēdes darba kārtības projektu un sēdē izskatāmo dokumentu projektus.

(Grozīts ar MK 18.12.2012. noteikumiem Nr.917)

20. Padomes loceklis ne vēlāk kā trīs darbdienas pirms padomes sēdes var nosūtīt elektroniski Latvijas Nacionālajam kultūras centram priekšlikumus par paredzēto padomes sēdes darba kārtību, kā arī ierosināt padomes kompetencei atbilstoša jautājuma iekļaušanu padomes sēdes darba kārtībā.

(Grozīts ar MK 18.12.2012. noteikumiem Nr.917)

21. Padomes sēdes ir atklātas.

22. Padomes sēdēs piedalās:

22.1. padomes locekļi;

22.2. uzaicinātās personas. Uzaicinātās personas piedalās tikai to jautājumu apspriešanā, uz kuru izskatīšanu tās ir uzaicinātas;

22.3. Dziesmu un deju svētku rīkotāji – Latvijas Nacionālā kultūras centra un Valsts izglītības satura centra pārstāvji.

(Grozīts ar MK 18.12.2012. noteikumiem Nr.917)

23. Padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vairāk nekā puse no padomes locekļiem.

24. Katram padomes loceklim sēdē ir viena balss. Padome lēmumus pieņem, atklāti balsojot.

25. Padome lēmumus pieņem ar klātesošo padomes locekļu vienkāršu balsu vairākumu. Ja balsu skaits sadalās vienādi, izšķirošā ir padomes priekšsēdētāja balss.

26. Padomes lēmumiem ir ieteikuma raksturs.

27. Padomes lēmumi ir publiski pieejami Latvijas Nacionālā kultūras centra tīmekļa vietnē.

(Grozīts ar MK 18.12.2012. noteikumiem Nr.917)

28. Padomes sēdes protokolē. Sēžu protokolēšanu nodrošina Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

(Grozīts ar MK 18.12.2012. noteikumiem Nr.917)

29. Latvijas Nacionālais kultūras centrs triju darbdienu laikā pēc padomes sēdes elektroniski nosūta padomes locekļiem padomes sēdes protokola projektu. Protokols tiek uzskatīts par saskaņotu, ja piecu darbdienu laikā no padomes locekļiem nav saņemti rakstiski iebildumi.

(Grozīts ar MK 18.12.2012. noteikumiem Nr.917)

30. Padomes sēdes protokolu paraksta padomes priekšsēdētājs.

31. Padomes sēdes protokola glabāšanu nodrošina Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

(Grozīts ar MK 18.12.2012. noteikumiem Nr.917)

32. Padomes locekļi par darbu padomē nesaņem atalgojumu.

V. Noslēguma jautājums

(Nodaļas nosaukums MK 18.12.2012. noteikumu Nr.917 redakcijā)

33. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2005.gada 1.novembra noteikumus Nr.835 "Dziesmu un deju svētku padomes nolikums" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 177.nr.).

34. (Svītrots ar MK 18.12.2012. noteikumiem Nr.917)

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Kultūras ministre Ž.Jaunzeme-Grende
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Dziesmu un deju svētku padomes nolikums Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 130Pieņemts: 21.02.2012.Stājas spēkā: 02.03.2012.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 35, 01.03.2012.
Dokumenta valoda:
LVEN
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
244719
{"selected":{"value":"01.01.2013","content":"<font class='s-1'>01.01.2013.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"01.01.2013","iso_value":"2013\/01\/01","content":"<font class='s-1'>01.01.2013.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"02.03.2012","iso_value":"2012\/03\/02","content":"<font class='s-1'>02.03.2012.-31.12.2012.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
01.01.2013
87
1
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"