Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ministru kabineta noteikumi Nr.931

Rīgā 2011.gada 6.decembrī (prot. Nr.72 22.§)
Noteikumi par zvejas tīklu tirdzniecību un apriti
Izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma 16.panta septīto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka zvejas tīklu tirdzniecības un aprites kārtību.

2. Noteikumi attiecas uz to zvejas tīklu tirdzniecību un apriti (tīklu izgatavošanu to tālākai nodošanai bez atlīdzības citai personai (zvejniekam)), kuru izmantošana zvejā ir noteikta zvejniecību regulējošajos normatīvajos aktos.

3. Noteikumi neattiecas uz:

3.1. zvejas tīkla linuma tirdzniecību un apriti Latvijas teritorijā;

3.2. zvejas tīklu izgatavošanu pašu lietošanai, zvejojot atbilstoši zvejniecību regulējošām tiesību normām;

3.3. zvejas tīklu iegādi ārpus Latvijas to izmantošanai zvejā vai akvakultūras nozarē atbilstoši attiecīgo jomu regulējošajām tiesību normām vai zvejas tīklu tirdzniecībai šo noteikumu II nodaļā paredzētajā kārtībā reģistrētās zvejas tīklu tirdzniecības vietās;

3.4. tirdzniecībai citā valstī paredzētu zvejas tīklu ievešanu Latvijā un pārvietošanu pa tās teritoriju līdz izvešanai no Latvijas.

II. Zvejas tīklu tirdzniecības vietu reģistrācija

4. Zvejas tīklu tirdzniecība, tai skaitā zvejas tīklu ražotāju pašu saražotās produkcijas tirdzniecība (realizācija), ir atļauta tirdzniecības vietās, kuras ir reģistrētas Valsts vides dienestā (turpmāk – dienests).

(Grozīts ar MK 13.08.2013. noteikumiem Nr.548)

5. Persona (Uzņēmumu reģistrā reģistrēts individuālais komersants, komercsabiedrība, zemnieku vai zvejnieku saimniecība, kooperatīvā sabiedrība vai individuālais uzņēmums, kurš nodarbojas ar zvejas tīklu tirdzniecību vai izgatavošanu realizācijai) zvejas tīklu tirdzniecības vietas reģistrācijai iesniedz dienestā iesniegumu saskaņā ar šo noteikumu 1.pielikumu.

6. Dienests 20 dienu laikā pēc šo noteikumu 5.punktā minētā iesnieguma saņemšanas izsniedz apliecību par zvejas tīklu tirdzniecības vietas reģistrāciju (2.pielikums), kā arī ievieto dienesta tīmekļa vietnē, kuras adrese norādīta Valsts reģionālās attīstības aģentūras pārziņā esošajā publisko pakalpojumu katalogā, informāciju par reģistrēto tirdzniecības vietu. Dienests nereģistrē tirdzniecības vietu un neizsniedz apliecību, ja:

6.1. persona nevar apliecināt, ka uzrādīs zvejas tīklu izcelsmi;

6.2. personai ir nodokļu parāds;

6.3. persona ir administratīvi sodīta par tirdzniecības noteikumu pārkāpumiem;

6.4. personai ir atņemtas tiesības nodarboties ar visu veidu komercdarbību;

6.5. persona atkārtoti pieprasa apliecību par zvejas tīklu tirdzniecības vietas reģistrāciju, bet gada laikā pirms iesnieguma iesniegšanas personai šāda reģistrācijas apliecība ir anulēta;

6.6. iesniegumā ir sniegtas nepatiesas ziņas.

7. Ja ir notikušas izmaiņas informācijā, kas ir norādīta šo noteikumu 5.punktā minētajā iesniegumā (arī ja tiek pārtraukta zvejas tīklu tirdzniecība), persona piecu dienu laikā pēc notikušajām izmaiņām par to rakstiski paziņo dienestam. Ja izmaiņas skar zvejas tīklu tirdzniecības vietas reģistrācijas apliecībā iekļautos datus, dienests piecu darbdienu laikā izsniedz jaunu reģistrācijas apliecību un anulē iepriekšējo, bet, ja tiek pārtraukta zvejas tīklu tirdzniecība, anulē izsniegto reģistrācijas apliecību.

III. Fizisku personu – zvejas tīklu izgatavotāju – reģistrācijas kārtība

8. Fiziskajām personām, kuras izgatavo zvejas tīklus no jebkāda veida tīklu linuma (turpmāk – zvejas tīklu izgatavotājs), ir atļauts zvejas tīklus bez atlīdzības nodot zvejniekam, ja minētās personas ir iekļautas dienesta apstiprinātajā zvejas tīklu izgatavotāju sarakstā.

9. Zvejas tīklu izgatavotājs iesniedz dienestā iesniegumu saskaņā ar šo noteikumu 1.pielikumu.

10. Dienests 20 dienu laikā pēc šo noteikumu 9.punktā minētā iesnieguma saņemšanas pieņem lēmumu par attiecīgās fiziskās personas reģistrēšanu un iekļaušanu zvejas tīklu izgatavotāju sarakstā, paziņo lēmumu attiecīgajai personai, kā arī informāciju par to ievieto dienesta tīmekļa vietnē. Dienests atsaka reģistrāciju, ja:

10.1. persona nevar apliecināt, ka uzrādīs tīkla linuma iegādi apliecinošus dokumentus;

10.2. iesniegtie dokumenti ir neprecīzi vai kļūdaini un persona nevar sniegt paskaidrojumu par to saturu;

10.3. iesniegumā ir sniegtas nepatiesas ziņas.

11. Ja ir notikušas izmaiņas informācijā, kas norādīta šo noteikumu 9.punktā minētajā iesniegumā, zvejas tīklu izgatavotāju sarakstā iekļautā fiziskā persona piecu dienu laikā pēc notikušajām izmaiņām par to rakstiski paziņo dienestam. Ja izmaiņas skar zvejas tīklu izgatavotāju sarakstā iekļautos datus, dienests piecu darbdienu laikā atbilstoši precizē reģistrācijas datus un informāciju dienesta tīmekļa vietnē.

IV. Prasības zvejas tīklu tirdzniecībai un apritei

12. Dienests izsniedz zvejas tīklu tirdzniecības vietas reģistrācijas apliecību šo noteikumu 5.punktā minētajām personām katrai zvejas tīklu tirdzniecības vietai. Dienests izsniedz zvejas tīklu tirdzniecības uzskaites žurnālu (3.pielikums). Zvejas tīklu tirdzniecības uzskaites žurnālu pārdevēji var iekārtot un aizpildīt gan papīra dokumenta, gan elektroniska dokumenta formā. Zvejas tīklu tirdzniecības uzskaites žurnālu elektroniska dokumenta formā kārto atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

13. Zvejas tīklu iegāde atļauta tikai dienestā reģistrētajās zvejas tīklu tirdzniecības vietās, un tos drīkst iegādāties:

13.1. zvejnieks, kuram ir dienesta izsniegta zvejas atļauja (licence), kā arī komerczvejnieki, kuriem ir izsniegta licence komercdarbībai zvejniecībā;

13.2. akvakultūras uzņēmums, kurš ir reģistrēts Pārtikas un veterinārajā dienestā;

13.3. cits zvejas tīklu tirgotājs, kura zvejas tīklu tirdzniecības vieta ir reģistrēta dienestā.

14. Pārdodot zvejas tīklu šo noteikumu 13.punktā minētajām personām, pārdevējs zvejas tīklu tirdzniecības vietā pārbauda, vai:

14.1. zvejniekam ir derīga zvejas atļauja (licence) vai komerczvejniekam – derīga licence komercdarbībai zvejniecībā;

14.2. akvakultūras uzņēmumam ir Pārtikas un veterinārā dienesta izdota reģistrācijas apliecība;

14.3. zvejas tīklu tirgotājam ir zvejas tīklu tirdzniecības vietas reģistrācijas apliecība, kurā ir paredzēta zvejas tīklu tālāka pārdošana.

15. Zvejas tīklu pārdevējs veic zvejas tīklu tirdzniecības uzskaites žurnālā atzīmes par katru pārdoto zvejas tīklu, norādot pircēju un attiecīgo šo noteikumu 14.punktā minēto dokumentu, kā arī citu informāciju saskaņā ar šo noteikumu 3.pielikumu.

16. Personas, kurām ir reģistrētas zvejas tīklu tirdzniecības vietas, saskaņā ar zvejas tīklu tirdzniecības uzskaites žurnālā norādīto informāciju līdz gada ceturksnim sekojošā mēneša divdesmitajam datumam iesniedz dienestā zvejas tīklu tirdzniecības uzskaites žurnāla kopiju vai nosūta dienestam minēto žurnālu elektroniska dokumenta formā.

17. Zvejas tīklu izgatavotāju sarakstā iekļautās fiziskās personas izgatavotos zvejas tīklus var bez atlīdzības nodot tikai zvejniekiem, kuriem ir derīga zvejas atļauja (licence).

18. Zvejas tīklu izgatavotāju sarakstā iekļautās fiziskās personas katru gadu līdz 31.janvārim iesniedz dienestā informāciju par iepriekšējā kalendāra gadā izgatavoto un zvejniekiem bez atlīdzības nodoto zvejas tīklu daudzumu un to garumu metros, norādot zvejniekus, kuriem zvejas tīkli nodoti bez atlīdzības.

V. Zvejas tīklu tirdzniecības un aprites uzraudzība

19. Dienests nodrošina šajos noteikumos paredzētās kārtības ievērošanas kontroli.

20. Zvejas tīklu nelikumīgu pārdošanu ārpus reģistrētajām zvejas tīklu tirdzniecības vietām, kā arī to izgatavošanu un nodošanu bez atlīdzības citām personām, ja zvejas tīklu izgatavotājs nav iekļauts zvejas tīklu izgatavotāju sarakstā, kontrolē dienests, Valsts policija un pašvaldības policija.

VI. Atbildība par zvejas tīklu tirdzniecības un aprites noteikumu neievērošanu

21. Dienests var anulēt zvejas tīklu tirdzniecības vietas reģistrācijas apliecību šo noteikumu pārkāpējam vai izslēgt attiecīgo fizisko personu no zvejas tīklu izgatavotāju saraksta arī gadījumā, ja netiek ievērotas šo noteikumu 7., 11., 16. un 18.punktā minētās prasības.

22. Persona dienesta lēmumu par atteikumu izsniegt zvejas tīklu tirdzniecības vietas reģistrācijas apliecību, kā arī par reģistrācijas apliecības anulēšanu vai fiziskas personas izslēgšanu no zvejas tīklu izgatavotāju saraksta var apstrīdēt, iesniedzot iesniegumu dienesta ģenerāldirektoram. Dienesta ģenerāldirektora lēmumu var pārsūdzēt tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

VII. Noslēguma jautājums

23. Personas, kuras nodarbojas ar zvejas tīklu tirdzniecību vai zvejas tīklu izgatavošanu nodošanai bez atlīdzības citām personām, savu darbību dienestā reģistrē līdz 2012.gada 1.martam.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs E.Sprūdžs
1.pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 6.decembra noteikumiem Nr.931

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs E.Sprūdžs
2.pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 6.decembra noteikumiem Nr.931
Tirdzniecības vietas reģistrācijas apliecība

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs E.Sprūdžs
3.pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 6.decembra noteikumiem Nr.931

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs E.Sprūdžs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par zvejas tīklu tirdzniecību un apriti Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 931Pieņemts: 06.12.2011.Stājas spēkā: 09.12.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 193, 08.12.2011.
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
240916
{"selected":{"value":"17.08.2013","content":"<font class='s-1'>17.08.2013.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"17.08.2013","iso_value":"2013\/08\/17","content":"<font class='s-1'>17.08.2013.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"09.12.2011","iso_value":"2011\/12\/09","content":"<font class='s-1'>09.12.2011.-16.08.2013.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
17.08.2013
87
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"