Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.141

Rīgā 2011.gada 11.oktobrī (prot. Nr.67, 5.§)
Par kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība sniedz palīdzību energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamā mājā
Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
27.2panta otrās daļas 4.punktu un piekto daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība (turpmāk –Pašvaldība) līdzfinansē daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumus, kā arī līdzfinansējuma apmēru un piešķiršanas nosacījumus.

2. Pašvaldības līdzfinansējums daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas energoaudita veikšanai tiek piešķirts atbilstoši Pašvaldības budžetā paredzēto līdzekļu apmēram vai, izmantojot piesaistītos finanšu līdzekļus, un veido 80% no energoaudita izmaksām, bet ne vairāk kā Ls 300.

3. Pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu māju energoaudita veikšanai var piešķirt, ja:

3.1. daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopīpašumā esošās daļas pārvaldīšanai izveidota dzīvokļu īpašnieku biedrība (sabiedrība) vai Civillikumā noteiktajā kārtībā noslēgts savstarpējs līgums par mājas kopīpašumā esošās daļas pārvaldīšanu;

3.2. ir iesniegts daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas īpašnieku kopības lēmums par energoaudita veikšanu;

3.3. renovācijas projekta ietvaros tiek plānots veikt vismaz ēkas sienu siltumizolāciju, augšējā stāva pārseguma vai jumta siltumizolāciju, logu nomaiņu koplietošanas telpās, kā arī ēkas ārdurvju atjaunošanu vai maiņu.

4. Iesniegumu Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai energoaudita veikšanai iesniedz daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku pilnvarotā persona. Lēmumu par attiecīgās personas pilnvarošanu pieņem dzīvokļu īpašnieku kopība. Iesniegumam pievieno šādus dokumentus:

4.1. dzīvokļu īpašnieku kopības lēmuma kopiju par energoaudita veikšanu;

4.2. dzīvojamās mājas nodošanas un pieņemšanas aktu par dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesību nodošanu dzīvokļu īpašnieku biedrībai vai ar dzīvokļu īpašnieku savstarpēju līgumu pilnvarotai personai, ja dzīvojamā māja privatizēta saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”;;

4.3. dokumentu, kas apliecina, ka dzīvokļi daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā ir privatizēti saskaņā ar likumu "Par kooperatīvo dzīvokļu privatizāciju”, ja dzīvokļi ir privatizēti saskaņā ar minēto likumu.

5. Iesniegumu Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai energoaudita veikšanai iesniedz Rīgas pašvaldības aģentūrā "Rīgas enerģētikas aģentūra"vai SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", ja daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvalda SIA "Rīgas namu pārvaldnieks". Iesniegumi Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai energoaudita veikšanai tiek pieņemti iesniegšanas secībā pieejamo finanšu līdzekļu apjomā.

6. Rīgas pašvaldības aģentūra "Rīgas enerģētikas aģentūra"vai SIA "Rīgas namu pārvaldnieks"organizē energoauditu. Par energoaudita veikšanu tiek slēgts trīspusējs līgums starp energoaudita organizētāju, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku pilnvaroto personu un energoauditoru.

7. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstā "Latvijas Vēstnesis"un stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs
Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2011.gada 11.oktobra saistošajiem noteikumiem Nr.141 "Par kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība sniedz palīdzību energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamā mājā"
  • 1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Rīga kā pirmā Eiropas valstu galvaspilsēta 2008.gada 30.septembrī parakstīja Pilsētu mēru paktu, uzņemoties saistības izstrādāt un ieviest Rīgas pilsētas ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plānu 2010.–2020.gadam (turpmāk – Rīcības plāns). Rīcības
plānu Rīgas dome apstiprināja 2010.gada jūlijā, un tas, cita starpā, paredz gan plašu programmu daudzdzīvokļu māju renovācijai (ap 6000 māju ar kopējo platību 12 miljoni m2), gan dažādus atbalsta pasākumus Rīcības plāna izpildei. Viens no atbalsta pasākumiem, ko paredz Rīcības plāns, ir saistošo noteikumu par pašvaldības palīdzību iedzīvotājiem daudzdzīvokļu māju renovācijā izstrāde un ieviešana.

Šie saistošie noteikumi paredz, kādu konkrētu palīdzību pašvaldība sniedz privatizēto daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašniekiem, lai veicinātu māju renovāciju. Pašvaldības palīdzība izpaužas kā līdzfinansējums energoauditu veikšanai granta veidā ar 80% intensitāti, bet ne vairāk kā Ls 300 vienai mājai.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojumss

Šo saistošo noteikumu izstrādi paredz Ēku energoefektivitātes likuma 5.pants un likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 27.2panta otrā un piektā daļa. Saistošie noteikumi nepieciešami, lai pamudinātu iedzīvotājus pieņemt lēmumu par daudzdzīvokļu māju renovāciju. Saistošo noteikumu izstrādi un minēto pašvaldības atbalsta veidu paredz Rīgas domes apstiprinātais Rīcības plāns (119.lpp.).

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Energoauditus būs iespējams organizēt, ja šim nolūkam tiks piešķirti budžeta līdzekļi (viena energoaudita pilnās izmaksas ir līdz Ls 400) vai energoauditam būs iespējams piesaistīt papildu līdzekļus.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāā

Veicinot daudzdzīvokļu māju renovāciju, tiks stimulēta ekonomika un Rīgā tiks nodrošinātas darba vietas celtniecības nozarē.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Tiks veidota datubāze par renovētajām daudzdzīvokļu mājām.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Plašas konsultācijas ar privātpersonām tika veiktas Rīcības plāna sabiedriskās apspriešanas laikā un tiks intensīvi turpinātas pēc Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas enerģētikas aģentūra" Energoefektivitātes informācijas centra atvēršanas 2011.gadā, kura telpas pašlaik tiek remontētas.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība sniedz palīdzību energoefektivitātes pasākumu .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Rīgas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 141Pieņemts: 11.10.2011.Stājas spēkā: 23.11.2011.Zaudē spēku: 07.11.2013.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 183, 22.11.2011.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
239764
23.11.2011
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"