Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta instrukcija Nr.10

Rīgā 2011.gada 8.novembrī (prot. Nr.66 42.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 29.jūnija instrukcijā Nr.6 "Kārtība, kādā sedzami Latvijas pārstāvju ceļa izdevumi līdz Eiropas Savienības Padomes darba grupu sanāksmju un Eiropas Savienības Padomes sanāksmju norises vietai un atpakaļ"

Izdota saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 72.panta pirmās daļas 2.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2010.gada 29.jūnija instrukcijā Nr.6 "Kārtība, kādā sedzami Latvijas pārstāvju ceļa izdevumi līdz Eiropas Savienības Padomes darba grupu sanāksmju un Eiropas Savienības Padomes sanāksmju norises vietai un atpakaļ" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 111.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt instrukcijas nosaukumu šādā redakcijā:

"Kārtība, kādā sedzami Latvijas pārstāvju ceļa izdevumi līdz Eiropas Savienības Padomes darba grupu sanāksmju un Eiropas Savienības Padomes sanāksmju norises vietai un atpakaļ un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumi".

2. Izteikt 1.punktu šādā redakcijā:

"1. Instrukcija nosaka kārtību, kādā sedzami Latvijas pārstāvju ceļa izdevumi līdz Eiropas Savienības Padomes (turpmāk - Padome) darba grupu sanāksmju un Padomes sanāksmju (turpmāk - sanāksme) norises vietai un atpakaļ un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumi."

3. Papildināt 2.punktu aiz vārda "ceļa" ar vārdiem "un viesnīcas (naktsmītnes)".

4. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Šīs instrukcijas izpratnē ceļa izdevumi ir izdevumi, kas Latvijas pārstāvim radušies, lai nokļūtu līdz sanāksmes norises vietai un atpakaļ, izmantojot gaisa transportu, autobusu, prāmi, vilcienu, personīgo vai dienesta automašīnu, tai skaitā šādi izdevumi:

3.1. izdevumi, kas ir tieši saistīti un nevar tikt nodalīti no biļešu iegādes (piemēram, lidostas un drošības nodokļi, biļešu piegādātāja komisijas maksa, obligātā apdrošināšana);

3.2. izdevumi par vienu bagāžas vienību, ja tie nav iekļauti biļetes cenā;

3.3. izdevumi, kas radušies saistībā ar biļetes maiņu vai atcelšanu, sanāksmes organizētājiem mainot sanāksmes norises laiku vai atceļot sanāksmi;

3.4. izdevumi, kas radušies, ja ir iestājies nepārvaramas varas gadījums (piemēram, plūdi, vētra, streiks, teroristu uzbrukums) un Latvijas pārstāvim no viņa neatkarīgu iemeslu dēļ nav bijis iespējams izmantot iepriekš iegādāto biļeti."

5. Papildināt instrukciju ar 3.1, 3.2 un 3.3 punktu šādā redakcijā:

"3.1 Šīs instrukcijas izpratnē viesnīcas (naktsmītnes) izdevumi ir izdevumi, kas Latvijas pārstāvim radušies, ja viņam tajā pašā dienā nav iespējams nokļūt līdz sanāksmes norises vietai un atpakaļ, izmantojot gaisa transportu:

3.1 1. viesnīcas (naktsmītnes) izdevumi par iepriekšējo nakti pirms sanāksmes dienas, ja:

3.1 1.1. sanāksme notiek Briselē un sākas plkst.9.30 vai agrāk un iespējamais lidojums ar pārsēšanos vai bez tās no Rīgas uz Briseli tajā pašā dienā ir plkst.7.00 vai vēlāk;

3.1 1.2. sanāksme notiek Luksemburgā un sākas plkst.10.00 vai agrāk un iespējamais lidojums ar pārsēšanos vai bez tās no Rīgas uz Luksemburgu tajā pašā dienā ir plkst.7.00 vai vēlāk;

3.1 2. viesnīcas (naktsmītnes) izdevumi par nākamo nakti pēc sanāksmes, ja:

3.1 2.1. sanāksme notiek Briselē un beidzas plkst.17.00 vai vēlāk un pēdējais iespējamais lidojums ar pārsēšanos vai bez tās no Briseles uz Rīgu tajā pašā dienā ir plkst.20.00 vai agrāk;

3.1 2.2. sanāksme notiek Luksemburgā un pēdējais iespējamais lidojums ar pārsēšanos vai bez tās no Luksemburgas uz Rīgu tajā pašā dienā ir plkst.15.00 vai agrāk;

3.1 3. izdevumi, kas radušies, ja ir iestājies nepārvaramas varas gadījums (piemēram, plūdi, vētra, streiks, teroristu uzbrukums) un Latvijas pārstāvim no viņa neatkarīgu iemeslu dēļ nav bijis iespējams atgriezties paredzētajā laikā.

3.2 Faktiskos izdevumus par viesnīcu (naktsmītni), ieskaitot brokastu izdevumus viesnīcā, atmaksā saskaņā ar Padomes noteikto maksimālo limitu vienai personai par nakti, nepārsniedzot:

3.2 1. Beļģijā - EUR 140;

3.2  2. Luksemburgā - EUR 145.

3.3 Viesnīcas (naktsmītnes) izdevumus nesedz, ja:

3.3 1. Latvijas pārstāvis pirms sanāksmes vai pēc tās dodas komandējumā uz citu sanāksmi un ceļa izdevumi uz to vai no tās netiek segti no Padomes budžeta līdzekļiem;

3.3 2. Latvijas pārstāvis ar institūcijas vadītāja atļauju savā pastāvīgajā darba (dienesta) vietā atgriežas no sanāksmes vietas pēc noteiktā komandējuma laika vai uz sanāksmes vietu dodas pirms noteiktā komandējuma laika (piemēram, pavada komandējuma vietā atpūtas, svētku vai atvaļinājuma dienas)."

6. Izteikt 5.punktu šādā redakcijā:

"5. Ceļa un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumus sedz no attiecīgās institūcijas budžeta līdzekļiem. Ceļa un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumiem iztērētos līdzekļus institūcijas budžetā atmaksā Ārlietu ministrija."

7. Izteikt 6.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.2. pārskatu par Latvijas pārstāvju ceļa izdevumiem, dodoties uz sanāksmēm, un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumiem, atsevišķi pielikumā norādot izdevumus, kas radušies, apmeklējot Eiropadomes sanāksmes (pielikums);".

8. Papildināt instrukciju ar 6.4.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.4.1 ja izmantoti viesnīcas (naktsmītnes) pakalpojumi:

6.4.1 1. faktiskos izdevumus apliecinošos dokumentus:

6.4.1 1.1. viesnīcas (naktsmītnes) izsniegto rēķinu oriģinālus un kādu no šādiem dokumentiem:

6.4.1 1.1.1. institūcijas apliecinātas komercbankas konta izrakstu kopijas, ja samaksa veikta ar dienesta kredītkarti;

6.4.1 1.1.2. institūcijas apliecinātas viesnīcas (naktsmītnes) piegādātāju (piemēram, tūrisma aģentūru) rēķinu kopijas;

6.4.1 1.1.3. institūcijas apliecinātas maksājuma uzdevumu kopijas, ja faktiskie viesnīcas izdevumi tiek kompensēti pēc komandējuma (maksājuma uzdevuma mērķī norāda informāciju par komandējuma datumu un laiku);

6.4.1 1.1.4. institūcijas izziņas par faktisko viesnīcas izdevumu apmēru, komandējuma datumu un laiku, ja Latvijas pārstāvis pirms komandējuma saņēmis avansa maksājumu viesnīcas (naktsmītnes) izdevumu segšanai;

6.4.1 2. sanāksmes darba kārtību, kurā norādīts sanāksmes sākuma laiks;

6.4.1 3. institūcijas informāciju par sanāksmes slēgšanas laiku;".

9. Papildināt 6.5.apakšpunktu aiz vārda "ceļa" ar vārdiem "un viesnīcas (naktsmītnes)".

10. Izteikt 7.punktu šādā redakcijā:

"7. Ja institūcijai nav iespējams iesniegt šīs instrukcijas 6.3. un 6.4.1 apakšpunktā minētos dokumentus, koordinējošā institūcija var atmaksāt ceļa un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumus, ja ir saņemts Latvijas pārstāvja dienesta ziņojums, komandējuma rīkojuma kopija un paskaidrojums, kurā minēti iemesli, kāpēc ceļa vai viesnīcas (naktsmītnes) izdevumus apliecinošie dokumenti nav iesniegti pilnā apjomā."

11. Izteikt 9.punktu šādā redakcijā:

"9. Koordinējošā institūcija mēneša laikā pēc šīs instrukcijas 6.punktā minēto dokumentu saņemšanas izvērtē finanšu līdzekļu izlietojuma atbilstību paredzētajam mērķim, tai skaitā pārbauda ziņas par iespējamajiem avioreisu laikiem ar pārsēšanos vai bez tās uz Latviju vai no tās attiecīgajā dienā, un atmaksā ceļa un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumus saskaņā ar institūcijas iesniegtajiem rēķiniem. Ja finanšu līdzekļu izlietojums neatbilst paredzētajam mērķim vai tie netiek atmaksāti, jo pārsniedz institūcijai noteikto finanšu līdzekļu limitu, koordinējošā institūcija par to rakstiski paziņo institūcijai un nosūta tai atpakaļ iesniegtos ceļa un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumus apliecinošos dokumentus."

12. Papildināt instrukciju ar 10.1 punktu šādā redakcijā:

"10.1 Institūcija, plānojot Latvijas pārstāvja dalību sanāksmē, izvērtē sanāksmes darba kārtībā iekļauto jautājumu izskatīšanas ilgumu un iespēju atgriezties Latvijā tajā pašā dienā."

13. Papildināt instrukciju ar 12. un 13.punktu šādā redakcijā:

"12. Padomes darba grupas un to kodi tiek noteikti Padomes Ģenerālsekretariāta piezīmē (Note), mainoties Eiropas Savienības Prezidentūrai. Aktuālais atbildību sadalījums starp ministrijām par darba grupām un to kodi tiek apstiprināti Vecāko amatpersonu sanāksmē. Ārlietu ministrija attiecīgos kodus publicē mājaslapā internetā (www.mfa.gov.lv), kā arī Eiropas Savienības Dokumentu uzskaites sistēmā.

13. Saskaņā ar šo instrukciju ir atmaksājami viesnīcas (naktsmītnes) izdevumi, kas ir radušies no 2011.gada 1.marta."

14. Izteikt pielikumu jaunā redakcijā (pielikums).

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Ārlietu ministra vietā -
izglītības un zinātnes ministrs R.Ķīlis



 

Pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 8.novembra
instrukcijai Nr.10

"Pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 29.jūnija
instrukcijai Nr.6

Pārskats par Latvijas pārstāvju ceļa izdevumiem līdz Eiropas Savienības Padomes darba grupu sanāksmju un Eiropas Savienības Padomes sanāksmju norises vietai un atpakaļ un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumiem

Nr. p.k.

Pirmā sanāksmes diena

Pārstāvja uzvārds un vārds

Valsts iestāde

Pilsēta, kur atrodas pārstāvja darbavieta

Darba grupas kods (ja zināms)

Darba grupas vai Padomes sanāksmes nosaukums

Pilsēta, kur notiek darba grupas vai Padomes sanāksme

Ceļa izdevumu apmērs  (lati)

Viesnīcas (naktsmītnes) izdevumu apmērs  (lati)

Piezīmes*

1.

2.

3.

...

Kopā PADOMES sanāksmes

1.

2.

...

Kopā EIROPADOMES sanāksmes
Kopā PADOMES + EIROPADOMES sanāksmes

Piezīme. * Norāda pamatojumu, ja tiek iekļauti izdevumi saskaņā ar Ministru kabineta 2010.gada 29.jūnija instrukcijas Nr.6 "Kārtība, kādā sedzami Latvijas pārstāvju ceļa izdevumi līdz Eiropas Savienības Padomes darba grupu sanāksmju un Eiropas Savienības Padomes sanāksmju norises vietai un atpakaļ un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumi" 3.3. un 3.4.apakšpunktu, kā arī sanāksmes sākuma un slēgšanas laiku, ja izdevumi iekļauti saskaņā ar minētās instrukcijas 3.1 punktu.

Pievienotie dokumenti, kas apliecina ceļa izdevumus:

biļetes (skaits) _________,

pasakņi (skaits) _________ .

Pievienotie dokumenti, kas apliecina viesnīcas (naktsmītnes) izdevumus:

rēķini (skaits) _________,

komercbankas konta izraksti (skaits) _________,

maksājuma uzdevumi (skaits) _________,

institūcijas izziņas (skaits) _________.

Apliecinu, ka šajā pārskatā iekļautā informācija ir patiesa un precīza.

 

(vieta)

 

(datums)

 

(amatpersona, kura izvērtēja un apstiprināja pārskatu, - amats, vārds, uzvārds, kontakttālrunis, e-pasts un paraksts)"

Ārlietu ministra vietā -
izglītības un zinātnes ministrs R.Ķīlis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 29.jūnija instrukcijā Nr.6 "Kārtība, kādā sedzami Latvijas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: instrukcija Numurs: 10Pieņemts: 08.11.2011.Stājas spēkā: 12.11.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 179, 11.11.2011.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
239294
12.11.2011
86
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"