Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmums Nr.180

Rīgā 1993.gada 12.aprīlī

Par Rēzeknes augstskolas dibināšanu

Latvijas Republikas Ministru Padome n o l e m j:

1. Pieņemt ar Latvijas Universitāti un Rīgas Tehnisko universitāti saskaņoto Izglītības ministrijas priekšlikumu un uz Latvijas Universitātes Latgales filiāles un Rīgas Tehniskās universitātes Rēzeknes mācību un konsultāciju punkta bāzes nodibināt Rēzeknes augstskolu kā valsts augstāko mācību iestādi.

2. Izglītības ministrijai no valsts budžeta līdzekļiem, kuri 1993. gadā iedalīti Latvijas Universitātes un citu augstāko mācību iestāžu uzturēšanai, iedalīt līdzekļus Rēzeknes augstskolai darbības uzsākšanai ar 1993. gada 1. jūliju.

3. Izglītības ministram iecelt Rēzeknes augstskolas rektora vietas izpildītāju uz laiku, kamēr tiks ievēlēts rektors saskaņā ar Rēzeknes augstskolas Satversmi.

4. Izglītības ministrijai kopīgi ar Rūpniecības un enerģētikas ministriju līdz 1993. gada 1. jūlijam atrisināt jautājumu par valsts uzņēmuma "REBIR" kopmītnes Rēzeknē, Maskavas ielā 22, nodošanu Rēzeknes augstskolas valdījumā.

5. Ieteikt Rēzeknes pilsētas valdei divu gadu laikā nodrošināt ar labiekārtotiem dzīvokļiem speciālistus, kuri uzaicināti darbā Rēzeknes augstskolā.

6. Izglītības ministrijai izveidot komisiju, lai līdz 1993. gada 1. jūlijam pārņemtu Latvijas Universitātes Latgales filiāles un Rīgas Tehniskās universitātes Rēzeknes mācību un konsultāciju punkta pamatlīdzekļus Rēzeknes augstskolas pārziņā.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I.Godmanis

Latvijas Republikas izglītības ministrs A.Piebalgs

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Rēzeknes augstskolas dibināšanu Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 180Pieņemts: 12.04.1993.Stājas spēkā: 16.04.1993.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 13, 15.04.1993.; Diena, 77, 23.04.1993.
234933
16.04.1993
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"