Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr.676

Rīgā 2010.gada 22.novembrī (prot. Nr.64 51.§)

Par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas likvidācijas nodrošināšanu

1. Lai nodrošinātu valsts pārvaldes institucionālās sistēmas pilnveidošanu un darbības efektivitāti, saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 15.panta ceturtās daļas 1.punktu līdz 2010.gada 31.decembrim likvidēt Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju, pievienojot to Vides ministrijai.

2. Noteikt, ka ar 2011.gada 1.janvāri Vides ministrija ir Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas funkciju, pārvaldes uzdevumu, tiesību, saistību, mantas, finanšu līdzekļu, lietvedības un arhīva pārņēmēja.

3. Noteikt, ka ar 2011.gada 1.janvāri pēc Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pievienošanas Vides ministrijai Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai noteiktās funkcijas, pārvaldes uzdevumus, tiesības un saistības Sociālās drošības tīkla stratēģijas ieviešanas uzraudzības un kontroles jomā pārņem Labklājības ministrija.

4. Vides ministrijai izveidot Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas likvidācijas komisiju. Likvidācijas komisijas sastāvā iekļaut Vides ministrijas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, Labklājības ministrijas un Valsts kancelejas pārstāvjus. Likvidācijas komisijai:

4.1. līdz 2010.gada 30.decembrim nodrošināt inventarizācijas veikšanu. Inventarizācijā noteikt visas Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas mantas apjomu dabā, kā arī salīdzināt ministrijas debitoru un kreditoru prasību un saistību summas;

4.2. nodrošināt mantas, finanšu līdzekļu, saistību, kā arī arhīva un lietvedības nodošanu Vides ministrijai un Labklājības ministrijai atbilstoši šā rīkojuma 2. un 3.punktam;

4.3. līdz 2011.gada 31.janvārim nodrošināt Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas slēguma finanšu pārskata sastādīšanu;

4.4. līdz 2011.gada 31.martam nodrošināt Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas konsolidētā slēguma finanšu pārskata sastādīšanu.

5. Vides ministrijai kopīgi ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju izstrādāt un vides ministram līdz 2010.gada 23.novembrim iesniegt Ministru kabinetā 2011.gada valsts budžeta projektu pavadošo likumprojektu paketē ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas likvidāciju saistītos grozījumus likumos atbilstoši šā rīkojuma 1. un 3.punktam.

6. Pamatojoties uz šā rīkojuma 3.punktu, Vides ministrijai sadarbībā ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju un Labklājības ministriju līdz 2010.gada 20.novembrim vienoties par attiecīgo pārvaldes uzdevumu veikšanai nepieciešamo štata vietu un finansējuma pārdali, tai skaitā uzturēšanas izdevumu pārdali. Līdz 2010.gada 22.novembrim Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai iesniegt apkopošanai Vides ministrijā 2011.gada budžeta pieprasījuma projektu.

7. Pamatojoties uz šā rīkojuma 6.punktu, Vides ministrijai un Labklājības ministrijai valsts budžeta pieprasījumā 2011.-2012.gadam iekļaut finansējumu šā rīkojuma 2. un 3.punktā minēto pārvaldes uzdevumu veikšanai.

8. Vides ministrijai līdz 2011.gada 30.jūnijam izstrādāt un vides ministram noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas likvidāciju saistītos grozījumus normatīvajos aktos.

9. Vides ministrijai, Ekonomikas ministrijai un Satiksmes ministrijai līdz 2011.gada 1.martam vienoties par turpmākās sadarbības iespējām e-lietu, informācijas tehnoloģiju un telpiskās plānošanas politikas jomā, ņemot vērā nepieciešamību samazināt administratīvās barjeras uzņēmējdarbībai un nodrošināt līdzsvarotu vides kvalitātes un tautsaimniecības attīstību un paredzot turpmāku Vides ministrijas un Ekonomikas ministrijas sadarbību telpiskās plānošanas funkcijas īstenošanā.

10. Ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas likvidāciju saistītos izdevumus segt no likumā "Par valsts budžetu 2010.gadam" Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

Ministru prezidents,
reģionālās attīstības un
pašvaldību lietu ministrs V.Dombrovskis

Vides ministrs R.Vējonis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas likvidācijas nodrošināšanu Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 676Pieņemts: 22.11.2010.Stājas spēkā: 22.11.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 186, 24.11.2010.
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
221664
22.11.2010
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"