Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.612

Rīgā 2010.gada 6.jūlijā (prot. Nr.34 13.§)
Kārtība, kādā nosakāmi un atlīdzināmi zaudējumi, kas saistīti ar meliorācijas sistēmas bojāšanu, iznīcināšanu vai izmantošanas tiesību ierobežošanu
Izdoti saskaņā ar Meliorācijas likuma 9.pantu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā aprēķināmi un atlīdzināmi zaudējumi, kas saistīti ar meliorācijas sistēmas bojāšanu, iznīcināšanu vai izmantošanas tiesību ierobežošanu (turpmāk – zaudējumi).

2. Persona, kas ar prettiesisku darbību sabojājusi vai iznīcinājusi meliorācijas sistēmu (arī ievadot saimnieciskās darbības rezultātā pārveidotus un neattīrītus ūdeņus) vai ierobežojusi tās izmantošanas tiesības vai ar bezdarbību pieļāvusi minētās darbības (turpmāk – zaudējumu izraisītājs), zaudējumus atlīdzina pilnā apmērā.

3. Zaudējumus nosaka, pamatojoties uz darbu apjomu, kas nepieciešami, lai atjaunotu bojāto vai iznīcināto meliorācijas sistēmu iepriekšējā stāvoklī vai novērstu meliorācijas sistēmas izmantošanas tiesību ierobežošanu.

4. Šo noteikumu 3.punktā minēto darbu apjomu nosaka eksperts, kam ir būvprakses sertifikāts hidromelioratīvajā būvniecībā, sastādot meliorācijas sistēmas bojājumu aktu (turpmāk – akts) trijos eksemplāros (pielikums).

5. Eksperta izdevumus, kas saistīti ar akta sastādīšanu, sedz persona, kas nodrošina attiecīgās meliorācijas sistēmas ekspluatāciju un uzturēšanu. Eksperta izdevumi piedzenami no zaudējumu izraisītāja.

6. Persona, kas nodrošina attiecīgās meliorācijas sistēmas ekspluatāciju un uzturēšanu, akta sastādīšanā pieaicina zaudējumu izraisītāju. Ja zaudējumu izraisītājs neierodas, zaudējumus nosaka bez viņa līdzdalības.

7. Aktā norāda konstatēto bojājumu apjomu un nosaka termiņu, kurā atjaunojama bojātā vai iznīcinātā meliorācijas sistēma vai atmaksājami atjaunošanas darbos izlietotie līdzekļi.

8. Vienu akta eksemplāru izsniedz vai nosūta zaudējumu izraisītājam, otru – personai, kas nodrošina attiecīgās meliorācijas sistēmas ekspluatāciju un uzturēšanu, bet trešais eksemplārs paliek pie eksperta, kas sastādījis aktu.

9. Zaudējumu izraisītājs aktā noteiktajā termiņā atjauno bojāto vai iznīcināto meliorācijas sistēmu iepriekšējā stāvoklī vai atmaksā personai, kas nodrošina attiecīgās meliorācijas sistēmas ekspluatāciju un uzturēšanu, atjaunošanas darbos izlietotos līdzekļus.

10. Ja konstatēto bojājumu atjaunošanas darbu apjoms atbilst būvdarbu apjomam, atjaunošanas darbi veicami atbilstoši meliorācijas sistēmu un hidrotehnisko būvju būvniecību regulējošo normatīvo aktu prasībām.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs
Pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 6.jūlija noteikumiem Nr.612
Meliorācijas sistēmas bojājumu akts

Zemkopības ministrs J.Dūklavs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā nosakāmi un atlīdzināmi zaudējumi, kas saistīti ar meliorācijas sistēmas bojāšanu, .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 612Pieņemts: 06.07.2010.Stājas spēkā: 10.07.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 108, 09.07.2010.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
212967
10.07.2010
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"