Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.580

Rīgā 2010.gada 29.jūnijā (prot. Nr.33 3.§)
Noteikumi par algas pabalsta apmēru par dienestu ārvalstī karavīram un militārajam darbiniekam, kura ģimenes locekļi uzturas ārvalstī, no kuras minētā persona nosūtīta uz starptautisko operāciju, un algas pabalsta noteikšanas kārtību

1. Noteikumi nosaka algas pabalsta apmēru par dienestu ārvalstī (turpmāk – algas pabalsts) karavīram un militārajam darbiniekam, kas nosūtīts dienēt Ziemeļatlantijas līguma organizācijā, Eiropas Savienības institūcijās, šo organizāciju dalībvalstu daudznacionālajos štābos un kas, pamatojoties uz minēto organizāciju lēmumu, tiek nosūtīts uz starptautiskajām operācijām (turpmāk – darbinieks), ja darbinieka ģimenes locekļi uzturas ārvalstī, no kuras viņš nosūtīts uz starptautisko operāciju, kā arī algas pabalsta noteikšanas kārtību.

2. Aizsardzības ministrija algas pabalstu izmaksā reizi mēnesī, pārskaitot to uz darbinieka norādīto kontu kredītiestādē.

3. Algas pabalsta izmaksas kārtību un apmēru, no kura tiek aprēķināts algas pabalsts saskaņā ar šiem noteikumiem, nosaka atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par pabalstu un kompensāciju apmēriem un izmaksu karavīriem, kuri pilda dienesta pienākumus ārpus valsts:

3.1. karavīram – sākot ar pirmo dienu, kad viņš ieradies dienesta vietā starptautiskās operācijas rajonā, bet ne agrāk kā ar pavēlē noteikto nosūtīšanas datumu;

3.2. militārajam darbiniekam – atbilstoši amatam noteiktajai karavīra dienesta pakāpei, sākot ar pirmo dienu, kad viņš ieradies dienesta vietā starptautiskās operācijas rajonā, bet ne agrāk kā ar pavēlē noteikto nosūtīšanas datumu.

4. Algas pabalstu aprēķina par darbinieka ģimenes locekļu faktisko uzturēšanās laiku ārvalstī, no kuras darbinieks nosūtīts uz starptautisko operāciju, ņemot vērā darbinieka ģimenes locekļu skaitu:

4.1. par vienu ģimenes locekli – 30 procentu apmērā;

4.2. par diviem un vairāk ģimenes locekļiem – 50 procentu apmērā.

5. Ja algas pabalstu izmaksā par nepilnu mēnesi, izmaksājamo summu aprēķina, noteikto mēneša algas pabalsta summu dalot ar kalendāra dienu skaitu attiecīgajā mēnesī un reizinot ar apmaksājamo dienu skaitu.

6. Algas pabalstu izmaksā par laiku, ko darbinieks pavada ceļā uz dienesta vietu starptautiskās operācijas rajonā vai atgriežoties no tās, bet ne vairāk kā par divām ceļā pavadītām dienām katrā virzienā.

7. Algas pabalstu darbiniekam pārtrauc izmaksāt ar dienu, kad tiek atstāta dienesta vieta starptautiskās operācijas rajonā, bet ne vēlāk kā ar pavēlē noteikto nosūtīšanas datumu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Aizsardzības ministra, tieslietu ministra pienākumu izpildītāja vietā – iekšlietu ministre L.Mūrniece
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par algas pabalsta apmēru par dienestu ārvalstī karavīram un militārajam darbiniekam, .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 580Pieņemts: 29.06.2010.Stājas spēkā: 07.07.2010.Zaudē spēku: 30.06.2012.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 105, 06.07.2010.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
212770
07.07.2010
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"