Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr.197

Rīgā 2010.gada 7.aprīlī (prot. Nr.17 27.§)

Par Pasākumu plānu nereģistrētās nodarbinātības mazināšanai 2010.-2013.gadam

1. Apstiprināt Pasākumu plānu nereģistrētās nodarbinātības mazināšanai 2010.-2013.gadam (turpmāk - plāns).

2. Noteikt, ka par plāna izpildi atbildīgā institūcija ir Labklājības ministrija.

3. Par plānā minēto pasākumu īstenošanu atbildīgajām institūcijām katru gadu līdz 1.februārim (laikā no 2011. līdz 2014.gadam) iesniegt Labklājības ministrijā informāciju par attiecīgo pasākumu īstenošanas gaitu.

4. Labklājības ministrijai sagatavot un labklājības ministram līdz 2014.gada 1.jūlijam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par plāna izpildi.

5. Atbildīgajām institūcijām plāna īstenošanu nodrošināt piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros.

Ministru prezidenta vietā - finanšu ministrs E.Repše

Labklājības ministrs, tieslietu ministra pienākumu izpildītājs U.Augulis

 



(Ministru kabineta
2010.gada 7.aprīļa
rīkojums Nr. 197)

Pasākumu plāna nereģistrētās nodarbinātības mazināšanai 2010.-2013.gadam kopsavilkums

Pasākumu plāns nereģistrētās nodarbinātības mazināšanai 2010.-2013.gadam (turpmāk - pasākumu plāns) ir īstermiņa plānošanas dokuments, kura mērķis ir nereģistrētās nodarbinātības mazināšana.

Pasākumu plāns ir izstrādāts, lai izpildītu Ministru kabineta 2009.gada 27.oktobra sēdes protokollēmuma (prot. Nr.76 43.§) 2.punktu, kas paredz, ka Labklājības ministrijai sadarbībā ar sociālajiem partneriem ir jāsagatavo un labklājības ministram līdz 2009.gada 30.decembrim jāiesniedz noteiktā kārtībā izskatīšanai Ministru kabinetā pasākumu plāns nereģistrētās nodarbinātības mazināšanai 2010.-2013.gadam.

Līdz 2009.gada 31.decembrim pasākumi nereģistrētās nodarbinātības mazināšanai noteikti pamatnostādnēs "Par nelegālās nodarbinātības samazināšanas pasākumiem" (apstiprinātas ar Ministru kabineta 2004.gada 29.janvāra rīkojumu Nr.60) un uz to pamata izstrādātajā pasākumu plānā 2005.-2009.gadam Valsts darba inspekcijas administratīvās spējas paaugstināšanai saistībā ar nelegālās nodarbinātības samazināšanu (apstiprināts ar Ministru kabineta 2004.gada 2.novembra rīkojumu Nr.836). Šis pasākumu plāns turpinās rīcībpolitiku nereģistrētās nodarbinātības mazināšanai, paredzot pasākumus 2010.-2013.gadam.

Pasākumu plāns izstrādāts sadarbībā ar sociālajiem partneriem (Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību un Latvijas Darba devēju konfederāciju), kā arī Finanšu ministriju, Ekonomikas ministriju, Tieslietu ministriju, Iepirkumu uzraudzības biroju, Uzņēmumu reģistru, Centrālo statistikas pārvaldi, Konkurences padomi, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru, Valsts ieņēmumu dienestu un Valsts darba inspekciju. Pasākumu plānā ietveramo pasākumu konkretizēšanai, detalizētai izvērtēšanai un viedokļu sniegšanai Labklājības ministrija 2009.gada 12.novembrī organizēja sanāksmi, uz kuru bija uzaicinātas visas minētās institūcijas. Pasākumu plāna projektā tika ietverti tikai tie pasākumi, kuri guva sanāksmes dalībnieku pilnīgu atbalstu, un tie pasākumi, kurus atbalstīja vairums sanāksmes dalībnieku. Saskaņošanas laikā projekts tika papildināts ar jauniem pasākumiem, bet daži pasākumi tika no tā svītroti.

Pasākumu plānā ietverti 25 pasākumi, par kuru izpildi ir atbildīga Labklājības ministrija, Finanšu ministrija, Tieslietu ministrija un citas institūcijas.

Pasākumi sadalīti četros rīcības virzienos - nereģistrētās nodarbinātības kontroles mehānisma efektivizēšana, negodīgas konkurences mazināšana, sodu politikas pārskatīšana attiecībā uz nereģistrēto nodarbinātību un sabiedrības informēšana un izglītošana par nereģistrētās nodarbinātības negatīvajām sekām.

Atbilstoši institūciju kompetencei pasākumi galvenokārt vērsti uz normatīvās bāzes uzlabošanu, bet ietver arī cita veida aktivitātes.

Pasākumu plāna izpilde nodrošināma piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros.

Labklājības ministrs, tieslietu ministra pienākumu izpildītājs U.Augulis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Pasākumu plānu nereģistrētās nodarbinātības mazināšanai 2010.–2013.gadam Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 197Pieņemts: 07.04.2010.Stājas spēkā: 07.04.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 57, 09.04.2010.
Saistītie dokumenti
  • Skaidrojumi
  • Citi saistītie dokumenti
207807
07.04.2010
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"