Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Uzbekistānas Republikas un Latvijas Republikas deklarācija
par sadarbības paplašināšanu un tālāko attīstību

Uzbekistānas Republika un Latvijas Republika:

- vēloties vispusīgi veicināt Uzbekistānas Republikas un Latvijas Republikas divpusējo attiecību nostiprināšanu un paplašināšanu;

- apstiprinot gatavību aktīvi attīstīt abpusēji izdevīgu sadarbību visās jomās, par kurām ir savstarpējas intereses;

- pamatojoties uz Uzbekistānas Republikas un Latvijas Republikas Līguma par draudzību un sadarbību nostādnēm, kas parakstīts 1995.gada 6.jūnijā, un citām Uzbekistānas Republikas un Latvijas Republikas vienošanām,

paziņo par sekojošo:

1. Uzbekistānas Republika un Latvijas Republika ir gatavas arī turpmāk attīstīt savas attiecības, balstoties uz draudzības, saprašanās un abpusēji izdevīgas sadarbības pamata, kā arī abpusēji atbalstot kursu uz suverenitātes un neatkarības nostiprināšanu.

Puses uzsver, ka kopējā sadarbība nav vērsta pret citām valstīm un attīstīsies pēc strīdu noregulēšanas mierīgā ceļā, neiejaukšanās iekšējās lietās, vienlīdzības un tautu pašnoteikšanās tiesību principiem.

Puses vēlreiz apstiprina uzticību ANO un EDSO principiem, kuri nosaka, ka katrai valstij ir suverēnas tiesības pašai izvēlēties organizācijas savas drošības garantēšanai. Uzbekistānas Republika ar izpratni izturas pret Latvijas Republikas centieniem integrēties Eiropas un transatlantiskajās drošības, politiskās un ekonomiskās sadarbības struktūrās, kuri ir vērsti uz stabilitātes sekmēšanu Baltijas reģionā un Eiropā kopumā un nav vērsti ne pret vienu valsti.

2. Uzbekistānas Republika un Latvijas Republika darīs visu iespējamo, lai veicinātu sadarbības un abpusējās saprašanās attīstību. Puses šajos jautājumos konsultēsies ANO un EDSO ietvaros, tai skaitā par demokrātisko institūtu attīstīšanas un cilvēktiesību ievērošanas problēmām.

3. Uzbekistānas Republika un Latvijas Republika veltīs īpašu uzmanību sadarbībai miera, stabilitātes un drošības nostiprināšanai Āzijā un Eiropā. Šajā nolūkā Puses sadarbosies programmas "Partnerattiecības mieram" ietvaros, rīkos konsultācijas, apmainīsies ar attiecīgu informāciju un veiks citus saskaņotus pasākumus.

4. Puses uzsver sadarbības nepieciešamību starptautisko organizāciju un forumu ietvaros ar mērķi izstrādāt un pieņemt konkrētus lēmumus, lai veicinātu valstu ar pārejas ekonomiku integrāciju pasaules saimnieciskajā sistēmā.

5. Uzbekistānas Republika un Latvijas Republika, balstoties uz abpusēju ieinteresētību, aktivizēs divpusējās ekonomiskās attiecības.

Puses veicinās visas tirdznieciskās apmaiņas formas, mazo un vidējo uzņēmumu aktīvu piedalīšanos ekonomiskajā sadarbībā, nepieciešamās ekonomiskās un komercinformācijas apmaiņu, domu un pieredzes apmaiņu finansu un ekonomikas politikā, citu nacionālo kapitālu sadarbības progresīvu formu attīstību ražošanas, investīciju, banku un komercjomā.

Puses uzskata par nepieciešamu noslēgt starpvaldību vienošanos tirdzniecības un pakalpojumu nozarē, ienākumu un īpašumu aplikšanā ar nodokļiem.

6. Uzbekistānas Republika un Latvijas Republika attīstīs un paplašinās sadarbību tranzīta un transporta komunikāciju jomā un radīs viena otrai labvēlīgus noteikumus. Puses uzskata par nepieciešamu šajā jautājumā slēgt īpašas vienošanās.

7. Puses sekmēs ekonomisko, kultūras, zinātniski tehnisko un citu sakaru nodibināšanu un attīstību starp atsevišķiem uzņēmumiem, iestādēm, kā arī rajoniem, apgabaliem un citiem abu valstu reģioniem.

8. Puses par vienu no prioritārajiem sadarbības virzieniem atzīst savstarpēju sadarbību pilsoņu veselības aizsardzībā un medicīnā un noslēgs šajā jomā atsevišķu vienošanos.

9. Uzbekistānas Republika un Latvijas Republika, vadoties pēc abpusējām interesēm un savu iespēju robežās, attīstīs sadarbību kvalificētu speciālistu sagatavošanā dažādās sfērās un tautsaimniecības nozarēs.

Puses izskatīs iespēju par diplomu, atestātu un citu izglītības sertifikātu savstarpējās atzīšanas mehānisma sagatavošanu un ieviešanu.

10. Uzbekistānas Republika un Latvijas Republika uzskata par svarīgu sadarbības attīstību apkārtējās vides atjaunošanā un aizsardzībā.

Puses ir apņēmušās apmainīties ar pieredzi par apkārtējās vides piesārņošanas, ekoloģisko katastrofu seku un kaitīgas rūpnieciskās iedarbības uz dabas apstākļiem novēršanu, veltot īpašu uzmanību Arāla un Baltijas jūras problēmām.

11. Puses, atzīstot sadarbības nozīmi kultūras jomā, kas sekmē savstarpējās saprašanās nostiprināšanu starp abu valstu tautām, atzinīgi novērtēs kultūras apmaiņu dažādos līmeņos un visādi to veicinās.

12. Uzbekistānas Republika un Latvijas Republika paplašinās savstarpēju sadarbību citās sfērās, kas rada abpusēju interesi demokrātisko pārveidojumu un tirgus reformu jomā abu tautu labklājības labā.

Uzbekistānas Republikas vārdā Latvijas Republikas vārdā

Uzbekistānas Republikas prezidents Latvijas Republikas Valsts prezidents

I.Karimovs G.Ulmanis

Taškentā 1996.gada 23.maijā

 
207420
195
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"