Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.36

Rīgā 2010.gada 12.janvārī (prot. Nr.2 25.§)
Noteikumi par pabalstu un kompensāciju apmēriem un izmaksas kārtību karavīriem, kuri pilda dienesta pienākumus ārpus valsts
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka pabalstu un kompensāciju apmērus atbilstoši dienesta vietas specifiskajiem apstākļiem, kā arī pabalstu un kompensāciju izmaksas kārtību karavīriem, kuri pilda dienesta pienākumus ārpus valsts.

2. Karavīram paredzēti šādi pabalsti un kompensācijas:

2.1. algas pabalsts par dienestu ārvalstī;

2.2. pabalsts par laulātā uzturēšanos ārvalstī, ja laulātais nav nodarbināts algotā darbā;

2.3. pabalsts par bērnu uzturēšanos ārvalstī;

2.4. pabalsts mājsaimniecības inventāra iegādei, pārceļoties uz dienesta vietu ārvalstī;

2.5. pabalsts dienesta vajadzībām izmantojamā transporta izdevumu segšanai;

2.6. dzīvokļa īres izdevumi un komunālo maksājumu kompensācija;

2.7. ar dzīvokļa īres līguma slēgšanu saistīto izdevumu kompensācija;

2.8. bērnu skolas un pirmsskolas izdevumu kompensācija;

2.9. pilna kompensācija par ceļa un pārcelšanās izdevumiem (dodoties uz dienesta vietu un atgriežoties no tās);

2.10. kompensācija par veselības apdrošināšanas un apdrošināšanas pret nelaimes gadījumiem izdevumiem, kā arī transportēšanas izdevumiem attiecīgās personas vai tās ģimenes locekļu smagas slimības vai nāves gadījumā (ne vairāk kā 1800 latu gadā par katru personu);

2.11. pilna kompensācija par karavīra un viņa ģimenes locekļu ceļa izdevumiem, reizi gadā dodoties atvaļinājumā uz Latviju un atgriežoties dienesta vietā.

3. Algas pabalsta apmēru par dienestu ārvalstī, pabalsta apmēru par laulātā uzturēšanos ārvalstī, ja laulātais nav nodarbināts algotā darbā, un pabalsta apmēru par bērnu uzturēšanos ārvalstī nosaka saskaņā ar šiem noteikumiem (1.pielikums) atbilstoši dienesta vietas specifiskajiem apstākļiem, reizinot pabalsta apmēru ar attiecīgajā valstī noteikto dzīves dārdzības koeficientu (2.pielikums).

4. Nosūtītāja institūcija pabalstus un kompensācijas pārskaita uz karavīra norādīto personisko kontu kredītiestādē.

5. Kompensāciju par veselības apdrošināšanas un apdrošināšanas pret nelaimes gadījumiem izdevumiem, kā arī transportēšanas izdevumiem attiecīgās personas vai tās ģimenes locekļu smagas slimības vai nāves gadījumā pārskaita saskaņā ar noslēgto līgumu un samaksu apliecinošiem attaisnojuma dokumentiem (piemēram, čeki, maksājuma uzdevumi), nepārsniedzot šo noteikumu 2.10.apakšpunktā minēto kompensācijas apmēru.

6. Karavīram kompensē personisko mantu transportēšanas izdevumus (ne vairāk kā par vienu 33,2 m3 jeb 20 pēdu konteineru), dodoties uz dienesta vietu un atgriežoties no tās.

7. Šo noteikumu 2.9. un 2.11.apakšpunktā minētos ceļa izdevumus karavīram kompensē, pamatojoties uz iesniegtajiem dokumentiem, kas apliecina attiecīgos izdevumus. Ja karavīrs izmanto lidmašīnu, ceļa izdevumus kompensē, nepārsniedzot lidojuma ekonomiskās klases biļetes cenas apmērus. Kompensācija par karavīra ģimenes locekļu ceļa izdevumiem netiek izmaksāta, ja karavīrs uz dienesta vietu tiek pārcelts uz laiku, kas nepārsniedz gadu.

8. Šo noteikumu 2.10.apakšpunktā minētā kompensācija par izdevumiem ģimenes locekļu veselības apdrošināšanai un viņu apdrošināšanai pret nelaimes gadījumiem, kas saistīti ar kaitējumu veselībai, netiek izmaksāta, ja karavīrs uz dienesta vietu tiek pārcelts uz laiku, kas nepārsniedz gadu.

II. Algas pabalsts par dienestu ārvalstī

9. Algas pabalstu par dienestu ārvalstī karavīram nosaka atbilstoši dienesta pakāpei, sākot ar pirmo dienu, kad viņš ieradies dienesta vietā, lai veiktu dienesta pienākumus, bet ne agrāk kā ar pavēlē noteikto pārcelšanās datumu. Algas pabalstu pārtrauc izmaksāt ar dienu, kad tiek atstāta dienesta vieta, bet ne vēlāk kā ar pavēlē noteikto pārcelšanās datumu. Algas pabalstu neizmaksā par laiku, kad karavīram piešķirts atvaļinājums bez mēneša algas saglabāšanas.

10. Gadā noteikto algas pabalsta summu dala ar 12, un algas pabalstu izmaksā reizi mēnesī.

III. Pabalsts par laulātā uzturēšanos ārvalstī, ja laulātais nav nodarbināts algotā darbā, un pabalsts par bērnu uzturēšanos ārvalstī

11. Pabalstu par laulātā uzturēšanos ārvalstī, ja laulātais nav nodarbināts algotā darbā, un pabalstu par bērnu uzturēšanos ārvalstī karavīrs sāk saņemt ar pirmo dienu, kad viņi ierodas dienesta vietā. Gadā noteikto pabalsta summu dala ar 12, un pabalstu izmaksā reizi mēnesī. Pabalsti netiek izmaksāti, ja karavīrs uz dienesta vietu tiek pārcelts uz laiku, kas nepārsniedz gadu.

12. Karavīra laulātais un bērni var uzturēties dienesta vietā pastāvīgi vai periodiski. Laulātā un bērnu uzturēšanās dienesta vietā tiek uzskatīta par pastāvīgu, ja viņu prombūtne ārpus dienesta vietas kalendāra gadā nepārsniedz 90 dienas, ieskaitot karavīra atvaļinājumu.

13. Pabalstu par bērnu uzturēšanos ārvalstī karavīram izmaksā līdz brīdim, kad bērns sasniedz 18 gadu vecumu (ja vidējā izglītība ir iegūta) vai iegūst vidējo izglītību (ja 18 gadi ir sasniegti pirms vidējās izglītības iegūšanas), ja vidējās izglītības iestāde atrodas dienesta vietas valstī.

14. Ja laulātais un bērni dienesta vietā uzturas pastāvīgi, pabalstu par laulātā uzturēšanos ārvalstī, ja laulātais nav nodarbināts algotā darbā, un pabalstu par bērnu uzturēšanos ārvalstī karavīrs saņem par to pašu periodu, par kuru saņem algas pabalstu.

15. Ja laulātais dienesta vietā uzturas periodiski, karavīrs nesaņem pabalstu par laulātā uzturēšanos ārvalstī.

16. Ja bērni dienesta vietā neuzturas pastāvīgi, karavīrs saņem pabalstu par bērnu faktisko uzturēšanās laiku.

17. Ja karavīra laulātais ir karavīrs, kurš dienestu pilda tajā pašā valstī, un viņiem ir kopīga dzīvesvieta, karavīrs nesaņem pabalstu par laulātā uzturēšanos ārvalstī. Pabalstu par bērnu uzturēšanos ārvalstī saņem viens no laulātajiem.

18. Karavīrs rakstiski paziņo Aizsardzības ministrijai vai tās padotībā esošai iestādei, no kura laika laulātais un bērns vai laulātais, vai bērns dienesta vietā vairs neuzturēsies pastāvīgi.

IV. Pabalsts mājsaimniecības inventāra iegādei

19. Karavīram, pārceļoties uz dienesta vietu ārvalstī, izmaksā vienreizēju pabalstu mājsaimniecības inventāra iegādei (3.pielikums). Ja karavīrs uz dienesta vietu pārceļas kopā ar laulāto, kas dienesta vietā uzturēsies pastāvīgi, pabalsta apmērs tiek palielināts par 20 %. Par katru nepilngadīgo bērnu, kas dienesta vietā uzturēsies pastāvīgi, pabalsta apmērs tiek palielināts par 10 %.

20. Mājsaimniecības inventārs, kas iegādāts par pabalstu, paliek karavīra īpašumā. Ja pārcelšanās notiek atkārtoti, pabalsts mājsaimniecības inventāra iegādei tiek izmaksāts, ja starp pārcelšanās datumiem, kas noteikti pavēlēs, ir pagājuši ne mazāk kā divi gadi.

21. Ja karavīra laulātais ir karavīrs, kurš dienestu pilda tajā pašā valstī, un viņiem ir kopīga dzīvesvieta, pabalstu izmaksā vienam no karavīriem, ievērojot šajā nodaļā minētās prasības. Pabalstu izmaksā tam karavīram, kuram pabalsta apmērs atbilstoši dienesta pakāpei ir lielāks.

22. Ja karavīrs pēc savas iniciatīvas vai pēc dienesta izmeklēšanas tiek atsaukts, pabalsts mājsaimniecības inventāra iegādei jāatmaksā šādā apmērā:

22.1. 100 % apmērā, ja no pārcelšanās dienas nav pagājis gads;

22.2. 40 % apmērā, ja no pārcelšanās dienas ir pagājis vairāk par gadu, bet mazāk par trim gadiem.

23. Pabalsts mājsaimniecības inventāra iegādei karavīram netiek izmaksāts, ja:

23.1. dienesta vietas valsts līdz nosūtīšanai ir bijusi karavīra pastāvīgā dzīvesvieta;

23.2. karavīrs uz dienesta vietu tiek pārcelts uz laiku, kas nepārsniedz gadu.

V. Pabalsts dienesta vajadzībām izmantojamā transporta izdevumu segšanai

24. Pabalsta apmērs ir 40 latu mēnesī.

25. Pabalsts netiek izmaksāts karavīram, kurš ir nodrošināts ar dienesta transportu. Pabalsts netiek izmaksāts par karavīram piešķirtā atvaļinājuma laiku.

VI. Dzīvokļa īres izdevumu un komunālo maksājumu kompensācija un ar dzīvokļa īres noslēgšanu saistīto izdevumu kompensācija

26. Karavīru dienesta vietā nodrošina ar dzīvokli. Dzīvokļa īres izdevumus (ja dienesta vieta nenodrošina ar dzīvokli vai dzīvojamo platību) un komunālos maksājumus karavīram kompensē saskaņā ar šiem noteikumiem (4.pielikums).

27. Ja faktiskie izdevumi par dzīvokļa īri un komunālajiem maksājumiem ir mazāki par šajos noteikumos noteikto kompensācijas apmēru, karavīram kompensē faktiskos izdevumus.

28. Dzīvokļa īres izdevumu un komunālo maksājumu kompensācijas summu nosaka divu cilvēku ģimenei. Kompensācijas apmēru palielina par 5 % par katru nākamo ģimenes locekli, kas karavīra dienesta vietā uzturas pastāvīgi. Kompensācijas apmērs netiek palielināts, ja karavīrs uz dienesta vietu tiek pārcelts uz laiku, kas nepārsniedz gadu. Dzīvokļa īres izdevumu un komunālo maksājumu kompensāciju pārskaita saskaņā ar izdevumu apmēru un samaksu apliecinošiem attaisnojuma dokumentiem (piemēram, čeki, kvītis, līgums), nepārsniedzot šajos noteikumos (4.pielikums) noteikto kompensācijas apmēru.

29. Ja karavīram vai viņa laulātajam dienesta vietas valstī īpašumā ir māja vai dzīvoklis, kurā viņš pastāvīgi uzturas un kura ir viņa pastāvīgā dzīvesvieta, dzīvokļa īres izdevumus un komunālos maksājumus nekompensē.

30. Ja karavīra laulātais ir karavīrs, kurš dienestu pilda tajā pašā valstī, un viņiem ir kopīga dzīvesvieta, šajā nodaļā minēto kompensāciju nosaka tam karavīram, kuram kompensācijas apmērs atbilstoši dienesta pakāpei ir lielāks.

31. Kompensācija paredzēta mēbelēta dzīvokļa īres izdevumiem.

32. Karavīram kompensē izdevumus par māklera pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īres līguma noslēgšanu, pamatojoties uz faktiski iesniegtajiem dokumentiem, nepārsniedzot triju mēnešu dzīvokļa īres izdevumu apmēru.

VII. Bērnu skolas un pirmsskolas izdevumu kompensācija

33. Karavīram kompensē bērnu sākumskolas, pamatskolas, vidusskolas un pirmsskolas izdevumus šādā apmērā:

33.1. 90 % apmērā – ja bērns apmeklē valsts izglītības iestādi vai starptautisko institūciju darbinieku bērniem paredzētu izglītības iestādi, ja minētajās skolās ir noteikta mācību maksa;

33.2. 60 % apmērā – ja bērns apmeklē privātu izglītības iestādi valstī, kurā ir iespēja mācīties valsts izglītības iestādē vai starptautisko institūciju darbinieku bērniem paredzētā izglītības iestādē, nemainot iepriekšējo mācību valodu;

33.3. 90 % apmērā – ja bērns apmeklē privāto izglītības iestādi tādēļ, lai varētu turpināt izglītību valodā, kurā viņš jau mācījies karavīra iepriekšējā dienesta vietā vai Latvijā, vai attiecīgajā privātajā izglītības iestādē jau mācās kāds no karavīra bērniem;

33.4. šo noteikumu 33.1., 33.2. un 33.3.apakšpunktā minētajā apmērā – sagatavošanas klases izdevumus, ja bērns sasniedzis piecu gadu vecumu.

34. Bērnu skolas un pirmsskolas izdevumu kompensācija netiek izmaksāta, ja karavīrs uz dienesta vietu tiek pārcelts uz laiku, kas nepārsniedz gadu.

35. Izdevumus par bērnu pirmsskolas izglītības iestādi 90 % apmērā kompensē, pamatojoties uz rakstisku iesniegumu un izdevumus apliecinošiem dokumentiem, ja laulātie ir karavīri, pilda dienesta pienākumus tajā pašā valstī un viņiem ir kopīga dzīvesvieta vai bērns dienesta vietā atrodas tikai ar vienu no vecākiem.

36. Skolas izvēli akceptē un lēmumu par skolas izdevumu kompensāciju pieņem nosūtītājas institūcijas vadītājs, pamatojoties uz karavīra rakstisku iesniegumu ar situācijas izklāstu un mācību izdevumus apliecinošiem dokumentiem.

37. Bērnu skolas un pirmsskolas izdevumu kompensāciju pārskaita saskaņā ar izdevumu apmēru un samaksu apliecinošiem attaisnojuma dokumentiem (piemēram, čeki, kvītis, līgums ar skolu).

VIII. Noslēguma jautājumi

38. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2006.gada 9.maija noteikumus Nr.365 "Noteikumi par pabalstu un kompensāciju apmēriem un pabalstu un kompensāciju izmaksas kārtību karavīriem, kuri pilda dienesta pienākumus ārpus valsts" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 74.nr.; 2007, 54.nr.; 2008, 79.nr.; 2009, 54., 129.nr.).

39. Aizsardzības ministrija katru gadu līdz 31.decembrim iesniedz Ministru kabinetā priekšlikumus par dzīves dārdzības koeficientiem attiecīgajās valstīs un pabalsta apmēriem atbilstoši Aizsardzības ministrijai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

40. Noteikumi piemērojami ar 2010.gada 1.janvāri.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Aizsardzības ministrs I.V.Lieģis
1.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 12.janvāra noteikumiem Nr.36
Karavīra algas pabalsts, pabalsts par laulātā uzturēšanos ārvalstī, ja laulātais nav nodarbināts algotā darbā, un pabalsts par bērnu uzturēšanos ārvalstī (gadā)

Nr.
p.k.

Dienesta pakāpe

Algas
pabalsts
(latos)

Pabalsts par
laulātā uzturēšanos
ārvalstī, ja laulātais nav nodarbināts algotā darbā
(latos)

Pabalsts par bērna
uzturēšanos ārvalstī
(latos)

līdz
12 gadu vecumam

no
12 gadu vecuma

1.Augstākā virsnieku sastāva karavīrs
1.1.ģenerālleitnants (Jūras spēkos – viceadmirālis)

17 935

6 290

2 210

2 465

1.2.ģenerālmajors (Jūras spēkos – kontradmirālis)

17 425

6 290

2 210

2 465

1.3.brigādes ģenerālis (Jūras spēkos – flotiles admirālis)

16 575

6 290

2 210

2 465

2.Vecāko virsnieku sastāva karavīrs
2.1.pulkvedis (Jūras spēkos – kapteinis)

14 875

4 845

2 210

2 465

2.2.pulkvežleitnants (Jūras spēkos – komandkapteinis)

13 855

4 845

2 210

2 465

2.3.majors (Jūras spēkos – komandleitnants)

12 920

4 845

2 210

2 465

3.Jaunāko virsnieku sastāva karavīrs
3.1.kapteinis (Jūras spēkos – kapteiņleitnants)

11 815

4 080

2 210

2 465

3.2.virsleitnants

11 815

4 080

2 210

2 465

3.3.leitnants

10 880

3 825

2 210

2 465

4.Instruktoru sastāva karavīrs
4.1.augstākais instruktors – štāba virsseržants (Jūras spēkos – štāba bocmanis), galvenais virsseržants (Jūras spēkos – galvenais bocmanis), augstākais virsseržants (Jūras spēkos – augstākais bocmanis)

10 880

3 825

2 210

2 465

4.2.vecākais instruktors, jaunākais instruktors–kaprālis, seržants, virsseržants (Jūras spēkos – bocmanis)

10 455

3 655

2 210

2 465

Aizsardzības ministrs I.V.Lieģis
2.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 12.janvāra noteikumiem Nr.36
Dzīves dārdzības koeficienti

Nr.p.k.

Valsts

Dzīves dārdzības koeficients

1

2

3

1.Amerikas Savienotās Valstis (Ņujorka)

1,07

2.Amerikas Savienotās Valstis (izņemot Ņujorku)

1,04

3.Austrija

1,08

4.Baltkrievija

0,80

5.Beļģija

1,00

6.Bulgārija

0,75

7.Čehija

0,90

8.Dānija

1,36

9.Francija

1,20

10.Grieķija

0,94

11.Igaunija

0,80

12.Itālija

1,10

13.Izraēla

0,96

14.Īrija

1,23

15.Kanāda

0,85

16.Kazahstāna

1,13

17.Krievijas Federācija (Maskava)

1,10

18.Krievijas Federācija (Sanktpēterburga)

1,10

19.Krievijas Federācija (izņemot Maskavu un Sanktpēterburgu)

0,90

20.Ķīna

0,85

21.Lielbritānija

1,43

22.Lietuva

0,80

23.Nīderlande

1,15

24.Norvēģija

1,40

25.Polija

0,80

26.Portugāle

0,92

27.Rumānija

0,56

28.Somija

1,26

29.Spānija

1,01

30.Šveice

1,18

31.Turcija

0,93

32.Ukraina

1,01

33.Ungārija

0,90

34.Uzbekistāna

0,90

35.Vācija

1,02

36.Zviedrija

1,17

Aizsardzības ministrs I.V.Lieģis
3.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 12.janvāra noteikumiem Nr.36
Pabalsta apmērs mājsaimniecības inventāra iegādei
 1. Augstāko virsnieku sastāva karavīrs

800 latu

 2. Vecāko virsnieku sastāva karavīrs

750 latu

 3. Jaunāko virsnieku sastāva karavīrs

700 latu

 4. Instruktoru sastāva karavīrs

600 latu

Aizsardzības ministrs I.V.Lieģis
4.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 12.janvāra noteikumiem Nr.36
Dzīvokļa īres izdevumu un komunālo maksājumu kompensācijas maksimālais apmērs (gadā)

Nr.p.k.

Valsts

Instruktoru sastāva karavīram (latos)

Jaunāko virsnieku sastāva karavīram (latos)

Vecāko virsnieku sastāva karavīram (latos)

Augstāko virsnieku sastāva karavīram (latos)

1

2

3

4

5

6

1.Amerikas Savienotās Valstis (Ņujorka)

 20 430

 24 516

 27 580

 40 860

2.Amerikas Savienotās Valstis (izņemot Ņujorku)

 14 300

 17 160

 19 305

 28 490

3.Austrija

 11 880

 14 256

 16 038

 17 820

4.Baltkrievija

 5 940

 7 128

 8 019

 8 850

5.Beļģija

 11 880

 14 256

 16 038

 23 760

6.Bulgārija

 8 360

 10 032

 11 286

 12 458

7.Čehija

 9 460

 11 352

 12 771

 14 273

8.Dānija

 13 090

 15 708

 17 671

 19 635

9.Francija (Parīze)

 14 300

 17 160

 19 305

 21 368

10.Francija (izņemot Parīzi)

 11 880

 14 256

 16 038

 17 820

11.Grieķija

 11 880

 14 256

 16 038

 17 820

12.Igaunija

 8 360

 10 032

 11 286

 12 458

13.Itālija

 13 899

 16 679

 18 764

 20 849

14.Izraēla

 14 300

 17 160

 19 305

 21 368

15.Īrija

 17 589

 21 106

 23 745

 26 283

16.Kanāda

 10 670

 12 804

 14 404

 16 005

17.Kazahstāna

 19 030

 23 200

 26 300

 28 545

18.Krievijas Federācija (Maskava)

 14 612

 17 535

 19 727

 21 919

19.Krievijas Federācija (izņemot Maskavu)

 8 938

 10 725

 12 065

 13 406

20.Ķīna

 19 030

 22 836

 25 960

 28 545

21.Lielbritānija

 18 942

 22 730

 25 572

 28 515

22.Lietuva

 8 360

 10 032

 11 286

 12 458

23.Nīderlande

 13 090

 15 708

 17 671

 19 635

24.Norvēģija

 14 300

 17 160

 19 305

 21 368

25.Polija

 8 360

 10 032

 11 286

 12 458

26.Portugāle

 10 670

 12 804

 14 404

 16 005

27.Rumānija

 8 360

 10 032

 11 286

 12 458

28.Somija

 13 090

 15 708

 17 671

 19 635

29.Spānija

 11 880

 14 256

 16 038

 17 820

30.Šveice

 14 300

 17 160

 19 305

 21 368

31.Turcija

 11 880

 14 256

 16 038

 17 820

32.Ukraina

 8 360

 10 032

 11 286

 12 458

33.Ungārija

 9 363

 11 236

 12 640

 13 953

34.Uzbekistāna

 5 940

 7 128

 8 019

 8 910

35.Vācija

 11 880

 14 256

 16 038

 17 820

36.Zviedrija

 13 090

 15 708

 17 671

 19 635

Aizsardzības ministrs I.V.Lieģis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par pabalstu un kompensāciju apmēriem un izmaksas kārtību karavīriem, kuri pilda dienesta .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 36Pieņemts: 12.01.2010.Stājas spēkā: 23.01.2010.Piemērojams ar: 01.01.2010.Zaudē spēku: 06.01.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 12, 22.01.2010.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
203999
23.01.2010
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"