Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Finanšu ministrijas lēmums Nr.391

Rīgā 2009.gada 21.decembrī

Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu biedrībai "SALDUS TAEKWONDO KAUJAS MĀKSLAS BIEDRĪBA"

Finanšu ministrija saņēma Sabiedriskā labuma komisijas 2009.gada 16.decembra atzinumu Nr.24-2009/318 "Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu biedrībai "SALDUS TAEKWONDO KAUJAS MĀKSLAS BIEDRĪBA"".

Biedrībai "SALDUS TAEKWONDO KAUJAS MĀKSLAS BIEDRĪBA" (turpmāk - Biedrība), pamatojoties uz Sabiedriskā labuma komisijas 2006.gada 13.decembra atzinumu Nr.26-2006/447, ar Finanšu ministrijas 2006.gada 19.decembra lēmumu Nr.305 "Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu biedrībai "SALDUS TAEKWONDO KAUJAS MĀKSLAS BIEDRĪBA"" tika piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss sabiedriskā labuma darbības veidam - sporta atbalstīšanai.

Lai Finanšu ministrija atbilstoši Sabiedriskā labuma organizāciju likumā (turpmāk - Likums) noteiktajam īstenotu uzraudzības funkciju pār sabiedriskā labuma organizācijām un to saņemto ziedojumu izlietojumu, saskaņā ar Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 13.panta otro daļu sabiedriskā labuma organizācijām katru gadu, bet ne vēlāk kā līdz 31.martam, jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienestā iepriekšējā gada darbības pārskats, pievienojot gada pārskatu. Iepriekš minētie dokumenti jāsagatavo atbilstoši spēkā esošo normatīvo aktu prasībām. Savukārt Valsts ieņēmumu dienests 90 dienu laikā pēc sabiedriskā labuma organizācijas gada pārskata un iepriekšējā gada darbības pārskata saņemšanas to kopijas pārsūta Finanšu ministrijai, pievienojot attiecīgās nodokļu administrācijas izziņas par nodokļu nomaksu, sabiedriskā labuma organizācijas darbības izvērtēšanai.

Papildus norādām, ka saskaņā ar Likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu Finanšu ministrija lēmumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu var pieņemt, ja sabiedriskā labuma organizācija neveic nodokļu maksājumus normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Valsts ieņēmumu dienesta Kurzemes nodokļu un muitas administrācijas Saldus nodaļa 2009.gada 9.novembra vēstulē informē Finanšu ministriju, ka Biedrība pēc vēstules saņemšanas nav iesniegusi precizējamos dokumentus un nav veikusi nodokļu maksājumus normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. Finanšu ministrija, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta Kurzemes nodokļu un muitas administrācijas Saldus nodaļas informāciju, Biedrībai nosūtīja 2009.gada 23.novembra vēstuli Nr.5-6-08/4554 ar brīdinājumu par to, ka tiks izskatīts jautājums par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu Biedrībai, ja tā neiesniegs precizējamos dokumentus un nenomaksās nodokļu parādu Valsts ieņēmumu dienestā līdz 2009.gada 4.decembrim.

Biedrība nav iesniegusi pieprasītos dokumentus ne Finanšu ministrijā, ne Valsts ieņēmumu dienesta Kurzemes nodokļu un muitas administrācijas Saldus nodaļā, kā arī nav nomaksājusi nodokļu parādu.

Ņemot vērā iepriekš minēto, Finanšu ministrija Sabiedriskā labuma komisijai sniedza informāciju par Biedrības Sabiedriskā labuma organizāciju likuma pārkāpumiem 2009.gadā.

Sabiedriskā labuma komisija izvērtēja Finanšu ministrijas sniegto informāciju par Biedrību un 2009.gada 16.decembra atzinumā Nr.24-2009/318 ieteica Finanšu ministrijai pieņemt lēmumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu Biedrībai.

Biedrība nav ievērojusi Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 13.pantā noteikto un nav ņēmusi vērā Finanšu ministrijas izteikto brīdinājumu, kā rezultātā Finanšu ministrijai nav iespējams nodrošināt šīs sabiedriskā labuma organizācijas uzraudzību. Finanšu ministrija, pamatojoties uz Sabiedriskā labuma komisijas 2009.gada 16.decembra atzinumu Nr.24-2009/318 un saskaņā ar Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 14.panta pirmās daļas 3. un 4.punktu, nolemj atņemt sabiedriskā labuma organizācijas statusu biedrībai "SALDUS TAEKWONDO KAUJAS MĀKSLAS BIEDRĪBA" (reģ. Nr.40008097744, juridiskā adrese: Vienības iela 21, Druva, Saldus pagasts, Saldus novads).

Atbilstoši Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 2.panta pirmajai daļai sabiedriskā labuma organizāciju mērķis ir darbība, kas sniedz nozīmīgu labumu sabiedrībai vai kādai tās daļai. Turklāt ziedotie līdzekļi, kuriem tiek piemēroti nodokļu atvieglojumi saskaņā ar nodokļus reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, faktiski ir valsts budžetā neienākušie nodokļu maksājumi. Pamatojoties uz iepriekš minēto, šis lēmums spēkā stājas Administratīvā procesa likuma 70.panta pirmās daļas noteiktajā kārtībā un, šo administratīvo aktu pārsūdzot, tā darbība netiek apturēta saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 185.panta ceturtās daļas 3.punktu.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 76.panta otro daļu un 79.panta pirmo daļu šo lēmumu viena mēneša laikā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā (Rīgā, Antonijas ielā 6, LV-1010).

Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieka nodokļu, muitas un grāmatvedības jautājumos p.i. D.Robežniece

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu biedrībai "SALDUS TAEKWONDO KAUJAS MĀKSLAS .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Finanšu ministrija Veids: lēmums Numurs: 391Pieņemts: 21.12.2009.Stājas spēkā: 21.12.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 1, 05.01.2010.
Saistītie dokumenti
  • Citi saistītie dokumenti
  • Ārējās saites
203141
21.12.2009
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"