Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.1582

Rīgā 2009.gada 22.decembrī (prot. Nr.89 40.§)
Ostu attīstības fonda nolikums
Izdoti saskaņā ar Likuma par ostām 22.pantu

1. Noteikumi nosaka Ostu attīstības fonda (turpmāk – fonds) pārvaldīšanas kārtību, kā arī fonda līdzekļu iegūšanas un izlietošanas kārtību.

2. Fonda turētāja un rīkotāja ir valsts akciju sabiedrība "Latvijas Jūras administrācija" (turpmāk – Latvijas Jūras administrācija).

3. Lēmumus par fondā iemaksājamo līdzekļu apmēru un izlietojumu pieņem Latvijas Ostu padome.

4. Šo noteikumu 3.punktā minēto lēmumu pieņemšanai Latvijas Ostu padomes sekretariāts sagatavo fonda ieņēmumu un izdevumu tāmes projektu un fonda līdzekļu izlietojuma pārskatu.

5. Fonda līdzekļi glabājas īpaši šim nolūkam paredzētā Latvijas Jūras administrācijas kontā.

6. Kārtējā saimnieciskajā gadā neizlietotos fonda līdzekļus izmanto nākamajā saimnieciskajā gadā.

7. Latvijas Jūras administrācija saskaņā ar Latvijas Ostu padomes lēmumiem veic ar fonda līdzekļiem saistītus darījumus, piemēram, pieņem iemaksas šo noteikumu 5.punktā minētajā kontā, veic norēķinus ar naudas līdzekļiem, tur dokumentu oriģinālus attiecībā uz naudas līdzekļiem, kā arī kārto uzskaiti tā, lai grāmatvedības jautājumos kvalificēta trešā persona varētu gūt skaidru priekšstatu par fonda finansiālo stāvokli un finanšu plūsmu noteiktā laikposmā, kā arī konstatēt katra darījuma sākumu un izsekot tā norisei.

8. Ne vēlāk kā mēnesi pirms kārtējā saimnieciskā gada beigām Latvijas Ostu padome apstiprina fonda līdzekļu izlietojumu nākamajam saimnieciskajam gadam. Latvijas Ostu padome var pieņemt lēmumus par ārkārtas pasākumu finansēšanu kārtējā saimnieciskā gada laikā.

9. Fonda līdzekļus izlieto:

9.1. ostu kopīgām interesēm atbilstošu projektu īstenošanai;

9.2. Latvijas ostu popularizēšanai un ostu kopīgu reklāmas pasākumu īstenošanai saskaņā ar Latvijas Ostu padomes izveidotās reklāmas komisijas lēmumiem;

9.3. Latvijas Ostu padomes darbības nodrošināšanai saskaņā ar Latvijas Ostu padomes apstiprinātā Latvijas Ostu padomes sekretariāta nolikumu, ņemot vērā atlīdzības līmeni tautsaimniecībā.

10. Lai saņemtu fonda līdzekļus nākamajam saimnieciskajam gadam, pieprasītājs ne vēlāk kā trīs mēnešus pirms kārtējā saimnieciskā gada beigām iesniedz Latvijas Ostu padomes sekretariātā pieprasījumu un tā ekonomisko pamatojumu. Pieprasījumi, kas iesniegti bez ekonomiskā pamatojuma, netiek izskatīti. Ārkārtas gadījumā pieprasītājs arī kārtējā gadā var iesniegt pieprasījumu un tā ekonomisko pamatojumu fonda līdzekļu saņemšanai no budžeta kārtējam saimnieciskajam gadam.

11. Latvijas Ostu padomes sekretariāts apkopo šo noteikumu 10.punktā minētos pieprasījumus un divu mēnešu laikā iesniedz Latvijas Ostu padomē fonda ieņēmumu un izdevumu tāmes projektu. Pēc tāmes projekta saņemšanas Latvijas Ostu padome pieņem lēmumu par fonda līdzekļu sadali un fondā iemaksājamo līdzekļu apmēru nākamajam saimnieciskajam gadam. Ārkārtas pieprasījumus Latvijas Ostu padomes sekretariāts apkopo un iesniedz izskatīšanai kārtējā Latvijas Ostu padomes sēdē.

12. Fonda līdzekļu izlietošanu kontrolē Latvijas Ostu padome.

13. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2001.gada 7.augusta noteikumus Nr.350 "Ostu attīstības fonda nolikums" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 117.nr.; 2003, 136.nr.).

14. Noteikumi stājas spēkā 2010.gada 1.janvārī.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Satiksmes ministrs K.Gerhards
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Ostu attīstības fonda nolikums Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 1582Pieņemts: 22.12.2009.Stājas spēkā: 01.01.2010.Zaudē spēku: 11.08.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 204, 29.12.2009.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
202820
01.01.2010
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"