Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par valsts proves uzraudzību"

Izdarīt likumā "Par valsts proves uzraudzību" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1995, 5.nr.; 1998, 9.nr.; 2002, 10.nr.; 2004, 9.nr.; 2006, 4.nr.; 2008, 14.nr.) šādus grozījumus:

1. Izslēgt 1.panta 5.punktā vārdus "ķīlas priekšmeta pieņemšana un uzglabāšana".

2. Izteikt 2.panta ceturto daļu šādā redakcijā:

"(4) Personām, kuras veic saimniecisko darbību ar dārgmetāliem, dārgakmeņiem un to izstrādājumiem, ir pienākums šādas saimnieciskās darbības veikšanas vietas reģistrēt Latvijas proves iestādē. Latvijas proves iestāde ir valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas proves birojs" (turpmāk - Latvijas proves birojs). Par reģistrāciju nav jāmaksā."

3. Izteikt 5.panta 2.punktu šādā redakcijā:

"2) zīmogošanu ar Latvijas proves iestādes zīmogu un proves zīmogu, proves iestāžu zīmogu un proves zīmogu ekspertīzi;".

4. Izteikt 8.pantu šādā redakcijā:

"8.pants. Latvijas proves iestādes zīmogs un proves zīmogs ir Latvijas Republikas proves uzraudzības zīmes. Tiesības zīmogot ar tām ir tikai Latvijas proves birojam."

5. Aizstāt 10.1 panta trešajā daļā, 12.panta trešajā daļā, 23. un 24.pantā vārdu "inspekcija" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Latvijas proves birojs" (attiecīgā locījumā).

6. Izteikt 14.panta otro teikumu šādā redakcijā:

"Gada atšķirības zīmes un personiskā zīmoga lietošana nav obligāta."

7. Izteikt III nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"III nodaļa
Valsts proves uzraudzība
".

8. Izteikt 15.pantu šādā redakcijā:

"15.pants. (1) Valsts ieņēmumu dienests un Latvijas proves birojs atbilstoši šajā likumā un citos normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei īsteno dārgmetālu, dārgakmeņu un to izstrādājumu marķēšanas un obligātās provēšanas prasību ievērošanas uzraudzību.

(2) Latvijas proves birojs veic dārgmetālu, dārgakmeņu un to izstrādājumu marķēšanas, obligātās provēšanas, uzglabāšanas un preču drošuma pārbaudes vietās, kur notiek saimnieciskā darbība ar dārgmetāliem, dārgakmeņiem un to izstrādājumiem, un par konstatētajiem normatīvo aktu pārkāpumiem sastāda administratīvā pārkāpuma protokolu.

(3) Ja Latvijas proves birojs konstatē normatīvo aktu pārkāpumus, tas materiālus par veikto pārbaudi un administratīvā pārkāpuma protokolu nosūta Valsts ieņēmumu dienestam administratīvā akta izdošanai.

(4) Finanšu ministrija organizē un koordinē valsts politikas izstrādi attiecībā uz patērētāju interešu aizsardzību dārgmetālu, dārgakmeņu un to izstrādājumu izmantošanas jomā."

9. Papildināt likumu ar 15.1 pantu šādā redakcijā:

"15.1 pants. (1) Latvijas proves birojs veic šādus pārvaldes uzdevumus:

1) dārgmetālu, dārgakmeņu un to izstrādājumu proves noteikšanu, zīmogošanu, sastāva analīzi, ekspertīzi, kontrolanalīzes, novērtēšanu un kvalitātes apliecību izsniegšanu;

2) zīmogošanu ar Latvijas proves iestādes zīmogu un proves zīmogu, proves iestāžu zīmogu un proves zīmogu ekspertīzi;

3) dārgakmeņu un citu juvelierizstrādājumos izmantojamo vērtīgo akmeņu ekspertīzi un novērtēšanu, kvalitātes apliecību izsniegšanu;

4) to vietu reģistrāciju, kur tiek veikta saimnieciskā darbība ar dārgmetāliem, dārgakmeņiem un to izstrādājumiem, un personisko zīmogu reģistrāciju;

5) pārbaudes vietās, kur tiek veikta saimnieciskā darbība ar dārgmetāliem, dārgakmeņiem un to izstrādājumiem, un administratīvo pārkāpumu protokolu sastādīšanu par konstatētajiem normatīvo aktu pārkāpumiem;

6) dārgmetālu un dārgakmeņu izstrādājumu kausējuma sastāva novērtēšanu attiecībā uz atbilstību preču drošuma prasībām.

(2) Attiecībā uz šā panta pirmajā daļā minēto uzdevumu izpildi Latvijas proves birojs ir Finanšu ministrijas padotībā. Finanšu ministrija padotību realizē pārraudzības formā."

10. Izteikt 20.panta ievaddaļu šādā redakcijā:

"20.pants. Veicot proves uzraudzību, Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonām un Latvijas proves biroja darbiniekiem atbilstoši to kompetencei ir tiesības:".

11. Izslēgt 21.pantu.

12. Izteikt 27.panta 4.punktu šādā redakcijā:

"4) nosaka maksu par obligāti provējamo dārgmetālu izstrādājumu provēšanu un zīmogošanu, obligāti provējamo dārgakmeņu izstrādājumu provēšanu un kvalitātes apliecību izsniegšanu, kā arī par personiskā zīmoga reģistrāciju."

13. Papildināt pārejas noteikumus ar 4. un 5.punktu šādā redakcijā:

"4. Ministru kabinets līdz 2009.gada 30.decembrim izdod jaunus šā likuma 27.panta 4.punktā paredzētos noteikumus.

5. Valsts proves uzraudzības inspekcija pilda ar likumu noteiktās funkcijas un nodod tās Finanšu ministrijai un Valsts ieņēmumu dienestam līdz 2010.gada 1.janvārim."

Likums Saeimā pieņemts 2009.gada 1.decembrī.

Valsts prezidents V.Zatlers

Rīgā 2009.gada 15.decembrī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi likumā "Par valsts proves uzraudzību" Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 01.12.2009.Stājas spēkā: 29.12.2009.Tēma: Patērētāju tiesības; Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 196, 15.12.2009.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Anotācija / tiesību akta projekts
201976
29.12.2009
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"