Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU KABINETA SĒDE

PROTOKOLS

Ārkārtas sēde

 

Rīgā

Nr.65

2009.gada 30.septembrī

Sēdi vada

   

Ministru prezidents

-

V.Dombrovskis

     

Ar balsstiesībām piedalās:

   

Ārlietu ministrs

-

M.Riekstiņš

Ekonomikas ministrs

-

A.Kampars

Finanšu ministrs

-

E.Repše

Iekšlietu ministre

-

L.Mūrniece

Izglītības un zinātnes ministre

-

T.Koķe

Labklājības ministrs

-

U.Augulis

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs

-

E.Zalāns

Satiksmes ministrs

-

K.Gerhards

Tieslietu ministrs

-

M.Segliņš

Veselības ministre

-

B.Rozentāle

Vides ministrs

-

R.Vējonis

Zemkopības ministrs

-

J.Dūklavs

     

Ar padomdevēja tiesībām piedalās:

   

Ģenerālprokuratūras pārstāvis

-

J.Pēda

Valsts kancelejas direktore

-

G.Veismane

Valsts kancelejas direktora vietniece tiesību aktu lietās

-

E.Dreimane

     

Protokolē

   

Dokumentu nodrošinājuma departamenta vadītāja

-

L.Peinberga

     

Sēdi sāk plkst.8.30

   

 

 

Ministru kabineta lieta (slēgtā daļa Zaļajā zālē)

1.§

Par 2010.gada valsts budžeta izdevumu samazināšanas virzieniem

TA-3392-IP

______________________________________________________

(E.Repše, M.Bičevskis, M.Segliņš, N.Jezdakova, E.Zalāns, D.Tauriņš, A.Kampars, U.Augulis, D.Robežniece, M.Riekstiņš, B.Bāne, I.Stepanova, B.Rozentāle, I.Štāle, M.Gruškevics, K.Gerhards, J.Dūklavs, A.Vītola- Helviga, I.Pētersone, L.Mūrniece, R.Arnītis, R.Vējonis, V.Dombrovskis)

1. Pieņemt zināšanai sniegto informāciju par iespējamo nodokļu ieņēmumu bāzes paplašināšanu.

2. Noteikt, ka Tiesībsarga, Valsts kontroles, Augstākās tiesas, Satversmes tiesas, Tiesu administrācijas, Ģenerālprokuratūras, Centrālās vēlēšanu komisijas un Centrālās zemes komisijas vadītāju un darbinieku darba samaksa 2010.gadam tiek samazināta atbilstoši likumprojekta "Par vienotu valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmu" anotācijas pielikuma 8.tabulā minētajam.

3. Atbalstīt Tieslietu ministrijas priekšlikumu 2010.gadā valsts pamatbudžetā iemaksājamo nodevu prognozes par darbību veikšanu tiesu iestādēs palielināšanai par 600 000 latiem un nodevu prognozes par rūpnieciskā īpašuma tiesību aizsardzību palielināšanai par 85 000 latiem. Tieslietu ministrijai vienoties ar Augstāko tiesu par priekšlikumiem dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem palielināšanai, lai nodrošinātu ar pakalpojumu sniegšanu saistītās izmaksas, un iesniegt priekšlikumus Finanšu ministrijā līdz 2009.gada 1.oktobrim.

4. Atbalstīt Satiksmes ministrijas priekšlikumu 2010.gadā palielināt valsts budžeta ieņēmumus no valsts nodevas par numerācijas lietošanas tiesībām par 647 600 latiem. Palielināt Satiksmes ministrijas "bāzes izdevumus" par 125 432 latiem dotācijai valsts akciju sabiedrībai "Elektronisko sakaru direkcijai", lai nodrošinātu numerācijas datubāzes uzturēšanu.

5. Samazināt Satversmes tiesas "bāzes izdevumus" 2010.-2011.gadam par 30 000 latiem un attiecīgi palielināt Iekšlietu ministrijas "bāzes izdevumus" 2010.-2011.gadam Satversmes tiesas ēkas apsardzes nodrošināšanai.

6. Pieņemt zināšanai Nacionālās radio un televīzijas padomes sniegto informāciju, ka tālāki Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio budžetu samazinājumi nav iespējami.

7. Izglītības un zinātnes ministrijai līdz 2009.gada 3.oktobrim iesniegt Finanšu ministrijā un Valsts kancelejā rakstisku saskaņojumu ar Latvijas Pašvaldību savienību un attiecīgajām pašvaldībām par finansējuma pārdali 2 600 000 latu apmērā no resora 62. "Mērķdotācijas pašvaldībām" uz Izglītības un zinātnes ministrijas budžetu. Pēc saskaņojuma saņemšanas Finanšu ministrijai sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju veikt attiecīgu līdzekļu pārdali 2010.gada "bāzes izdevumos".

8. Atbalstīt Izglītības un zinātnes ministrijas priekšlikumu 2010. un 2011.gadā neveidot maksas pakalpojumu un citu pašu ieņēmumu atlikumu tās padotībā esošajās izglītības iestādēs - 673 latu apmērā Sociālās korekcijas izglītības iestādēs, 161 102 latu apmērā profesionālās izglītības iestādēs, 93 791 lata apmērā koledžās un 8 317 latu apmērā valsts finansētajās sporta skolās, attiecīgi par 263 883 latiem samazināt apropriāciju līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

9. Pieņemt zināšanai finanšu ministra sniegto informāciju, ka 2009.gada 28.septembrī Ekonomikas ministrijas organizētā ar Lisabonas programmas ieviešanu saistītā divpusējā diskusijā ar Eiropas Komisijas pārstāvjiem tika izteikts Eiropas Komisijas viedoklis, ka pret starptautiskajiem aizdevējiem uzņemto saistību izpildes nodrošināšanai, sagatavojot likumprojektu "Par valsts budžetu 2010.gadam", ir jāveic fiskālās konsolidācijas pasākumi 500 milj. latu apmērā.

10. Valsts ieņēmumu dienestam sagatavot priekšlikumus par iespējamu finansējuma palielināšanu dienestam saistībā ar nodokļu iekasēšanas efektivitātes paaugstināšanas nodrošināšanu (nodokļu ieņēmumu prognozes palielinājums) un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta ārkārtas sēdē 2009.gada 3.oktobrī.

11. Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Finanšu ministriju un iesaistītajām ministrijām atkārtoti izvērtēt jautājumu par finansējuma pārdali 200 000 latu apmērā ārējo ekonomisko pārstāvniecību darbības nodrošināšanai.

12. Zemkopības ministrijai kopīgi ar Finanšu ministriju un iesaistītajām ministrijām atkārtoti izvērtēt jautājumu par finansējuma samazinājuma apmēru Lauku atbalsta dienestam, Pārtikas un veterinārajam dienestam, Augu aizsardzības dienestam, kā arī Valsts meža dienestam mežu ugunsgrēku dzēšanas apakšfunkcijas nodrošināšanai.

13. Noteikt, ka Veselības ministrijas "bāzes izdevumi" 2010.gadam ir 3,4% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP) jeb 405 154 200 latu apmērā, tai skaitā Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai 6 590 177 latu apmērā. Noteikt, ka, ja tiek precizētas IKP prognozes, attiecīgi tiek precizēts veselības nozarei paredzētais finansējums.

14. Ministrijām, kurām ir neatrisināti finansējuma jautājumi, kopīgi ar Finanšu ministriju atkārtoti izvērtēt līdzekļu pārdales iespējas funkcijas ietvaros un sagatavot attiecīgus priekšlikumus.

15. Finanšu ministrijai priekšlikumus par nodokļu ieņēmumu bāzes paplašināšanu sagatavot izskatīšanai koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdē.

16. Jautājumu turpināt izskatīt Ministru kabineta ārkārtas sēdē 2009.gada 3.oktobrī.

 

 

Sēdi slēdz plkst.11.25

Ministru prezidents

 

V.Dombrovskis

 

Valsts kancelejas direktore

 

G.Veismane

 
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokols Izdevējs: Ministru kabinets Veids: protokols Numurs: 65Pieņemts: 30.09.2009.
198652
2540
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"