Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU KABINETA SĒDE

PROTOKOLS

Ārkārtas sēde

 

Rīgā

Nr.64

2009.gada 29.septembrī

Sēdi vada

   

Ministru prezidents

-

V.Dombrovskis

     

Ar balsstiesībām piedalās:

   

Aizsardzības ministrs

-

I.V.Lieģis

Ārlietu ministrs

-

M.Riekstiņš

Ekonomikas ministrs

-

A.Kampars

Finanšu ministrs

-

E.Repše

Iekšlietu ministre

-

L.Mūrniece

Izglītības un zinātnes ministre

-

T.Koķe

Labklājības ministrs

-

U.Augulis

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs

-

E.Zalāns

Satiksmes ministrs

-

K.Gerhards

Tieslietu ministrs

-

M.Segliņš

Veselības ministre

-

B.Rozentāle

Vides ministrs

-

R.Vējonis

Zemkopības ministrs

-

J.Dūklavs

     

Ar padomdevēja tiesībām piedalās:

   

Latvijas Bankas pārstāvis

-

E.Kušners

Ģenerālprokurors

-

J.Maizītis

Valsts kancelejas direktore

-

G.Veismane

Valsts kancelejas direktora vietniece tiesību aktu lietās

-

E.Dreimane

     

Protokolē

   

Dokumentu nodrošinājuma departamenta vadītāja

-

L.Peinberga

     

Sēdi sāk plkst.16.30

   

 

 

Ministru kabineta lieta (slēgtā daļa Zaļajā zālē)

1.§

Informatīvais ziņojums "Par vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķināšanu bezdarbnieka pabalsta apmēra noteikšanai"

TA-3488, SAN-3626

______________________________________________________

(J.Muižniece, U.Augulis, V.Dombrovskis)

1. Pieņemt zināšanai iesniegto informatīvo ziņojumu.

2. Labklājības ministrijai sagatavot un labklājības ministram iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā budžeta likumu paketē grozījumus normatīvajos aktos, kas paredz, ka, aprēķinot vidējo apdrošināšanas iemaksu algu bezdarbnieka pabalsta apmēra noteikšanai, netiek ņemta vērā perioda, par kuru šo vidējo algu aprēķina, 11. un 12.mēneša apdrošināšanas iemaksu alga, kas pārsniedz minētā perioda iepriekšējo 10 mēnešu vidējo apdrošināšanas iemaksu algu.

 

 

2.§

Likumprojekts "Par vienotu valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmu"

TA-3441-IP

______________________________________________________

(I.Ošiņa, M.Segliņš, E.Zalāns, M.Riekstiņš, B.Rozentāle, I.V.Lieģis, J.Sārts, T.Koķe, R.Vējonis, U.Augulis, J.Maizītis, K.Gerhards, E.Repše, T.Tverijons, Dz.Jakāns, V.Dombrovskis)

1. Pamatā pieņemt iesniegto likumprojektu.

2. Finanšu ministrijai precizēt likumprojektu, ņemot vērā izteiktās piezīmes un priekšlikumus, to skaitā: noteikt, ka mēnešalgas noteikšanai izmantojams variants, atbilstoši kuram mēnešalgu nosaka, nepārsniedzot Valsts prezidenta mēnešalgas apmēru; svītrot pārejas noteikumu 7.punktu, kā arī attiecīgi precizēt likumprojekta tekstu; saskaņot ar Aizsardzības ministriju jautājumu par pabalsta izmaksu karavīriem ik pēc pieciem profesionālā dienesta gadiem; saskaņot ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju jautājumu par pašvaldību domes deputātu mēnešalgu; ietvert atsevišķā tabulā ministriju centrālā aparāta mēnešalgu skalu, samazinot viena un tā paša amata mēnešalgas diapazonu; sagatavot priekšlikumus par to, kādi konkrēti mēnešalgu koeficienti tiks piemēroti likumprojektā minētajiem amatiem; turpināt izvērtēt jautājumu par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas iekļaušanu vienotajā atalgojuma sistēmā. Precizēto likumprojektu iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 2009.gada 6.oktobrī.

3. Noteikt, ka Ministru kabineta 2009.gada 26.maija sēdes protokollēmuma (prot. Nr.33 56.§) "Informatīvais ziņojums "Par Eiropas Savienības finanšu resursu (struktūrfondu un Kohēzijas fonda) apguvi un Eiropas Savienības struktūrfondu vai Kohēzijas fonda disciplīnas pasākumiem"" 14.punktā dotais uzdevums ir zaudējis aktualitāti.

 

 

3.§

Par 2010.gada valsts budžeta izdevumu samazināšanas virzieniem

TA-3392-IP

______________________________________________________

(E.Repše, I.Stepanova, U.Augulis, E.Zalāns, M.Segliņš, A.Kampars, B.Rozentāle, A.Ploriņš, L.Mūrniece, K.Gerhards, J.Šints, B.Bāne, T.Koķe, Dz.Jakāns, M.Riekstiņš, V.Dombrovskis)

1. Apstiprināt funkcijai "Vides aizsardzība" samazinātā finansējuma sadalījumu pa apakšfunkcijām atbilstoši anotācijas pielikuma 1.tabulai.

2. Apstiprināt funkcijai "Aizsardzība" samazinātā finansējuma sadalījumu pa apakšfunkcijām atbilstoši anotācijas pielikuma 2.tabulai.

3. Apstiprināt funkcijai "Kultūra, sports, atpūta" samazinātā finansējuma sadalījumu pa apakšfunkcijām atbilstoši anotācijas pielikuma 3.tabulai. Lai kompensētu finansējuma samazinājumu Latvijas Olimpiskajai komitejai - valsts galvoto aizņēmumu atmaksai, Izglītības un zinātnes ministrijai nodrošināt 2009.gada 1.jūnija Ministru kabineta sēdē dotā uzdevuma (prot. Nr.36 5.§) izpildi, sagatavojot grozījumus Ministru kabineta 2007.gada 9.oktobra rīkojumā Nr.622 "Par Latvijas Nacionālā valsts sporta centra "Mežaparks" un Tenisa centra "Lielupe" rekonstrukcijas projekta un Lietišķo sporta veidu centra "Kleisti" attīstības projekta īstenošanu".

4. Apstiprināt funkcijai "Izglītība" samazinātā finansējuma sadalījumu pa apakšfunkcijām atbilstoši anotācijas pielikuma 4.tabulai.

5. Apstiprināt funkcijai "Ekonomiskā darbība" samazinātā finansējuma sadalījumu pa apakšfunkcijām atbilstoši anotācijas pielikuma 5.tabulai.

6. Neatbalstīt Iekšlietu ministrijas iesniegtos priekšlikumus par finansējuma samazinājumu funkcijai "Sabiedriskā kārtība un drošība" un apakšfunkcijas "Bērna piedzimšanas pabalsti amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm izmaksas nodrošināšana" pārcelšanu no funkcijas "Sociālā aizsardzība" uz funkciju "Sabiedriskā kārtība un drošība". Iekšlietu ministrijai nodrošināt apstiprināto finansējuma samazinājumu funkcijai "Sabiedriskā kārtība un drošība" Iekšlietu ministrijas apakšfunkciju ietvaros.

7. Ņemot vērā, ka Labklājības ministrijas priekšlikumi izdevumu samazinājumam funkcijā "Sociālā apdrošināšana" nenodrošina fiskālo konsolidāciju aprēķinātajā apmērā (92,4 milj. latu), bet 39,1 milj. latu apmērā, Labklājības ministrijai sagatavot grozījumus, kas nodrošina izmaiņas pabalsta saņēmēju mērķa grupā. Labklājības ministrijai sagatavot un steidzami iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta 2009.gada 3.oktobra ārkārtas sēdē priekšlikumus par finansējuma ģimenes valsts pabalsta izmaksām novirzīšanu pašvaldībām, lai nodrošinātu sociālo palīdzību trūcīgām ģimenēm ar bērniem, kā arī priekšlikumus par citiem pasākumiem, kas nodrošina fiskālo konsolidāciju.

8. Finanšu ministrijai sagatavot informāciju par to, kādā veidā Veselības ministrijai tiek aprēķināts finansējums 3,4% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP).

9. Finanšu ministrijai sagatavot priekšlikumus nodokļu ieņēmumu bāzes paplašināšanai un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta ārkārtas sēdē 2009.gada 30.septembrī.

10. Jautājumu turpināt izskatīt Ministru kabineta ārkārtas sēdē 2009.gada 30.septembrī.

 

 

Sēdi slēdz plkst.19.15

Ministru prezidents

 

V.Dombrovskis

 

Valsts kancelejas direktore

 

G.Veismane

 
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokols Izdevējs: Ministru kabinets Veids: protokols Numurs: 64Pieņemts: 29.09.2009.
198651
2540
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"