Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.386

Rīgā 2009.gada 5.maijā (prot. Nr.29 12.§)
Noteikumi par kārtību un apmēru, kādā Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersona ar speciālo dienesta pakāpi, kuru atvaļina no dienesta, atmaksā izsniegtā formas tērpa atlikušo vērtību

1. Noteikumi nosaka kārtību un apmēru, kādā Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes (turpmāk – iestāde) amatpersona ar speciālo dienesta pakāpi, kuru atvaļina no dienesta (izņemot Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likuma 47.panta pirmās daļas 3., 6., 9., 10.punktā un otrās daļas 1.punktā minētos gadījumus) (turpmāk – amatpersona), atmaksā izsniegtā formas tērpa atlikušo vērtību.

2. Izsniegtā formas tērpa atlikušo vērtību aprēķina iestāde, kuras grāmatvedības uzskaitē ir izsniegtais formas tērps (turpmāk – uzskaites iestāde). Aprēķinā iekļauj visus formas tērpa priekšmetus, kuriem nav beidzies normatīvajos aktos noteiktais lietošanas ilgums.

3. Uzskaites iestāde izsniegtā formas tērpa atlikušo vērtību aprēķina proporcionāli laikposmam, kas atlicis atbilstoši katra izsniegtā formas tērpa priekšmeta lietošanas ilgumam, ņemot vērā katra formas tērpa priekšmeta iegādes vērtību (ar pievienotās vērtības nodokli), normatīvajos aktos noteikto lietošanas ilgumu, izsniegšanas datumu un datumu, ar kuru amatpersonu atvaļina no dienesta.

4. Ja amatpersona nodod uzskaites iestādei formas tērpa priekšmetu, kuram nav beidzies lietošanas ilgums un kurš nav lietots, izsniegtā formas tērpa atlikušās vērtības summu samazina par minētā formas tērpa priekšmeta iegādes vērtību (turpmāk – atmaksājamā naudas summa).

5. Atmaksājamās naudas summas aprēķinu uzskaites iestāde piecu darbdienu laikā pēc pieprasījuma saņemšanas nodod iestādei, kura amatpersonu atvaļina no dienesta.

6. Amatpersona atmaksājamo naudas summu var atmaksāt šādā kārtībā:

6.1. iesniedzot iestādei, kura amatpersonu atvaļina no dienesta, iesniegumu ar lūgumu ieturēt atmaksājamo naudas summu no naudas summas, kas amatpersonai izmaksājama saistībā ar atvaļināšanu no dienesta;

6.2. noslēdzot ar uzskaites iestādi vienošanos par atmaksājamās naudas summas atmaksāšanu ar vienu vai vairākiem maksājumiem triju mēnešu laikā pēc amatpersonas atvaļināšanas no dienesta un iesniedzot uzskaites iestādei maksājumu apliecinošus dokumentus.

7. Atmaksājamās naudas summas apmēru, valsts pamatbudžeta kontu Valsts kasē, uz kuru pārskaitāma atmaksājamā naudas summa (izņemot šo noteikumu 6.1.apakšpunktā minēto gadījumu), un atmaksāšanas nosacījumus norāda rīkojumā (pavēlē) par amatpersonas atvaļināšanu no dienesta.

8. Ja amatpersona atmaksājamo naudas summu neatmaksā termiņā, ko paredz šo noteikumu 6.2.apakšpunktā minētā vienošanās, atmaksājamās naudas summas piedziņas izpildiestāde ir uzskaites iestāde.

Ministru prezidents, bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrs V.Dombrovskis

Iekšlietu ministre L.Mūrniece
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par kārtību un apmēru, kādā Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 386Pieņemts: 05.05.2009.Stājas spēkā: 09.05.2009.Zaudē spēku: 20.07.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 71, 08.05.2009.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
191573
09.05.2009
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"