Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.32

Rīgā 2009.gada 13.janvārī (prot. Nr.3 36.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 7.augusta noteikumos Nr.359 "Licencētās rūpnieciskās zvejas kārtība"

Izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma 13.panta otrās daļas 3.punktu

 

Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 7.augusta noteikumos Nr.359 "Licencētās rūpnieciskās zvejas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 117.nr.; 2004, 4.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 4.1. un 4.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.1. valsts aģentūra "Latvijas Zivju resursu aģentūra" (turpmāk - Latvijas Zivju resursu aģentūra) - jūras ūdeņos aiz piekrastes ūdeņiem;

4.2. pašvaldība - publiskos ūdeņos (tai skaitā jūras piekrastes ūdeņos) un citos iekšējos ūdeņos, kuros zvejas tiesības pieder valstij;".

2. Izteikt 5.punktu šādā redakcijā:

"5. Licencētajai zvejai katram zvejniekam ir nepieciešama licencētās zvejas atļauja (licence), kas izdota Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldē (turpmāk - Jūras un iekšējo ūdeņu pārvalde)."

3. Izteikt 8.punktu šādā redakcijā:

"8. Licencētās zvejas organizētājam ir šādi pienākumi:

8.1. ar Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldi saskaņot reģistrācijas žurnāla formu un reģistrēt tajā zvejniekus, norādot:

8.1.1. fiziskajām personām - personas kodu;

8.1.2. juridiskajām personām - nodokļu maksātāja reģistrācijas numuru;

8.2. katru mēnesi nodrošināt nozvejas apjoma uzskaiti un līdz nākamā mēneša sestajam datumam iesniegt datus Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldē;

8.3. nodrošināt, lai licencētajā zvejā izmantojamie zvejas rīki tiktu marķēti ar Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldē saskaņota parauga zīmēm;

8.4. uzraudzīt, lai licencētajā zvejā tiktu izmantoti tikai normatīvajos aktos noteiktā kārtībā reģistrēti peldlīdzekļi;

8.5. nodrošināt šo noteikumu 15.punktā paredzēto naudas līdzekļu ieskaitīšanu valsts pamatbudžeta ieņēmumos Zivju fonda dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem veidošanai;

8.6. katru ceturksni sagatavot un līdz nākamā mēneša desmitajam datumam iesniegt Latvijas Zivju resursu aģentūrā pārskatu par licencēto rūpniecisko zveju (pielikums), norādot izsniegto zvejas atļauju (licenču) skaitu un veidu, kā arī iekasētos līdzekļus, izņemot gadījumus, ja licencētās zvejas organizētājs ir Latvijas Zivju resursu aģentūra."

4. Aizstāt 9.punktā vārdus "Zivsaimniecības pārvalde" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Latvijas Zivju resursu aģentūra" (attiecīgā locījumā).

5. Izteikt 10.punktu šādā redakcijā:

"10. Licencēto zveju jūras ūdeņos aiz piekrastes ūdeņiem Latvijas Zivju resursu aģentūra saskaņo ar Zemkopības ministriju un Vides ministriju."

6. Izteikt 14.punkta ievaddaļu un 14.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"14. Licencēto zveju var pārtraukt ar Latvijas Zivju resursu aģentūras lēmumu, ja:

14.1. pēc Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes atzinuma vai saskaņā ar zinātniskām rekomendācijām nepieciešami zivju resursu aizsardzības pasākumi un Latvijas Zivju resursu aģentūra un Vides ministrija pieņem par to savstarpēji saskaņotu lēmumu;".

7. Izteikt 15.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"15.4. ja licencētās zvejas organizētājs veic pasākumus zivju krājumu palielināšanai vai zivju resursu papildu aizsardzībai, iemaksa valsts pamat­budžeta ieņēmumos Zivju fonda veidošanai no licencētajā zvejā iegūtajiem līdzekļiem šo noteikumu 4.2. un 4.3.apakšpunktā minētajos gadījumos var tikt samazināta par 25 %, ja ir saņemts attiecīgs Latvijas Zivju resursu aģentūras lēmums. Latvijas Zivju resursu aģentūra lēmumu pieņem pēc tam, kad Latvijas Zivju resursu aģentūrā ir iesniegts un izskatīts Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldē apstiprināts licencētās zvejas organizētāja pārskats par veiktajiem pasākumiem."

8. Aizstāt 16.punktā vārdus "Zivsaimniecības pārvaldes" ar vārdiem "Latvijas Zivju resursu aģentūras".

9. Aizstāt 19.punktā vārdus "Vides ministrijas Vides valsts inspekcijas, reģionālo vides pārvalžu vai Jūras vides pārvaldes" ar vārdiem "Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes".

Ministru prezidents I.Godmanis

Zemkopības ministrs M.Roze

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2009.gada 21.janvāri.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 7.augusta noteikumos Nr.359 "Licencētās rūpnieciskās zvejas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 32Pieņemts: 13.01.2009.Stājas spēkā: 21.01.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 10, 20.01.2009.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
186598
21.01.2009
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"