Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.836

Rīgā 2008.gada 13.oktobrī (prot. Nr.73 4.§)
Kārtība, kādā valsts pārvaldes iestādes sniedz informāciju par šķēršļiem brīvai preču apritei iekšējā tirgū
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 31.panta pirmās daļas 3.punktu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā notiek informācijas apmaiņa starp valsts pārvaldes iestādēm un Ekonomikas ministriju, kā arī starp Ekonomikas ministriju un Eiropas Komisiju, lai īstenotu Padomes 1998.gada 7.decembra Regulā (EK) Nr. 2679/98 par iekšējā tirgus darbību attiecībā uz brīvu preču apriti starp dalībvalstīm (turpmāk – Padomes Regula Nr. 2679/98) noteiktās prasības.

2. Valsts pārvaldes iestāde nosaka kontaktpersonas, kas attiecīgajā iestādē ir atbildīgas par informācijas sniegšanu. Ekonomikas ministrija informāciju par atbildīgajām kontaktpersonām (vārds, uzvārds, amats, kontakttālrunis, e-pasta adrese) ievieto Ekonomikas ministrijas oficiālajā mājaslapā internetā.

3. Informācijas apmaiņu par šķēršļiem brīvai preču apritei iekšējā tirgū koordinē Ekonomikas ministrija.

II. Informācijas apmaiņa par Latvijas teritorijā esošiem vai paredzamiem šķēršļiem brīvai preču apritei

4. Valsts pārvaldes iestāde informē Ekonomikas ministriju par tādām darbībām vai apstākļiem, kas izraisa šķēršļus brīvai preču apritei un kas atbilst Padomes Regulas Nr. 2679/98 1.pantā noteiktajiem nosacījumiem. Informāciju atbilstoši šo noteikumu pielikumam iesniedz Ekonomikas ministrijā nekavējoties, bet ne vēlāk kā:

4.1. vienas darbdienas laikā no dienas, kad iestādei ir kļuvis zināms par esošajiem šķēršļiem brīvai preču apritei;

4.2. triju darbdienu laikā no dienas, kad iestādei ir kļuvis zināms par paredzamajiem šķēršļiem brīvai preču apritei.

5. Valsts pārvaldes iestāde papildus šo noteikumu 4.punktā minētajai informācijai var iesniegt citu Padomes Regulas Nr. 2679/98 3.panta īstenošanai nepieciešamu informāciju.

6. Šo noteikumu 4. un 5.punktā minēto informāciju valsts pārvaldes iestāde iesniedz Ekonomikas ministrijā papīra formā vai elektroniska dokumenta formā (nosūta uz e-pasta adresi: notification@em.gov.lv), ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

7. Ekonomikas ministrija saskaņā ar Padomes Regulā Nr. 2679/98 noteikto kārtību šo noteikumu 4. un 5.punktā minēto informāciju triju darbdienu laikā elektroniski nosūta Eiropas Komisijai. Ja Padomes Regulas Nr. 2679/98 1.pantā minētie nosacījumi jau iestājušies, informāciju nosūta nekavējoties, bet ne vēlāk kā vienas darbdienas laikā no dienas, kad no valsts pārvaldes iestādes saņemta minētā informācija.

8. No Eiropas Komisijas, Eiropas Savienības dalībvalsts vai Eiropas Ekonomikas zonas valsts saņemtos komentārus par Latvijas paziņotajiem šķēršļiem vai pasākumiem Ekonomikas ministrija triju darbdienu laikā no komentāru saņemšanas dienas iesniedz tajā valsts pārvaldes iestādē, kura ir iesniegusi attiecīgo informāciju.

9. Ja Ekonomikas ministrija saņem Eiropas Komisijas paziņojumu atbilstoši Padomes Regulas Nr. 2679/98 5.panta 1.punktam, Ekonomikas ministrija nekavējoties informē par to valsts pārvaldes iestādi un nosūta attiecīgo Eiropas Komisijas paziņojumu.

10. Valsts pārvaldes iestāde triju darbdienu laikā pēc šo noteikumu 9.punktā minētā Eiropas Komisijas paziņojuma saņemšanas sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā informāciju atbilstoši Padomes Regulas Nr. 2679/98 5.panta 4.punkta prasībām. Ekonomikas ministrija minēto informāciju nekavējoties, bet ne vēlāk kā vienas darbdienas laikā iesniedz Eiropas Komisijā.

11. Ja valsts pārvaldes iestāde objektīvu iemeslu dēļ nevar savlaicīgi sagatavot nepieciešamo informāciju par paziņoto šķērsli vai pamatojumu tā pastāvēšanai vai saglabāšanai, attiecīgā iestāde iesniedz Ekonomikas ministrijā pamatojumu šo noteikumu 10.punktā minētā termiņa pagarināšanai. Pamatojoties uz valsts pārvaldes iestādes apsvērumiem, Ekonomikas ministrija iesniedz Eiropas Komisijā lūgumu pagarināt Padomes Regulas Nr. 2679/98 5.panta 4.punktā noteikto termiņu, kādā Eiropas Komisijā iesniedz atbildi uz šo noteikumu 9.punktā minēto Eiropas Komisijas paziņojumu.

12. Ekonomikas ministrija darbdienas laikā informē valsts pārvaldes iestādi par lēmumu, ko Eiropas Komisija pieņēmusi saskaņā ar Padomes Regulas Nr. 2679/98 5.panta 5.punktu. Ja Eiropas Komisija pieņēmusi lēmumu pagarināt termiņu, kādā sniedzama atbilde uz Padomes Regulas Nr. 2679/98 5.panta 1.punktā minēto paziņojumu, šo noteikumu 10.punktā noteiktais termiņš attiecīgi tiek pagarināts.

III. Informācijas apmaiņa par citās Eiropas Savienības dalībvalstīs vai Eiropas Ekonomikas zonas valstīs esošiem vai paredzamiem šķēršļiem brīvai preču apritei

13. Ekonomikas ministrija apkopo un aktualizē informāciju par citu Eiropas Savienības dalībvalstu un Eiropas Ekonomikas zonas valstu paziņojumiem, kurus Ekonomikas ministrija ir saņēmusi no Eiropas Komisijas saskaņā ar Padomes Regulas Nr. 2679/98 3.panta 1.punktu, kā arī nodrošina minētās informācijas publisku pieejamību, ievietojot to Ekonomikas ministrijas oficiālajā mājaslapā internetā.

14. Valsts pārvaldes iestādes, iesniedzot Ekonomikas ministrijā attiecīgu pieprasījumu, ir tiesīgas pieprasīt informāciju par citu Eiropas Savienības dalībvalstu un Eiropas Ekonomikas zonas valstu paziņotiem šķēršļiem, veiktajiem un plānotajiem pasākumiem to novēršanai vai mazināšanai, kā arī pamatojumu minēto šķēršļu saglabāšanai. Ekonomikas ministrija minēto pieprasījumu nosūta attiecīgās valsts institūcijai, kas ir atbildīga par Padomes Regulas Nr. 2679/98 prasību īstenošanu, kā arī informē par minēto pieprasījumu Eiropas Komisiju.

15. Ekonomikas ministrija triju darbdienu laikā pēc komentāru saņemšanas no Eiropas Savienības dalībvalsts vai Eiropas Ekonomikas zonas valsts attiecīgo informāciju pārsūta attiecīgajai valsts pārvaldes iestādei, kas iesniegusi šo noteikumu 14.punktā minēto informācijas pieprasījumu.

16. Valsts pārvaldes iestāde iesniedz Ekonomikas ministrijā šādu informāciju, ja minētā informācija ir valsts pārvaldes iestādes rīcībā:

16.1. Padomes Regulas Nr. 2679/98 3.panta 1.punkta “a” apakšpunktā minēto informācija par šķēršļiem brīvai preču apritei;

16.2. par valsts iestāžu veicamajiem vai plānotajiem pasākumiem, kas var radīt šķēršļus brīvai preču apritei;

16.3. par valsts iestāžu darbību vai bezdarbību, kuras dēļ tiek radīti šķēršļi brīvai preču apritei.

17. Šo noteikumu 16.punktā minēto informāciju iesniedz papīra formā vai elektroniska dokumenta formā (nosūta uz e-pasta adresi: notification@em.gov.lv), ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Ministru prezidents I.Godmanis

Ekonomikas ministra vietā – īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās N.Broks
Pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 13.oktobra noteikumiem Nr.836
Paziņojums par šķērsli brīvai preču apritei
01.JPG (87634 bytes)
Ekonomikas ministra vietā – īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās N.Broks
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā valsts pārvaldes iestādes sniedz informāciju par šķēršļiem brīvai preču apritei .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 836Pieņemts: 13.10.2008.Stājas spēkā: 17.10.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 161, 16.10.2008.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
182420
17.10.2008
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"