Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta instrukcija Nr.9

Rīgā 2008.gada 7.jūlijā (prot. Nr.46 22.§)
Sadarbības kārtība starp Civilās aviācijas aģentūru un Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem attiecībā uz Latvijas Nacionālo bruņoto spēku rīcību gaisa telpas izmantošanā
Izdota saskaņā ar Ministru kabineta 2007.gada 10.jūlija noteikumu Nr.481
Latvijas Republikas gaisa telpas izmantošanas kārtība attiecībā uz atsevišķām darbībām4.punktu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Instrukcija nosaka sadarbības kārtību starp valsts aģentūru “Civilās aviācijas aģentūra” (turpmāk – Civilās aviācijas aģentūra) un Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem attiecībā uz Latvijas Nacionālo bruņoto spēku rīcību Latvijas Republikas gaisa telpas (turpmāk – gaisa telpa) izmantošanā.

2. Civilās aviācijas aģentūra normatīvajos aktos par gaisa telpas izmantošanu noteiktajā kārtībā un termiņos izskata Latvijas Nacionālo bruņoto spēku iesniegumu gaisa telpas izmantošanas atļaujas saņemšanai (turpmāk – iesniegums) un izsniedz Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem atļauju veikt šādas darbības ārpus militāriem poligoniem, lidlaukiem vai speciāli šim nolūkam izveidotajiem gaisa telpas struktūras elementiem:

2.1. darbības, kuras ir saistītas ar gaismas izstarojumu, kas var radīt draudus gaisa kuģu un citu materiālo objektu lidojumu drošībai;

2.2. darbības, kuras ir saistītas ar materiālo objektu pacelšanu, pārvie­tošanu vai nolaišanu gaisa telpā;

2.3. šaušanas un spridzināšanas darbus, kas var apdraudēt gaisa kuģu un citu materiālo objektu lidojumu drošību.

II. Sadarbības kārtība, veicot ar gaismas izstarojumu saistītas darbības

3. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki pirms šīs instrukcijas 2.1.apakš­punktā minēto darbību veikšanas ar gaismas izstarojumu redzamajā spektrā ar viļņa garumu no 300 līdz 780 nanometriem, kā arī koncentrētas gaismas izstarojumu infrasarkanajā un ultravioletajā spektrā ar intensitāti, sākot no 0,5 milivatiem, iesniedz Civilās aviācijas aģentūrā iesniegumu, ja tiek paredzēta:

3.1. tāda lāzera lietošana, kura gaismas stars pārsniedz 100 metru (300 pē­du) augstumu, vai lāzera lietošana lidlauka zonu gaisa kuģu pacelšanās vai nolaišanās sektoros;

3.2. pirotehniskā uguņošana vairāk nekā 100 metru (300 pēdu) augstumā vai lidlauka zonu gaisa kuģu pacelšanās vai nolaišanās sektoros;

3.3. tādu apgaismošanas un meklēšanas iekārtu lietošana, kuru izstarotais gaismas stars pārsniedz 100 metru (300 pēdu) augstumu, vai šo iekārtu lietošana lidlauka zonu gaisa kuģu pacelšanās vai nolaišanās sektoros, ja tā nav saistīta ar meteoroloģiskajiem novērojumiem.

4. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki ne vēlāk kā trīs dienas pirms šīs instrukcijas 3.punktā minēto darbības veikšanas iesniedz Civilās aviācijas aģentūrā informāciju par:

4.1. darbības veidu, vietu (rajonu), darbības sākuma un beigu datumu un laiku (izteiktu kā universālu koordinētu laiku (UTC));

4.2. gaismas stara jaudu un tā izstarojuma leņķi horizontālajā un vertikālajā plaknē.

III. Sadarbības kārtība, veicot materiālo objektu pacelšanu, pārvietošanu vai nolaišanu gaisa telpā

5. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki, plānojot šīs instrukcijas 2.2.apakš­punktā minētās darbības, iesniedz Civilās aviācijas aģentūrā iesniegumu, ja šo darbību veikšana paredzēta augstumā, kas lielāks par 100 metriem (300 pēdām), vai lidlauku zonu gaisa kuģu pacelšanās un nolaišanās sektoros.

6. Ja šās instrukcijas 2.2.apakšpunktā minētās darbības plānots veikt augstumā, kas mazāks par 100 metriem (300 pēdām), Latvijas Nacionālie bruņotie spēki ne vēlāk kā trīs dienas pirms šo darbību sākuma iesniedz Civilās aviācijas aģentūrā informāciju par darbības veidu, vietu (rajonu), augstumu (pēdās), darbības sākuma un beigu datumu un laiku (izteiktu kā universālo koordinēto laiku (UTC)).

IV. Sadarbības kārtība, veicot šaušanas un spridzināšanas darbus

7. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki iesniedz Civilās aviācijas aģentūrā iesniegumu, plānojot šādus darbus:

7.1. šaušanu, ja izšauta lādiņa bisektrise pārsniedz 100 metru (300 pēdu) augstumu;

7.2. spridzināšanas darbus, kuru rezultātā radītā bīstamā zona pārsniedz 100 metru (300 pēdu) augstumu;

7.3. šaušanas vai spridzināšanas darbus lidlauka zonu gaisa kuģu pacelšanās vai nolaišanās sektoros.

8. Ja šīs instrukcijas 7.punktā minēto darbu veikšanai atbilstoši normatī­vajos aktos noteiktajai kārtībai ir izveidots gaisa telpas struktūras elements, gaisa telpas izmantošanas atļauja nav nepieciešama.

9. Ja šīs instrukcijas 2.3.apakšpunktā minētās darbības plānots veikt augstumā, kas mazāks par 100 metriem (300 pēdām), Latvijas Nacionālie bruņotie spēki ne vēlāk kā trīs dienas pirms šo darbību sākuma iesniedz Civilās aviācijas aģentūrā informāciju par darbības veidu, vietu (rajonu), augstumu (pēdās), darbības sākuma un beigu datumu un laiku (izteiktu kā universālo koordinēto laiku (UTC)).

10. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki, veicot neplānotu sprādzienbīstamu priekšmetu neitralizēšanu vai iznīcināšanu, kuru rezultātā var tikt apdraudēta gaisa kuģu un citu materiālo objektu lidojumu drošība, nekavējoties informē Civilās aviācijas aģentūru par spridzināšanas darbu vietu (rajonu), augstumu (pēdās), darbības sākuma un beigu datumu un laiku (izteiktu kā universālo koordinēto laiku (UTC)).

Ministru prezidents I.Godmanis

Satiksmes ministrs A.Šlesers
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Sadarbības kārtība starp Civilās aviācijas aģentūru un Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: instrukcija Numurs: 9Pieņemts: 07.07.2008.Stājas spēkā: 10.07.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 104, 09.07.2008.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
177925
10.07.2008
86
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"