Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.486

Rīgā 2008.gada 30.jūnijā (prot. Nr.44 51.§)
Kārtība, kādā Latvijas Zvērinātu notāru padome ved to personu reģistru, kurām atsauktas pilnvaras
Izdoti saskaņā ar Notariāta likuma 45.1pantu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Latvijas Zvērinātu notāru padome ved to personu reģistru, kurām atsauktas pilnvaras (turpmāk – atsaukto pilnvaru reģistrs).

2. Latvijas Zvērinātu notāru padome nodrošina ziņu iekļaušanu un labošanu atsaukto pilnvaru reģistrā saskaņā ar šajos noteikumos noteikto kārtību.

3. Atsaukto pilnvaru reģistrā norādot Notariāta likuma 57.pantā noteiktās ziņas, iekļauj šādu informāciju:

3.1. par pilnvarotāju (pilnvarotājiem) – fizisko personu vārdu un uzvārdu vai juridisko personu nosaukumu;

3.2. par pilnvarnieku (pilnvarniekiem) – fizisko personu vārdu un uzvārdu vai juridisko personu nosaukumu;

3.3. ziņas par atsaukto pilnvaru (pilnvarotāja vai pilnvarnieka personas kodu vai reģistrācijas numuru, pilnvaras izdošanas datumu un numuru (ja tie ir zināmi) vai citas ziņas);

3.4. zvērināta notāra vārdu, uzvārdu vai citas kompetentas iestādes nosaukumu, kas publicējusi sludinājumu par pilnvaras atsaukumu;

3.5. tā oficiālā laikraksta “Latvijas Vēstnesis” (turpmāk – Latvijas Vēstnesis) datumu (gadu, dienu, mēnesi) un numuru, kurā ievietots sludinājums par pilnvaras atsaukumu;

3.6. piezīmes (piemēram, ieraksta labojumu iemesli).

4. Šo noteikumu 3.1., 3.2., 3.3. un 3.4.apakš­punktā minēto informāciju zvērināts notārs ievada atsaukto pilnvaru reģistrā nekavējoties pēc pilnvaras atsaukuma akta parakstīšanas.

5. Ne vēlāk kā nākamajā darbdienā pēc pilnvaras atsaukuma izsludi­nāšanas Latvijas Vēstnesī Latvijas Zvērinātu notāru padome nodrošina atsaukto pilnvaru reģistra attiecīgā ieraksta papildināšanu ar šo noteikumu 3.5.apakšpunktā minēto informāciju.

6. Latvijas Zvērinātu notāru padome nodrošina arī citu kompetento iestāžu izsludināto pilnvaru atsaukumu ievadīšanu atsaukto pilnvaru reģistrā ne vēlāk kā nākamajā darbdienā pēc attiecīgā sludinājuma publicēšanas Latvijas Vēstnesī, atsaukto pilnvaru reģistrā norādot šo noteikumu 3.punktā minēto informāciju, ja sludinājumā tāda ir norādīta.

7. Ja šo noteikumu 3.1., 3.2., 3.3. un 3.4.apakšpunktā minētā informācija atsauk­to pilnvaru reģistrā ir saglabāta kļūdaini un sludinājuma teksts ir nosūtīts izsludināšanai Latvijas Vēstnesī, Latvijas Zvērinātu notāru padome ne vēlāk kā nākamajā darbdienā pēc sludinājuma atsaukšanas un labotā pilnvaras atsaukuma izsludināšanas Latvijas Vēstnesī veic attiecīgus labojumus atsaukto pilnvaru reģistrā, norādot labojumu iemeslus (šo noteikumu 3.6.apakšpunkts).

8. Par nepieciešamību labot ierakstu atsaukto pilnvaru reģistrā, ja sludinājuma teksts nav nosūtīts izsludināšanai Latvijas Vēstnesī, zvērināts notārs rakstiski paziņo Latvijas Zvērinātu notāru padomei, nosūtot pamatotu iesniegumu.

9. Latvijas Zvērinātu notāru padome nekavējoties pēc šo noteikumu 8.punktā minētā iesnieguma saņemšanas veic labojumus atsaukto pilnvaru reģistrā atbilstoši zvērināta notāra iesniegumā norādītajai informācijai, norādot labojumu iemeslus (šo noteikumu 3.6.apakšpunkts).

Ministru prezidenta vietā – satiksmes ministrs A.Šlesers

Tieslietu ministrs G.Bērziņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā Latvijas Zvērinātu notāru padome ved to personu reģistru, kurām atsauktas pilnvaras Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 486Pieņemts: 30.06.2008.Stājas spēkā: 04.07.2008.Zaudē spēku: 01.07.2013.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 101, 03.07.2008.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
177576
04.07.2008
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"