Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.372

Rīgā 2008.gada 26.maijā (prot. Nr.33 33.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 20.septembra noteikumos Nr.725 “Noteikumi par obligātajām nekaitīguma un marķējuma prasībām uztura bagātinātājiem un uztura bagātinātāju reģistrācijas kārtību”
Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma
4.panta otro un 10.1daļu un 13.panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2005.gada 20.septembra noteikumos Nr.725 “Noteikumi par obligātajām nekaitīguma un marķējuma prasībām uztura bagātinātājiem un uztura bagātinātāju reģistrācijas kārtību” (Latvijas Vēstnesis, 2005, 152., 210.nr.; 2007, 112.nr.; 2008, 18.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 2.1 punktu šādā redakcijā:

“2.1 Latvijā atļauts ievest un izplatīt tikai uztura bagātinātāju reģistrā iekļautus uztura bagātinātājus, izņemot gadījumus, ja pēc Pārtikas un veterinārā dienesta pieprasījuma tiek ievesti paraugi reģistrācijai vai paziņošanas procedūrai.”

2. Izteikt III nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

“III. Paziņošanas un reģistrācijas kārtība”.

3. Izteikt 6.punktu šādā redakcijā:

“6. Uztura bagātinātājus, kas ražoti, reģistrēti vai laisti tirgū Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīs, atļauts ievest un laist tirgū Latvijā, iepriekš par to paziņojot Pārtikas un veterinārajam dienestam. Iesniedzējs iesniedz:

6.1. rakstisku paziņojumu atbilstoši šo noteikumu 2.pielikumam. Ja uztura bagātinātājs ir ražots trešajās valstīs, paziņojumā norāda Eiropas Ekonomikas zonas valsti, kurā tas laists tirgū kā uztura bagātinātājs pirms ievešanas Latvijā;

6.2. attiecīgās dalībvalsts kompetentās iestādes izsniegtu apliecinājumu, ka produkts kā uztura bagātinātājs ir izplatīts citā Eiropas Ekonomikas zonas valstī, ja uztura bagātinātājs ir ražots trešajā valstī. Ja iesniedzējs šādu dokumentu neiesniedz, paziņošanas procedūru aizstāj ar reģistrāciju;

6.3. uztura bagātinātāja marķējuma vai iepakojuma oriģinālu;

6.4. marķējuma teksta paraugu valsts valodā. Ja iesniegumu iesniedz papīra dokumenta formā, iesniedzējs Pārtikas un veterinārajā dienestā papildus iesniedz marķējuma tekstu valsts valodā, izmantojot pieejamos elektroniskos datu nesējus.”

4. Izteikt 11.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

“11.4. marķējuma tekstu oriģinālvalodā un valsts valodā. Ja iesniegumu iesniedz papīra dokumenta formā, iesniedzējs Pārtikas un veterinārajā dienestā papildus iesniedz marķējuma tekstu oriģinālvalodā un valsts valodā, izmantojot pieejamos elektroniskos datu nesējus;”.

5. Papildināt III nodaļu ar 19.2 punktu šādā redakcijā:

“19.2 Ja Pārtikas un veterinārais dienests konstatē uztura bagātinātāja neatbilstību šiem noteikumiem un pārtikas apriti reglamentējošiem norma­tīvajiem aktiem un attiecīgais produkts tiek atzīts par izplatīšanai nederīgu, uztura bagātinātāju svītro no uztura bagātinātāju reģistra.”

Ministru prezidents I.Godmanis

Zemkopības ministra vietā – izglītības un zinātnes ministre T.Koķe
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 20.septembra noteikumos Nr.725 “Noteikumi par obligātajām .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 372Pieņemts: 26.05.2008.Stājas spēkā: 30.05.2008.Zaudē spēku: 11.12.2015.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 83, 29.05.2008.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
175984
30.05.2008
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"