Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ministru kabineta noteikumi Nr.205

Rīgā 2008.gada 25.martā (prot. Nr.19 9.§)
Kārtība, kādā personai ir tiesības bez atlīdzības saņemt īpašumā pašvaldības dzīvokli, ja personai personiskajā īpašumā bijusī māja nojaukta sakarā ar zemesgabala atņemšanu valsts vai sabiedriskajām vajadzībām un kā kompensācija par atsavināto īpašumu piešķirts dzīvoklis no valsts vai sabiedriskā dzīvokļu fonda

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā personai ir tiesības bez atlīdzības saņemt īpašumā pašvaldības dzīvokli, ja personai personiskajā īpašumā bijusī māja nojaukta sakarā ar zemesgabala atņemšanu valsts vai sabiedriskajām vajadzībām un kā kompensācija par atsavināto īpašumu minētajai fiziskajai personai un tās ģimenes locekļiem, kas kopā pastāvīgi dzīvojuši nojauktajā mājā, piešķirts dzīvoklis (dzīvokļi) no valsts vai sabiedriskā dzīvokļu fonda, kurš (kuri) likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" spēkā stāšanās brīdī atrodas mājā, kura ir denacionalizēta vai atdota bijušajiem īpašniekiem (vai viņu mantiniekiem) vai par kuras atdošanu ir iesniegts pieprasījums.

2. Neizīrētu un citādi neapgrūtinātu pašvaldības dzīvokli (turpmāk - pašvaldības dzīvoklis) personai piešķir bez atlīdzības tā pašvaldība, kuras administratīvajā teritorijā atrodas dzīvoklis, kurš personai piešķirts šo noteikumu 1.punktā minētajā gadījumā.

3. Pašvaldība izveido, uztur un aktualizē personu reģistru, kuras ir atzītas par tiesīgām saņemt bez atlīdzības pašvaldības dzīvokli (turpmāk - reģistrs). Reģistrā iekļauj šādas ziņas:

3.1. personas vārdu, uzvārdu un personas kodu;

3.2. šo noteikumu 4.punktā minētā iesnieguma reģistrācijas datumu.

4. Persona, kura vēlas saņemt bez atlīdzības pašvaldības dzīvokli, iesniedz attiecīgajai pašvaldībai rakstisku iesniegumu. Iesniegumam pievieno dokumentus, kas apliecina, ka persona ir tiesīga bez atlīdzības saņemt pašvaldības dzīvokli:

4.1. arhīva izziņu (oriģinālu), ka nojauktā māja nojaukšanas brīdī piederējusi attiecīgajai personai vai tās ģimenes locekļiem;

4.2. attiecīgās institūcijas lēmumu par arhīva izziņā norādītās mājas nojaukšanu;

4.3. attiecīgās institūcijas lēmumu par dzīvokļa piešķiršanu nojauktās mājas īpašniekam un viņa ģimenes locekļiem, kas kopā ar viņu dzīvojuši un bijuši pierakstīti dzīvoklī;

4.4. īres līguma kopiju (uzrādot oriģinālu).

5. Ja iesniegti visi šo noteikumu 4.punktā minētie dokumenti un māja, kurā personai piešķirts dzīvoklis, ir denacionalizēta vai atdota bijušajiem īpašniekiem (vai viņu mantiniekiem) vai iesniegts pieprasījums par mājas atdošanu bijušajiem īpašniekiem (vai viņu mantiniekiem), pašvaldības dome izskata personas iesniegumu un tam pievienotos dokumentus un pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

5.1. atzīt personu par tiesīgu saņemt bez atlīdzības pašvaldības dzīvokli un iekļaut attiecīgo personu reģistrā;

5.2. atteikt atzīt personu par tiesīgu saņemt bez atlīdzības pašvaldības dzīvokli, ja nav ievērotas šo noteikumu prasības.

6. Par šo noteikumu 5.punktā minēto lēmumu pašvaldība iesnieguma iesniedzējam paziņo rakstiski.

7. Ja nav iesniegti visi šo noteikumu 4.punktā minētie dokumenti vai šo noteikumu 5.punktā minētā lēmuma pieņemšanai nepieciešama papildu informācija, pašvaldība nosūta iesniedzējam informācijas pieprasījumu, norādot informācijas iesniegšanas termiņu. Informācijas iesniegšanas termiņš nedrīkst būt īsāks par divām nedēļām. Ja pieprasītā informācija noteiktajā termiņā netiek iesniegta, pašvaldība pieņem lēmumu atteikt atzīt personu par tiesīgu saņemt bez atlīdzības pašvaldības dzīvokli.

8. Pašvaldība attiecīgajai personai piedāvā saņemt bez atlīdzības ikvienu līdzvērtīgu un dzīvošanai derīgu pašvaldības dzīvokli, paziņojot par to rakstiski (turpmāk - paziņojums). Paziņojumā norāda piedāvātā pašvaldības dzīvokļa adresi, platību, istabu skaitu, stāvu, labiekārtojuma līmeni, kā arī dienu, kad persona var iepazīties ar piedāvāto pašvaldības dzīvokli (ne ātrāk kā septiņas dienas pēc paziņojuma nosūtīšanas dienas).

9. Persona sniedz atbildi uz piedāvājumu ne vēlāk kā septiņu dienu laikā pēc paziņojumā norādītās dienas. Ja persona piekrīt saņemt piedāvāto pašvaldības dzīvokli, pašvaldība ar šo personu slēdz līgumu par pašvaldības dzīvokļa piešķiršanu bez atlīdzības.

10. Ja personai ir bijusi iespēja iepazīties ar ne mazāk kā trim pašvaldības dzīvokļu piedāvājumiem, bet tā no šiem piedāvājumiem atteikusies vai arī nav sniegusi pašvaldībai atbildi uz saņemtajiem piedāvājumiem, minētā persona pārreģistrējama reģistrā ar pēdējo kārtas numuru.

11. Personu var izslēgt no reģistra šādos gadījumos:

11.1. persona iesniegusi rakstisku iesniegumu ar lūgumu izslēgt to no reģistra;

11.2. persona sniegusi nepatiesas ziņas par apstākļiem, kuri bijuši par pamatu šīs personas iekļaušanai reģistrā.

12. Ne vēlāk kā divas nedēļas pirms personas izslēgšanas no reģistra personai nosūta rakstisku paziņojumu.

13. Lēmumu par personas izslēgšanu no reģistra pieņem pašvaldības dome. Par šī lēmuma pieņemšanu pašvaldība iesnieguma iesniedzējam paziņo rakstiski.

Ministru prezidents I.Godmanis

Ekonomikas ministrs K.Gerhards
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā personai ir tiesības bez atlīdzības saņemt īpašumā pašvaldības dzīvokli, .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 205Pieņemts: 25.03.2008.Stājas spēkā: 29.03.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 49, 28.03.2008.
Dokumenta valoda:
LVEN
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
173021
{"selected":{"value":"01.07.2009","content":"<font class='s-1'>01.07.2009.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"01.07.2009","iso_value":"2009\/07\/01","content":"<font class='s-1'>01.07.2009.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"29.03.2008","iso_value":"2008\/03\/29","content":"<font class='s-1'>29.03.2008.-30.06.2009.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
01.07.2009
87
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"