Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.217

Rīgā 2008.gada 25.martā (prot. Nr.19 41.§)
Kārtība, kādā zvērinātam tiesu izpildītājam tiek segti izpildu darbības veikšanai nepieciešamie izdevumi un izmaksāta amata atlīdzība, ja izpildāms atbildīgās iestādes lēmums par starptautisko organizāciju noteikto sankciju piespiedu izpildi
Izdoti saskaņā ar Civilprocesa likuma 567.panta piekto daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā zvērinātam tiesu izpildītājam no valsts budžeta līdzekļiem tiek segti izpildu darbību veikšanai nepieciešamie izdevumi un izmaksāta amata atlīdzība takses apmērā, ja izpildāms atbildīgās iestādes lēmums par starptautisko organizāciju noteikto sankciju piespiedu izpildi.

2. Atlīdzību par veiktajām amata darbībām zvērinātam tiesu izpildītājam izmaksā amata atlīdzības takses apmērā atbilstoši attiecīgiem normatīvajiem ak­tiem.

3. Izpildu darbību veikšanai nepieciešamos izdevumus Tieslietu ministrija zvērinātam tiesu izpildītājam sedz, pamatojoties uz zvērināta tiesu izpildītāja iesniegtu valsts budžeta līdzekļu avansa pieprasījumu (1.pielikums) (turpmāk - avansa pieprasījums) vai rēķinu (2.pielikums).

4. Avansa pieprasījumu, avansa norēķinu un rēķinu zvērināts tiesu izpildītājs paraksta, apstiprina ar savu ģerboņzīmogu un papīra formā vai elektroniski iesniedz Tieslietu ministrijā. Ja minētos dokumentus zvērināts tiesu izpildītājs iesniedz elektroniski, tos noformē atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

5. Avansa pieprasījumu zvērināts tiesu izpildītājs iesniedz Tieslietu ministrijā pirms izpildu darbību veikšanas. Avansa pieprasījuma pielikumā pie­vieno attiecīgu doku­mentu apliecinātas kopijas, kas pamato avansa piepra­sījumu.

6. Tieslietu ministrija pārbauda avansa pieprasījumā iekļautās informā­cijas pamatotību, kā arī iesniegtā avansa pieprasījuma atbilstību Civilprocesa likuma normām un attiecīgo avansu iemaksā zvērināta tiesu izpildītāja norādītajā kredītiestādes kontā. Pirms avansa saņemšanas zvērināts tiesu izpildītājs nodrošina atsavināšanas vai citu darbību aizliegumu atzīmju izdarīšanu reģistros un kredītiestādēs.

7. Zvērināts tiesu izpildītājs ne vēlāk kā mēneša laikā pēc šo noteikumu 5.punktā minētā avansa saņemšanas iesniedz Tieslietu ministrijā avansa norēķinu par naudas līdzekļu izlietojumu (3.pielikums) (turpmāk - avansa norēķins). Avansa norēķina pielikumā pievieno attiecīgu dokumentu apliecinātas kopijas, kas pamato saņemtā avansa izlietojumu.

8. Rēķinu zvērināts tiesu izpildītājs iesniedz Tieslietu ministrijā pēc iz­pildu darbību veikšanas. Rēķinam pievieno izpildu dokumenta aplie­cinātu kopiju, kā arī citu dokumentu apliecinātas kopijas, kas pamato izdevumus un veiktās izpildu darbības.

9. Tieslietu ministrija pārbauda rēķinā iekļautās informācijas pamatotību, kā arī iesniegtā rēķina atbilstību Civilprocesa likuma normām un attiecīgo summu iemaksā zvērināta tiesu izpildītāja norādītajā kredītiestādes kontā.

10. Atlīdzību par veiktajām amata darbībām izmaksā, pamatojoties uz zvērināta tiesu izpildītāja iesniegtu rēķinu (2.pielikums). Ja nepieciešams, rēķinā norāda gan izmaksājamo atlīdzību par veiktajām amata darbībām, gan izdevumus, kas radušies izpildu darbību veikšanas laikā (ja iepriekš nav iesniegts avansa pieprasījums).

11. Zvērinātam tiesu izpildītājam atlīdzība par veiktajām amata darbībām tiek izmaksāta pēc starptautisko organizāciju noteikto sankciju piespiedu iz­pildes pabeigšanas un faktiski veikto izdevumu rēķina iesniegšanas Tieslietu ministrijā.

12. Ja zvērināta tiesu izpildītāja iesniegtais avansa pieprasījums vai rēķins neatbilst Civilprocesa likuma normām vai šo noteikumu prasībām, Tieslietu ministrija rakstiski informē zvērinātu tiesu izpildītāju par samaksas atteikumu (norāda atteikuma iemeslu) un nosūta atpakaļ iesniegto avansa pieprasījumu vai rēķinu un pielikumā pievienotos dokumentus.

13. Ja zvērināts tiesu izpildītājs līdzekļus ar izpildu darbību veikšanu saistīto izdevumu segšanai saņēmis no valsts budžeta, bet pēc tam tos piedzinis, tad attiecīgie līdzekļi ne vēlāk kā mēneša laikā ieskaitāmi valsts pamatbudžeta ieņēmumos.

14. Zvērinātam tiesu izpildītājam, kuram Tieslietu ministrija izpildu dar­bību veikšanai nepieciešamos izdevumus izmaksājusi, pamatojoties uz iesniegto avansa pieprasījumu vai rēķinu, ir pienākums mēneša laikā pēc piedziņas izdarīšanas konkrētajā lietā par to rakstiski informēt Tieslietu ministriju.

Ministru prezidents I.Godmanis

Tieslietu ministrs G.Bērziņš
1.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 25.marta noteikumiem Nr.217
Valsts budžeta līdzekļu avansa pieprasījuma veidlapas paraugs

KN217P1_PAGE_1.JPG (58639 bytes)

KN217P1_PAGE_2.JPG (22611 bytes)

Tieslietu ministrs G.Bērziņš
2.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 25.marta noteikumiem Nr.217
Rēķina paraugs

KN217P2_PAGE_1.JPG (65670 bytes)

KN217P2_PAGE_2.JPG (22277 bytes)

Tieslietu ministrs G.Bērziņš
3.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 25.marta noteikumiem Nr.217
Avansa norēķina par naudas līdzekļu izlietojumu paraugs

KN217P3_PAGE_1.JPG (65370 bytes)

KN217P3_PAGE_2.JPG (18889 bytes)

Tieslietu ministrs G.Bērziņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā zvērinātam tiesu izpildītājam tiek segti izpildu darbības veikšanai nepieciešamie .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 217Pieņemts: 25.03.2008.Stājas spēkā: 29.03.2008.Zaudē spēku: 01.03.2016.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 49, 28.03.2008.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
173020
29.03.2008
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"