Šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzināt vairāk.
Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.186

Rīgā 2008.gada 17.martā (prot. Nr.17 32.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos"
Izdoti saskaņā ar Augu aizsardzības likuma 5.panta 4.punktu

1. Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 119.nr.; 2004, 50.nr.; 2005, 4., 138., 210.nr.; 2006, 82., 140., 207.nr.; 2007, 84., 153., 205.nr.) šādus grozījumus:

1.1. papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 79., 80. un 81.punktu šādā redakcijā:

"79) Komisijas 2007.gada 17.septembra Direktīvas 2007/55/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz maksimāli pieļaujamajiem azinfosmetila atlieku daudzumiem;

80) Komisijas 2007.gada 17.septembra Direktīvas 2007/57/EK, ar ko groza dažus pielikumus Padomes Direktīvai 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz ditiokarbamātu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu;

81) Komisijas 2007.gada 13.decembra Direktīvas 2007/73/EK, ar ko groza dažus pielikumus Padomes Direktīvai 86/362/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz acetamiprīda, atrazīna, deltametrīna, imazalila, indoksakarba, pendimetalīna, pimetrozīna, piraklostrobīna, tiakloprīda un trifloksistrobīna atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu.";

1.2. svītrot 1.pielikuma II nodaļas 25.punktu;

1.3. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 21.punktu šādā redakcijā:

"21.

Ditiokarbamāti (izteikti kā CS2), ieskaitot mankocebu, manebu, metirāmu, propinebu, tiramu un ciramu (1), (2)

1,00 - kviešiem, rudziem, tritikālei, speltai (ma, mz)

2,00 - miežiem, auzām (ma, mz)

0,05* - pārējiem"

1.4. papildināt 2.pielikuma II nodaļu ar 218., 219., 220. un 221.punktu šādā redakcijā:

"218.

Azinfosmetils

0,05* - graudiem

219.

Propinebs (izteikts kā propilēndiamīns) (3)

0,05* - graudiem

220.

Tirams (izteikts kā tirams) (3)

0,1* - graudiem

221.

Cirams (izteikts kā cirams) (3)

0,1* - graudiem"

1.5. izteikt 2.pielikuma 9.piezīmi šādā redakcijā:

"9. p6 - līdz 2009.gada 1.jūnijam noteiktais pagaidu maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums.";

1.6. papildināt 2.pielikumu ar 15., 16. un 17.piezīmi šādā redakcijā:

"15. (1) - maksimāli pieļaujamais atliekvielu daudzums, kas izteikts kā CS2, var būt saistīts ar dažādiem ditiokarbamātiem, tāpēc nav lietderīgi izmantot maksimāli pieļaujamo atliekvielu daudzumu, lai pārbaudītu atbilstību labai lauksaimniecības praksei.

16. (2) - norādīta atliekvielu izcelsme (ma - manebs, mz - mankocebs, me - metirāms, pr - propinebs, t - tirams, z - cirams).

17. (3) - no visiem ditiokarbamātiem rodas CS2 atliekvielas, tāpēc parasti nav iespējams tās atšķirt. Tomēr ir atsevišķas atliekvielu noteikšanas metodes propinebam, ciramam un tiramam. Šīs metodes izmanto konkrētos gadījumos, kad nosaka šo atliekvielu daudzumu.";

1.7. izteikt 3.pielikuma 2.3.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.3. Glifosāts";

1.8. svītrot 3.pielikuma 2.3.apakšnodaļas 4.aili;

1.9. izteikt 3.pielikuma 2.5.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.5. Procimidons";

1.10. svītrot 3.pielikuma 2.5.apakšnodaļas 5.aili;

1.11. izteikt 3.pielikuma 2.18.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.18. Metilflupirsulfurons";

1.12. svītrot 3.pielikuma 2.18.apakšnodaļas 4.aili;

1.13. izteikt 3.pielikuma 2.53.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.53. 2,4-DB";

1.14. svītrot 3.pielikuma 2.53.apakšnodaļas 5.aili;

1.15. izteikt 3.pielikuma 2.70.apakšnodaļas 1.5.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.5.3.

avenes un kazenes (izņemot savvaļas):

 

0,01*

  
 

avenes

3

 

0,5

 
 

kazenes

3

 

0,5

 
 

ziemeļu kaulenes

    
 

kazeņavenes

    
 

pārējās

0,02*

 

0,05*"

 

 1.16. izteikt 3.pielikuma 2.70.apakšnodaļas 2.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.8.

sēnes:

0,05*

 

0,05

 
 

kultivētās sēnes

 

2

  
 

meža sēnes

 

0,01*"

  

1.17. izteikt 3.pielikuma 2.74.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.74. Imazalils, pimetrozīns, pendimetalīns, trifloksistrobīns

 

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Imazalils

Pimetrozīns

Pendimetalīns

Trifloksistrobīns

1

2

3

4

5

6

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

  

0,05*

 

1.1.

citrusaugļi:

5

0,3

 

0,3t

 

apelsīni

    
 

citroni

    
 

greipfrūti

    
 

laimi

    
 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

    
 

pampelmūzes

    
 

pārējie

    

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,05*

0,02*

 

0,02*t

 

Indijas rieksti

    
 

Brazīlijas rieksti

    
 

ciedru rieksti

    
 

ēdamie kastaņi

    
 

kokosrieksti

    
 

lazdu rieksti

    
 

Makadamijas rieksti

    
 

mandeles

    
 

pekanrieksti

    
 

pistācijas

    
 

valrieksti

    
 

pārējie

    

1.3.

sēkleņi:

2

0,02*

 

0,5t

 

āboli

    
 

cidonijas

    
 

bumbieri

    
 

pārējie

    

1.4.

kauliņaugļi:

0,05*

   
 

aprikozes

 

0,05

 

1t

 

ķirši

   

1t

 

persiki (ieskaitot nektarīnus un līdzīgus hibrīdus)

 

0,05

 

1t

 

plūmes

   

0,2t

 

pārējie

 

0,02*

 

0,02*t

1.5.

ogas un sīkie augļi:

0,05*

   

1.5.1.

galda un vīna vīnogas:

 

0,02*

 

5t

 

galda vīnogas

    
 

vīna vīnogas

    

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

 

0,5

 

0,5t

1.5.3.

avenes un kazenes (izņemot savvaļas):

   

0,02*t

 

avenes

 

3

  
 

kazenes

 

3

  
 

ziemeļu kaulenes

    
 

kazeņavenes

    
 

pārējās

 

0,02*

  

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

    
 

dzērvenes

    
 

mellenes, brūklenes

    
 

ērkšķogas

 

0,5

 

1t

 

jāņogas (sarkanās un baltās) un upenes

 

0,5

 

1t

 

pārējās

 

0,02*

 

0,02*t

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

 

0,02*

 

0,02*t

1.6.

dažādi augļi:

 

0,02*

  
 

ananasi

    
 

avokado

    
 

banāni

2

  

0,05t

 

dateles

    
 

granātāboli

    
 

kivi augļi

    
 

kumkvats

    
 

liči

    
 

mango

   

0,5t

 

olīvas (patēriņam pārtikā)

    
 

olīvas (eļļas ekstrakcijai)

    
 

papaija

   

1t

 

pasiflora

    
 

vīģes

    
 

pārējie

0,05*

  

0,02*t

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

    

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,05*

0,02*

  
 

galda bietes

    
 

batātes

    
 

burkāni

  

0,2

0,05t

 

manioka

    
 

jamss

    
 

kāļi

    
 

mārrutki

  

0,2

 
 

pastinaks

  

0,2

 
 

plostbārdis

    
 

redīsi

    
 

sakņu pētersīļi

  

0,2

 
 

sakņu selerijas

  

0,1

 
 

topinambūrs

    
 

rāceņi

    
 

pārējie

  

0,05*

0,02*t

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,05*

0,02*

0,05*

0,02*t

 

ķiploki

    
 

sīpoli

    
 

šalotes

    
 

lielie loksīpoli

    
 

pārējie

    

2.3.

augļu dārzeņi:

  

0,05*

 

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

    
 

baklažāni

 

0,5

  
 

pipari

 

1

 

0,3t

 

tomāti

0,5

0,5

 

0,5t

 

okra

    
 

pārējie

0,05*

0,02*

 

0,02*t

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,2

0,5

 

0,2t

 

gurķi

    
 

īsaugļu gurķi

    
 

cukini

    
 

pārējie

    

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

 

0,2

  
 

arbūzi

   

0,2

 

melones

2

  

0,3t

 

kabači

    
 

pārējie

0,05*

  

0,02*t

2.3.4.

cukurkukurūza

0,05*

0,02*

 

0,02*t

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,05*

 

0,05*

 

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

 

0,02*

  
 

brokoļi (ieskaitot sparģeļkāpostus)

   

0,05t

 

ziedkāposti

   

0,05t

 

pārējie

   

0,02*t

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

   

0,2t

 

rožkāposti (Briseles kāposti)

    
 

galviņkāposti

 

0,05

  
 

pārējie

 

0,02*

  

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

 

0,2

 

0,02*t

 

Ķīnas kāposti

    
 

lapu kāposti

    
 

pārējie

    

2.4.4.

kolrābji

 

0,02*

 

0,02*t

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,05*

 

0,05*

0,02*t

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

 

2

  
 

kreses

    
 

dārza salāti

    
 

salātu baldriņi

    
 

endīvijas (platlapu)

    
 

rukolas salāti

    
 

krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, arī rāceņu laksti

    
 

pārējie

    

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

 

0,02*

  
 

dārza spināti

    
 

lapu bietes (mangoldi)

    
 

pārējie

    

2.5.3.

ūdens kreses

 

0,02*

  

2.5.4.

lapu cigoriņi

 

0,02*

  

2.5.5.

garšaugi:

 

1

  
 

kārveles

    
 

maurloki

    
 

pētersīļi

    
 

seleriju lapas

    
 

pārējie

    

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,05*

1

0,2

 
 

pupas (ar pākstīm)

   

0,5t

 

pupas (bez pākstīm)

    
 

zirņi (ar pākstīm)

    
 

zirņi (bez pākstīm)

    
 

pārējie

   

0,02*t

2.7.

stublāju dārzeņi (svaigi):

0,05*

0,02*

  
 

artišoki

    
 

fenhelis

    
 

puravi

   

0,2t

 

rabarberi

    
 

selerijas

  

0,1

 
 

lapu artišoki

    
 

sparģeļi

    
 

pārējie

  

0,05*

0,02*t

2.8.

sēnes:

0,05*

0,02*

0,05*

0,02*t

 

kultivētās sēnes

    
 

meža sēnes

    

3.

Pākšaugi:

0,05*

0,02*

0,2

0,02*t

 

lēcas

    
 

pupas

    
 

zirņi

    
 

lupīnas

    
 

pārējie

    

4.

Eļļas augu sēklas:

0,05*

 

0,1*

0,05*t

 

kokvilnas sēklas

 

0,05

  
 

kaņepju sēklas

    
 

ķirbju sēklas

    
 

linsēklas

    
 

magoņu sēklas

    
 

rapšu sēklas

    
 

saulespuķu sēklas

    
 

sezama sēklas

    
 

sinepju sēklas

    
 

sojas pupas

    
 

zemesrieksti

    
 

pārējie

 

0,02*

  

5.

Kartupeļi:

3

0,02*

0,05*

0,02*t

 

agrie kartupeļi

    
 

galda kartupeļi

    

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*

0,1*

0,1*

0,05*t

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*

15

0,1*

30t"

 

1.18. izteikt 3.pielikuma 2.84.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.84. Piraklostrobīns

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Piraklostrobīns

1

2

3

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

 

1.1.

citrusaugļi:

1t

 

apelsīni

 
 

citroni

 
 

greipfrūti

 
 

laimi

 
 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

 
 

pampelmūzes

 
 

pārējie

 

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

 
 

Indijas rieksti

 
 

Brazīlijas rieksti

 
 

ciedru rieksti

 
 

ēdamie kastaņi

 
 

kokosrieksti

 
 

lazdu rieksti

 
 

Makadamijas rieksti

 
 

mandeles

 
 

pekanrieksti

 
 

pistācijas

1t

 

valrieksti

 
 

pārējie

0,02*t

1.3.

sulīgie augļi (sēkleņi):

0,3t

 

āboli

 
 

cidonijas

 
 

bumbieri

 
 

pārējie

 

1.4.

kauliņaugļi:

 
 

aprikozes

0,2t

 

ķirši

0,3t

 

persiki (ieskaitot nektarīnus un līdzīgus hibrīdus)

0,2t

 

plūmes

0,1t

 

pārējie

0,02*t

1.5.

ogas un sīkie augļi:

 

1.5.1.

galda un vīna vīnogas:

 
 

galda vīnogas

1t

 

vīna vīnogas

2t

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,5t

1.5.3.

avenes un kazenes (izņemot savvaļas):

 
 

avenes

1t

 

kazenes

1t

 

ziemeļu kaulenes

 
 

kazeņavenes

 
 

pārējās

0,02*t

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

 
 

dzērvenes

 
 

mellenes, brūklenes

 
 

ērkšķogas

 
 

jāņogas (sarkanās un baltās), upenes

2t

 

pārējās

0,5t

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,02*t

1.6.

dažādi augļi:

 
 

ananasi

 
 

avokado

 
 

banāni

 
 

dateles

 
 

granātāboli

 
 

kivi

 
 

kumkvats

 
 

liči

 
 

mango

0,05t

 

olīvas (patēriņam pārtikā)

 
 

olīvas (eļļas ekstrakcijai)

 
 

papaija

0,05t

 

pasiflora

 
 

vīģes

 
 

pārējie

0,02*t

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

 

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

 
 

galda bietes

 
 

batātes

 
 

burkāni

0,1t

 

manioka

 
 

jamss

 
 

kāļi

 
 

mārrutki

0,3t

 

pastinaks

0,3t

 

plostbārdis

0,1t

 

redīsi

 
 

sakņu pētersīļi

0,1t

 

sakņu selerijas

 
 

topinambūrs

 
 

rāceņi

 
 

pārējie

0,02*t

2.2.

sīpolu dārzeņi:

 
 

ķiploki

0,2t

 

sīpoli

0,2t

 

šalotes

0,2t

 

lielie loksīpoli

 
 

pārējie

0,02*t

2.3.

augļu dārzeņi:

 

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

 
 

baklažāni

0,2t

 

pipari

0,5t

 

tomāti

0,2t

 

okra

 
 

pārējie

0,02*t

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,02*t

 

gurķi

 
 

īsaugļu gurķi

 
 

cukini

 
 

pārējie

 

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,02*t

 

arbūzi

 
 

melones

 
 

kabači

 
 

pārējie

 

2.3.4.

cukurkukurūza

0,02*t

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

 

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,1t

 

brokoļi (sparģeļkāposti)

 
 

ziedkāposti

 
 

pārējie

 

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

 
 

rožkāposti (Briseles kāposti)

0,2t

 

galviņkāposti

0,2t

 

pārējie

0,02*t

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

0,02*t

 

Ķīnas kāposti

 
 

lapu kāposti

 
 

pārējie

 

2.4.4.

kolrābji

0,02*t

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

 

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

 
 

kreses

 
 

dārza salāti

 
 

salātu baldriņi

10t

 

endīvijas

 
 

rukolas salāti

 
 

krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, ieskaitot rāceņu lapas

 
 

pārējie

2t

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,02*t

 

dārza spināti

 
 

lapu bietes (mangoldi)

 
 

pārējie

 

2.5.3.

ūdens kreses

0,02*t

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,02*t

2.5.5.

garšaugi:

2t

 

kārveles

 
 

maurloki

 
 

pētersīļi

 
 

seleriju lapas

 
 

pārējie

 

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,02*t

 

pupas (ar pākstīm)

 
 

pupas (bez pākstīm)

 
 

zirņi (ar pākstīm)

 
 

zirņi (bez pākstīm)

 
 

pārējie

 

2.7.

stublāju dārzeņi:

 
 

artišoki

 
 

fenhelis

 
 

puravi

0,5t

 

rabarberi

 
 

selerijas

 
 

lapu artišoki

 
 

sparģeļi

 
 

pārējie

0,02*t

2.8.

sēnes:

0,02*t

 

kultivētās sēnes

 
 

meža sēnes

 

3.

Pākšaugi:

0,3t

 

lēcas

 
 

pupas

 
 

zirņi

 
 

lupīnas

 
 

pārējie

 

4.

Eļļas augu sēklas:

0,02*t

 

kokvilnas sēklas

 
 

kaņepju sēklas

 
 

ķirbju sēklas

 
 

linsēklas

 
 

magoņu sēklas

 
 

rapšu sēklas

 
 

saulespuķu sēklas

 
 

sezama sēklas

 
 

sinepju sēklas

 
 

sojas pupas

 
 

zemesrieksti

 
 

pārējie

 

5.

Kartupeļi:

0,02*t

 

agrie kartupeļi

 
 

galda kartupeļi

 

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,05*t

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

10t"

 

1.19. izteikt 3.pielikuma 2.102.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.102. Imazosulfurons, metoksifenozīds";

1.20. svītrot 3.pielikuma 2.102.apakšnodaļas 3.aili;

1.21. izteikt 3.pielikuma 2.103.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.103. MA4 + 8,9Z - MA4, metolahlors, metiltribenurons";

1.22. svītrot 3.pielikuma 2.103.apakšnodaļas 5.aili;

1.23. izteikt 3.pielikuma 2.104.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.104. Etoksazols un MCPA, MCPB";

1.24. svītrot 3.pielikuma 2.104.apakšnodaļas 4.aili;

1.25. papildināt 3.pielikumu ar 2.110. un 2.111.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.110. Azinfosmetils

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Azinfosmetils

1

2

3

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

 

1.1.

citrusaugļi:

0,05*

 

apelsīni

 
 

citroni

 
 

greipfrūti

 
 

laimi

 
 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

 
 

pampelmūzes

 
 

pārējie

 

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,5

 

Indijas rieksti

 
 

Brazīlijas rieksti

 
 

ciedru rieksti

 
 

kastaņi

 
 

kokosrieksti

 
 

lazdu rieksti

 
 

Makadamijas rieksti

 
 

mandeles

 
 

pekanrieksti

 
 

pistācijas

 
 

valrieksti

 
 

pārējie

 

1.3.

sulīgie augļi (sēkleņi):

0,5t2

 

āboli

 
 

cidonijas

 
 

bumbieri

 
 

pārējie

 

1.4.

kauliņaugļi:

0,5t2

 

aprikozes

 
 

ķirši

 
 

persiki (ieskaitot nektarīnus un līdzīgus hibrīdus)

 
 

plūmes

 
 

pārējie

 

1.5.

ogas un sīkie augļi:

 

1.5.1.

galda un vīna vīnogas:

0,05*

 

galda vīnogas

 
 

vīna vīnogas

 

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,5t2

1.5.3.

avenes un kazenes (izņemot savvaļas):

0,5t2

 

avenes

 
 

kazenes

 
 

ziemeļu kaulenes

 
 

kazeņavenes

 
 

pārējās

 

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

 
 

dzērvenes

0,1

 

mellenes, brūklenes

 
 

ērkšķogas

0,5t2

 

jāņogas (sarkanās un baltās), upenes

0,5t2

 

pārējās

0,05*

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,05*

1.6.

dažādi augļi:

0,05*

 

ananasi

 
 

avokado

 
 

banāni

 
 

dateles

 
 

granāti

 
 

kivi augļi

 
 

kumkvats

 
 

liči

 
 

mango

 
 

olīvas (patēriņam pārtikā)

 
 

olīvas (eļļas ekstrakcijai)

 
 

papaija

 
 

pasiflora

 
 

vīģes

 
 

pārējie

 

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

 

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,05*

 

galda bietes

 
 

batātes

 
 

burkāni

 
 

manioka

 
 

jamss

 
 

kāļi

 
 

mārrutki

 
 

pastinaks

 
 

puravlapu plostbārži

 
 

redīsi

 
 

sakņu pētersīļi

 
 

sakņu selerijas

 
 

topinambūrs

 
 

rāceņi

 
 

pārējie

 

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,05*

 

ķiploki

 
 

sīpoli

 
 

šalotes

 
 

lielie loksīpoli

 
 

pārējie

 

2.3.

augļu dārzeņi:

 

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

0,05*

 

baklažāni

 
 

pipari

 
 

tomāti

 
 

okra

 
 

pārējie

 

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

 
 

gurķi

0,2

 

īsaugļu gurķi

 
 

cukini

 
 

pārējie

0,05*

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,05*

 

arbūzi

 
 

melones

 
 

kabači

 
 

pārējie

 

2.3.4.

cukurkukurūza

0,05*

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,05*

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

 
 

brokoļi (sparģeļkāposti)

 
 

ziedkāposti

 
 

pārējie

 

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

 
 

Briseles kāposti

 
 

galviņkāposti

 
 

pārējie

 

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

 
 

Ķīnas kāposti

 
 

lapu kāposti

 
 

pārējie

 

2.4.4.

kolrābji

 

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,05*

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

 
 

kreses

 
 

dārza salāti

 
 

salātu baldriņi

 
 

eskariolas (platlapu endīvijas)

 
 

rukolas salāti

 
 

krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, arī rāceņu laksti

 
 

pārējie

 

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

 
 

dārza spināti

 
 

lapu bietes (mangoldi)

 
 

pārējie

 

2.5.3.

ūdens kreses

 

2.5.4.

lapu cigoriņi

 

2.5.5.

garšaugi:

 
 

kārveles

 
 

maurloki

 
 

pētersīļi

 
 

seleriju lapas

 
 

pārējie

 

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,05*

 

pupas (ar pākstīm)

 
 

pupas (bez pākstīm)

 
 

zirņi (ar pākstīm)

 
 

zirņi (bez pākstīm)

 
 

pārējie

 

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,05*

 

artišoki

 
 

fenhelis

 
 

puravi

 
 

rabarberi

 
 

selerijas

 
 

lapu artišoki

 
 

sparģeļi

 
 

pārējie

 

2.8.

sēnes:

0,05*

 

kultivētās sēnes

 
 

meža sēnes

 

3.

Pākšaugi:

0,05*

 

lēcas

 
 

pupas

 
 

zirņi

 
 

lupīnas

 
 

pārējie

 

4.

Eļļas augu sēklas:

 
 

kokvilnas sēklas

0,2

 

kaņepju sēklas

 
 

linsēklas

 
 

magoņu sēklas

 
 

rapšu sēklas

 
 

saulespuķu sēklas

 
 

sezama sēklas

 
 

sinepju sēklas

 
 

sojas pupas

 
 

zemesrieksti

 
 

pārējie

0,05*

5.

Kartupeļi:

0,05*

 

agrie kartupeļi

 
 

galda kartupeļi

 

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*

2.111. Ditiokarbamāti, propinebs, tirams, cirams

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Ditiokarbamāti, (izteikti kā CS2), ieskaitot manebu, mankocebu, metirāmu, propinebu, tiramu un ciramu (1), (2)

Propinebs
(izteikts kā propilēndiamīns) (3)

Tirams (izteikts kā
tirams) (3)

Cirams (izteikts kā
cirams) (3)

1

2

3

4

5

6

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

    

1.1.

citrusaugļi:

5 (mz)

0,05*

0,1*

0,1*

 

apelsīni

    
 

citroni

    
 

greipfrūti

    
 

laimi

    
 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

    
 

pampelmūzes

    
 

pārējie

    

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

 

0,05*

0,1*

0,1*

 

Indijas rieksti

    
 

Brazīlijas rieksti

    
 

pīniju rieksti

    
 

ēdamie kastaņi

    
 

kokosrieksti

    
 

lazdu rieksti

    
 

Makadamijas rieksti

    
 

mandeles

    
 

pekanrieksti

    
 

pistācijas

    
 

valrieksti

0,1 (mz)

   
 

pārējie

0,05*

   

1.3.

sēkleņi:

5 (ma, mz, me, pr, t, z)

0,3

  
 

āboli

  

5

0,1*

 

cidonijas

    
 

bumbieri

  

5

1

 

pārējie

  

0,1*

0,1*

1.4.

kauliņaugļi:

    
 

aprikozes

2 (mz, t)

 

3

 
 

ķirši

2 (mz, me, pr, t, z)

0,3

3

5

 

persiki (ieskaitot nektarīnus un līdzīgus hibrīdus)

2 (mz, t)

 

3

 
 

plūmes

2 (mz, me, t, z)

 

2

2

 

pārējie

0,05*

0,05*

0,1*

0,1*

1.5.

ogas un sīkie augļi:

   

0,1*

1.5.1.

galda un vīna vīnogas:

5 (ma, mz, me, pr, t)

   
 

galda vīnogas

 

1

0,1*

 
 

vīna vīnogas

 

1

3

 

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

10 (t)

0,05*

10

 

1.5.3.

avenes un kazenes (izņemot savvaļas):

0,05*

0,05*

0,1*

 
 

avenes

    
 

kazenes

    
 

ziemeļu kaulenes

    
 

kazeņavenes

    
 

pārējās

    

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

 

0,05*

0,1*

 
 

dzērvenes

    
 

mellenes, brūklenes

    
 

ērkšķogas

    
 

jāņogas (sarkanās un baltās), upenes

5 (mz)

   
 

pārējās

0,05*

   

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,05*

0,05*

0,1*

 

1.6.

dažādi augļi:

  

0,1*

0,1*

 

ananasi

    
 

avokado

    
 

banāni

2 (mz, me)

   
 

dateles

    
 

granātāboli

    
 

kivi augļi

    
 

kumkvats

    
 

liči

    
 

mango

2 (mz)

   
 

olīvas (patēriņam pārtikā)

5 (mz, pr)

0,3

  
 

olīvas (eļļas ekstrakcijai)

5 (mz, pr)

0,3

  
 

papaija

7 (mz)

   
 

pasiflora

    
 

vīģes

    
 

pārējie

0,05*

0,05*

  

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

   

0,1*

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

  

0,1*

 
 

galda bietes

0,5 (mz)

   
 

batātes

    
 

burkāni

0,2 (mz)

   
 

manioka

    
 

jamss

    
 

kāļi

    
 

mārrutki

0,2 (mz)

   
 

pastinaks

0,2 (mz)

   
 

plostbārdis

0,2 (mz)

   
 

redīsi

    
 

sakņu pētersīļi

0,2 (mz)

   
 

sakņu selerijas

0,3 (ma, me, pr, t)

0,3

  
 

topinambūrs

    
 

rāceņi

    
 

pārējie

0,05*

0,05*

  

2.2.

sīpolu dārzeņi:

 

0,05*

0,1*

 
 

ķiploki

0,1 (mz)

   
 

sīpoli

1 (ma, mz)

   
 

šalotes

1 (ma, mz)

   
 

lielie loksīpoli

1 (mz)

   
 

pārējie

0,05*

   

2.3.

augļu dārzeņi:

  

0,1*

 

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

    
 

baklažāni

3 (mz, me)

   
 

pipari

5 (mz, pr)

1

  
 

tomāti

3 (mz, me, pr)

2

  
 

okra

0,5 (mz)

   
 

pārējie

0,05*

0,05*

  

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

2 (mz, pr)

   
 

gurķi

 

2

  
 

īsaugļu gurķi

    
 

cukini

    
 

pārējie

 

0,05*

  

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

1 (mz, pr)

   
 

arbūzi

 

1

  
 

melones

 

1

  
 

kabači

    
 

pārējie

 

0,05*

  

2.3.4.

cukurkukurūza

0,05*

0,05*

  

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

 

0,05*

0,1*

 

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

1 (mz)

   
 

brokoļi (sparģeļkāposti)

    
 

ziedkāposti

    
 

pārējie

    

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

    
 

Briseles kāposti

2 (mz)

   
 

galviņkāposti

3 (mz)

   
 

pārējie

0,05*

   

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

0,5 (mz)

   
 

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

    
 

lapu kāposti

    
 

pārējie

    

2.4.4.

kolrābji

1 (mz)

   

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi (svaigi):

 

0,05*

  

2.5.1.

dārza salāti un salātveidīgie:

5 (mz, me, t)

   
 

kreses

    
 

dārza salāti

  

2

 
 

salātu baldriņi

    
 

eskariolas (platlapu endīvijas)

  

2

 
 

rukolas salāti

    
 

krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, arī rāceņu laksti

    
 

pārējie

  

0,1*

 

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,05*

 

0,1*

 
 

dārza spināti

    
 

lapu bietes (mangoldi)

    
 

pārējie

    

2.5.3.

ūdens kreses

0,3 (mz)

 

0,1*

 

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,5 (mz)

 

0,1*

 

2.5.5.

garšaugi:

5 (mz, me)

 

0,1*

 
 

kārveles

    
 

maurloki

    
 

pētersīļi

    
 

seleriju lapas

    
 

pārējie

    

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

 

0,05*

0,1*

 
 

pupas (ar pākstīm)

1 (mz)

   
 

pupas (bez pākstīm)

0,1 (mz)

   
 

zirņi (ar pākstīm)

1 (ma, mz)

   
 

zirņi (bez pākstīm)

0,1 (mz)

   
 

pārējie

0,05*

   

2.7.

stublāju dārzeņi:

 

0,05*

0,1*

 
 

artišoki

    
 

fenhelis

    
 

puravi

3 (ma, mz)

   
 

rabarberi

0,5 (mz)

   
 

selerijas

    
 

lapu artišoki

    
 

sparģeļi

0,5 (mz)

   
 

pārējie

0,05*

   

2.8.

sēnes:

0,05*

0,05*

0,1*

 
 

kultivētās sēnes

    
 

meža sēnes

    

3.

Pākšaugi:

 

0,05*

0,1*

0,1*

 

lēcas

    
 

pupas

0,1 (mz)

   
 

zirņi

0,1 (mz)

   
 

lupīnas

    
 

pārējie

0,05*

   

4.

Eļļas augu sēklas:

 

0,1*

0,1*

0,1*

 

kokvilnas sēklas

    
 

kaņepju sēklas

    
 

ķirbju sēklas

    
 

linsēklas

    
 

magoņu sēklas

    
 

rapšu sēklas

0,5 (ma, mz)

   
 

saulespuķu sēklas

    
 

sezama sēklas

    
 

sinepju sēklas

    
 

sojas pupas

    
 

zemesrieksti

    
 

pārējie

0,1*

   

5.

Kartupeļi:

0,3 (ma, mz, me, pr)

0,2

0,1*

0,1*

 

agrie kartupeļi

    
 

galda kartupeļi

    

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*

0,1*

0,2*

0,2*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

25 (pr)

50

0,2*

0,2*"

 1.26. papildināt 3.pielikumu ar 2.112.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.112. Acetamiprīds, indoksakarbs, tiakloprīds

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Acetamiprīds

Indoksakarbs, izomēru S un R summa

Tiakloprīds

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

   

1.1.

citrusaugļi:

1t

0,02*t

0,02*t

 

apelsīni

   
 

citroni

   
 

greipfrūti

   
 

laimi

   
 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

   
 

pampelmūzes

   
 

pārējie

   

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,01*t

0,05t

0,02*t

 

Indijas rieksti

   
 

Brazīlijas rieksti

   
 

ciedru rieksti

   
 

ēdamie kastaņi

   
 

kokosrieksti

   
 

lazdu rieksti

   
 

Makadamijas rieksti

   
 

mandeles

   
 

pekanrieksti

   
 

pistācijas

   
 

valrieksti

   
 

pārējie

   

1.3.

sulīgie augļi (sēkleņi):

1t

 

0,3t

 

āboli

 

0,5t

 
 

cidonijas

   
 

bumbieri

   
 

pārējie

 

0,3t

 

1.4.

kauliņaugļi:

   
 

aprikozes

0,1t

0,3t

0,3t

 

ķirši

0,2t

 

0,3t

 

persiki (ieskaitot nektarīnus un līdzīgus hibrīdus)

0,1t

0,3t

0,3t

 

plūmes

0,02t

 

0,1*

 

pārējie

0,01*t

0,02*t

0,02*t

1.5.

ogas un sīkie augļi:

0,01*t

  

1.5.1.

galda un vīna vīnogas:

 

2t

0,02*t

 

galda vīnogas

   
 

vīna vīnogas

   

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

 

0,02*t

0,5t

1.5.3.

avenes un kazenes (izņemot savvaļas):

 

0,02*t

1t

 

avenes

   
 

kazenes

   
 

ziemeļu kaulenes

   
 

kazeņavenes

   
 

pārējās

   

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

  

1t

 

dzērvenes

   
 

mellenes, brūklenes

   
 

ērkšķogas

 

1t

 
 

jāņogas (sarkanās un baltās), upenes

 

1t

 
 

pārējās

 

0,02*t

 

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

 

0,02*t

0,02*t

1.6.

dažādi augļi:

0,01*t

  
 

ananasi

   
 

avokado

   
 

banāni

 

0,2t

 
 

dateles

   
 

granāti

   
 

kivi

   
 

kumkvats

   
 

liči

   
 

mango

   
 

olīvas (patēriņam pārtikā)

   
 

olīvas (eļļas ekstrakcijai)

   
 

papaija

  

0,5t

 

pasiflora

   
 

vīģes

   
 

pārējie

 

0,02*t

0,02*t

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

   

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,01*t

 

0,02*t

 

galda bietes

   
 

batātes

   
 

burkāni

   
 

manioka

   
 

jamss

   
 

kāļi

   
 

mārrutki

   
 

pastinaks

   
 

plostbārdis

   
 

redīsi

 

0,2t

 
 

sakņu pētersīļi

   
 

sakņu selerijas

   
 

topinambūrs

   
 

rāceņi

   
 

pārējie

 

0,02*t

 

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,01*t

0,02*t

0,02*t

 

ķiploki

   
 

sīpoli

   
 

šalotes

   
 

lielie loksīpoli

   
 

pārējie

   

2.3.

augļu dārzeņi:

   

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

   
 

baklažāni

0,1t

0,5t

0,5t

 

pipari

0,3t

0,3t

1t

 

tomāti

0,1t

0,5t

0,5t

 

okra

   
 

pārējie

0,01*t

0,02*t

0,02*t

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,3t

0,2t

0,3t

 

gurķi

   
 

īsaugļu gurķi

   
 

cukini

   
 

pārējie

   

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,01*t

0,1t

 
 

arbūzi

  

0,2t

 

melones

  

0,2t

 

kabači

   
 

pārējie

  

0,02*t

2.3.4.

cukurkukurūza

0,01*t

0,02*t

0,02*t

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,01*t

  

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

 

0,3t

0,02*t

 

brokoļi (sparģeļkāposti)

   
 

ziedkāposti

   
 

pārējie

   

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

  

0,02*t

 

Briseles kāposti

   
 

galviņkāposti

 

3t

 
 

pārējie

 

0,02*t

 

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

  

0,02t

 

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

 

0,2t

 
 

lapu kāposti

 

0,2t

 
 

pārējie

 

0,02*t

 

2.4.4.

kolrābji

 

0,02*t

0,02*t

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi (svaigi):

   

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

  

2t

 

kreses

   
 

dārza salāti

5t

2t

 
 

salātu baldriņi

5t

1t

 
 

eskariolas (platlapu endīvijas)

5t

2t

 
 

rukolas salāti

   
 

krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, arī rāceņu laksti

   
 

pārējie

0,01*t

0,02*t

 

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,01*t

 

0,02*t

 

dārza spināti

 

2

 
 

lapu bietes (mangoldi)

   
 

pārējie

 

0,02*t

 

2.5.3.

ūdens kreses

0,01*t

0,02*t

0,02*t

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,01*t

0,02*t

0,02*t

2.5.5.

garšaugi:

 

2t

3t

 

kārveles

   
 

maurloki

   
 

pētersīļi

5t

  
 

seleriju lapas

   
 

pārējie

0,01*t

  

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,01*t

0,02*t

 
 

pupas (ar pākstīm)

  

1t

 

pupas (bez pākstīm)

   
 

zirņi (ar pākstīm)

   
 

zirņi (bez pākstīm)

   
 

pārējie

  

0,02*t

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,01*t

 

0,02*t

 

artišoki

 

0,1t

 
 

fenhelis

   
 

puravi

   
 

rabarberi

   
 

selerijas

   
 

lapu artišoki

   
 

sparģeļi

   
 

pārējie

 

0,02*t

 

2.8.

sēnes:

0,01*t

0,02*t

0,02*t

 

kultivētās sēnes

   
 

meža sēnes

   

3.

Pākšaugi:

0,01*t

0,02*t

0,02*t

 

lēcas

   
 

pupas

   
 

zirņi

   
 

lupīnas

   
 

pārējie

   

4.

Eļļas augu sēklas:

   
 

kokvilnas sēklas

0,02t

  
 

kaņepju sēklas

   
 

ķirbju sēklas

   
 

linsēklas

   
 

magoņu sēklas

   
 

rapšu sēklas

  

0,3t

 

saulespuķu sēklas

   
 

sezama sēklas

   
 

sinepju sēklas

  

0,2t

 

sojas pupas

 

0,5t

 
 

zemesrieksti

   
 

pārējie

0,01*t

0,05*t

0,05*t

5.

Kartupeļi:

0,01*t

0,02*t

0,02*t

 

agrie kartupeļi

   
 

galda kartupeļi

   

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*t

0,05*t

0,05*t

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*t

0,05*t

0,05*t"

1.27. papildināt 3.pielikumu ar 72., 73., 74. un 75.piezīmi šādā redakcijā:

"72. t2 - pagaidu maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums, kas ir spēkā līdz 2008.gada 18.septembrim. Pēc šīs dienas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums - 0,05* mg/kg.

73. (1) - maksimāli pieļaujamais atliekvielu daudzums, kas izteikts kā CS2, var būt saistīts ar dažādiem ditiokarbamātiem, tāpēc nav lietderīgi izmantot maksimāli pieļaujamo atliekvielu daudzumu, lai pārbaudītu atbilstību labai lauksaimniecības praksei.

74. (2) - norādīta atliekvielu izcelsme (ma - manebs, mz - mankocebs, me - metirāms, pr - propinebs, t - tirams, z - cirams).

75. (3) - no visiem ditiokarbamātiem rodas CS2 atliekvielas, tāpēc parasti nav iespējams tās atšķirt. Tomēr ir atsevišķas atliekvielu noteikšanas metodes propinebam, ciramam un tiramam. Šīs metodes izmanto konkrētos gadījumos, kad nosaka šo atliekvielu daudzumu.";

1.28. svītrot 4.pielikuma II nodaļas 37., 69., 77., 78., 85., 89. un 95.punktu.

2. Šo noteikumu 1.2., 1.3., 1.4., 1.6., 1.9., 1.10., 1.25. un 1.27.apakšpunkts piemērojams ar 2008.gada 19.martu.

3. Šo noteikumu 1.11., 1.12., 1.13., 1.14.apakšpunkts, 1.17.apakšpunkta 4., 5., 6.aile, 1.18., 1.19., 1.20., 1.21., 1.22., 1.23., 1.24. un 1.26.apakšpunkts stājas spēkā 2008.gada 15.jūnijā.

4. Šo noteikumu 1.7., 1.8. un 1.17.apakšpunkta 3.aile stājas spēkā 2008.gada 15.septembrī.

Ministru prezidents I.Godmanis

Zemkopības ministra vietā - vides ministrs R.Vējonis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 186Pieņemts: 17.03.2008.Stājas spēkā: 21.03.2008.Zaudē spēku: 01.04.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 45, 20.03.2008.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
172715
21.03.2008
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Visam Likumi.lv saturam ir informatīvs raksturs.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"
ISO 9001:2015 (kvalitātes vadība)
ISO 27001:2013 (informācijas drošība)