Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.157

Rīgā 2008.gada 10.martā (prot. Nr.15 16.§)
Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 3.augusta noteikumos Nr.273 "Apavu izstrādājumu marķēšanas kārtība"
Izdoti saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likuma 21.panta pirmo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 1999.gada 3.augusta noteikumos Nr.273 "Apavu izstrādājumu marķēšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 1999, 248./250.nr.; 2005, 28.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 10.punktu šādā redakcijā:

"10. Ražotājs vai viņa Eiropas Savienībā reģistrēts pilnvarotais pārstāvis ir atbildīgs par apavu izstrādājumu marķējuma nodrošināšanu un tajā ietvertās informācijas pareizību atbilstoši patērētāju tiesību aizsardzību reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajām prasībām. Ja ražotājs vai viņa pilnvarotais pārstāvis nav reģistrēti Eiropas Savienībā, apavu izstrādājumu marķējumu nodrošina importētājs, kas pirmais laidis apavu izstrādājumus Eiropas Savienības tirgū (turpmāk - importētājs). Pārdevējs ir atbildīgs par pārdošanā esošo apavu izstrādājumu marķējuma esību."

2. Papildināt noteikumus ar 10.1punktu šādā redakcijā:

"10.1 Tirgus uzraudzības iestādes funkcijas veic Patērētāju tiesību aizsardzības centrs. Veicot apavu izstrādājumu tirgus uzraudzību, Patērētāju tiesību aizsardzības centra amatpersonas ir tiesīgas:

10.11. kontrolēt un uzraudzīt tirgū piedāvājamo apavu izstrādājumu atbilstību šo noteikumu prasībām;

10.12. pieprasīt un bez maksas saņemt informāciju, kas nepieciešama šajos noteikumos noteikto prasību uzraudzības veikšanai;

10.13. pieprasīt un bez maksas saņemt apavu izstrādājumu paraugus un organizēt to ekspertīzi, lai noteiktu apavu izstrādājumu atbilstību šajos noteikumos noteiktajām prasībām."

3. Izteikt 11.punktu šādā redakcijā:

"11. Ja Patērētāju tiesību aizsardzības centrs konstatē, ka apavu izstrādājumu marķējums neatbilst šajos noteikumos noteiktajām prasībām, ražotājs, tā pilnvarotais pārstāvis vai importētājs novērš konstatēto neatbilstību Patērētāju tiesību aizsardzības centra noteiktajā termiņā. Ja ražotājs, tā pilnvarotais pārstāvis vai importētājs nenovērš neatbilstību, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs ir tiesīgs aizliegt attiecīgo apavu izstrādājumu tirdzniecību līdz šo noteikumu prasībām atbilstoša marķējuma nodrošināšanai vai izņemt apa­vu izstrādājumus no tirdzniecības."

4. Papildināt noteikumus ar 11.1punktu šādā redakcijā:

"11.1 Ja ekspertīzē konstatēts, ka apavu izstrādājumi neatbilst šajos noteikumos noteiktajām prasībām, ekspertīzes izdevumus sedz ražotājs, tā pilnvarotais pārstāvis vai importētājs. Ja apavu izstrādājumu ražotājs, tā pilnvarotais pārstāvis vai importētājs nav reģistrēti Latvijas Republikā, ekspertīzes izdevumus atlīdzina izplatītājs, kas pirmais laidis neatbilstošus apavu izstrādājumus Latvijas Republikas tirgū. Izdevumi atlīdzināmi piecu dienu laikā no ekspertīzes izdevumus apliecinoša dokumenta saņemšanas dienas."

5. Izteikt 2.pielikuma 3.punktu šādā redakcijā:

"3.

Dabīgi tekstilmateriāli un sintētiski vai neausti tekstilmateriāli

  03.JPG (7908 bytes)

Tekstilmateriāli ir visi izstrādājumi, kuri par tādiem atzīstami saskaņā ar normatīvajiem aktiem par tekstilšķiedru sastāva norādīšanu tekstilizstrādājumu marķējumā"

Ministru prezidents I.Godmanis

Ekonomikas ministrs K.Gerhards
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 3.augusta noteikumos Nr.273 "Apavu izstrādājumu marķēšanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 157Pieņemts: 10.03.2008.Stājas spēkā: 14.03.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 41, 13.03.2008.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
172374
14.03.2008
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"