Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.124

Rīgā 2008.gada 26.februārī (prot. Nr.12 13.§)
Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta uzraudzības komitejas nolikums
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta (turpmāk - finanšu instrumenti) uzraudzības komitejas (turpmāk - komiteja) darbību.

2. Institūcija pilnvaro darbam komitejā pārstāvi ar balsstiesībām vai padomdevēja tiesībām, iesniedzot rakstisku pilnvarojumu vadošajā iestādē. Vadošā iestāde apstiprina un precizē komitejas sastāvu.

II. Komitejas sēdes

3. Vadošā iestāde organizē komitejas sēdes (turpmāk - sēdes) ne retāk kā reizi gadā.

4. Vadošā iestāde ne vēlāk kā 10 darbdienas pirms sēdes paziņo komitejas pārstāvjiem par sēdes laiku un vietu.

5. Ja nepieciešams sasaukt sēdi steidzamu jautājumu izskatīšanai, vadošā iestāde par sēdes laiku un vietu paziņo komitejas pārstāvjiem ne vēlāk kā piecas darbdienas pirms sēdes.

6. Sēdi vada komitejas priekšsēdētājs vai komitejas priekšsēdētāja pilnvarots vadošās iestādes pārstāvis.

7. Institūcijai ir tiesības pilnvarot citu personu aizvietot tās pārstāvi komitejā uz noteiktu laiku, iesniedzot rakstisku pilnvarojumu vadošajā iestādē.

8. Personai, kura pilnvarota aizvietot komitejas balsstiesīgo pārstāvi, ir balsstiesības uz pilnvarojumā noteikto laiku.

9. Komitejas priekšsēdētājs vai citi balsstiesīgie komitejas pārstāvji var uzaicināt piedalīties sēdē ekspertu vai finanšu instrumentu ieviešanā iesaistītās institūcijas pārstāvi, rakstiski informējot par to vadošo iestādi. Eksperts vai finanšu instrumentu ieviešanā iesaistītās institūcijas pārstāvis ar padomdevēja tiesībām piedalās tikai tajās diskusijās, kas attiecas uz viņa kompetenci.

III. Sēdes darba kārtība un izskatāmie dokumenti

10. Vadošā iestāde sagatavo sēdes darba kārtību, un to apstiprina komitejas priekšsēdētājs.

11. Vadošā iestāde ne vēlāk kā 10 darbdienas pirms sēdes nosūta komitejas pārstāvjiem:

11.1. uzaicinājuma vēstuli un sēdes darba kārtību (elektroniski un papīra formā);

11.2. komitejā apstiprināmos dokumentus, kuri noteikti finanšu instrumentu vadību regulējošajos normatīvajos aktos (elektroniski);

11.3. dokumentus, kas saistīti ar programmu, grantu shēmu un individuālo projektu uzraudzību (elektroniski);

11.4. dokumentus, kuri nepieciešami finanšu instrumentu līdzekļu efektivitātes un lietderīguma novērtēšanai (elektroniski).

12. Komitejas pārstāvji ne vēlāk kā trīs darbdienas pirms sēdes elektroniski nosūta vadošajai iestādei iebildumus un priekšlikumus par sēdē izskatāmajiem dokumentiem.

13. Vadošā iestāde apkopo saņemtos iebildumus un priekšlikumus un ne vēlāk kā divas darbdienas pirms sēdes elektroniski nosūta komitejas pārstāvjiem izziņu ar apkopotajiem iebildumiem un priekšlikumiem.

14. Komitejas pārstāvjiem ne vēlāk kā piecas darbdienas pirms sēdes ir tiesības ierosināt papildu jautājumu izskatīšanu attiecīgajā sēdē, iesniedzot vadošajā iestādē iesniegumu papīra formā un elektroniski. Iesniegumā izklāsta priekšlikuma būtību un pamato tā iekļaušanu sēdes darba kārtībā.

15. Vadošā iestāde izvērtē šo noteikumu 14.punktā minēto iesniegumu un pieņem lēmumu par papildu jautājuma iekļaušanu sēdes darba kārtībā.

16. Ja nepieciešams, vadošā iestāde lemj par to jautājumu iekļaušanu sēdes darba kārtībā, kas iesniegti pēc noteiktā termiņa.

17. Par papildu jautājuma iekļaušanu sēdes darba kārtībā vadošā iestāde ne vēlāk kā divas darbdienas pirms sēdes elektroniski informē komitejas pārstāvjus.

18. Steidzamu jautājumu izskatīšanai vadošā iestāde ne vēlāk kā divas darbdienas pirms sēdes nosūta komitejas pārstāvjiem šo noteikumu 11.punktā minētos dokumentus.

IV. Lēmuma pieņemšana

19. Komiteja ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās divas trešdaļas no balsstiesīgo komitejas pārstāvju vai viņu pilnvaroto personu skaita.

20. Komitejas priekšsēdētājs un komitejas balsstiesīgie pārstāvji izvērtē sniegtos komentārus un pieņem lēmumu par sēdē izskatāmo dokumentu.

21. Komiteja lēmumu pieņem pēc komitejas balsstiesīgo pārstāvju savstarpējas vienošanās. Ja vienošanās nav panākta vai komitejas priekšsēdētājs uzskata, ka balsošana ir nepieciešama, lēmumu pieņem ar balsu vairākumu, atklāti balsojot. Ja balsu skaits sadalās vienādi, izšķirošā ir komitejas priekšsēdētāja balss.

22. Ja komitejas pārstāvis nepiekrīt sēdē nolemtajam, viņam ir tiesības prasīt, lai sēdes protokolā tiktu ierakstīts viņa atšķirīgais viedoklis.

23. Lai apstiprinātu dokumentus, kas nav iekļauti sēdes darba kārtībā, komiteja var izmantot rakstisko procedūru.

24. Rakstiskā procedūra ir šāda:

24.1. vadošā iestāde sagatavo un elektroniski nosūta komitejas pārstāvjiem apstiprināšanai paredzēto dokumentu;

24.2. komitejas pārstāvji piecu darbdienu laikā pēc dokumenta saņemšanas elektroniski nosūta vadošajai iestādei iebildumus vai priekšlikumus par dokumentu;

24.3. ja noteiktajā termiņā iebildumi nav saņemti, dokumentu uzskata par apstiprinātu;

24.4. ja iebildumi vai priekšlikumi ir saņemti, vadošā iestāde sagatavo izziņu par noteiktajā termiņā saņemtajiem iebildumiem un priekšlikumiem. Izziņā norāda, vai attiecīgais iebildums vai priekšlikums ir ņemts vērā vai noraidīts. Triju darbdienu laikā pēc iebildumu un priekšlikumu iesniegšanas termiņa beigām izziņu un precizēto dokumentu elektroniski nosūta komitejas pārstāvjiem;

24.5. komitejas pārstāvji triju darbdienu laikā pēc izziņas saņemšanas elektroniski nosūta iebildumus vai priekšlikumus par izziņu un dokumentā veiktajiem precizējumiem;

24.6. komitejas priekšsēdētājs triju darbdienu laikā izvērtē šo noteikumu 24.5.apakšpunktā minētos iebildumus un priekšlikumus un, ja komitejas balsstiesīgie pārstāvji vienojas par dokumenta redakciju, dokumentu uzskata par apstiprinātu;

24.7. vadošā iestāde piecu darbdienu laikā pēc rakstiskās procedūras noslēgšanas rakstiski informē komitejas pārstāvjus par to, vai dokuments ir apstiprināts, un nosūta dokumenta apstiprināto redakciju;

24.8. ja rakstiskajā procedūrā dokuments netiek apstiprināts, to izskata nākamajā sēdē.

25. Komitejas pārstāvji var vienoties par citiem rakstiskās procedūras termiņiem.

V. Sēdes protokols

26. Sēdes protokolā norāda sēdes dalībniekus, darba kārtību, informāciju par izskatītajiem jautājumiem, sēdē nolemto, kā arī atšķirīgos viedokļus, ja tādi ir, un balsojumu rezultātus.

27. Vadošā iestāde sagatavo sēdes protokola projektu un 10 darbdienu laikā pēc sēdes elektroniski nosūta to sēdes dalībniekiem.

28. Sēdes dalībnieki triju darbdienu laikā pēc sēdes protokola projekta saņemšanas elektroniski nosūta iebildumus un priekšlikumus par minēto protokola projektu.

29. Vadošā iestāde izvērtē saņemtos iebildumus un priekšlikumus un pieņem lēmumu par sēdes protokola projekta precizēšanu.

30. Ja noteiktajā termiņā iebildumi un priekšlikumi par nosūtīto sēdes protokola projektu nav saņemti, protokolu uzskata par apstiprinātu.

31. Apstiprinātu sēdes protokolu paraksta komitejas priekšsēdētājs un protokola sagatavotājs.

32. Vadošā iestāde triju darbdienu laikā pēc protokola parakstīšanas nosūta to komitejas pārstāvjiem.

Ministru prezidenta vietā - satiksmes ministrs A.Šlesers

Finanšu ministrs A.Slakteris
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 124Pieņemts: 26.02.2008.Stājas spēkā: 05.03.2008.Zaudē spēku: 02.06.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 35, 04.03.2008.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
171818
05.03.2008
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"