Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.18

Rēzeknē 2007.gada 26.oktobrī (prot. Nr.25, 1.p., lēmums Nr.430)
Pasažieru pārvadājumu ar vieglajiem taksometriem licencēšanas noteikumi
Izdoti saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām43.panta 1.daļas 13.punktu
un Autopārvadājumu likuma 35.panta 1.daļu
1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Noteikumos lietotie termini:

Licences kartīte – noteikta parauga dokuments, ko izsniedz pārvadātājam uz katru vieglo taksometru kā apliecinājumu, ka pārvadātājs kā šī transportlīdzekļa īpašnieks vai turētājs ir šajos noteikumos noteiktajā kārtībā saņēmis licenci pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā.

Paziņojums – Rēzeknes pilsētas domes Pasažieru pārvadājumu plānošanas konsultatīvās padomes (turpmāk – Padome) rakstveida dokuments, kurš šajos noteikumos minētajos gadījumos tiek nosūtīts uz licences pieprasītāja (saņēmēja) pieteikumā norādīto adresi (juridiskā adrese, faktiskā adrese vai elektroniskā pasta adrese).

Individuālā darba patents (turpmāk – patents) – dokuments, kas ļauj nodarboties ar noteikta veida individuālo darbu.

1.2. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Rēzeknes pilsētas dome izsniedz licences un licences kartītes pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī kārtību, kādā licences un licences kartītes tiek pārreģistrētas, anulētas vai to darbība tiek apturēta uz laiku.

1.3. Licenci pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā (1.paraugs) izsniedz, pārreģistrē, anulē vai tās darbību aptur uz laiku Rēzeknes pilsētas dome.

1.4. Licences kartītes pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā (2.paraugs) izsniedz, pārreģistrē, anulē vai tās darbību aptur uz laiku Padome.

1.5. Padome darbojas saskaņā ar Rēzeknes pilsētas domes apstiprinātu nolikumu. Padomes sastāvā tiek iekļauti ne mazāk kā pieci nozares speciālisti. Padomei adresētie pieteikumi un dokumenti jāiesniedz Rēzeknes pilsētas domes kancelejā. Rēzeknes pilsētas domes piešķirtās licences un Padomes piešķirtās licences kartītes tiek izsniegtas Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldē “Rēzeknes Biznesa centrs”.

1.6. Veikt pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem var tikai tad, kad komersants ir saņēmis licenci un licences kartīti, bet fiziskā persona, kura ir reģistrējusies kā individuālā darba veicēja, ir iegādājusies arī patentu.

1.7. Lai saņemtu licenci pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā, pārvadātājam jābūt atbilstošam ekonomiskam un profesionālam nodrošinājumam licencētās komercdarbības veikšanai, nedrīkst būt nodokļu maksājumu parāds.

1.8. Lai veiktu pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem, tiek noteiktas šādas prasības pasažieru komercpārvadājumos izmantojamajam transportlīdzeklim:

1.8.1. tehniskā stāvokļa atbilstība pasažieru pārvadāšanas ar vieglajiem taksometriem prasībām;

1.8.2. Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajām prasībām atbilstoši noformēta īpašumā, valdījumā (turējumā) esoša transportlīdzekļa dokumentācija;

1.8.3. Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktais nepieciešamais aprīkojums pasažieru pārvadāšanai izmantojamam transportlīdzeklim (pazīšanās zīme, gaismas kontrolsignāls, skaitītājs u.c.).

1.9. Pārvadātājam, kurš saņēmis licenci pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem, jānodrošina:

1.9.1. ka pasažieru pārvadāšanas pakalpojumus sniedz vadītāji, kuru kvalifikācija atbilst Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajām prasībām;

1.9.2. darba, satiksmes drošības un citu Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteikto prasību, kas attiecas uz konkrēto pasažieru komercpārvadājumu veidu, ievērošana.

2. Licences un licences kartītes piešķiršanas un izsniegšanas kārtība

2.1. Lai saņemtu licenci pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem, licences pieprasītājam – juridiskai personai Padomē jāiesniedz:

2.1.1. noteikta parauga rakstisks pieteikums (3.paraugs);

2.1.2. Uzņēmumu reģistra izsniegtā uzņēmuma (komersanta) reģistrācijas apliecības kopija (uzrādot oriģinālu);

2.1.3. Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienesta izziņa par stāšanos nodokļu maksātāju uzskaitē un Latvijas Republikas likumdošanas aktos paredzēto nodokļu samaksu. Izziņa derīga iesniegšanai ne vēlāk kā trīsdesmit dienu laikā no tās izsniegšanas dienas;

2.1.4. Uzņēmumu reģistra izsniegtu izziņu par to, ka licences pieprasītājs nav pasludināts par maksātnespējīgu, neatrodas likvidācijas stadijā, tā saimnieciskā darbība nav apturēta vai pārtraukta, nav uzsākta tiesvedība par licences pieprasītāja darbības izbeigšanu, maksātnespēju vai bankrotu, kā arī par licences pieprasītāja (tā pārstāvja) paraksta tiesībām. Izziņa derīga iesniegšanai Padomē ne vēlāk kā trīsdesmit dienu laikā no tās izsniegšanas dienas;

2.1.5. iepriekšējā darbības gada finanšu pārskats (ja komersants jau darbojas) vai plānotās darbības apraksts (ja komersants sāk darbību).

2.2. Lai saņemtu licences kartīti vieglajam taksometram, kas tiek izmantots pasažieru pārvadājumiem, kā arī saņemtu to atkārtoti (ja beidzies piešķirtās licences kartītes derīguma termiņš), pārvadātājam Padomei jāiesniedz:

2.2.1. noteikta parauga rakstveida pieteikums (5.paraugs);

2.2.2. pasažieru pārvadāšanai izmantojamā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības kopija (uzrādot oriģinālu);

2.2.3. ja transportlīdzeklis tiek nomāts – nomas līguma (līzinga, kredīta līguma, turpmāk – nomas līgums) kopija (uzrādot oriģinālu), transportlīdzekļa īpašnieka (iznomātāja) pases vai reģistrācijas apliecības kopija. Nomas līgumā norādītais transportlīdzekļa nomas termiņš nedrīkst būt īsāks par pārvadātāja pieprasīto licences kartītes derīguma termiņu;

2.2.4. pasažieru pārvadāšanai izmantojamo transportlīdzekļu īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polišu kopijas (uzrādot oriģinālus);

2.2.5. transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates protokolu kopijas (uzrādot oriģinālus). Jaunam transportlīdzeklim, ja kopš tā reģistrācijas datuma Ceļu satiksmes drošības direkcijā nav pagājis vairāk nekā viens gads, transportlīdzekļa valsts tehniskās apskates protokols nav vajadzīgs;

2.2.6. ja transportlīdzeklis, kuru izmantos pasažieru komercpārvadāšanai, nav reģistrēts Latvijā, 2.2.2.–2.2.5.apakšpunktā norādīto dokumentu vietā jāiesniedz tehniskos datus apliecinošs dokuments vai ārvalstīs izdots transportlīdzekļa reģistrācijas dokuments un muitas apliecība, kā arī transportlīdzekļa īpašuma un turējuma tiesību apliecinošs dokuments. Par jauniem transportlīdzekļiem jāiesniedz to iegādi apliecinoša dokumenta kopija (uzrādot oriģinālu).

2.3. Lai saņemtu licenci pasažieru pārvadāšanai ar vieglo taksometru, licences pieprasītājam – fiziskai personai – Padomē jāiesniedz:

2.3.1. noteikta parauga rakstisks pieteikums (4.paraugs);

2.3.2. pases kopija (uzrādot oriģinālu);

2.3.3. licences pieprasītāja transportlīdzekļa vadītāja apliecības kopija (uzrādot oriģinālu);

2.3.4. Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienesta izziņa par stāšanos nodokļu maksātāju uzskaitē. Izziņa derīga iesniegšanai ne vēlāk kā trīsdesmit dienu laikā no tās izsniegšanas dienas;

2.3.5. pasažieru pārvadāšanā izmantojamā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības kopija (uzrādot oriģinālu);

2.3.6. ja transportlīdzeklis tiek nomāts – nomas līguma (līzinga, kredīta līguma, turpmāk – nomas līgums) kopija (uzrādot oriģinālu), transportlīdzekļa īpašnieka (iznomātāja) pases vai reģistrācijas apliecības kopija. Nomas līgumā norādītais transportlīdzekļa nomas termiņš nedrīkst būt īsāks par licences pieprasītāja uzrādīto licences kartītes derīguma termiņu;

2.3.7. pasažieru komercpārvadāšanā izmantojamā transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polises kopija (uzrādot oriģinālu);

2.3.8. transportlīdzekļa valsts tehniskās apskates protokola kopija (uzrādot oriģinālu); jaunam transportlīdzeklim, ja kopš tā reģistrācijas datuma Ceļu satiksmes drošības direkcijā nav pagājis vairāk nekā viens gads, transportlīdzekļa valsts tehniskās apskates protokols nav vajadzīgs;

2.3.9. ja transportlīdzeklis, kuru izmantos pasažieru komercpārvadāšanā, nav reģistrēts Latvijā, 2.3.5.–2.3.8.apakšpunktā norādīto dokumentu vietā jāiesniedz tehniskos datus apliecinošs dokuments vai ārvalstīs izdots transportlīdzekļa reģistrācijas dokuments un muitas apliecība, kā arī transportlīdzekļa īpašuma un turējuma tiesību apliecinošs dokuments. Par jaunu transportlīdzekli jāiesniedz tā iegādi apliecinoša dokumenta kopija (uzrādot oriģinālu).

2.4. Ja šo noteikumu 2.1.4.apakšpunktā minētie dokumenti nav licences pieprasītāja rīcībā, Padome pieprasa minētās ziņas pati. Jautājums par licences piešķiršanas priekšlikumu Rēzeknes pilsētas domei Padomē tiek izskatīts tikai tad, ja ir saņemti visi 2.1.punktā vai 2.3.punktā minētie dokumenti.

2.5. Ja licences derīguma termiņa laikā pārvadātājs vēlas saņemt papildu licences kartīti transportlīdzeklim, kurš nebija pieteikts, saņemot licenci, pārvadātājs iesniedz Padomē pieteikumu (5.paraugs).

2.6. Padome atbilstoši savai kompetencei var pieprasīt papildu informāciju, pieaicināt speciālistus vai ekspertus konkrētu jautājumu noskaidrošanai.

2.7. Padome izskata pieteikumu un pieņem lēmumu 30 dienu laikā no pieteikuma saņemšanas dienas.

Ja saņemtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu jautājuma objektīvai izlemšanai, Padome atliek jautājuma izskatīšanu un trīs dienu laikā pēc Padomes sēdes nosūta licences pieprasītājam paziņojumu, kurā pieprasa vajadzīgās ziņas un dokumentus.

2.8. Ja 15 dienu laikā no 1.1.punktā minētā paziņojuma nosūtīšanas dienas licences pieprasītājs nav sniedzis vajadzīgās ziņas vai iesniedzis dokumentus, tad pieteikums netiek izskatīts Padomes sēdē un tiek nosūtīts atpakaļ licences pieprasītājam. Atkārtotu pieteikumu var iesniegt tikai pēc visu paziņojumā minēto trūkumu novēršanas.

2.9. Uz Padomes sēdi var tikt uzaicināts licences un licences kartītes pieprasītājs. Par uzaicināšanu uz Padomes sēdi licences un licences kartītes pieprasītājs, nosūtot paziņojumu, tiek informēts ne vēlāk kā 3 dienas pirms Padomes sēdes. Ja licences un licences kartītes pieprasītājs neierodas uz sēdi, Padome var atlikt jautājuma izskatīšanu, noteikt jaunu lietas izskatīšanas laiku divu nedēļu laikā, paziņojot par to licences un licences kartītes pieprasītājam.

2.10. Licence pārvadātājam tiek piešķirta uz vienu pilnu gadu.

2.11. Licences kartīte tiek piešķirta uz laiku no viena līdz divpadsmit mēnešiem, bet ne ilgāk kā līdz valdījumā (turējumā) esošā transportlīdzekļa nomas līguma termiņa beigām.

2.12. Licenci tās pieprasītājam izsniedz, kā arī licenci pārreģistrē 10 dienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas, par to iepriekš samaksājot Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikto valsts nodevu Rēzeknes pilsētas domes noteiktajā kārtībā. Fiziskai personai (individuālā darba veicējam) licences saņemšanai Rēzeknes pilsētas domē papildus jāiegādājas patents.

2.13. Pamatojoties uz Padomes lēmumu, licences kartīti tās pieprasītājam izsniedz Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldē “Rēzeknes Biznesa centrs” 3 dienu laikā pēc tam, kad licences kartītes pieprasītājs ir pilnībā aprīkojis transportlīdzekli atbilstoši Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajām prasībām vieglajam taksometram, iesniedzis Rēzeknes pilsētas domē to apliecinošus dokumentus, kā arī veicis samaksu par maksas pakalpojumiem saskaņā ar Rēzeknes pilsētas domes noteikto kārtību un apjomu.

3. Licences un licences kartītes pārreģistrācijas kārtība

3.1. Pēc pārvadātāja pieprasījuma Rēzeknes pilsētas dome var pārreģistrēt izsniegto licenci, pagarinot izsniegtās licences derīguma termiņu uz laiku, ne ilgāku par vienu gadu.

3.2. Lai licenci pārreģistrētu, pārvadātājs ne agrāk kā divus mēnešus un ne vēlāk kā vienu mēnesi pirms esošās licences derīguma termiņa izbeigšanās iesniedz Padomē pieteikumu (3.paraugs vai 4.paraugs).

Pārvadātāja pieteikums par licences pārreģistrāciju tiek izskatīts kārtējā Rēzeknes pilsētas domes sēdē. Ja pārvadātājs nav ievērojis pieteikuma iesniegšanas termiņu un licences derīguma termiņš līdz Padomes lēmuma pieņemšanas dienai ir beidzies, Padome izskata pieteikumu 2.punktā paredzētajā kārtībā, t.i., kā pieteikumu jaunas licences saņemšanai.

3.3. Ja licences derīguma termiņa laikā beidzas Padomes piešķirtās licences kartītes derīguma termiņš, pārvadātājam ne vēlāk kā 15 dienas pirms tās derīguma termiņa izbeigšanās Padomē jāiesniedz:

3.3.1. pieteikums licences kartītes pārreģistrācijai (5.paraugs, 6.paraugs);

3.3.2. transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības kopija;

3.3.3. nomas līguma kopija;

3.3.4. iznomātāja pases vai reģistrācijas apliecības kopija.

Pārvadātāja pieteikums par licences kartītes pārreģistrāciju tiek izskatīts kārtējā Padomes sēdē. Ja pārvadātājs nav ievērojis pieteikuma iesniegšanas termiņu un licences kartītes derīguma termiņš līdz Padomes lēmuma pieņemšanas dienai ir beidzies, Padome izskata pieteikumu 2.punktā paredzētajā kārtībā, t.i., kā pieteikumu jaunas licences kartītes saņemšanai.

3.4. Ja tiek veikta pasažieru pārvadāšanai izmantojamā transportlīdzekļa maiņa, pārvadātājs iesniedz Padomē pieteikumu (5.paraugs vai 6.paraugs).

3.5. Izskatot jautājumu par licences un licences kartītes pārreģistrāciju, Padome ir tiesīga pieprasīt pārvadātājam iesniegt attiecīgos 2.1.punktā vai 2.2.punktā minētos dokumentus (izņemot ziņas par tiesvedību attiecībā uz pārvadātāja maksātnespēju).

4. Licences un licences kartītes darbības apturēšana uz laiku, licences un licences kartītes anulēšana

4.1. Rēzeknes pilsētas dome var apturēt licences darbību uz laiku vai anulēt licenci.

4.2. Padome ir tiesīga apturēt licences kartītes darbību uz laiku vai anulēt licences kartīti.

4.3. Apturot licences darbību uz laiku vai to anulējot, attiecīgi uz laiku tiek apturēta vai anulēta licences kartītes darbība. Apturot licences un licences kartītes darbību uz laiku vai to anulējot, maksa par licenci un licences kartīti netiek atmaksāta.

4.4. Licences, licences kartītes darbību var apturēt:

4.4.1. uz laiku līdz trīs mēnešiem, ja tiek pārkāptas šo noteikumu vai citu ar pasažieru komercpārvadājumu darbību saistīto Latvijas Republikas normatīvo aktu prasības;

4.4.2. uz laiku līdz transportlīdzekļa valsts tehniskās apskates protokola iesniegšanai, ja pasažieru komercpārvadāšanai izmantojamajam transportlīdzeklim ir beidzies tehniskās apskates termiņš;

4.4.3. uz laiku līdz attiecīga nomas līguma kopijas iesniegšanai (uzrādot oriģinālu), ja nomātā transportlīdzekļa nomas līguma darbības termiņš ir beidzies ātrāk, nekā paredzēts;

4.4.4. uz laiku līdz obligāto nodokļu samaksai vai nodokļu parāda atmaksas grafika saskaņošanai ar nodokļus administrējošām institūcijām, ja pārvadātājam ir parādi obligāto nodokļu maksājumu valsts vai pašvaldības budžetā (saņemta informācija no kompetentām institūcijām) un ja pārvadātājs nav saskaņojis ar nodokļus administrējošām institūcijām nodokļu parāda atmaksas grafiku.

4.5. Licenci, licences kartīti var anulēt, ja:

4.5.1. pārvadātājs ierosina anulēt izsniegto licenci, licences kartīti;

4.5.2. licence, licences kartīte tiek nodota lietošanā, pārdota, dāvināta, iznomāta vai citādā veidā atsavināta par labu citam pārvadātājam vai citai fiziskai vai juridiskai personai, kā arī ja ar licenci iegūtās saistības tiek nodotas citai personai;

4.5.3. pārvadātājs licences, licences kartītes saņemšanai vai pārreģistrācijai iesniegtajos dokumentos sniedzis nepatiesu informāciju;

4.5.4. pēc attiecīgā Rēzeknes pilsētas domes vai Padomes lēmuma pieņemšanas saskaņā ar 2.9., 2.10., 3.2., 3.3. vai 3.4.punktu viena mēneša laikā pārvadātājs nav saņēmis piešķirto licenci, nav aprīkojis transportlīdzekli atbilstoši noteiktajām prasībām, nav iesniedzis attiecīgus dokumentus un pieprasījis licences kartīti;

4.5.5. sniegtie pakalpojumi ir nekvalitatīvi un pārvadātājs noteiktajā laikā nav novērsis attiecīgās institūcijas lēmumā norādītos trūkumus;

4.5.6. pārvadātājs atkārtoti, sistemātiski vai būtiski pārkāpj šo noteikumu vai citu ar pasažieru komercpārvadāšanu saistīto Latvijas Republikas normatīvo aktu prasības;

4.5.7. pārvadātājs pārkāpj šo noteikumu vai citu ar pasažieru komercpārvadāšanu darbību saistīto Latvijas Republikas normatīvo aktu prasības tādējādi, ka tiek apdraudēta pasažieru vai citu ceļu satiksmē iesaistīto personu dzīvība vai veselība;

4.5.8. pārvadātājs pasažieru komercpārvadāšanai izmanto transportlīdzekli, kurā uzstādīts attiecīgajā Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē nereģistrēts skaitītājs vai uzstādītais skaitītājs kā citādi neatbilst Latvijas Republikas normatīvo aktu prasībām;

4.5.9. pārvadātājs liedz piekļuvi šajos noteikumos minētajai kontrolei;

4.5.10. pārvadātāja uzņēmums Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir izslēgts no Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra (komercreģistra, nodokļu maksātāju reģistra u.tml.) vai viņa komercdarbība tiek ierobežota, apturēta, izbeigta u.tml. citos Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos;

4.5.11. transportlīdzeklis, kuru izmanto pasažieru komercpārvadāšanai, ir noņemts no uzskaites vai speciālās valsts reģistrācijas numura zīmes nodotas Ceļu satiksmes drošības direkcijā.

4.6. Jautājumu par licences anulēšanu, kā arī tās darbības apturēšanu uz laiku izskata Rēzeknes pilsētas domes sēdē.

4.7. Jautājumu par licences kartītes anulēšanu, kā arī tās darbības apturēšanu uz laiku izskata Padomes sēdē.

Uz Padomes sēdi tiek uzaicināts pārvadātājs. Par uzaicināšanu uz Padomes sēdi, kā arī par pārkāpuma būtību pārvadātājs, nosūtot paziņojumu, tiek informēts ne vēlāk kā trīs dienas pirms Padomes sēdes. Pārvadātāja neierašanās uz Padomes sēdi nav iemesls jautājuma izskatīšanas atlikšanai.

4.8. Ja licences, licences kartītes darbība tiek apturēta uz laiku vai anulēta, licence, licences kartīte ir jānodod Padomei lēmumā noteiktajā termiņā. Ja licences, licences kartītes darbība ir apturēta uz laiku, termiņš tiek skaitīts no lēmuma paziņošanas dienas.

5. Licences un licences kartītes glabāšana un nodošana

5.1. Par licences un licences kartītes izmantošanu ir atbildīgs pārvadātājs, kuram izsniegta licence un licences kartīte. Licenci un licences kartīti nedrīkst nodot lietošanā, pārdot, dāvināt, iznomāt vai citādā veidā atsavināt par labu citam pārvadātājam vai citai fiziskai vai juridiskai personai, kā arī jebkādā veidā nodot citai personai ar licenci iegūtās saistības.

5.2. Veicot pasažieru pārvadāšanu ar vieglo taksometru, licences kartītei jāatrodas attiecīgajā vieglajā taksometrā.

5.3. Beidzoties licences derīguma termiņam, licence 5 dienu laikā pēc licences derīguma termiņa izbeigšanās jānodod Padomē.

5.4. Licences, licences kartītes nozaudēšanas gadījumā Padome pēc pārvadātāja rakstiska pieprasījuma izsniedz pieprasītā dokumenta dublikātu, uz kura tiek izdarīta atzīme “Dublikāts”.

5.5. Par licences nozaudēšanu pārvadātājs publicē informāciju laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”. Licences dublikātu Padome izsniedz pēc publikācijas uzrādīšanas.

5.6. Ja izsniedz licences, licences kartītes dublikātu, licences un licences kartītes derīguma termiņš netiek pagarināts.

6. Licencētās komercdarbības kontrole

6.1. Pārvadātājs ir atbildīgs par Latvijas Republikas likumdošanas aktu, Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumu, šo noteikumu un citu Latvijas Republikas normatīvo aktu prasību ievērošanu attiecībā uz komercdarbību, kura norādīta izsniegtajā licencē.

6.2. Šo noteikumu izpildi kontrolē Rēzeknes pilsētas pašvaldības amatpersona atbilstoši piešķirtajām pilnvarām. Kontrole var tikt veikta sadarbībā ar citām kontroles iestādēm un institūcijām (Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienests, Valsts policija, pārvadātāju kontroles dienests u.c.). Veicot šo noteikumu izpildes kontroli, Rēzeknes pilsētas pašvaldības amatpersonai ir tiesības atrasties kontrolējamā pārvadātāja uzņēmuma teritorijā, apskatīt un pieprasīt apskatei dokumentus, transportlīdzekļus, to iekārtas un ierīces u.tml., kas attiecas uz kontrolējamo sfēru.

6.3. Lai veiktu kontroli, pēc Rēzeknes pilsētas pašvaldības amatpersonas pieprasījuma, taksometra vadītājs, kurš veic pasažieru pārvadājumus, nekavējoties uzrāda Rēzeknes pilsētas pašvaldības amatpersonai licences kartīti, kā arī citus Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktos dokumentus, kuriem jāatrodas transportlīdzeklī, bet pārvadātājs uzrāda licenci.

7. Atbildība par noteikumu neievērošanu

7.1. Fiziskām un juridiskām personām, kuras pārkāpj šos noteikumus, var piemērot naudas sodu līdz 71 euro. Naudas sodu tiesīga piemērot Rēzeknes pilsētas pašvaldības amatpersona atbilstoši piešķirtajām pilnvarām vai Rēzeknes pilsētas pašvaldības Administratīvā komisija.

(Grozīts ar Rēzeknes pilsētas domes 27.09.2013. saistošajiem noteikumiem Nr.51)

Noslēguma jautājumi

1. Saistošie noteikumi publicējami Latvijas Republikas likumā “Par pašvaldībām” noteiktajā kārtībā un stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

2. Licences un licences kartītes pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā, kuras pārvadātājam izsniegtas līdz šo noteikumu spēkā stāšanās brīdim, ir derīgas līdz tajās norādītā derīguma termiņa beigām.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs J.G.Vjakse
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Pasažieru pārvadājumu ar vieglajiem taksometriem licencēšanas noteikumi Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 18Pieņemts: 26.10.2007.Stājas spēkā: 29.12.2007.Zaudē spēku: 19.03.2015.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 207, 28.12.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
168588
{"selected":{"value":"01.01.2014","content":"<font class='s-1'>01.01.2014.-18.03.2015.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"01.01.2014","iso_value":"2014\/01\/01","content":"<font class='s-1'>01.01.2014.-18.03.2015.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"29.12.2007","iso_value":"2007\/12\/29","content":"<font class='s-1'>29.12.2007.-31.12.2013.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
01.01.2014
424
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"