Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ministru kabineta noteikumi Nr.619

Rīgā 2007.gada 11.septembrī (prot. Nr.50 9.§)
Noteikumi par zudušu identificējamu elektronisko sakaru galiekārtu centralizētas datubāzes veidošanu, uzturēšanu un izmantošanu, kā arī šādu galiekārtu izmantošanas iespējas pārtraukšanu un atjaunošanu
Izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma 46.panta piekto daļu
I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā veido un uztur nolaupītu, pazaudētu vai citādi pret īpašnieka gribu no viņa varas izgājušu identificējamu galiekārtu (turpmāk-īpašniekam zudusi galiekārta) centralizēto datubāzi;

1.2. kārtību un termiņus, kādā elektronisko sakaru komersants, kas piedāvā elektronisko sakaru tīklā izmantot identificējamu galiekārtu (turpmāk - elektronisko sakaru komersants), iekļauj informāciju par īpašniekam zudušu galiekārtu centralizētajā datubāzē;

1.3. kārtību un termiņus, kādā elektronisko sakaru komersants nodrošina īpašniekam zudušas galiekārtas izmantošanas iespējas pārtraukšanu un atjauno­šanu elektronisko sakaru tīklā.

II. Iesniegums identificējamas galiekārtas izmantošanas iespējas pārtraukšanai vai atjaunošanai

2. Lai pārtrauktu vai atjaunotu īpašniekam zudušas galiekārtas izmanto­šanas iespēju, īpašnieks iesniedz attiecīgu iesniegumu vienam no šādiem adresātiem:

2.1. elektronisko sakaru komersantam, kurš īpašniekam sniedz elektronisko sakaru pakalpojumus, ja identificējamā galiekārta izmantota publiskajos elektronisko sakaru tīklos;

2.2. Valsts policijai, ja identificējamā galiekārta īpašniekam ir zudusi noziedzīga nodarījuma rezultātā.

3. Iesniegumā norāda šādu informāciju:

3.1. identificējamās galiekārtas īpašnieka:

3.1.1. vārdu, uzvārdu, deklarēto dzīvesvietu un personas kodu vai personu apliecinoša dokumenta numuru, ja īpašnieks ir fiziska persona;

3.1.2. nosaukumu, reģistrācijas numuru un juridisko adresi, ja īpašnieks ir juridiska persona vai personu apvienība;

3.2. identificējamās galiekārtas pieslēguma numuru un elektronisko sakaru komersantu, kas identificējamās galiekārtas īpašniekam pēdējais ir sniedzis elektronisko sakaru pakalpojumus, ja identificējamā galiekārta izman­tota publiskajos elektronisko sakaru tīklos;

3.3. informāciju par identificējamo gal­iekārtu (piemēram, galiekārtas identifikatoru, tālruņa ražotāja nosaukumu, modeli, izmantošanas ilgumu elektronisko sakaru tīklā);

3.4. lūgumu pārtraukt vai atjaunot attiecīgās identificējamās galiekārtas izmantošanas iespēju.

(Grozīts ar MK 20.03.2012. noteikumiem Nr.198)

4. Lai noskaidrotu iesniedzēja identitāti, elektronisko sakaru komersantam ir tiesības pieprasīt uzrādīt personu apliecinošu dokumentu un izgatavot šī dokumenta kopiju.

5. Ja ir šaubas, ka iesniedzējs ir identificējamās galiekārtas īpašnieks, elektronisko sakaru komersantam ir tiesības pieprasīt pierādījumus, kas liecina par iesniedzēja īpašuma tiesībām uz attiecīgo galiekārtu.

6. Ja iesniedzējs nenorāda šo noteikumu 3.punktā minēto informāciju vai arī tā tiek norādīta neprecīzi, elektronisko sakaru komersants lūdz iesniedzējam novērst konstatētās nepilnības.

7. Elektronisko sakaru komersants nodrošina saņemtā iesnieguma reģistrēšanu, norādot iesnieguma saņemšanas datumu, informāciju par iesniedzēju un iesnieguma saņēmēja vārdu, uzvārdu un amatu.

8. Elektronisko sakaru komersantam ir tiesības atteikt identificējamās galiekārtas izmantošanas iespējas pārtraukšanu vai atjaunošanu, ja:

8.1. iesniedzēja sniegtā informācija ir nepatiesa;

8.2. identificējamā galiekārta pēdējos trīs mēnešus nav reģistrēta attiecīgajā elektronisko sakaru tīklā.

III. Identificējamās galiekārtas izmantošanas iespējas pārtraukšanas un atjaunošanas kārtība

9. Elektronisko sakaru komersants vienas darbdienas laikā pēc attiecīgā iesnieguma saņemšanas nodrošina identificējamās galiekārtas izmantošanas iespējas pārtraukšanu vai atjaunošanu savā elektronisko sakaru tīklā, kā arī iekļauj centralizētajā datubāzē šo noteikumu 18.1., 18.2., 18.3. vai 19.1., 19.2., 19.3.apakšpunktā minēto informāciju.

10. Ja vienā elektronisko sakaru tīklā darbojas vairāki elektronisko sakaru komersanti, elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējs un elektronisko sakaru tīkla operators savstarpēji vienojas par šo noteikumu 9.punktā noteiktā pienākuma izpildi.

11. Valsts policija informāciju par saņemtajiem iesniegumiem vienas darbdienas laikā nodod Iekšlietu ministrijas Informācijas centram.

12. Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs nodrošina tūlītēju informācijas nodošanu attiecīgajam elektronisko sakaru tīkla operatoram.

13. Elektronisko sakaru tīkla operators vienas darbdienas laikā pēc šo noteikumu 12.punktā minētās informācijas saņemšanas nodrošina identificējamās galiekārtas izmantošanas iespējas pārtraukšanu vai atjaunošanu savā elektronisko sakaru tīklā, kā arī iekļauj centralizētajā datubāzē šo noteikumu 18.1., 18.2., 18.3. vai 19.1., 19.2., 19.3.apakšpunktā minēto informāciju.

14. Divu darbdienu laikā pēc tam, kad centralizētajā datubāzē iekļauta informācija par īpašniekam zudušu galiekārtu, elektronisko sakaru tīkla operators pārtrauc vai atjauno attiecīgās īpašniekam zudušās galiekārtas izmantošanas iespēju savā elektronisko sakaru tīklā.

15. Pārtraucot vai atjaunojot īpašniekam zudušas galiekārtas izmantošanas iespēju savā elektronisko sakaru tīklā, elektronisko sakaru tīkla operators nodrošina šo noteikumu 18.4. vai 19.4.apakšpunktā minētās informācijas iekļaušanu centralizētajā datubāzē.

16. Ja tas nepieciešams kriminālprocesa mērķa sasniegšanai, procesa virzītājs rakstiski pieprasa elektronisko sakaru komersantam atjaunot īpašniekam zudušās galiekārtas darbību, norādot termiņu, līdz kuram attiecīgās galiekārtas darbība ir atjaunojama. Elektronisko sakaru komersants atjauno īpašniekam zudušās galiekārtas darbību šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

IV. Centralizētā datubāze

17. Elektronisko sakaru komersanti nodrošina centralizētas datubāzes izveidošanu un uzturēšanu, centralizētajā datubāzē iekļautās informācijas pieejamību izmeklēšanas iestādēm un Iekšlietu ministrijas Informācijas centram tiešsaistes režīmā bez maksas, kā arī centralizētajā datubāzē iekļauto īpašniekam zudušo galiekārtu identifikatoru publiskošanu, noslēdzot savstarpēju līgumu.

18. Par īpašniekam zudušas galiekārtas izmantošanas iespējas pārtraukšanu centralizētajā datubāzē iekļauj šādu informāciju:

18.1. elektronisko sakaru komersants, kurš pieņēmis iesniegumu;

18.2. iesnieguma saņemšanas datums;

18.3. galiekārtas identifikators;

18.4. katra elektronisko sakaru tīkla operatora atzīme par identificējamās galiekārtas izmantošanas iespējas pārtraukšanu savā elektronisko sakaru tīklā un pārtraukšanas datums un laiks.

19. Par īpašniekam zudušas galiekārtas izmantošanas iespējas atjaunošanu centralizētajā datubāzē iekļauj šādu informāciju:

19.1. elektronisko sakaru komersants, kurš pieņēmis iesniegumu;

19.2. iesnieguma saņemšanas datums;

19.3. galiekārtas identifikators;

19.4. katra elektronisko sakaru tīkla operatora atzīme par identificējamās galiekārtas izmantošanas iespējas atjaunošanu savā elektronisko sakaru tīklā un atjaunošanas datums un laiks.

V. Atbildība un uzraudzība

20. Šo noteikumu prasību ievērošanu uzrauga Satiksmes ministrija.

VI. Noslēguma jautājumi

21. Noteikumi stājas spēkā ar 2008.gada 1.janvāri.

22. Elektronisko sakaru komersants var centralizētajā datubāzē iekļaut informāciju par īpašniekam zudušu identificējamu galiekārtu, kas tā rīcībā nonākusi līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, ja attiecīgā informācija atbilst šo noteikumu 3.punkta prasībām.

Ministru prezidenta vietā - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs A.Štokenbergs

Iekšlietu ministrs I.Godmanis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par zudušu identificējamu elektronisko sakaru galiekārtu centralizētas datubāzes veidošanu, .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 619Pieņemts: 11.09.2007.Stājas spēkā: 01.01.2008.Zaudē spēku: 01.10.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 160, 04.10.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
164147
{"selected":{"value":"30.03.2012","content":"<font class='s-1'>30.03.2012.-30.09.2022.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"30.03.2012","iso_value":"2012\/03\/30","content":"<font class='s-1'>30.03.2012.-30.09.2022.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"01.01.2008","iso_value":"2008\/01\/01","content":"<font class='s-1'>01.01.2008.-29.03.2012.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
30.03.2012
87
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"