Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.486

Rīgā 2007.gada 10.jūlijā (prot. Nr.40 23.§)
Noteikumi par valsts nodevu atļaujas saņemšanai un atļaujas izsniegšanas kārtību transportlīdzekļu grupām, kurām nepieciešama atļauja pārtikas pārvadāšanai
Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 10.panta ceturto un piekto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. Latvijā reģistrētu transportlīdzekļu grupas (turpmāk - transport­līdzeklis), kam nepieciešama Pārtikas un veterinārā dienesta (turpmāk - dienests) izsniegta atļauja pārtikas pārvadāšanai;

1.2. kārtību, kādā transportlīdzeklim izsniedz atļauju pārtikas pārvadā­šanai (turpmāk - atļauja);

1.3. valsts nodevas apmēru un samaksas kārtību par atļaujas izsniegšanu trans­portlīdzeklim, kas iesaistīts pārtikas pārvadāšanā.

2. Lai nodrošinātu higiēnas prasības, kas noteiktas Eiropas Parlamenta un Padomes 2004.gada 29.aprīļa Regulā (EK) Nr. 852/2004 par pārtikas produktu higiēnu (turpmāk - regula Nr. 852/2004) un Eiropas Parlamenta un Padomes 2004.gada 29.aprīļa Regulā (EK) Nr. 853/2004, ar ko nosaka īpašus higiēnas noteikumus attiecībā uz dzīvnieku izcelsmes pārtiku (turpmāk - regula Nr. 853/2004), transportlīdzeklim, kurš iesaistīts pārtikas pārvadāšanā, ir nepieciešama dienesta izsniegta atļauja. Atļauju izsniedz:

2.1. transportlīdzeklim, ja pārtikas pārvadāšanai nepieciešams īpašs temperatūras režīms saskaņā ar regulas Nr. 853/2004 III pielikumā un 1.panta 5.punkta "b" apakš­punktā noteiktajām prasībām;

2.2. transportlīdzeklim saskaņā ar regulas Nr. 852/2004 1.panta 1.punkta "b" un "c" apakšpunktā un II pielikuma 4.nodaļas 7.punktā noteiktajām prasībām, ja pārvadājuma laikā jānodrošina pārtikas nekaitīgums vai jāuztur nepieciešamā temperatūra;

2.3. transportlīdzeklim, kurā izvietota tirdzniecības vieta (autoveikals), saskaņā ar regulas Nr. 852/2004 II pielikuma 3.nodaļā noteiktajām prasībām.

3. Atļauja nav nepieciešama:

3.1. transportlīdzeklim, ar kuru pārvadā primāros augu un dzīvnieku izcelsmes produktus saskaņā ar normatīvajiem aktiem par primāro produktu tiešo piegādi galapatērētājam nelielā apjomā, vai vietējam mazumtirdzniecības komersantam, kurš tos tieši piegādā galapatērētājam;

3.2. transportlīdzeklim, ar kuru pārvadā primāros produktus - medu un augu valsts izcelsmes produktus, kas noteikti regulas Nr. 852/2004 I pielikuma 1.punkta "a" un "c" apakšpunktā, ja ražotājs (zemnieks) tos ved galapatērētājam vai vietējam mazumtirdzniecības komersantam, kurš tos tieši piegādā galapatērētājam;

3.3. platformai, ja ar to ved konteineru ar autonomu iekārtu temperatūras uzturēšanai.

4. Dienests izveido un uztur izsniegto atļauju datu bāzi.

II. Atļaujas izsniegšanas kārtība

5. Atļauju (1.pielikums) dienests izsniedz uz neierobežotu laiku.

6. Atļaujas saņemšanai komersants vai fiziska persona, kuras transport­līdzeklis ir iesaistīts pārtikas pārvadāšanā, iesniedz dienestā iesniegumu (2.pielikums). Iesniegumu var nosūtīt pa pastu, faksu vai elektroniski. Transportlīdzekļa valsts reģistrācijas apliecības oriģinālu komersants vai fiziska persona uzrāda dienesta amatpersonai pirms transportlīdzekļa apskates.

7. Komersants vai fiziska persona saskaņā ar šo noteikumu 6.punktu iesniedz dienestā iesniegumu:

7.1. ja iepriekš izsniegtā atļauja ir pazaudēta, nolaupīta vai bojāta un dienestā jāsaņem atļaujas dublikāts;

7.2. ja mainījušās atļaujā norādītās ziņas, - mēneša laikā pēc atļaujā norādīto ziņu izmaiņu rašanās.

8. Dienests pārbauda transportlīdzekli tā atrašanās vietā vai dienesta amatpersonas norādītajā vietā un pieņem lēmumu par transportlīdzekļa atbilstību normatīvajos aktos par pārtikas apriti un higiēnu noteiktajām prasībām. Ja transportlīdzekli atzīst par atbilstošu noteiktajām prasībām, atļauju izsniedz piecu darbdienu laikā.

9. Ja dienesta amatpersona transportlīdzekli pārbauda tā atrašanās vietā, par šo pakalpojumu (izbraukumu uz transportlīdzekļa atrašanās vietu) komersants vai fiziska persona maksā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par dienesta maksas pakalpojumiem.

10. Dienests katru gadu veic atkārtotu transportlīdzekļa pārbaudi.

11. Ja ir pārkāptas pārtikas apriti un higiēnu regulējošajos normatīvajos aktos vai Eiropas Savienības tieši piemērojamos tiesību aktos noteiktās prasības, dienests pieņem lēmumu par atļaujas darbības apturēšanu uz laiku.

12. Atļauju anulē, ja:

12.1. dienests konstatē, ka atļaujas saņemšanai izmantoti viltoti dokumenti;

12.2. iesniegumā norādītas nepatiesas ziņas;

12.3. atkārtoti pārkāptas pārtikas apriti un higiēnu regulējošajos normatīvajos aktos noteiktās prasības;

12.4. komersants vai fiziska persona atsakās no atļaujas izmantošanas;

12.5. 14 darbdienu laikā atļauja netiek izņemta;

12.6. komersants vai fiziska persona nav nodrošinājusi transportlīdzekļa ikgadēju pārbaudi dienestā saskaņā ar šo noteikumu 10.punktu.

13. Komersants dienesta lēmumu var apstrīdēt, iesniedzot dienesta ģenerāldirektoram attiecīgu iesniegumu. Dienesta ģenerāldirektora lēmumu komersants var pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

III. Valsts nodevas apmērs un maksāšanas kārtība

14. Par atļauju transportlīdzeklī pārvadāt pārtiku ir noteikta šāda valsts nodeva (latos):

14.1. par atļaujas izsniegšanu - 9,50 lati;

14.2. par atļaujas dublikāta izsniegšanu - 5,00 lati.

15. Par atļaujas pārreģistrāciju, kas sais­tīta ar izmaiņām komersanta vai fiziskās personas datos vai ar transportlīdzekļa reģistrācijas numura maiņu, valsts nodeva nav jāmaksā.

16. Komersants vai fiziska persona valsts nodevu samaksā pirms pakalpojuma saņemšanas bezskaidras naudas norēķina veidā (ar pārskaitījumu), iemaksājot naudu kredītiestādē vai citā iestādē, kurai ir tiesības veikt naudas pārskaitījumus. Komersants vai fiziska persona pirms atļaujas saņemšanas uzrāda dienestam veikto maksājumu apliecinošu dokumentu.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministrs M.Roze
1.pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 10.jūlija noteikumiem Nr.486
Atļauja transportlīdzeklim pārvadāt pārtiku
02.JPG (46011 bytes)
Zemkopības ministrs M.Roze
2.pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 10.jūlija noteikumiem Nr.486
Iesniegums transportlīdzekļa pārbaudei
03.JPG (98497 bytes)
Zemkopības ministrs M.Roze
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par valsts nodevu atļaujas saņemšanai un atļaujas izsniegšanas kārtību transportlīdzekļu .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 486Pieņemts: 10.07.2007.Stājas spēkā: 21.07.2007.Zaudē spēku: 15.12.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 117, 20.07.2007.
Dokumenta valoda:
EN
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
160664
21.07.2007
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"