Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2009. gada 3. februāra noteikumus Nr. 96 "Kārtība, kādā izstrādā, saskaņo, apstiprina un aktualizē Latvijas Republikas nacionālās pozīcijas Eiropas Savienības jautājumos".

Ministru kabineta instrukcija Nr.11

 

Rīgā 2007.gada 26.jūnijā (prot. Nr.37 7.§)

Kārtība, kādā tiek izstrādāta un saskaņota Latvijas Republikas nacionālā pozīcija un notiek informācijas aprite, izvirzot Latvijas Republikas kandidātu vai atbalstot citas Eiropas Savienības dalībvalsts kandidātu vēlētam amatam Eiropas Savienības aģentūrā vai priekšlikumus par valsti, kurā izvietojama aģentūra

Izdota saskaņā ar Ministru kabineta 2005.gada 16.augusta noteikumu Nr.596
"Latvijas Republikas nacionālo pozīciju Eiropas Savienības jautājumos izstrādes,
apstiprināšanas un pārstāvēšanas kārtība
" 9.punktu

 

I. Vispārīgais jautājums

1. Instrukcija nosaka nacionālās pozīcijas un instrukcijas izstrādes, apstiprināšanas un pārstāvēšanas kārtību šādos jautājumos:

1.1. jaunas Eiropas Savienības aģentūras (turpmāk - aģentūra) izveide un izvietošana kādā no Eiropas Savienības dalībvalstīm;

1.2. Latvijas kandidāta izvirzīšana ievēlēšanai (iecelšanai) vadošā amatā aģentūrā (piemēram, direktors, izpilddirektors);

1.3. atbalsts citas Eiropas Savienības dalībvalsts kandidātam ievēlēšanai (iecelšanai) vadošā amatā aģentūrā.

II. Nacionālo pozīciju un instrukciju izstrāde un saskaņošana

2. Atbildīgā iestāde, izstrādājot Ministru kabineta 2005.gada 16.augusta noteikumu Nr.596 "Latvijas Republikas nacionālo pozīciju Eiropas Savienības jautājumos izstrādes, apstiprināšanas un pārstāvēšanas kārtība" 10.1.apakšpunktā minēto nacionālo pozīciju par Eiropas Savienības politikas plānošanas dokumentu vai tiesību akta projektu, kas paredz aģentūras izveidi, izvērtē arī attiecīgās aģentūras izveidošanas un darbības finanšu aspektus, kā arī izvietošanas iespējas Latvijas Republikā un saskaņo pozīciju ar Ārlietu ministriju un Finanšu ministriju. Ja Eiropas Savienības politikas dokumentā vai tiesību akta projektā paredzēta jaunās aģentūras struktūra, atbildīgā iestāde izvērtē Latvijas iespējas izvirzīt kandidātu vēlētam amatam aģentūrā.

3. Lai izvērtētu Latvijas iespējas izvirzīt kandidātu vēlētam amatam aģentūrā, atbildīgā iestāde izstrādā nacionālo pozīciju un saskaņo to ar Ārlietu ministriju:

3.1. sešus mēnešus pirms vēlētās amatpersonas pilnvaru termiņa beigām aģentūrā, ja pilnvaru termiņš ir pieci gadi;

3.2. trīs mēnešus pirms vēlētās amatpersonas pilnvaru termiņa beigām aģentūrā, ja pilnvaru termiņš ir mazāks par pieciem gadiem.

4. Nacionālo pozīciju vai instrukciju par Eiropas Savienības dalībvalstu izvirzītajiem kandidātiem vēlētam amatam aģentūrā, kā arī priekšlikumiem par valstīm, kurās izvietojamas aģentūras, izstrādā, saskaņo un apstiprina iespējami agrākā Eiropas Savienības dalībvalstu diskusiju posmā vai Eiropas Savienības tiesību akta projekta sagatavošanas stadijā, bet ne vēlāk kā pirms Eiropas Savienības tiesību akta projekta vai jautājuma pirmreizējās izskatīšanas attiecīgajā Eiropas Savienības Ministru padomes darba grupā vai komitejā.

III. Informācijas aprite

5. Lai nodrošinātu saskaņotu, konsekventu un pamatotu Latvijas atbalsta paušanu šīs instrukcijas 4.punktā minētajos jautājumos, atbildīgā iestāde un Ārlietu ministrija nodrošina regulāru un operatīvu informācijas apmaiņu par Eiropas Savienības dalībvalstu kandidātiem ievēlēšanai vadošos amatos aģentūrās un izvirzītajiem priekšlikumiem par valstīm, kurās izvietojamas aģentūras, kā arī par Eiropas Savienības dalībvalstu lūgto Latvijas atbalstu minētajos gadījumos.

6. Ārlietu ministrija apkopo un saglabā informāciju, kas iegūta atbilstoši šīs instrukcijas 5.punktam.

7. Ja šīs instrukcijas 1.punktā minētie jautājumi tiek izskatīti Eiropas Savienības Ministru padomes darba grupā, komitejā vai sanāksmē, dienesta ziņojumu par tās rezultātiem sagatavo vispārējā kārtībā atbilstoši Ministru kabineta 2005.gada 16.augusta instrukcijai Nr.6 "Latvijas nacionālo pozīciju Eiropas Savienības jautājumos un ar tām saistīto instrukciju izstrādes un informācijas aprites kārtība".

8. Ja šīs instrukcijas 1.punktā minētie jautājumi tiek izskatīti aģentūras valdes sanāksmē, Latvijas Republikas pārstāvis aģentūrā 48 stundu laikā pēc sanāksmes sagatavo un nosūta atbildīgās iestādes Eiropas Savienības jautājumu koordinatoram un Ārlietu ministrijai dienesta ziņojumu. Steidzamības gadījumā informāciju var sniegt mutiski (telefoniski) atbildīgās iestādes Eiropas Savienības jautājumu koordinatoram, kurš savukārt informē Ārlietu ministrijas Eiropas Savienības jautājumu koordinatoru.

9. Šīs instrukcijas 2., 3., 5., 7. un 8.punktā minētajos jautājumos ar informāciju var apmainīties arī elektroniski, nosūtot to Ārlietu ministrijai uz elektroniskā pasta adresi es.koordinators@mfa.gov.lv.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Ārlietu ministra vietā - kultūras ministre H.Demakova

Redakcijas piebilde: instrukcija stājas spēkā ar 2007.gada 30.jūniju.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā tiek izstrādāta un saskaņota Latvijas Republikas nacionālā pozīcija un notiek .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: instrukcija Numurs: 11Pieņemts: 26.06.2007.Stājas spēkā: 30.06.2007.Zaudē spēku: 01.03.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 104, 29.06.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
159649
30.06.2007
86
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"