Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2008. gada 29. jūlija noteikumus Nr. 612 "Kārtība, kādā izsniedz speciālās atļaujas (licences) komercdarbībai ar Eiropas Savienības Kopējā militāro preču sarakstā minētajām precēm".
Ministru kabineta noteikumi Nr.366

Rīgā 2007.gada 5.jūnijā (prot. Nr.33 9.§)
Kārtība, kādā Aizsardzības ministrija izsniedz speciālās atļaujas (licences) komercdarbībai ar Eiropas Savienības Kopējā militāro preču sarakstā minētajām precēm
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Aizsardzības ministrija izsniedz noteikta parauga speciālo atļauju (licenci) komercdarbībai ar Eiropas Savienības Kopējā militāro preču sarakstā minētajām precēm (turpmāk - speciālā atļauja (licence)), speciālās atļaujas (licences) derīguma termiņa pagarināšanas, speciālās atļaujas (licences) anulēšanas vai tās darbības apturēšanas kārtību, kā arī par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu maksājamās valsts nodevas apmēru.

2. Speciālo atļauju (licenču) izsniegšanai Aizsardzības ministrija izveido licencēšanas komisiju. Licencēšanas komisijas sastāvā ir ne mazāk kā piecas amatpersonas.

3. Lai saņemtu speciālo atļauju (licenci), komersants iesniedz licencēšanas komisijā iesniegumu speciālās atļaujas (licences) saņemšanai un šādus dokumentus (iesniedzot kopijas, uzrāda oriģinālus):

3.1. komercreģistra (Uzņēmumu reģistra) izsniegtu reģistrācijas apliecību;

3.2. dokumentu, kas apliecina, ka komersantam pieder, tā valdījumā vai lietošanā ir telpas, kurās komersants uzglabās Eiropas Savienības Kopējā militāro preču sarakstā minētās preces (turpmāk - stratēģiskas nozīmes preces) importa, eksporta vai ražošanas procesa laikā (turpmāk - glabātava), kā arī šo telpu plānojumu;

3.3. dokumentu, kas apliecina, ka glabātava ir aprīkota ar signalizāciju un minētā signalizācija savienota ar centralizēto apsardzes pulti;

3.4. atzinumu par komersanta dalībnieku (fizisko personu) un vadītāju veselības stāvokli, kā arī par to personu veselības stāvokli, kas ieņem amatu komersanta pārvaldes institūcijās (atzinumu izsniedz ģimenes ārsts, pie kura minētā persona ir reģistrēta un kura aprūpē atrodas vismaz sešus mēnešus), kā arī psihiatra un narkologa atzinumu;

3.5. to komersanta darbinieku sarakstu, kuri tieši saistīti ar stratēģiskas nozīmes preču ražošanu (izgatavošanu), remontu, realizēšanu, glabāšanu, transportēšanu, apsardzi vai attiecīgu pakalpojumu sniegšanu (norāda katras personas amatu). Sarakstam pievieno šādus dokumentus par katru darbinieku:

3.5.1. personu apliecinoša dokumenta kopija;

3.5.2. atzinums par darbinieka veselības stāvokli (atzinumu izsniedz ģimenes ārsts, pie kura darbinieks ir reģistrēts un kura aprūpē atrodas vismaz sešus mēnešus), kā arī psihiatra un narkologa atzinums;

3.5.3. darba līguma kopija;

3.6. Valsts ieņēmumu dienesta izziņu par komersanta nodokļu saistību izpildi.

4. Šo noteikumu 3.2. un 3.3.apakšpunkts neattiecas uz komersantiem, kas veic stratēģiskas nozīmes preču starpniecības darījumu, ja speciālā atļauja (licence) viņiem izsniegta tranzīta operāciju veikšanai.

5. Licencēšanas komisija pieprasa:

5.1. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta teritoriālajai struktūr­vienībai - atzinumu par glabātavas atbilstību ugunsdrošības noteikumiem;

5.2. Valsts ieņēmumu dienesta Galvenajai muitas pārvaldei - informāciju par muitas noliktavu, kurā komersants uzglabās stratēģiskas nozīmes preces;

5.3. Uzņēmumu reģistram - izziņu par komersanta dalībnieku (fizisko personu) un vadītāju paraksta tiesībām, kā arī par to personu paraksta tiesībām, kas ieņem amatu komersanta pārvaldes institūcijās;

5.4. Iekšlietu ministrijas Informācijas centram - informāciju par komersanta dalībnieku (fizisko personu), vadītāju un personu, kas ieņem amatu komersanta pārvaldes institūcijās, sodāmību un administratīvajiem pārkāpumiem, kā arī par to komersanta darbinieku sodāmību un administratīvajiem pārkāpumiem, kuri tieši saistīti ar stratēģiskas nozīmes preču ražošanu (izgatavošanu), remontu, realizēšanu, glabāšanu, transportēšanu, apsardzi vai attiecīgu pakalpojumu sniegšanu.

6. Pieņemot lēmumu, licencēšanas komisija ievēro valsts drošības iestādes atzinumu par iespēju izsniegt speciālo atļauju (licenci) konkrētajam komersantam.

7. Pēc iesnieguma izskatīšanas licencēšanas komisija pieņem lēmumu uz noteiktu termiņu izsniegt speciālo atļauju (licenci) vai atteikt speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu. Par pieņemto lēmumu licencēšanas komisija rakstiski informē komersantu.

8. Speciālās atļaujas (licences) derīguma termiņu skaita ar dienu, kad licencēšanas komisija pieņēmusi lēmumu izsniegt speciālo atļauju (licenci). Komersants ir tiesīgs uzsākt attiecīgu komercdarbību pēc speciālās atļaujas (licences) saņemšanas (pielikums).

9. Aizsardzības ministrija veic izsniegto speciālo atļauju (licenču) uzskaiti.

10. Ja speciālā atļauja (licence) ir nozaudēta, komersants ne vēlāk kā triju darbdienu laikā par to rakstiski informē licencēšanas komisiju. Nozaudētās speciālās atļaujas (licences) vietā licencēšanas komisija izsniedz speciālās atļaujas (licences) dublikātu.

11. Ja mainījušies komersanta dalībnieki, vadītāji un personas, kas ieņem amatu komersanta pārvaldes institūcijās, komersants triju darbdienu laikā pēc izmaiņām iesniedz licencēšanas komisijā attiecīgu iesniegumu. Iesniegumam pievieno izmaiņas apliecinošus dokumentus. Licencēšanas komisija pārbauda komersanta iesniegtās informācijas atbilstību normatīvo aktu prasībām. Atbilstoši pārbaudes rezultātiem licencēšanas komisija pieņem lēmumu par speciālās atļaujas (licences) anulēšanu vai par tās darbības turpināšanu.

12. Ja mainījušās speciālā atļaujā (licencē) norādītās ziņas, komersants triju darbdienu laikā pēc izmaiņām iesniedz licencēšanas komisijā attiecīgu iesniegumu. Iesniegumam pievieno izmaiņas apliecinošus dokumentus. Licencēšanas komisija pēc speciālās atļaujas (licences) noformēšanas atkārtoti izsniedz speciālo atļauju (licenci).

13. Ja mainījušies komersanta darbinieki, kas tieši saistīti ar stratēģiskas nozīmes preču ražošanu (izgatavošanu), remontu, realizēšanu, glabāšanu, transportēšanu, apsardzi vai attiecīgu pakalpojumu sniegšanu, komersants var izdarīt grozījumus šo noteikumu 3.5.apakšpunktā minētajā sarakstā, iesniedzot licencēšanas komisijā šo noteikumu 3.5.apakšpunktā minētos dokumentus. Komersanta darbiniekam šo noteikumu 3.5.apakšpunktā minētās darbības atļauts veikt pēc tam, kad saņemta licencēšanas komisijas rakstiska piekrišana.

II. Valsts nodeva par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu

14. Speciālo atļauju (licenci) komersants saņem pēc tam, kad iesniegta maksājumu apliecinoša dokumenta kopija (uzrāda oriģinālu) par noteiktās valsts nodevas samaksu.

15. Valsts nodevas likme:

15.1. par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu - 900 latu;

15.2. par speciālās atļaujas (licences) derīguma termiņa pagarināšanu - 90 latu;

15.3. par speciālās atļaujas (licences) dublikāta izsniegšanu - 10 latu.

16. Valsts nodeva par anulētām vai neizmantotām speciālajām atļaujām (licencēm) netiek atmaksāta.

17. Valsts nodevu par speciālo atļauju (licenču) izsniegšanu ieskaita valsts pamatbudžetā.

III. Speciālās atļaujas (licences) derīguma termiņa pagarināšana, anulēšana vai tās darbības apturēšana

18. Licencēšanas komisija var pagarināt speciālās atļaujas (licences) derīguma termiņu pirms speciālās atļaujas (licences) derīguma termiņa beigām.

19. Ne vēlāk kā divus mēnešus pirms speciālās atļaujas (licences) derīguma termiņa beigām komersants iesniedz licencēšanas komisijā iesniegumu par speciālās atļaujas (licences) derīguma termiņa pagarināšanu. Iesniegumam pievieno šo noteikumu 3.4. un 3.5.apakšpunktā minētos dokumentus, kā arī citus šo noteikumu 3.punktā minētos dokumentus, ja tajos norādītā informācija ir mainījusies vai beidzies dokumenta derīguma termiņš.

20. Ja komersants noteiktajā termiņā nav iesniedzis iesniegumu speciālās atļaujas (licences) derīguma termiņa pagarināšanai, iesniegums speciālās atļaujas (licences) saņemšanai iesniedzams no jauna vispārējā kārtībā.

21. Ja Stratēģiskas nozīmes preču aprites likumā noteiktajos gadījumos komisija pieņem lēmumu atteikt speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu vai derīguma termiņa pagarināšanu, komersants, kā arī komersanta dalībnieks vai amatpersona, kas izveidojusi jaunu komercsabiedrību, iesniegumu jaunas speciālās atļaujas (licences) saņemšanai atkārtoti var iesniegt ne agrāk kā pēc gada.

22. Stratēģiskas nozīmes preču aprites likumā noteiktajos gadījumos licencēšanas komisija var pieņemt lēmumu uz laiku apturēt speciālās atļaujas (licences) darbību vai anulēt speciālo atļauju (licenci).

23. Komersants pēc speciālās atļaujas (licences) derīguma termiņa beigām vai speciālās atļaujas (licences) anulēšanas triju darbdienu laikā nodod speciālo atļauju (licenci) licencēšanas komisijā.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Aizsardzības ministrs A.Slakteris
Pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 5.jūnija noteikumiem Nr.366

01.JPG (38334 bytes)

Aizsardzības ministrs A.Slakteris
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā Aizsardzības ministrija izsniedz speciālās atļaujas (licences) komercdarbībai .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 366Pieņemts: 05.06.2007.Stājas spēkā: 09.06.2007.Zaudē spēku: 19.07.2007.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 92, 08.06.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
158449
09.06.2007
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"