Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Valsts ieņēmumu dienests

Rīkojums Nr.628

Rīgā 1999.gada 27.oktobrī

Par naftas produktu kustības kontroli

1. Lai nodrošinātu naftas produktu tranzīta kustības kontroli pa cauruļvadu un Ministru kabineta 1998.gada 8.septembra noteikumu Nr.339 "Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra - tranzīts" V nodaļas 23.punkta izpildi, apstiprinu "Kārtību, kādā muitas iestādes kontrolē naftas produktu pārvietošanu tranzītā pa cauruļvadu".

2. Rīkojumu publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

3. Rīkojums stājas spēkā trīsdesmitajā dienā pēc tā publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors A.Sončiks

Kārtība, kādā muitas iestādes kontrolē naftas produktu pārvietošanu tranzītā pa cauruļvadu

I. Vispārīgie noteikumi

1. Šī kārtība attiecas uz likuma "Par akcīzes nodokli naftas produktiem" pielikumā noteiktajiem naftas produktiem un šo naftas produktu pārvietošanu starp Latvijas muitas teritorijā esošajām naftas produktu uzglabāšanas vietām.

2. Tranzīta procedūru uzsāk, ievedot naftas produktus SIA "LatRosTrans" (turpmāk - principāls) naftas produktu uzglabāšanas vietās.

3. Tranzīta procedūru pabeidz, ievedot naftas produktus a/s "Ventbunkers" vai a/s "Ventspils nafta" (turpmāk - operators) naftas produktu uzglabāšanas vietās.

4. Saņemot naftas produktus pa cauruļvadu, kā arī pārvietojot tos starp Latvijas muitas teritorijā esošajām naftas produktu uzglabāšanas vietām, tranzīta procedūru noformē vienkāršoti, muitas iestādē deklarējot preces ar nodošanas un pieņemšanas aktu.

5. Principāls un operators vai viņu pilnvarotās personas ir atbildīgas par visu saņemto un nosūtīto naftas produktu uzskaiti un muitas iestādes laikus informēšanu par naftas produktu saņemšanu un izsniegšanu.

6. Tranzīta procedūras izpildi kontrolē Valsts ieņēmumu dienesta Latgales reģionālā muitas iestāde.

7. Nosūtītāja muitas iestāde ir Valsts ieņēmumu dienesta Latgales reģionālās iestādes muitas kontroles punkts, kura uzraudzībā atrodas naftas produktu uzglabāšanas vietas.

8. Saņēmēja muitas iestāde ir Valsts ieņēmumu dienesta Ventspils teritoriālās iestādes muitas kontroles punkts, kura uzraudzībā atrodas naftas produktu uzglabāšanas vietas.

II. Tranzīta procedūras kontroles kārtība nosūtītājā muitas iestādē

9. Principāls vai tā pilnvarotais pārstāvis reizi diennaktī (neieskaitot brīvdienas un svētku dienas) pēc naftas produktu partijas pieņemšanas no a/s "Jugo-Zapad Transņefteprodukt" nosūtītājā muitas iestādē iesniedz preču nodošanas un pieņemšanas aktu divos eksemplāros par saņemtajiem naftas produktiem.

Naftas produktu partija ir naftas produkti, kuri saņemti vai nosūtīti ar vienu nodošanas un pieņemšanas aktu.

10. Ja preču nodošanas un pieņemšanas akta oriģināls ir vienā eksemplārā, nosūtītājā muitas iestādē iesniedz preču nodošanas un pieņemšanas akta kopijas.

Principāls vai tā pilnvarotais pārstāvis preču nodošanas un pieņemšanas akta kopijas pareizību apliecina ar apliecinājuma uzrakstu "Kopija pareiza", norādot kopijas apliecinātājas amatpersonas pilnu amata nosaukumu (ietverot organizācijas nosaukumu), pašrocīgo personisko parakstu un tā atšifrējumu, apliecinājuma vietas nosaukumu, apliecinājuma datumu un zīmoga nospiedumu.

11. Muitas amatpersona pieņem nodošanas un pieņemšanas aktu, apstiprinot to ar datumu, parakstu un sava personīgā zīmoga nospiedumu.

12. Nodošanas un pieņemšanas akta viens eksemplārs paliek nosūtītājā muitas iestādē, otru eksemplāru atdod principālam vai tā pilnvarotajam pārstāvim.

13. Par naftas produktiem, kas saņemti no a/s "Jugo-Zapad Transņefteprodukt", nosūtītāja muitas iestāde no nodošanas un pieņemšanas aktiem reģistrācijas žurnālā ieraksta šādas ziņas:

13.1. nodošanas un pieņemšanas akta numurs;

13.2. nodošanas un pieņemšanas akta datums;

13.3. naftas produkta nosaukums;

13.4 rezervuāra numurs;

13.5. naftas produktu masa tonnās.

14. Principāls vai tā pilnvarotais pārstāvis reizi diennaktī pēc naftas produktu partijas pārvietošanas starp Latvijas muitas teritorijā esošajām naftas produktu uzglabāšanas vietām par nosūtītajiem naftas produktiem iesniedz nosūtītājā muitas iestādē preču nodošanas un pieņemšanas aktu divos eksemplāros.

15. Muitas amatpersona pieņem nodošanas un pieņemšanas aktu, apstiprinot to ar datumu, parakstu un sava personīgā zīmoga nospiedumu.

16. Nodošanas un pieņemšanas akta viens eksemplārs paliek nosūtītājā muitas iestādē, otru eksemplāru atdod principālam vai tā pilnvarotajam pārstāvim.

17. Par naftas produktiem, kas pārvietoti starp Latvijas muitas teritorijā esošajām naftas produktu uzglabāšanas vietām, no preču nodošanas un pieņemšanas aktiem reģistrācijas žurnālā ieraksta šādas ziņas:

17.1. nosūtītājs (principāls);

17.2. saņēmējs (operators);

17.3. nodošanas un pieņemšanas akta numurs;

17.4. nodošanas un pieņemšanas akta datums;

17.5. naftas produkta nosaukums;

17.6. rezervuāra numurs;

17.7. naftas produktu masa tonnās.

18. Nosūtītāja muitas iestāde, saņemot nodošanas un pieņemšanas aktus no saņēmējas muitas iestādes, salīdzina nosūtīto un saņemto naftas produktu nosaukumu un naftas produktu masu. Ja nodošanas un pieņemšanas aktos konstatē nosūtīto un saņemto naftas produktu starpību, tad par to nekavējoties rakstveidā paziņo Valsts ieņēmumu dienesta Galvenajai muitas pārvaldei.

III. Tranzīta procedūras kontroles kārtība saņēmējā muitas iestādē

18. Operators vai tā pilnvarotais pārstāvis reizi diennaktī pēc naftas produktu partijas saņemšanas naftas produktu uzglabāšanas vietā par saņemtajiem naftas produktiem iesniedz saņēmējā muitas iestādē preču nodošanas un pieņemšanas aktu trīs eksemplāros.

19. Muitas amatpersona pieņem nodošanas un pieņemšanas aktu, apstiprinot to ar datumu, parakstu un sava personīgā zīmoga nospiedumu.

20. Nodošanas un pieņemšanas akta viens eksemplārs paliek saņēmējā muitas iestādē, otru eksemplāru atdod operatoram vai tā pilnvarotajam pārstāvim, trešo eksemplāru reizi diennaktī nosūta nosūtītājai muitas iestādei.

21. Ja preču nodošanas un pieņemšanas akta oriģināls ir vienā eksemplārā, nosūtītājā muitas iestādē iesniedz preču nodošanas un pieņemšanas akta kopijas.

Principāls vai tā pilnvarotais pārstāvis preču nodošanas un pieņemšanas akta kopijas pareizību apliecina ar apliecinājuma uzrakstu "Kopija pareiza", norādot kopijas apliecinātājas amatpersonas pilnu amata nosaukumu (ietverot organizācijas nosaukumu), pašrocīgo personisko parakstu un tā atšifrējumu, apliecinājuma vietas nosaukumu, apliecinājuma datumu un zīmoga nospiedumu.

22. Saņēmēja muitas iestāde no nodošanas un pieņemšanas aktiem reģistrācijas žurnālā ieraksta šādas ziņas:

21.1. operators;

21.2. nodošanas un pieņemšanas akta numurs;

21.3. nodošanas un pieņemšanas akta datums;

21.4. naftas produkta nosaukums;

21.5. rezervuāra numurs;

21.6. naftas produktu masa tonnās.

 

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par naftas produktu kustības kontroli Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests Veids: rīkojums Numurs: 628Pieņemts: 27.10.1999.Stājas spēkā: 02.12.1999.Zaudē spēku: 01.01.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 358/361, 02.11.1999.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
15185
02.12.1999
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"