Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.17

Rīgā 2007.gada 2.janvārī (prot. Nr.1 24.§)
Ar juridisko palīdzību saistīto izdevumu samaksas un personas īpašās situācijas, īpašuma stāvokļa un ienākumu līmeņa uzlabošanās izvērtēšanas kārtība
Izdoti saskaņā ar Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likuma 34.panta otro un trešo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek izvērtēta personas īpašās situāci­jas, īpašuma stāvokļa vai ienākumu līmeņa uzlabošanās gada laikā pēc valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības (turpmāk - juridiskā palīdzība) saņemšanas, un kārtību, kādā persona, kas saņēmusi juridisko palīdzību, samaksā ar juridisko palīdzību saistītos izdevumus.

2. Juridiskās palīdzības administrācija (turpmāk - administrācija) perso­nas īpašo situāciju, īpašuma stāvokli vai ienākumu līmeni izvērtē vienreiz - kad ir pagājis gads pēc lēmuma pieņemšanas par juridiskās palīdzības piešķiršanu.

3. Personas īpašuma stāvoklis vai ienākumu līmenis ir būtiski uzlabojies, ja gada laikā pēc lēmuma pieņemšanas par juridiskās palīdzības piešķiršanu:

3.1. personas vidējie mēneša ienākumi (pirms nodokļu samaksas) par pēdējiem sešiem mēnešiem pārsniedz valstī noteiktās divas minimālās mēneša darba algas. Vidējais ienākumu apmērs var būt lielāks par vienu minimālo mēnešalgu par katru apgādībā esošo personu;

3.2. persona ir ieguvusi īpašuma tiesības uz kustamo vai nekustamo īpašumu, kuru iegādājusies, mantojusi vai saņēmusi dāvinājumā un kas nav nepieciešams personas un tās ģimenes locekļu pamatvajadzību nodrošināšanai.

4. Personas īpašā situācija ir būtiski uzlabojusies, ja tā neatrodas pilnā valsts vai pašvaldības apgādībā un tās ienākumu līmenis un tās īpašuma stāvoklis atbilst šo noteikumu 3.punktā minētajām pazīmēm, un tai nepastāv objektīvi šķēršļi savu tiesību aizsardzības nodrošināšanai, kas bijuši par pamatu juridiskās palīdzības piešķiršanai.

5. Administrācija pieprasa no personas, kas saņēmusi juridisko palīdzību, informāciju par tās īpašās situācijas, īpašuma stāvokļa vai ienākumu līmeņa uzlabošanos gada laikā pēc juridiskās palīdzības saņemšanas.

6. Ja persona nesniedz šo noteikumu 5.punktā pieprasīto informāciju vai iesniegtā informācija nav pietiekama vai rada šaubas, administrācija var pieprasīt informāciju par personas īpašo situāciju, ienākumiem vai īpašuma stāvokli no valsts vai pašvaldību institūcijām, citu Eiropas Savienības dalībvalstu vai citu valstu kompetentajām valsts iestādēm, kā arī privātpersonām tiesību aktos noteiktajā kārtībā un saskaņā ar starpvalstu līgumiem un dalībvalstu informācijas apmaiņas kārtību reglamentējošiem tiesību aktiem.

7. Lēmumā par izdevumu samaksu, kas saistīti ar juridiskās palīdzības sniegšanu (turpmāk - lēmums), administrācija norāda atmaksājamo izdevumu summu, kas saistīti ar juridiskās palīdzības sniegšanu, un valsts budžeta kontu, kurā tā ieskaitāma.

8. Persona samaksā ar juridiskās palīdzības sniegšanu saistītos izdevumus 30 kalendāra dienu laikā pēc lēmuma spēkā stāšanās un iesniedz administrācijai maksājumu apliecinošus dokumentus. Administrācija ar personu var noslēgt vienošanos par lēmumā norādītās summas samaksas sadalīšanu termiņos.

9. Ja persona lēmumu neizpilda un labprātīgi nesamaksā ar juridisko palīdzību saistītos izdevumus, administrācija iesniedz izpildei zvērinātam tiesu izpildītājam Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā izdotu izpildrīkojumu.

Ministru prezidenta vietā - finanšu ministrs O.Spurdziņš

Tieslietu ministra vietā - ekonomikas ministrs J.Strods
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Ar juridisko palīdzību saistīto izdevumu samaksas un personas īpašās situācijas, īpašuma stāvokļa .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 17Pieņemts: 02.01.2007.Stājas spēkā: 20.01.2007.Zaudē spēku: 01.07.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 12, 19.01.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
151744
20.01.2007
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"