Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.7

Rīgā 2007.gada 2.janvārī (prot. Nr.1 28.§)
Noteikumi par prasībām tirdzniecības vietai, kur pārdod mājas (istabas) dzīvnieku barības maisījumus no atvērta oriģinālā iepakojuma, un šīs tirdzniecības vietas reģistrācijas kārtību
Izdoti saskaņā ar Dzīvnieku barības aprites likuma 11.panta trešo daļu
I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka:

1.1. prasības tirdzniecības vietai, kur pārdod mājas (istabas) dzīvnieku barības maisījumus no atvērta oriģinālā iepakojuma (turpmāk - tirdzniecības vieta);

1.2. tirdzniecības vietas reģistrācijas kārtību.

II. Prasības tirdzniecības vietai

2. Tirdzniecības vietā atļauts pārdot mājas (istabas) dzīvnieku barības maisījumus no atvērta oriģinālā iepakojuma, kas nav lielāks par 50 kg.

3. Pārdevējs pēc pircēja pieprasījuma izsniedz viņam rakstisku informāciju, kas atbilst attiecīgā barības maisījuma oriģinālā iepakojuma marķējumā norādītajai informācijai.

4. Tirgotājs nodrošina, lai dzīvnieku barības maisījums būtu marķēts.

5. Tirgotājs tirdzniecības vietā izveido un uztur dzīvnieku barības maisījumu reģistru (norāda ieraksta kārtas numuru, ieraksta datumu, izplatītāja (ražotāja) nosaukumu un adresi, partijas numuru un barības maisījuma daudzumu), lai nodrošinātu attiecīgo produktu izsekojamību.

6. Tirgotājs nodrošina piemērotus glabāšanas un tirdzniecības apstākļus (sausas telpas, paliktņi vai plaukti barības iepakojumu novietošanai, noslēgts iepakojums).

7. Tirgotājs nodrošina kvalitātes kontroli. Kvalitātes kontroli veic kvalitātes vadības jomā apmācīta par kvalitātes kontroli atbildīgā persona.

III. Reģistrācijas kārtība

8. Tirgotājs iesniedz Pārtikas un veterinārajā dienestā (turpmāk - dienests) iesniegumu par reģistrāciju. Iesniegumā norāda:

8.1. fiziskā persona - vārdu, uzvārdu, personas kodu, deklarētās dzīvesvietas un tirdzniecības vietas adresi, tālruņa un faksa numuru, e-pasta adresi; individuālais komersants - firmu, reģistrācijas numuru, juridisko adresi, tirdzniecības vietas adresi, tālruņa un faksa numuru, e-pasta adresi;

8.2. juridiskā persona - firmu, komercsabiedrības reģistrācijas numuru un datumu, juridisko adresi un tirdzniecības vietas faktisko adresi, tālruņa un faksa numuru, e-pasta adresi.

9. Iesniegumam pievieno:

9.1. informāciju par personu, kas ir atbildīga par kvalitātes kontroli tirdzniecības vietā, - vārds, uzvārds un amats;

9.2. norādi par šo noteikumu 5.punktā minēto barības reģistra glabāšanas termiņu;

9.3. tirdzniecības vietas telpu aprakstu;

9.4. barības marķējuma paraugus.

10. Dienests 14 dienu laikā izvērtē šo noteikumu 8. un 9.punktā minēto informāciju un pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

10.1. reģistrēt tirdzniecības vietu;

10.2. atteikt tirdzniecības vietas reģistrāciju (norāda iemeslu, piemēram, nav iesniegts kāds no šo noteikumu 9.punktā minētajiem dokumentiem). Pēc reģistrācijas atteikuma iemeslu novēršanas tirgotājs var atkārtoti iesniegt dienestā šo noteikumu 8.punktā minēto iesniegumu.

11. Barības apritē iesaistītās personas, kuras pārdod mājas (istabas) dzīvnieku barības maisījumus no atvērta oriģinālā iepakojuma, tiek ierakstītas minēto personu reģistrā (turpmāk - reģistrs). Reģistra pārzinis ir valsts aģentūra "Lauksaimniecības datu centrs" (turpmāk - datu centrs).

12. Šo noteikumu 10.1.apakšpunktā minēto lēmumu dienests paziņo datu centram. Datu centrs barības apritē iesaistīto personu ieraksta reģistrā, norādot:

12.1. piešķirto reģistrācijas numuru;

12.2. komersanta firmu, reģistrācijas numuru un datumu komercreģistrā un adresi,

12.3. personas kodu (fiziskajai personai) vai komercreģistra numuru (juridiskajai personai).

13. Dienests reizi gadā veic kontroli, lai novērtētu, vai tirdzniecības vieta atbilst šajos noteikumos noteiktajām prasībām.

14. Tirgotājs 14 dienu laikā rakstiski informē dienestu par darbības izbeigšanu vai darbības veida maiņu.

15. Dienests 14 dienu laikā izvērtē šo noteikumu 14.punktā minēto informāciju, pieņem lēmumu par barības apritē iesaistītās personas svītrošanu no reģistra un paziņo par to datu centram.

Ministru prezidenta vietā - finanšu ministrs O.Spurdziņš

Zemkopības ministrs M.Roze
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par prasībām tirdzniecības vietai, kur pārdod mājas (istabas) dzīvnieku barības maisījumus .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 7Pieņemts: 02.01.2007.Stājas spēkā: 06.01.2007.Zaudē spēku: 30.06.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 4, 05.01.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
151028
06.01.2007
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"