Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2008. gada 1. aprīļa noteikumus Nr. 223 "Noteikumi par izsaucēja atrašanās vietas datu noteikšanu, apstrādi, uzturēšanu un nodošanu".
Ministru kabineta noteikumi Nr.1013

Rīgā 2006.gada 19.decembrī (prot. Nr.68 31.§)
Noteikumi par izsaucēja atrašanās vietas datu noteikšanu, apstrādi, uzturēšanu un nodošanu
Izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma 7.panta 1.punktu,
19.panta pirmās daļas 12.punktu un 48.panta otro daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā:

1.1. valsts akciju sabiedrība "Elektronisko sakaru direkcija" (turpmāk - direkcija) nodrošina izsaucēja atrašanās vietas datu saņemšanu no elektronisko sakaru komersantiem, kas sniedz publiski pieejamus balss telefonijas pakalpojumus (turpmāk - komersants), un šo datu apstrādi, uzturēšanu un nodošanu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, Valsts policijai, neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, gāzes avārijas dienestam, kā arī izsaukumu apstrādes centram "112" (turpmāk - operatīvie dienesti), izveidojot un uzturot atrašanās vietas informācijas datu bāzi (turpmāk - datu bāze);

1.2. komersants elektronisko sakaru tīklu tehnisko iespēju robežās (tīkla tehniskās iespējas raksturo bāzes staciju skaits, no kurām iespējams veikt mērījumus, signālu pārraides apstākļi konkrētā reģionā un izsaucēja galiekārtas funkcionālās iespējas) nosaka izsaucēja atrašanās vietu un nodod šos datus direkcijai;

1.3. nosaka, apstrādā un nodod izsaucēja atrašanās vietas datus, ja no publiskā fiksētā vai publiskā mobilā telefonu tīkla ir izsaukts numurs (savienojums ir noticis) "01", "02", "03", "04" vai "112";

1.4. izsaucēja atrašanās vietas datus izmanto operatīvo dienestu pienākumu veikšanai.

II. Atrašanās vietas datu apstrādei, uzturēšanai un nodošanai nepieciešamais datu apjoms un piekļuve datiem

2. Atkarībā no elektronisko sakaru tīkla veida (publiskais fiksētais vai publiskais mobilais telefonu tīkls) un pārraidāmās informācijas veida datu bāzē tiek uzturēti šādi dati:

2.1. tālruņa abonenta numurs;

2.2. pieslēguma punkta adrese vai ģeogrāfiskās koordinātas atbilstoši Valsts zemes dienesta adrešu reģistram;

2.3. taksofona numurs un atrašanās vietas adrese vai ģeogrāfiskās koordinātas atbilstoši Valsts zemes dienesta adrešu reģistram;

2.4. izsaucēja galiekārtas atrašanās vietas dati vai ģeogrāfiskās koordinātas atbilstoši Valsts zemes dienesta adrešu reģistram;

2.5. izsaucēja galiekārtas identifikācijas dati un, ja tiek izmantots abonenta identifikācijas modulis vai cits identifikācijas modulis, arī abonenta vai izsaucēja numurs.

3. Katrs operatīvais dienests veido savu pieslēgumu datu bāzei.

4. Lai publiskajā fiksētajā un publiskajā mobilajā telefonu tīklā noteiktu izsaucēja atrašanās vietas datus, direkcija izveido un uztur datu bāzi, kā arī nodrošina iespēju operatīvajiem dienestiem tai pieslēgties.

5. Direkcija nodrošina komersantiem un operatīvajiem dienestiem pieejamību datu bāzei nepieciešamās informācijas nodošanai un saņemšanai 24 stundas diennaktī ar gada pieejamības varbūtību 0,999 (datu bāze drīkst būt nepieejama vienu stundu un divdesmit sešas minūtes gada laikā).

6. Komersants nodod direkcijai atrašanās vietas datus elektroniskā veidā.

7. Datu formātu, izmantojamo datu pārraides tīklu, datu drošības nosacījumus, atbildīgās personas un citus būtiskus nosacījumus nosaka līgumos, kurus direkcija slēdz ar komersantiem, operatīvajiem dienestiem un Valsts zemes dienestu.

8. Valsts zemes dienests nodrošina direkcijai piekļuvi adrešu reģistram tiešsaistes režīmā.

III. Atrašanās vietas datu apmaiņa, veicot izsaukumu publiskajā fiksētajā telefonu tīklā

9. Komersants, kas nodrošina publisko fiksēto telefonu tīklu, nodod direkcijai šo noteikumu 2.1., 2.2. un 2.3.apakšpunktā minēto informāciju, ja veikts izsaukums un savienojums ir noticis.

10. Komersants sniedz direkcijai informāciju par izmaiņām tālruņa abonenta numuru sarakstos, pieslēgumu punkta adresēs un citos atrašanās vietas datos ne vēlāk kā 24 stundas pēc izmaiņu veikšanas.

11. Izsaucēja atrašanās vietas datu pieprasījuma apstrāde pēc izsaucēja numura datu bāzē notiek automātiski bez savienojuma pārtraukuma (tiešsaistes režīmā).

12. Direkcija nodrošina atbildes sniegšanu uz atrašanās vietas datu pieprasījumu ne vēlāk kā sekundes laikā pēc pieprasījuma saņemšanas no operatīvā dienesta.

IV. Atrašanās vietas datu apmaiņa, veicot izsaukumu publiskajā mobilajā telefonu tīklā

13. Komersants, kas nodrošina publisko mobilo telefonu tīklu, nodod direkcijai šo noteikumu 2.4. un 2.5.apakšpunktā minēto informāciju.

14. Ja no publiskā mobilo telefonu tīkla ir izsaukts numurs (savienojums ir noticis) "01", "02", "03", "04" vai "112", komersants ar elektronisko sakaru tīkla tehniskajām iespējām atbilstošu precizitāti nosaka izsaucēja galiekārtas atrašanās vietu vai ģeogrāfiskās koordinātas (ja izsaucēja tālrunim ir identi­fikācijas karte, - arī abonenta vai izsaucēja numuru) un sniedz datus par tām.

15. Direkcija attiecīgajam operatīvajam dienestam nodrošina atbildes sniegšanu uz atrašanās vietas datu pieprasījumu ne vēlāk kā sekundes laikā pēc atrašanās vietas datu saņemšanas no komersanta.

16. Direkcija datu bāzes izveidošanai, uzturēšanai un atrašanās vietas datu apstrādei var izmantot bāzes staciju antenu atrašanās vietas datus un attiecīgās šūnas identifikācijas parametrus, kas jau ir tās rīcībā.

V. Noslēguma jautājumi

17. Komersants, kas nodrošina publisko fiksēto telefonu tīklu, nodod direkcijai šo noteikumu 2.1., 2.2. un 2.3.apakšpunktā minēto informāciju sešu mēnešu laikā pēc šo noteikumu spēkā stāšanās.

18. Komersants, kas nodrošina publisko mobilo telefonu tīklu, nodod direkcijai šo noteikumu 2.4. un 2.5.apakšpunktā minēto informāciju, nosakot izsaucēja galiekārtas atrašanās vietu ar elektronisko sakaru tīkla tehniskajām iespējām atbilstošu precizitāti, 12 mēnešu laikā pēc šo noteikumu spēkā stāšanās.

19. Komersanta nodotā un datu bāzē ietvertā informācija ir ierobežotas pieejamības informācija.

20. Līdz izsaukumu apstrādes centra "112" vienotas tehnoloģiskas platformas izstrādei un ieviešanai datu bāzes veidošanu un uzturēšanu nodrošina direkcija.

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos ir iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2002.gada 7.marta Direktīvas 2002/22/EK par universālo pakalpojumu un lietotāju tiesībām attiecībā uz elektronisko komunikāciju tīkliem un pakalpojumiem (universālā pakalpojuma direktīva) (Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis, 2002, L 108/56).

Ministru prezidents A.Kalvītis

Satiksmes ministrs A.Šlesers
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par izsaucēja atrašanās vietas datu noteikšanu, apstrādi, uzturēšanu un nodošanu Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 1013Pieņemts: 19.12.2006.Stājas spēkā: 23.12.2006.Zaudē spēku: 05.04.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 204, 22.12.2006.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
150397
23.12.2006
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"