Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Valsts ieņēmumu dienests

Rīkojums Nr.669 Rīgā 1999.gada 16.novembrī

Par nodokļu maksājumu samaksas sadalīšanu termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz vienam gadam

Lai nodrošinātu vienveidību bezstrīda kārtībā piedzenamo valsts budžetā ieskaitāmo maksājumu un soda naudas samaksas sadalīšanā termiņos vai atlikšanā uz laiku līdz vienam gadam saskaņā atr likuma "Par nodokļiem un nodevām" 24.panta pirmās daļas 3.punktu:

1. Bezstrīda kārtībā piedzenamo valsts budžetā ieskaitāmo maksājumu un soda naudas samaksas sadalīšana termiņos vai atlikšana uz laiku līdz vienam gadam pieļaujama tikai uz nodokļu maksātāju motivēta rakstveida iesnieguma pamata.

2. VID teritoriālajām iestādēm un Lielo nodokļu maksātāju pārvaldei, izskatot nodokļu maksātāju iesniegumus, rīkoties saskaņā ar VID ģenerāldirektora 1997.gada 7.martā apstiprinātajiem "Norādījumiem par kārtību, kādā VID teritoriālajām iestādēm jāizskata un jānoformē nodokļu samaksas termiņu pagarinājums uz laiku līdz trijiem mēnešiem". Pieņemot lēmumu par bezstrīda kārtībā piedzenamo valsts budžetā ieskaitāmo maksājumu, kuri izveidojušies nodokļu administrācijas pārbaužu rezultātā (turpmāk tekstā - bezstrīda kārtībā iekasējamo maksājumu), un soda naudas samaksas termiņu sadalīšanu vai atlikšanu uz laiku līdz vienam gadam, papildus ievērot šādus kritērijus:

2.1. konkrēto nodokļu likumos noteikto kārtējo nodokļu maksājumu samaksas termiņu ievērošana.

Ja uz bezstrīda kārtībā iekasējamo maksājumu samaksas termiņa sadalīšanu vai atlikšanu uz laiku līdz vienam gadam pretendē nodokļu maksātājs, kuram ir izveidojušies parādi arī kārtējos nodokļu maksājumos, - nodokļu samaksas termiņa pagarinājums nav piešķirams un uzsākama piedziņa;

2.2. piedziņas procesa uzsākšanas iespēja.

Ja uz bezstrīda kārtībā iekasējamo maksājumu samaksas termiņa sadalīšanu vai atlikšanu uz laiku līdz vienam gadam pretendē nodokļu maksātājs, kuram ir izveidojušies parādi, kuriem maksāšanas termiņš pārsniedz likuma "Par nodokļiem un nodevām" 23.panta pirmajā daļā noteiktos trīs gadus no samaksas termiņa, - nodokļu samaksas termiņa pagarinājums nav piešķirams;

2.3. garantijas esamība.

Ja nodokļu maksātājs pretendē uz bezstrīda kārtībā iekasējamo maksājumu samaksas termiņa atlikšanu uz laiku līdz vienam gadam, vienlaikus ar iesniegumu nodokļu maksātājam par pagarināto nodokļu maksājumu summu jāiesniedz nodrošinājums ar nodokļu maksātājam piederošo mantu (sk. likuma "Par Valsts ieņēmumu dienestu" 10.panta otrās daļas 15.punktu).

Šis nosacījums ir attiecināms uz parādiem, kuriem pamatparāda summa kopā ar pamatparāda palielinājuma un nokavējuma naudu pārsniedz Ls 2000.

3. Lai kontrolētu lēmumu par bezstrīda kārtībā iekasējamo maksājumu samaksas termiņa atlikšanu uz laiku līdz vienam gadam pieņemšanas objektivitāti, VID teritoriālajām iestādēm un Lielo nodokļu maksātāju pārvaldei lēmumprojektus nosūtīt Valsts ieņēmumu dienesta Juridiskajai pārvaldei saskaņošanai.

4. Ja nodokļu maksātājs pretendē uz bezstrīda kārtībā iekasējamo maksājumu samaksas termiņa sadalīšanu uz laiku līdz vienam gadam, samaksai noteiktā maksājumu summa sadalāma pa mēnešiem. Ja nodokļu administrācija konstatē, ka nodokļu maksātājs neievēro pēc kārtas trešo maksājuma termiņu samaksas grafikā, lēmumu par bezstrīda kārtībā iekasējamo maksājumu samaksas termiņa sadalīšanu uz laiku līdz vienam gadam atcelt.

Ģenerāldirektors A.Sončiks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par nodokļu maksājumu samaksas sadalīšanu termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz vienam gadam Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests Veids: rīkojums Numurs: 669Pieņemts: 16.12.1999.Stājas spēkā: 16.12.1999.Zaudē spēku: 01.01.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 434/435, 22.12.1999.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
14817
16.12.1999
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"