Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta sēdes protokola Nr.70 izraksts

Rīgā 1999.gada 14.decembrī

33.§

Par koncepciju par iedzīvotājiem sniedzamo pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu valsts un pašvaldību institūcijās (par informācijas un pakalpojumu centru ieviešanu)

Apspriešanā piedalījās: J.Bunkšs, E.Krastiņš, R.Zīle, A.Kalniņš, V.Birkavs, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai iesniegto koncepciju.

2. Īpašu uzdevumu ministram valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās J.Bunkšam svītrot koncepcijas 6.sadaļas pēdējo teikumu un nosūtīt koncepciju Valsts kancelejai.

3. Valsts kancelejai nosūtīt koncepciju visiem ministriem.

4. Ieteikt ieviest koncepcijas nostādnes ministrijās, to padotībā esošajās institūcijās, pašvaldību institūcijās un tiesu darba organizēšanā, lai nodrošinātu:

4.1. kvalitatīvu un pieejamu informāciju (t.sk. elektroniski, izveidojot interneta mājas lapas) par attiecīgās institūcijas kompetenci un sniedzamajiem pakalpojumiem;

4.2. pakalpojumu sniegšanas termiņu samazināšanu;

4.3. institūciju darba laiku pārkārtošanu tā, lai iedzīvotāji pakalpojumus varētu saņemt arī darbdienu vakaros un brīvdienās;

4.4. pakalpojumu sniegšanai nepieciešamās informācijas apmaiņu, institūcijām to uzņemoties iedzīvotāju vietā;

4.5. informācijas iekļaušanu institūciju gada publiskajos pārskatos par pakalpojumu kvalitātes uzlabošanā paveikto.

5. Satiksmes ministrijai, realizējot pasākumu plānu integrētās valsts nozīmes informācijas sistēmas (megasistēmas) attīstībai, saskaņā ar nacionālajā programmā "Informātika" iekļauto pašvaldību vienotās informatīvās sistēmas projektu paredzēt valsts un pašvaldību informācijas izplatīšanas principus un noteikumus, centrālā informācijas pieejas punkta izveidi un vispārpieejamu terminālu tīkla izveidi.

6. Īpašu uzdevumu ministram valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās J.Bunkšam līdz 2000.gada 1.martam sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā likumprojektu "Grozījumi likumā "Iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu izskatīšanas kārtība valsts un pašvaldību institūcijās"".

7. Finansu ministrijai līdz 2000.gada 1.aprīlim sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā normatīvā akta projektu, kas noteiktu maksas noteikšanas kārtību un apmērus par valsts un pašvaldību institūciju sniedzamajiem pakalpojumiem.

8. Valsts administrācijas skolai valsts un pašvaldību darbinieku izglītošanas programmās paredzēt mācības iedzīvotājiem sniedzamo pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai (informācijas un pakalpojumu centru ieviešanai).

9. Ministrijām savas kompetences ietvaros izvērtēt normatīvo aktu atbilstību koncepcijas nostādnēm un līdz 2000.gada 1.oktobrim sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā attiecīgus normatīvo aktu projektus.

Ministru prezidents A.Šķēle

Valsts kancelejas direktors A.Vītols

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par koncepciju par iedzīvotājiem sniedzamo pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu valsts un pašvaldību .. Izdevējs: Ministru kabinets Veids: protokola izraksts Numurs: 70Pieņemts: 14.12.1999.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 424/427, 17.12.1999.
14710
674
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"