Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Satiksmes ministrija

Rīkojums Nr.128

Rīgā 1999.gada 29.novembrī

Par valsts tehniskās apskates uzlīmi un par civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas uzlīmi

1. Saskaņā ar Ministru kabineta 1999.gada 19.janvāra noteikumu nr. 302 "Ceļu satiksmes noteikumi" 25.3 un 25.4.punktiem un Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumu nr.31 "Noteikumi par sadarbību sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas informācijas apmaiņas jomā" 23.punktu:

1.1. apstiprināt klātpievienoto valsts tehniskās apskates un civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas 2001.gada uzlīmju paraugus (1.pielikums);

1.2. apstiprināt klātpievienoto valsts tehniskās apskates 2001.gada uzlīmes parauga un pretviltošanas pazīmju aprakstu (2.pielikums);

1.3. apstiprināt klātpievienoto civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas 2001.gada uzlīmes parauga un pretviltošanas pazīmju aprakstu (3.pielikums).

2. Noteikt, ka šī rīkojuma 1.1.apakšpunktā minētās uzlīmes Ceļu satiksmes drošības direkcija izsniedz sākot ar 2000.gada 1.janvāri.

Satiksmes ministrs A. Gorbunovs

 

1. pielikums

UZLIMES.JPG (63240 BYTES)

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J. Kancēvičs

 

2.pielikums

2001.gada valsts tehniskās apskates uzlīmes un tās pretviltošanas pazīmju apraksts

2001.gada valsts tehniskās apskates uzlīme (tālāk tekstā - uzlīme) ir hologrāfiska metalizēta OPTOPROOF materiāla četrstūra formas loksne ar izmēriem 60x70 mm (H x W).

1. Uzlīmes grafiskais attēls:

Uzlīmes grafiskās daļas priekšējā augšējā daļā paredzēta necaurspīdīga, tumši violeta (krāsa: PANTONE 269 C) grafiska josla, kurā iestrādāts CSDD logotips ar izceltu raksturīgo S burta izliekumu. Joslas apakšējā mala izveidota kā divas konveksas un konkāvas līknes, kas savukārt atkārto hologrāfisko žirogrammas zīmējumu. Virs grafiskās joslas - gadaskaitlis 2001 (krāsa: PANTONE 269 C) - visā uzlīmes platumā, burtu augstums - apm. 8mm. Apakšējā labajā uzlīmes daļā - asimetrisks tumši violets (krāsa: PANTONE 269 C) stūris ar izliektu malu.

Vidusdaļā tiek iedrukāta mainīgā (individualizētā) informācija: transportlīdzekļa reģistrācijas numurs, transportlīdzekļa identifikācijas numura pēdējie seši simboli un datums līdz kuram derīga tehniskās apskates uzlīme.

Mainīgā (individualizētā) informācija tiek tehnoloģiski drukāta spoguļrakstā uz akrilāta plēves iekšējās puses, ar ko pēc tam tiek pārklāta hologramma, līdz ar to aizsargājot uzdrukāto informāciju tādā veidā, ka, šo pārklājumu noplēšot, tiek neatgriezeniski sabojāta uzlīmes virsējā kārta.

2. Uzlīmes priekšpusē ir iestrādāti sekojoši redzamie pretviltošanas elementi:

Uzlīmes priekšpusē visā tās laukumā, izņemot to daļu, ko aizņem Latvijas Republikas ģērboņa attēls un josla, kas šķērso uzlīmes laukumu, ir vairāku elipšu veidā izvietoti simboli ar 5 pozīciju mirgošanas efektu. No vidusdaļas katra nākamā elipse ir lielāka par iepriekšējo elipsi. Malējo elipšu malas un stūri nosacīti iziet ārpus uzlīmes kontūrām. Virs uzlīmes laukumu šķērsojošās joslas esošās elipses daļas simbolus veido gadaskaitlis 2001. Zem uzlīmes laukumu šķērsojošās joslas esošās elipses daļas simbolus veido vārds LATVIJA. Simboli virzienā uz uzlīmes vidu samazinās, radot vizuālu efektu ar telpisku virzību uz uzlīmes iekšpusi ("tuneļa efekts").

Virzienā no uzlīmes kreisās malas vidusdaļas uz augšējo labo stūri, radot elipsēs pārtraukumu, šķērso josla ar 5 pozīciju mirgošanas efektu, kura sastāv no 10 liektām līnijām, kuras uzlīmes vidusdaļā, ar nobīdi uz kreiso pusi, mazākās elipses vidū veido nosacītu apli. Josla sašaurinās virzienā uz nosacīto apli. Josla nosacītā apļa labajā pusē ir ar lokveida izliekumu uz leju, bet kreisajā pusē ar lokveida izliekumu uz augšu.

Apakšējā labajā uzlīmes daļā - asimetrisks stūris ar izliektu malu. Asimetrisko stūri veido līknes ar 5 pozīciju mirgošanas efektu, savienojot uzlīmes apakšējo malu (21 mm garumā) un uzlīmes labo sānu malu (24 mm garumā).

Uzlīmes apakšējā daļā četrstūra laukumā ar izmēriem 15 x 21 mm (H x W) ir mirgojošs hologrāfisks Latvijas ģērboņa attēls. Ģērbonis ir izveidots žirogrammas veidā ar krāsu maiņu atkarībā no gaismas laušanas leņķa. Apkārt laukuma, kurā ir Latvijas ģērbonis, iekšējai malai ir mikroteksts ar valsts koda LV simboliem. Apkārt Latvijas ģērboņa kontūrām ir 50 mikrometru līnija.

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J.Kancēvičs

 

3.pielikums

2001.gada civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas uzlīmes un tās pretviltošanas pazīmju apraksts

2001.gada civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas uzlīme (turpmāk - uzlīme) ir hologrāfiska metalizēta OPTOPROOF materiāla četrstūra formas loksne ar izmēriem 60 x 45 mm (H x W).

1. Uzlīmes grafiskais attēls:

Uzlīmes priekšējā augšējā un apakšējā daļā paredzētās 2 krāsu joslas, kuru vidējā mala veido vienas elipses kontūru, kas savukārt atkārto hologrāfisko žirogrammas zīmējumu. Elipse sagriezta ~45 grādu leņķī, tās stūri nosacīti iziet ārpus uzlīmes kontūrām. Augšējā josla - necaurspīdīga, tumši violeta (krāsa: PANTONE 269 C), ar iestrādātu gadaskaitli 2001 (negatīvā) - visā uzlīmes platumā, burtu augstums - apm. 8 mm. Apakšējā josla - caurspīdīga nenosedzoša spilgti oranža (krāsa: PANTONE Orange 021), veido asimetrisku stūri.

Vidusdaļā tiek iedrukāta mainīgā (individualizētā) informācija: transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numurs, polises numurs, transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības numurs, polises darbības termiņa beigu un sākuma datumi.

Mainīgā (individualizētā) informācija tiek tehnoloģiski drukāta spoguļrakstā uz akrilāta plēves iekšējās puses, ar ko pēc tam tiek pārklāta hologramma, līdz ar to aizsargājot uzdrukāto informāciju tādā veidā, ka šo pārklājumu noplēšot tiek neatgriezeniski sabojāta uzlīmes virsējā kārta.

2. Uzlīmes priekšpusē ir iestrādāti sekojoši redzamie pretviltošanas elementi:

Uzlīmes priekšpusē visā tās laukumā, izņemot to daļu, ko aizņem josla, kas šķērso uzlīmes laukumu, ir vairāku elipšu veidā izvietoti simboli ar 5 pozīciju mirgošanas efektu atkarībā no gaismas laušanas leņķa. No vidusdaļas katra nākamā elipse ir lielāka par iepriekšējo elipsi. Malējo elipšu malas un stūri nosacīti iziet ārpus uzlīmes kontūrām. Virs uzlīmes laukumu šķērsojošās joslas esošās elipses daļas simbolus veido gadaskaitlis 2001. Zem uzlīmes laukumu šķērsojošās joslas esošās elipses daļas simbolus veido vārds LATVIJA. Simboli virzienā uz uzlīmes vidu samazinās, radot vizuālu efektu ar telpisku virzību uz uzlīmes iekšpusi ("tuneļa efekts").

Virzienā no uzlīmes kreisās malas vidusdaļas uz labās malas vidusdaļu, radot elipsēs pārtraukumu, šķērso josla ar 5 pozīciju mirgošanas efektu, un kura sastāv no 10 liektām līnijām, kuras vidusdaļā mazākās elipses vidū veido nosacītu apli. Josla sašaurinās virzienā uz nosacīto apli. Josla nosacītā apļa kreisajā pusē ir ar lokveida izliekumu vērstu uz augšu, labajā pusē ar lokveida izliekumu vērstu uz leju.

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J.Kancēvičs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par valsts tehniskās apskates uzlīmi un par civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Satiksmes ministrija Veids: rīkojums Numurs: 128Pieņemts: 29.11.1999.Stājas spēkā: 29.11.1999.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 412/415, 14.12.1999.
14578
29.11.1999
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"