Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ministru kabineta noteikumi Nr.792

Rīgā 2006.gada 26.septembrī (prot. Nr.49 15.§)
Kārtība, kādā veicama valsts vai pašvaldību īpašuma privatizācija, izmantojot ieguldīšanas metodi
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā veicama valsts vai pašvaldību īpašuma objekta, apbūvēta un neapbūvēta zemesgabala (turpmāk - valsts vai pašvaldības īpašums) privatizācija, izmantojot ieguldīšanas metodi.

2. Šie noteikumi piemērojami visiem valsts vai pašvaldības īpašumiem, kurus kapitālsabiedrības ar privātu kapitālu var ieguldīt pamatkapitālā mantiskā ieguldījuma veidā saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju".

3. Valsts vai pašvaldības īpašumu var ieguldīt kapitālsabiedrībā ar privātu kapitālu, kura atbilst likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privati­zāciju" 4. un 62.pantā noteiktajām prasībām. Apbūvētu un neapbūvētu zemes­gabalu var ieguldīt kapitālsabiedrībā ar privātu kapitālu, kura saskaņā ar likumu "Par zemes privatizāciju lauku apvidos", likumu "Par zemes reformas pabeigša­nu lauku apvidos", likumu "Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās" un likumu "Par zemes reformas pabeigšanu pilsētās" ir tiesīga iegūt zemi īpašumā.

4. Valsts vai pašvaldības īpašuma objektus var privatizēt, ieguldot kapitālsabiedrības ar privātu kapitālu pamatkapitālā visu objektu kopumā, to sadalot pa daļām vai nodalot no objekta atsevišķas daļas un ieguldot tās katru atsevišķi.

5. Apbūvētu zemesgabalu drīkst ieguldīt tikai tās kapitālsabiedrības pamatkapitālā, kuras īpašumā ir ēkas (būves), kas atrodas uz šī zemesgabala.

6. Valsts vai pašvaldības īpašumu iegulda kapitālsabiedrības ar privātu kapitālu pamatkapitālā saskaņā ar Komerclikumu.

7. Valsts vai pašvaldības īpašumu var ieguldīt:

7.1. dibinot jaunu kapitālsabiedrību;

7.2. jau esošā kapitālsabiedrībā ar privātu kapitālu, palielinot tās pamat­kapitālu.

II. Ieguldīšanas ierosinājums

8. Valsts īpašuma ieguldīšanu jau esošā kapitālsabiedrībā ar privātu kapitālu, palielinot tās pamatkapitālu, var ierosināt attiecīgā kapitālsabiedrība ar privātu kapitālu. Valsts īpašuma ieguldīšanu, dibinot jaunu kapitālsabiedrību, ir tiesīgs ierosināt privatizācijas subjekts vai Privatizācijas aģentūra.

9. Pašvaldības īpašuma ieguldīšanu jau esošā kapitālsabiedrībā ar privātu kapitālu, palielinot tās pamatkapitālu, var ierosināt attiecīgā kapitālsabiedrība ar privātu kapitālu. Pašvaldības īpašuma ieguldīšanu, dibinot jaunu kapitālsabied­rību, ir tiesīgs ierosināt privatizācijas subjekts vai attiecīgā pašvaldība.

10. Ierosinājumu par valsts īpašuma ieguldīšanu iesniedz Privatizācijas aģentūrā.

11. Ierosinājumu par pašvaldības īpašuma ieguldīšanu iesniedz attiecīgajā pašvaldībā.

12. Ierosinājumam par valsts vai pašvaldības īpašuma ieguldīšanu kapitāl­sabiedrības ar privātu kapitālu pamatkapitālā pievieno to dokumentu projektus, kas paredzēti Komerclikumā, dibinot jaunu kapitālsabiedrību vai palielinot jau esošas kapitālsabiedrības pamatkapitālu.

13. Ja valsts vai pašvaldības īpašumu iegulda jau esošas kapitālsabied­rības ar privātu kapitālu pamatkapitālā, ierosinājumam papildus pievieno kapitālsabiedrības ar privātu kapitālu reģistrācijas apliecības un statūtu kopijas, kā arī kārtējā gada pēdējā ceturkšņa pārskatu, iepriekšējā gada pārskatu un revidenta atzinumu, Valsts ieņēmumu dienesta izziņu par to, ka šī kapitālsabied­rība ir samaksājusi likumā paredzētos nodokļus un nodevas, kā arī šīs kapitālsabiedrības visu saistību un apgrūtinājumu sarakstu (piemēram, ķīlas līgumi, aizņēmumi, aizdevumi, galvojumi).

III. Lēmuma pieņemšana un ieguldāmā valsts vai pašvaldības īpašuma novērtēšana un ieguldījuma reģistrēšana

14. Privatizācijas aģentūra sagatavo lēmumprojektu par valsts īpašuma privatizāciju, ieguldot to kapitālsabiedrības ar privātu kapitālu pamatkapitālā, un iesniedz lēmumprojektu Ekonomikas ministrijā.

15. Rīkojumu par valsts īpašuma privatizāciju, izmantojot ieguldīšanas metodi, izdod Ministru kabinets.

16. Lēmumu par privatizācijai jau nodota valsts īpašuma privatizāciju, izmantojot ieguldīšanas metodi, pieņem Privatizācijas aģentūra.

17. Lēmumu par pašvaldības īpašuma privatizāciju, izmantojot ieguldī­šanas metodi, pieņem attiecīgās pašvaldības dome.

18. Kapitālsabiedrības ar privātu kapitālu pamatkapitālā ieguldāmā valsts īpašuma novērtēšanu organizē Privatizācijas aģentūra.

19. Ieguldāmā pašvaldības īpašuma novērtēšanu organizē pašvaldības īpašuma privatizācijas komisija (turpmāk - privatizācijas komisija), kas izveidota un darbojas saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas komisijām".

20. Ieguldāmo valsts un pašvaldības īpašuma objektu novērtē saskaņā ar Komerclikuma 154.pantu.

21. Ja kapitālsabiedrības pamatkapitālā iegulda apbūvētu zemesgabalu, to novērtē saskaņā ar normatīvajiem aktiem par zemesgabala vērtības noteikšanu privatizācijas vajadzībām.

22. Ja kapitālsabiedrības pamatkapitālā iegulda neapbūvētu zemesgabalu, to novērtē saskaņā ar Komerclikuma 154.pantu.

23. Dokumentus, kas nepieciešami, lai ierakstītu komercreģistrā jaunu kapitālsabiedrību vai reģistrētu kapitālsabiedrības pamatkapitāla palielināšanu, komercreģistra iestādē iesniedz kapitālsabiedrības valde.

IV. Noslēguma jautājumi

24. Privatizācijas aģentūra ir to valsts kapitāla daļu turētāja, kas izveidojušās, privatizējot ar ieguldīšanas metodi.

25. Valsts vai pašvaldību kapitāla daļas, kas izveidojušās, privatizējot ar ieguldīšanas metodi, privatizē normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

26. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1994.gada 21.jūnija noteikumus Nr.121 "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju, izmantojot ieguldīšanas metodi" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 81.nr.).

Ministru prezidents A.Kalvītis

Ekonomikas ministra vietā - aizsardzības ministrs A.Slakteris
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā veicama valsts vai pašvaldību īpašuma privatizācija, izmantojot ieguldīšanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 792Pieņemts: 26.09.2006.Stājas spēkā: 30.09.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 156, 29.09.2006.
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
144667
{"selected":{"value":"01.07.2009","content":"<font class='s-1'>01.07.2009.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"01.07.2009","iso_value":"2009\/07\/01","content":"<font class='s-1'>01.07.2009.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"30.09.2006","iso_value":"2006\/09\/30","content":"<font class='s-1'>30.09.2006.-30.06.2009.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
01.07.2009
87
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"