Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta rīkojums Nr.660

Rīgā 2006.gada 30.augustā (prot. Nr.44 50.§)

Par Zemkopības ministrijas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam

 

1.Apstiprināt Zemkopības ministrijas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam.

2.Jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu Zemkopības minis­trijai jauno politikas iniciatīvu īstenošanai 2007.gadā un turpmākajos gados izskatīt Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot valsts budžeta projektu kārtējam gadam.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministrs M.Roze

 


(Ministru kabineta

2006.gada 30.augusta rīkojums Nr.660)

Zemkopības ministrijas darbības stratēģijas 2007.-2009.gadam

kopsavilkums

Zemkopības ministrijas (turpmāk - ministrija) darbības stratēģija 2007.-2009.gadam (turpmāk - stratēģija) ir ministrijas vidēja termiņa darbības plānošanas dokuments, kurā atspoguļoti ministrijas mērķi, darbības virzieni, to īstenošanas programmas un nepieciešamais finansējums. Stratēģija izstrādāta, ņemot vērā ministrijas darbības stratēģijas 2003.-2005. + vienam gadam īstenošanas rezultātus.

Stratēģija izstrādāta saskaņā ar Latvijas Republikā pieņemtajiem valsts attīstības politikas plānošanas dokumentiem, normatīvajiem aktiem, kā arī ministrijas kompetencē esošo nozaru attīstības politikām, to plānošanas dokumentiem un tiesību aktos ietvertajām normām. Ar savu darbību kompetences nozarēs ministrija centīsies īstenot šajos dokumentos ietvertās prioritātes.

Stratēģija ietver ministrijas līdzšinējās darbības vides un spēju novērtējumu, misijas un vidēja termiņa mērķu definējumu un rīcības plānu šo mērķu sasniegšanai. Rīcības plāns un tam noteiktais finansējums ir veidots atbilstoši budžeta programmu izstrādes principam. Katrai budžeta programmai ir mērķis, kas pamato programmas īstenošanas nepieciešamību, un noteikti ietekmes (politikas rezultātu) rādītāji un darbības rezultātu rādītāji, kas raksturo izpildi (mērķa sasniegšanu) no 2006. līdz 2010.gadam. Budžeta programmu ietvaros, ja nepieciešams, izvirzītas jaunas politikas iniciatīvas, kā arī pamatota programmas īstenošanai nepieciešamo administratīvo spēju pilnveidošanas vajadzība. Vienkopus atspoguļojot ministrijas vidēja termiņa darbības mērķus un rīcības plānu (programmas) šo mērķu sasniegšanai, stratēģija nodrošina, ka ministrijas kompetences nozaru politikas plānošanas dokumenti un pasākumi to īstenošanai tiek saistīti ar pieejamo un nepieciešamo budžeta finansējumu.

Atbilstoši ministrijas nolikumam un valdības deklarācijai ministrijas kompetences nozares ir lauksaimniecība, pārtikas aprite, lauku attīstība, kā arī meža nozare un zivsaimniecības nozare. Ministrija izstrādā šo nozaru politiku, organizē un uzrauga to īstenošanu, kā arī pārstāv šo nozaru intereses valsts attīstības un citu nozaru politikas dokumentos.

Ministrijas misija (virsmērķis) ir rūpēties par drošu pārtiku iedzīvotājiem, sekmēt laukos dzīvojošo cilvēku labklājību un nodrošināt priekšnoteikumus ilgtspējīgai Latvijas dabas resursu apsaimniekošanai. Ministrijas pamatvērtība ir cilvēki - nozarē strādājošie un sabiedrība kopumā.

Ministrija tai deleģēto funkciju izpildi un izvirzītā mērķa (misijas) sasniegšanu nodrošinās, īstenojot piecus darbības virzienus:

1) pārtikas drošība un kvalitāte, dzīvnieku veselība;

2) lauku uzņēmējdarbības attīstības veicināšana;

3) cilvēkresursu attīstības veicināšana laukos;

4) dabas resursu ilgtspējas saglabāšana;

5) nozaru pārvaldība.

Darbības virzienu īstenošanai paredzētas deviņas budžeta programmas un tām pakārtotas apakšprogrammas:

1) Pārtikas drošība un kvalitāte, dzīvnieku veselība;

2)Valsts atbalsts lauksaimniecības un lauku attīstībai, sabiedriskā finansējuma administrēšana un valsts uzraudzība lauksaimniecībā:

- Valsts atbalsts lauksaimniecības un lauku attīstībai;

- Sabiedriskā finansējuma administrēšana un valsts uzraudzība lauksaimniecībā;

- Atbalsts biodegvielas ražošanas veicināšanai;

3)Eiropas Savienības fondu finansējums lauku, lauksaimniecības un zivsaimniecības attīstībai:

- Eiropas Savienības fondu pasākumu finansēšana;

- Atmaksas valsts pamatbudžetā par Eiropas Savienības fondu finansējumu;

4)Cilvēkresursu attīstība:

- Augstākā izglītība;

- Zinātne;

- Tālākizglītība;

- Lauku konsultatīvā un informācijas apmaiņas sistēma;

- Kultūra;

5)Meža resursu ilgtspējas saglabāšana:

- Meža resursu valsts uzraudzība;

- Valsts atbalsta pasākumi meža nozarē;

6)Zivju resursu ilgtspējas saglabāšana:

- Zivju izmantošanas regulēšana, atražošana un izpēte;

- Zivju fonds;

7)Zemes resursu ilgtspējas saglabāšana;

8)Kultūraugu un lauksaimniecības dzīvnieku resursu aizsardzība, saglabāšana un aprites uzraudzība;

9)Politikas plānošana, īstenošana un uzraudzība.

Stratēģiju plānots aktualizēt katru gadu budžeta plānošanas procesā. Stratēģija tiks īstenota ar ministrijas un tās padotībā esošo institūciju ikgadējo darba plānu starpniecību, tās īstenošanu un uzraudzību nodrošinās ieceltie darbības virzienu vadītāji - valsts sekretāra vietnieki, kā arī programmu vadītāji-departamentu direktori. Savukārt par pārskata sniegšanas instrumentiem tiks izmantotas atskaites par darba plānu izpildi, gada publiskais pārskats un ikgadējais ziņojums Ministru kabinetam par piešķirto valsts budžeta līdzekļu izlietojumu, politiku un darbības rezultatīvo rādītāju izpildi. Iekšējā audita departaments saskaņā ar iekšējā audita stratēģisko plānu veiks iekšējos auditus dažādos darbības stratēģijas īstenošanas un uzraudzības nodrošināšanas aspektos.

Lai nodrošinātu deleģēto funkciju izpildi pilnā apmērā, ministrija ir apkopojusi informāciju par papildus nepieciešamajiem administratīvās spējas un finanšu resursiem.

Stratēģijas izpildei nepieciešamie finanšu līdzekļi tiks pieprasīti, izstrādājot likum­projektu "Par valsts budžetu 2007.gadam".

Zemkopības ministrs M.Roze

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Zemkopības ministrijas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 660Pieņemts: 30.08.2006.Stājas spēkā: 30.08.2006.Zaudē spēku: 29.08.2007.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 140, 01.09.2006.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
142724
30.08.2006
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"