Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ministru kabineta noteikumi Nr.712

Rīgā 2006.gada 29.augustā (prot. Nr.44 29.§)
Dzelzceļa staciju, izmaiņas punktu un pieturas punktu - publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras objektu - atklāšanas, slēgšanas un nosaukuma piešķiršanas kārtība
Izdoti saskaņā ar Dzelzceļa likuma 19.panta piekto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka dzelzceļa staciju, izmaiņas punktu un pieturas punktu - publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras objektu - atklāšanas, slēgšanas un nosau­kuma piešķiršanas kārtību.

2. Jebkura fiziskā vai juridiskā persona ir tiesīga iesniegt Satiksmes ministrijā iesniegumu par dzelzceļa stacijas vai pieturas punkta (turpmāk - stacija) atklāšanu vai slēgšanu vai par nosaukuma piešķiršanu stacijai.

3. Pēc iesnieguma saņemšanas par stacijas atklāšanu vai slēgšanu Satiksmes ministrija rakstiski pieprasa valsts publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājam (turpmāk - pārvaldītājs), Valsts dzelzceļa tehniskajai inspekcijai, Valsts dzelzceļa administrācijai un vietējai pašvaldībai, kuras administratīvajā teritorijā tiek ierosināts atklāt vai slēgt staciju, kā arī Valsts robežsardzei, ja attiecīgā stacija paredzēta kā valsts robežas šķērsošanas vieta, divu nedēļu laikā sniegt atzinumu. Pārvaldītāja vai vietējās pašvaldības atzinums nav nepieciešams, ja attiecīgi pārvaldītājs vai pašvaldība ir iesnieguma iesniedzējs. Pēc atzinumu saņemšanas satiksmes ministrs izdod rīkojumu par stacijas atklāšanu vai slēgšanu vai atsaka atklāt vai slēgt staciju.

(Grozīts ar MK 26.04.2016. noteikumiem Nr. 258)

4. Izmaiņas punktus atklāj, slēdz un tiem nosaukumu piešķir pārvaldītājs, ievērojot dzelzceļa pārvadājumu tehnoloģijas prasības.

II. Stacijas atklāšana

5. Iesniegumā par jaunbūvētas stacijas atklāšanu ietver šādu informāciju:

5.1. stacijas būvniecības gaita;

5.2. stacijas būves pieņemšana ekspluatācijā atbilstoši normatīvo aktu prasībām;

5.3. vēlamais stacijas nosaukums;

5.4. attālums no attiecīgās stacijas līdz tuvākajai stacijai;

5.5. stacijā plānotās pasažieru apkalpošanas operācijas (vilciena biļešu pārdošana, bagāžas pieņemšana un izsniegšana, pasažieru iekāpšana vilcienā un izkāpšana no tā), kā arī kravu operācijas (attiecīgajos sūtījuma veidos pārvadājamo kravu pieņemšana un izsniegšana un šo darbību veikšana stacijas koplietošanas vietās vai pievedceļos).

6. Iesniegumā par slēgtas stacijas atklāšanu ietver šādu informāciju:

6.1. stacijas būves derīgums ekspluatācijai;

6.2. stacijas atklāšanas ekonomiskā lietderīguma pamatojums;

6.3. vēlamais stacijas nosaukums;

6.4. attālums no attiecīgās stacijas līdz tuvākajai stacijai;

6.5. stacijā plānotās pasažieru apkalpošanas operācijas (vilciena biļešu pārdošana, bagāžas pieņemšana un izsniegšana, pasažieru iekāpšana vilcienā un izkāpšana no tā), kā arī kravu operācijas (attiecīgajos sūtījuma veidos pārvadājamo kravu pieņemšana un izsniegšana un šo darbību veikšana stacijas koplietošanas vietās vai pievedceļos).

7. Stacijas atklāšanu atsaka, ja:

7.1. iesniegumā par stacijas atklāšanu nav norādītas šo noteikumu 5. vai 6.punktā minētās ziņas;

7.2. stacijas būve nav pieņemta ekspluatācijā vai ir nederīga ekspluatācijai;

7.3. stacijas tehniskais stāvoklis neatbilst dzelzceļa tehniskās ekspluatācijas noteikumu prasībām vai nav iespējams garantēt satiksmes drošību.

8. Satiksmes ministrija rīkojumu par stacijas atklāšanu iesniedz pārvaldītājam. Pārvaldītājs 14 dienu laikā pēc rīkojuma saņemšanas publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un vietējā laikrakstā informāciju par stacijas atklāšanu, kā arī paziņo minēto informāciju to valstu dzelzceļa administrācijām, kuru stacijas ietvertas dzelzceļa staciju alfabētiskajā sarakstā.

III. Stacijas slēgšana

9. Iesniegumā par stacijas slēgšanu ietver šādu informāciju:

9.1. stacijā veicamās pasažieru apkalpošanas operācijas (vilciena biļešu pārdošana, bagāžas pieņemšana un izsniegšana, pasažieru iekāpšana vilcienā un izkāpšana no tā), kā arī kravu operācijas (attiecīgajos sūtījuma veidos pārvadājamo kravu pieņemšana un izsniegšana un šo darbību veikšana stacijas koplietošanas vietās vai pievedceļos);

9.2. stacijā apkalpoto pasažieru skaits un ar bagāžu un kravām saistīto darbu apjoms triju gadu laikā pirms iesnieguma iesniegšanas dienas;

9.3. tuvākā stacija, kurā iespējams apkalpot pasažierus, kā arī iekraut un izkraut bagāžu un kravu;

9.4. citas pasažieru pārvadāšanas iespējas;

9.5. stacijas slēgšanas ekonomisko un sociālo seku novērtējums.

10. Staciju iespējams slēgt, ja:

10.1. ar bagāžu un kravām saistītās darbības attiecīgajā stacijā ir ekonomiski neizdevīgas;

10.2. ir citas pasažieru, kā arī kravu un bagāžas pārvadāšanas iespējas;

10.3. ir apdraudēta satiksmes drošība.

11. Satiksmes ministrija rīkojumu par stacijas slēgšanu iesniedz pārvaldītājam. Pēc rīkojuma saņemšanas pārvaldītājs publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un vietējā laikrakstā informāciju par stacijas slēgšanu, kā arī paziņo minēto informāciju to valstu dzelzceļa administrācijām, kuru stacijas ietvertas dzelzceļa staciju alfabētiskajā sarakstā. Pārvaldītājs 45 dienu laikā pēc satiksmes ministra rīkojuma izdošanas slēdz staciju.

IV. Nosaukumu piešķiršana (pārdēvēšana)

12. Pēc iesnieguma saņemšanas par stacijas nosaukuma piešķiršanu (stacijas pārdēvēšanu) Satiksmes ministrija rakstiski pieprasa pārvaldītājam, Valsts dzelzceļa tehniskajai inspekcijai, Valsts valodas centram un vietējai pašvaldībai, kuras administratīvajā teritorijā atklātajai stacijai tiek ierosināts piešķirt nosaukumu vai staciju tiek ierosināts pārdēvēt, divu nedēļu laikā sniegt atzinumu. Pārvaldītāja vai vietējās pašvaldības atzinums nav nepieciešams, ja attiecīgi pārvaldītājs vai pašvaldība ir iesnieguma iesniedzējs. Pēc atzinumu saņemšanas satiksmes ministrs izdod rīkojumu par nosaukuma piešķiršanu stacijai (stacijas pārdēvēšanu) vai atsaka piešķirt stacijai nosaukumu vai pārdēvēt staciju.

13. Stacijas nosaukumu nepiešķir (staciju nepārdēvē), ja:

13.1. nosaukums ir pretrunā ar normatīvajiem aktiem vai labiem tikumiem;

13.2. nosaukums skaidri un noteikti neatšķiras no citiem jau atklātu staciju nosau­kumiem;

13.3. nosaukumā nav lietoti latviešu vai latīņu alfabēta burti;

13.4. nosaukumā ietvertas maldinošas ziņas par dzelzceļa satiksmē svarīgiem apstākļiem;

13.5. nosaukumā ietverts valsts vai pašvaldību institūciju (iestāžu) nosaukums, kā arī vārdi "valsts" vai "pašvaldība";

13.6. nosaukumā ietverti vārdi "Latvijas Republika" vai to tulkojums svešvalodā.

14. Stacijas nosaukumu izvieto uz stacijas ēkas galvenās fasādes un abām sānu fasādēm, bet, ja stacijā nav stacijas ēkas, - perona galos vai citā vietā atbilstoši satiksmes ministra rīkojumam. Jaunā stacijas nosaukuma izvietošanu pārvaldītājs nodrošina pēc rīkojuma saņemšanas par stacijas pārdēvēšanu.

15. Satiksmes ministrija rīkojumu par nosaukuma piešķiršanu stacijai (stacijas pārdēvēšanu) iesniedz pārvaldītājam. Pārvaldītājs 14 dienu laikā pēc rīkojuma saņemšanas publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un vietējā laikrakstā informāciju par nosaukuma piešķiršanu stacijai (stacijas pārdēvēšanu), kā arī paziņo minēto informāciju to valstu dzelzceļa administrācijām, kuru stacijas ietvertas dzelzceļa staciju alfabētiskajā sarakstā.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Satiksmes ministrs K.Peters
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Dzelzceļa staciju, izmaiņas punktu un pieturas punktu - publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 712Pieņemts: 29.08.2006.Stājas spēkā: 02.09.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 140, 01.09.2006.
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
142698
{"selected":{"value":"06.05.2016","content":"<font class='s-1'>06.05.2016.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"06.05.2016","iso_value":"2016\/05\/06","content":"<font class='s-1'>06.05.2016.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"02.09.2006","iso_value":"2006\/09\/02","content":"<font class='s-1'>02.09.2006.-05.05.2016.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
06.05.2016
87
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"