Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Valsts ieņēmumu dienests

Rīkojums Nr.281 Rīgā 2001.gada 27.aprīlī

Par grozījumiem Valsts ieņēmumu dienesta 1995.gada 27.aprīļa norādījumā "Par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanu un uzskaiti grāmatvedībā"

1. Saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" 5.panta otro daļu, likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 10.panta pirmās daļas 4.punktu un 12.panta otro prim daļu un Ministru kabineta 2001.gada 27.marta noteikumiem Nr.149 "Kārtība, kādā ar pievienotās vērtības nodokli apliekamā persona ieved pamatlīdzekļus ražošanas tehnoloģiskajam procesam" apstiprinu "Grozījumus Valsts ieņēmumu dienesta 1995.gada 27.aprīļa norādījumā "Par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanu un uzskaiti grāmatvedībā" (turpmāk tekstā - grozījumi).

2. Ar šo rīkojumu apstiprinātie grozījumi stājas spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Valsts ieņēmumu dienesta

ģenerāldirektors A.Sončiks

Grozījumi Valsts ieņēmumu dienesta 1995.gada 27.aprīļa metodiskajos norādījumos "Par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanu un uzskaiti grāmatvedībā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" 5.pantu un likumu "Par pievienotās vērtības nodokli"

Izdarīt Valsts ieņēmumu dienesta 1995.gada 27.aprīļa metodisko norādījumu "Par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanu un uzskaiti grāmatvedībā" I daļā "Par pievienotās vērtības nodokļa deklarācijas aizpildīšanas kārtību" šādus grozījumus:

1) papildināt 11.punkta 13.apakšpunktu pēc vārdiem "jāiemaksā atpakaļ valsts budžetā" ar tekstu "kā arī muitas deklarācijā norādītais, bet nesamaksātais pievienotās vērtības nodoklis par pamatlīdzekļiem, kas ievesti Latvijas Republikas muitas teritorijā ražošanas tehnoloģiskajam procesam saskaņā ar likuma 12.panta 2.1daļu un Ministru kabineta 2001.gada 27.marta noteikumiem Nr.149 "Kārtība, kādā ar pievienotās vērtības nodokli apliekamā persona ieved pamatlīdzekļus ražošanas tehnoloģiskajam procesam".

Muitas deklarācijā norādītā, bet nesamaksātā nodokļa summa par ievestajiem pamatlīdzekļiem šajā koda ailē jāiekļauj kopējā aprēķinātajā PVN summā un jāparāda šī summa atsevišķi, atdalot ar šķērssvītru.

Piemēram, ja par taksācijas periodu aprēķinātais nodoklis ir Ls 1000, bet muitas deklarācijā norādītais, bet nesamaksātais PVN par ievestajiem pamatlīdzekļiem ir Ls 400, tad nodokļa deklarācijas 8.koda aile ir jāaizpilda šādi:

1400/400 8

2) papildināt 11.punkta 17.apakšpunktu ar rindkopu šādā redakcijā:

"Šajā koda ailē ir iekļaujams arī muitas deklarācijā norādītais, bet nesamaksātais pievienotās vērtības nodoklis par pamatlīdzekļiem, kas ievesti Latvijas Republikas muitas teritorijā ražošanas tehnoloģiskajam procesam saskaņā ar likuma 10.panta pirmās daļas 4.punktu. Minētā nodokļa summa iekļaujama gan kopējā priekšnodokļa summā par iekšzemē ievestajām precēm savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai, gan norādāma atsevišķi aiz šķērssvītras līdzīgi, kā tas ir norādīts šī punkta 13.apakšpunkta piemērā.";

3) izteikt 13.1punkta otro rindkopu šādā redakcijā:

"Minētajā pārskatā ir jāuzrāda katrs atsevišķs nodokļa rēķins, kurā norādītā preču un pakalpojumu kopējā vērtība bez pievienotās vērtības nodokļa ir 500 vai vairāk lati. Pārējie rēķini pārskatā uzrādāmi vienā kopējā summā. Šajā gadījumā pārskata 2., 3., 4. un 7.aile nav jāaizpilda.";

4) papildināt 13.1punkta 8.apakšpunktu ar e) apakšpunktu šādā redakcijā":

"par pamatlīdzekļiem, kas ievesti Latvijas Republikas muitas teritorijā ražošanas tehnoloģiskajam procesam, - datums, kurā noformēta muitas deklarācija;";

5) izteikt 13.1punkta 11.apakšpunktu jaunā redakcijā:

"7.aile - par iegādātajām precēm - preču pavadzīmes-rēķina sērija, numurs un datums vai maksājuma dokumenta numurs un datums, par saņemtajiem pakalpojumiem - maksājuma dokumenta numurs un datums, par pakalpojumiem, kas saņemti no LR nereģistrētām ārvalstu personām, - apliekamās personas pašas izrakstītā rēķina numurs un datums, par ievestajiem pamatlīdzekļiem ražošanas tehnoloģiskajam procesam - muitas deklarācijas numurs un datums".

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem Valsts ieņēmumu dienesta 1995.gada 27.aprīļa norādījumā "Par pievienotās vērtības .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests Veids: rīkojums Numurs: 281Pieņemts: 27.04.2001.Stājas spēkā: 04.05.2001.Zaudē spēku: 31.12.2002.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 67, 03.05.2001.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Citi saistītie dokumenti
14114
04.05.2001
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"