Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Centrālā vēlēšanu komisija

Lēmums Nr.19

Rīgā 2000.gada 20.decembrī

Par instrukcijas "Par balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirknī pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanās" apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

1. Apstiprināt instrukciju "Par balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirknī pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanās".

2. Atzīt par spēku zaudējušu Centrālās vēlēšanu komisijas 1997.gada 5.februāra sēdē ar lēmumu nr.20 apstiprināto instrukciju "Par balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirknī pilsētas domes un pagasta padomes vēlēšanās".

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre Kristīne Kurzemniece

Instrukcija par balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirknī pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanās

 

I NODAĻA. VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI

1. Balsu skaitīšana vēlēšanu iecirknī uzsākama tūlīt pēc vēlēšanu iecirkņa slēgšanas.

2. Balsu skaitīšanu izdara vēlēšanu iecirkņa komisija atklātā sēdē. Netraucējot komisijas darbu, sēdē var būt klāt ne vairāk kā divi pilnvaroti novērotāji no katras vēlētāju apvienības, politiskās organizācijas (partijas) un politisko organizāciju (partiju) apvienības vai šo organizāciju un apvienību teritoriālās struktūrvienības ar juridiskās personas tiesībām, kas attiecīgās domes (padomes) vēlēšanām ir iesniegušas kandidātu sarakstu, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas un attiecīgā rajona vēlēšanu komisijas locekļi un šo komisiju pilnvarotas personas, attiecīgās pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisijas locekļi, žurnālisti.

 

II NODAĻA. BALSOTĀJU UN VĒLĒŠANU APLOKŠŅU SKAITA SALĪDZINĀŠANA

3. Tūlīt pēc vēlēšanu iecirkņa slēgšanas vēlēšanu iecirkņa komisija: 1) aizzīmogo vēlēšanu kastes; 2) slēdz balsotāju sarakstus un pēc tam, kad komisijas priekšsēdētājs ir pārbaudījis sarakstu pareizību, tos parakstījis un apzīmogojis, novieto sarakstus vienkopus; 3) savāc vienkopus apzīmogotās neizmantotās un sabojātās vēlēšanu aploksnes; 4) balsu skaitīšanā neizmantojamos vēlēšanu materiālus un veidlapas novieto tā, lai tie netraucētu balsu skaitīšanu; 5) skaitīšanas telpā esošās (pāri palikušās) vēlēšanu zīmes dzēš, nogriežot to augšējo labo stūri.

4. Par balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirkņa komisija raksta balsu skaitīšanas protokolu trijos eksemplāros.

5. Pirms vēlēšanu kastes tiek atvērtas, vēlēšanu iecirkņa komisija balsu skaitīšanas protokolā ieraksta: 1) no vēlēšanu komisijas saņemto vēlēšanu aplokšņu kopskaitu (C rinda); 2) pāri palikušo neapzīmogoto vēlēšanu aplokšņu skaitu (C1 rinda); 3) apzīmogoto vēlēšanu aplokšņu skaitu (C2 rinda); 4) pāri palikušo apzīmogoto vēlēšanu aplokšņu skaitu (C3 rinda); 5) sabojāto vēlēšanu aplokšņu skaitu, pret kurām vēlētājiem atkārtoti izsniegtas vēlēšanu aploksnes (C4 rinda); 6) dzēsto vēlēšanu aplokšņu skaitu (C5 rinda); 7) vēlētājiem izsniegto vēlēšanu aplokšņu skaitu (C6 rinda).

6. Vēlēšanu iecirknī saņemto vēlēšanu aplokšņu kopskaits (C rinda) un apzīmogoto vēlēšanu aplokšņu skaits (C2 rinda) norādāms pēc ierakstiem vēlēšanu gaitas protokolā. Ja neizmantotās neapzīmogotās vēlēšanu aploksnes (C1 rinda) atrodas neatvērtā tipogrāfiskā iesaiņojumā, vēlēšanu iecirkņa komisija tās nepārskaita, bet, ja iesaiņojums ir atvērts, - tās saskaita. Pāri palikušās apzīmogotās vēlēšanu aploksnes (C3 rinda) un sabojātās vēlēšanu aploksnes, pret kurām vēlētājiem atkārtoti izsniegtas vēlēšanu aploksnes (C4 rinda), saskaita un pēc to skaita ierakstīšanas protokolā dzēš, nogriežot aploksnes augšējo labo stūri. Dzēstās vēlēšanu aploksnes saskaita un to kopskaitu ieraksta protokolā (C5 rinda). Vēlētājiem izsniegto vēlēšanu aplokšņu skaitu (C6 rinda) aprēķina aritmētiski, no tā vēlēšanu aplokšņu skaita, kas saņemtas no vēlēšanu komisijas (C rinda), atņemot pāri palikušo neapzīmogoto (C1 rinda), pāri palikušo apzīmogoto (C3 rinda) un sabojāto (C4 rinda) vēlēšanu aplokšņu skaitu.

7. Pēc balsotāju sarakstiem, kas aizpildīti balsošanā pirms vispārējās vēlēšanu dienas, nosaka balsotāju skaitu vēlēšanu iecirknī pirms vispārējās vēlēšanu dienas un ieraksta balsu skaitīšanas protokolā (D1 rinda). Pēc balsotāju sarakstiem, kas aizpildīti vēlēšanu iecirknī vispārējā vēlēšanu dienā, nosaka balsotāju skaitu vēlēšanu iecirknī vispārējā vēlēšanu dienā un ieraksta balsu skaitīšanas protokolā (D2 rinda). Pēc balsotāju sarakstiem, kas aizpildīti vēlētāju atrašanās vietā, nosaka balsotāju skaitu katrai šādai vēlēšanu kastei atsevišķi un ieraksta balsu skaitīšanas protokolā (attiecīgi D3.1; D3.2; D3.3 rinda). Pēc tam aritmētiski summē balsotāju kopskaitu vēlētāju atrašanās vietā (D3.1 + D3.2 + D3.3 = D.3) un ieraksta balsu skaitīšanas protokolā (D3 rinda). Pēc tam aritmētiski summē balsotāju kopskaitu vēlēšanu iecirknī un ieraksta balsu skaitīšanas protokolā (D rinda).

8. Pēc tam vēlēšanu iecirkņa komisija pēc balsu skaitīšanas protokola veidlapā norādītās kontroles metodikas pārbauda ierakstu pareizību attiecībā uz vēlēšanu aploksnēm (C - D rinda).

9. Ja pēc norādītās kontroles metodikas kontrolskaitļi attiecībā uz vēlēšanu aploksnēm nesakrīt, skaitīšana atkārtojama. Ja pēc vairākkārtējas skaitīšanas un pārbaudes kontrolskaitļi nesakrīt, par to izdara ierakstu vēlēšanu gaitas protokolā. Pēc tam atsevišķi iesaiņo dzēstās neizmantotās apzīmogotās vēlēšanu aploksnes un dzēstās sabojātās vēlēšanu aploksnes, kā arī neizmantotās neapzīmogotās vēlēšanu aploksnes un pāri palikušās dzēstās vēlēšanu zīmes.

10. Vēlēšanu materiāli iesaiņojami papīrā vai kastē, aptinot ar auklu un tās galus nostiprinot ar uzlīmi, uz kuras ir vēlēšanu iecirkņa komisijas zīmogs un iecirkņa komisijas priekšsēdētāja vai sekretāra paraksts. Uz katra iesaiņojuma norādāms tā saturs (dzēstās neizmantotās apzīmogotās vēlēšanu aploksnes, dzēstās sabojātās vēlēšanu aploksnes vai neizmantotās neapzīmogotās vēlēšanu aploksnes un to skaits). Neizmantotās vēlēšanu zīmes iesaiņojamas un apzīmogojamas tādā pašā kārtībā, nenorādot to skaitu.

 

III NODAĻA.

DERĪGO APLOKŠŅU SKAITA NOTEIKŠANA KATRĀ BALSOŠANAS KASTĒ

11. Pēc iepriekšminēto ziņu ierakstīšanas protokolā un vēlēšanu aplokšņu un vēlēšanu zīmju iesaiņošanas atveramas vēlēšanu kastes. Vēlēšanu kastes atver pa vienai un šajā nodaļā noteiktajā kārtībā saskaita vēlēšanu aploksnes.

12. Ja balsošanai vēlētāju atrašanās vietā izmantotas vairākas vēlēšanu kastes, no tām izņemtās aploksnes skaitāmas atsevišķi. Atsevišķi skaitāmas aploksnes arī no vēlēšanu kastes balsošanai pirms vispārējās vēlēšanu dienas. Ja balsošanai vēlēšanu iecirknī vispārējā vēlēšanu dienā izmantotas vairākas vēlēšanu kastes, no tām izņemtās vēlēšanu aploksnes skaitāmas kopā.

13. No katras vēlēšanu kastes izņemtās vēlēšanu aploksnes, tās neatverot, sašķirojamas derīgajās un nederīgajās vēlēšanu aploksnēs. Par nederīgām uzskatāmas tās vēlēšanu aploksnes, kas nav apzīmogotas ar attiecīgās vēlēšanu iecirkņa komisijas zīmogu. No katras vēlēšanu kastes izņemto derīgo vēlēšanu aplokšņu skaitam jābūt vienādam ar attiecīgajā balsotāju sarakstā ierakstīto vēlētāju skaitu vai mazākam par to. Ja vēlēšanu kastē atrodas vēlēšanu zīmes, kas neatrodas vēlēšanu aploksnēs, tās ir dzēšamas un iesaiņojamas 10.punktā noteiktajā kārtībā. Par to izdara atzīmi vēlēšanu gaitas protokolā.

14. Ja kādā vēlēšanu kastē derīgo vēlēšanu aplokšņu skaits ir lielāks par balsotāju sarakstā ierakstīto vēlētāju skaitu, vēlēšanu iecirkņa komisija izdara attiecīgu ierakstu vēlēšanu gaitas protokolā un par to nekavējoties paziņo attiecīgās pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisijai. Turpmākā skaitīšana un visas citas darbības attiecībā uz šādas vēlēšanu kastes saturu jāveic atsevišķi, ierakstot skaitīšanas rezultātus atsevišķā balsu skaitīšanas protokolā (trijos eksemplāros).

15. Derīgās aploksnes no pārējām kastēm pēc to skaita ierakstīšanas balsu skaitīšanas protokolā var apvienot. Derīgo vēlēšanu aplokšņu skaitu attiecībā uz katru kasti atsevišķi ieraksta balsu skaitīšanas protokolā (attiecīgi E1, E2, E3.1, E3.2, E3.3 rinda).

16. Nederīgās vēlēšanu aploksnes saskaita, neatvērtas iesaiņo un apzīmogo šīs instrukcijas 10.punktā noteiktajā kārtībā, uz iesaiņojuma norādot, ka sainī atrodas nederīgās vēlēšanu aploksnes, un to skaitu. Nederīgo aplokšņu kopskaits ierakstāms balsu skaitīšanas protokolā (E4 rinda).

 

IV NODAĻA. DERĪGO APLOKŠŅU ATVĒRŠANA. VĒLĒŠANU ZĪMJU DERĪGUMA NOTEIKŠANA

17. Vēlēšanu iecirkņa komisija, noplēšot vēlēšanu aploksnes iezīmēto vietu, atver derīgās aploksnes un vienlaikus konstatē to saturu: 1) aploksnē ir viena attiecīgā apgabala vēlēšanu zīme; 2) aploksnē ir vairāk par vienu vēlēšanu zīmi; 3) aploksnē ir cita apgabala vēlēšanu zīme; 4) aploksnē ir saplēsta vēlēšanu zīme; 5) aploksnē nav vēlēšanu zīmes.

18. Aploksnes, kurās atradās pa vienai attiecīgā apgabala vēlēšanu zīmei, pēc zīmju izņemšanas nav jāsaglabā. Vēlēšanu zīmes no šīm aploksnēm novieto vienkopus skaitīšanai.

19. Ja kādā vēlēšanu aploksnē ir vairāk par vienu vēlēšanu zīmi, vēlēšanu zīmes ievietojamas atpakaļ vēlēšanu aploksnē un šādas aploksnes nekavējoties nododamas komisijas priekšsēdētājam, kurš tās numurē, izdara uz tām atzīmi "Vairākas zīmes" un novieto atsevišķi. Pēc šķirošanas pabeigšanas šīs aploksnes saskaita un to skaitu ieraksta balsu skaitīšanas protokolā (F rinda).

20. Ja kādā vēlēšanu aploksnē ir cita apgabala vēlēšanu zīme, tā ievietojama atpakaļ vēlēšanu aploksnē un šādas aploksnes nekavējoties nododamas komisijas priekšsēdētājam, kurš tās numurē, izdara uz tām atzīmi "Cita apgabala zīmes" un novieto atsevišķi. Pēc šķirošanas pabeigšanas šīs aploksnes saskaita un to skaitu ieraksta balsu skaitīšanas protokolā (G4 rinda).

21. Ja kādā vēlēšanu aploksnē ir saplēsta vēlēšanu zīme(s), vēlēšanu zīme(s) ievietojama(s) atpakaļ vēlēšanu aploksnē un šādas aploksnes nekavējoties nododamas komisijas priekšsēdētājam, kurš tās numurē, izdara uz tām atzīmi "Saplēstas zīmes" un novieto atsevišķi. Pēc šķirošanas pabeigšanas šīs aploksnes saskaita un to skaitu ieraksta balsu skaitīšanas protokolā (G3 rinda).

22. Ja kādā vēlēšanu aploksnē nav vēlēšanu zīmes, šādas aploksnes nekavējoties nododamas komisijas priekšsēdētājam, kurš tās numurē, izdara uz tām atzīmi "Tukša" un novieto atsevišķi. Pēc šķirošanas pabeigšanas šīs aploksnes saskaita un to skaitu ieraksta balsu skaitīšanas protokolā (G2 rinda).

23. Pēc tam, kad atvērtas visas derīgās aploksnes, iecirkņa komisija lemj par vēlēšanu zīmju derīgumu no vēlēšanu aploksnēm ar vairākām vēlēšanu zīmēm, saplēstām vēlēšanu zīmēm un aploksnēm ar zīmēm no citiem vēlēšanu apgabaliem. Par katras vēlēšanu aploksnes saturu iecirkņa komisija pieņem lēmumu, vēlēšanu gaitas protokolā norādot, kāda iemesla dēļ un cik vēlēšanu zīmes atzītas par nederīgām.

24. Ja kādā aploksnē ir vairāk par vienu vēlēšanu zīmi un turklāt tās nav vienādas pēc satura (arī pēc izdarītajām atzīmēm), tās visas atzīstamas par nederīgām. Šīs zīmes ievietojamas atpakaļ vēlēšanu aploksnē un šo aplokšņu skaits ierakstāms balsu skaitīšanas protokolā (G1 rinda).

25. Ja vēlēšanu aploksnē ir vairākas pilnīgi vienādas vēlēšanu zīmes, par derīgu atzīstama un skaitīšanai pie derīgajām zīmēm pievienojama viena no tām, bet pārējās atzīstamas par nederīgām. Par nederīgām atzītās zīmes ievietojamas atpakaļ vēlēšanu aploksnē un šo aplokšņu skaits ierakstāms balsu skaitīšanas protokolā (F1 rinda). Šīs aploksnes un par nederīgām atzītās vēlēšanu zīmes dzēšamas, nogriežot to augšējo labo stūri. Pēc tam dzēstās vēlēšanu aploksnes un zīmes iesaiņojamas 10.punktā noteiktajā kārtībā.

26. Par saplēstām un tādēļ nederīgām atzītās vēlēšanu zīmes ievietojamas atpakaļ aploksnēs, un šo aplokšņu skaits ierakstāms balsu skaitīšanas protokolā (G3 rinda).

27. Vēlēšanu zīmes no citiem vēlēšanu apgabaliem, pēc to atzīšanas par nederīgām, ievietojamas atpakaļ aploksnēs, un šo aplokšņu skaits ierakstāms balsu skaitīšanas protokolā (G4 rinda).

28. Uz katras nederīgās vēlēšanu zīmes izdarāma atzīme "Nederīga", ko paraksta komisijas priekšsēdētājs vai sekretārs. Nederīgās vēlēšanu zīmes apzīmējamas ar numuru daļskaitļa veidā, kur skaitītājs ir aploksnes kārtas numurs un saucējs - vēlēšanu zīmes kārtas numurs aploksnē (piemēram, ja aploksnē nr.4 atrastas trīs dažādas vēlēšanu zīmes, tās numurējamas šādi: 4/1, 4/2, 4/3). Iecirkņa komisija aritmētiski saskaita kopā visas par nederīgām atzītās vēlēšanu zīmes un to kopskaitu ieraksta balsu skaitīšanas protokolā (G5 rinda).

29. Pēc visu ziņu ierakstīšanas par vēlēšanu zīmēm iecirkņa komisija pēc balsu skaitīšanas protokola veidlapā norādītās kontroles metodikas pārbauda ierakstu pareizību un, ja nepieciešams, izdara atkārtotu skaitīšanu.

30. Pēc tam vēlēšanu aploksnes ar nederīgajām vēlēšanu zīmēm, kā arī vēlēšanu kastē atrastās tukšās vēlēšanu aploksnes iesaiņojamas šīs instrukcijas 10. punktā noteiktajā kārtībā, uz iesaiņojuma norādot vēlēšanu aplokšņu un nederīgo vēlēšanu zīmju skaitu.

31. Vēlēšanu iecirkņa komisija saskaita derīgās vēlēšanu zīmes un ieraksta to kopskaitu balsu skaitīšanas protokolā (H rinda).

 

V NODAĻA. DERĪGO VĒLĒŠANU ZĪMJU ŠĶIROŠANA UN SKAITĪŠANA PA KANDIDĀTU SARAKSTIEM

32. Vēlēšanu iecirkņa komisija derīgās vēlēšanu zīmes sašķiro pa kandidātu sarakstiem. Vēlēšanu zīmes pēc šķirošanas atkārtoti pārbauda cits komisijas loceklis. Tad tiek saskaitītas par katru kandidātu sarakstu nodotās vēlēšanu zīmes. Par katru kandidātu sarakstu nodoto vēlēšanu zīmju skaitu ieraksta balsu skaitīšanas protokolā (J aile). J ailē ierakstīto vēlēšanu zīmju kopskaitam K jāsakrīt ar H rindā ierakstīto derīgo vēlēšanu zīmju skaitu. Kandidātu saraksti balsu skaitīšanas protokolā ierakstāmi to reģistrācijas secībā.

33. Pēc tam, kad saskaitītas par katru kandidātu sarakstu nodotās balsis, vēlēšanu iecirkņa komisija informāciju par kopējo derīgo vēlēšanu zīmju skaitu un par katru kandidātu sarakstu nodoto derīgo vēlēšanu zīmju skaitu izliek vēlēšanu iecirknī redzamā vietā, kā arī nekavējoties telefoniski paziņo attiecīgās pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisijai.

34. Pēc tam vēlēšanu iecirkņa komisija var izsludināt pārtraukumu. Ja vēlēšanu iecirkņa komisija izsludina pārtraukumu, par to izdarāma atzīme vēlēšanu gaitas protokolā. Uz pārtraukuma laiku vēlēšanu materiāli iesaiņojami un atstājami policijas vai Zemessardzes uzraudzībā, klātesot vismaz vienam vēlēšanu iecirkņa komisijas loceklim. Atsevišķi iesaiņojamas par katru kandidātu sarakstu nodotās vēlēšanu zīmes, uz iesaiņojuma norādot kandidātu saraksta nosaukumu un vēlēšanu zīmju skaitu. Pēc tam vēlēšanu kastē ievieto: 1) visas derīgās vēlēšanu zīmes; 2) visas nederīgās vēlēšanu zīmes; 3) visus balsu skaitīšanas protokola eksemplārus; 4) balsotāju sarakstus. Vēlēšanu kasti aizzīmogo ar vēlēšanu iecirkņa komisijas zīmogu. Klātesošajiem pilnvarotajiem novērotājiem arī ir tiesības aizzīmogot vēlēšanu kasti ar saviem zīmogiem, par ko izdarāma atzīme vēlēšanu gaitas protokolā.

35. Pēc pārtraukuma vēlēšanu iecirkņa komisija pārbauda, vai nav bojāts kastes zīmogojums, par ko izdarāma atzīme vēlēšanu gaitas protokolā. Ja kastes zīmogojums ir bojāts, jāziņo pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisijai, jāpārskaita katrs vēlēšanu materiālu iesaiņojums un jāsalīdzina ar ierakstiem balsu skaitīšanas protokolā.

 

VI NODAĻA. PAR KANDIDĀTIEM NODOTO BALSU SKAITĪŠANA

36. Vēlēšanu iecirkņa komisija vēlēšanu zīmes, kas nodotas par katru kandidātu sarakstu, sašķiro divās grupās - grozītās un negrozītās. Vēlēšanu zīmes pēc šķirošanas atkārtoti pārbauda cits komisijas loceklis. Par grozītām uzskatāmas vēlēšanu zīmes, kurās vēlētājs pretī kāda kandidāta uzvārdam izdarījis atzīmi "+" vai svītrojis kāda kandidāta vārdu vai uzvārdu. Visas pārējās vēlēšanu zīmes uzskatāmas par negrozītām.

37. Vispirms saskaitāmas negrozītās vēlēšanu zīmes atsevišķi par katru kandidātu sarakstu un to skaits ierakstāms balsu skaitīšanas protokolā (J 1 aile). Pēc tam skaita grozītās vēlēšanu zīmes par katru kandidātu sarakstu un to skaitu ieraksta balsu skaitīšanas protokolā (J 2 aile).

38. Pēc šo ziņu ierakstīšanas iecirkņa komisija pēc balsu skaitīšanas protokolā norādītās kontroles metodikas pārbauda šo ierakstu pareizību. Ja kontrolskaitļi nesakrīt, skaitīšana atkārtojama.

39. Pēc ierakstu pareizības pārbaudes atsevišķi iesaiņo (10. punkts) par katru kandidātu sarakstu nodotās negrozītās vēlēšanu zīmes, uz iesaiņojuma norādot, par kādu kandidātu sarakstu nodotas negrozītās vēlēšanu zīmes, un to skaitu.

40. Pēc tam katrs balsu skaitītājs ņem viena kandidātu saraksta grozītās vēlēšanu zīmes un šķiro trīs grupās attiecībā uz saraksta pirmo kandidātu: pirmajā grupā - pretī kandidāta uzvārdam nav izdarītas nekādas atzīmes; otrajā grupā - pretī kandidāta uzvārdam ir izdarīta atzīme "+"; trešajā grupā - kandidāta vārds vai uzvārds svītrots. Katras attiecīgās grupas vēlēšanu zīmes saskaita un rezultātus ieraksta balsu skaitīšanas protokolā (attiecīgi L, M un N aile), kā arī aritmētiski saskaita ierakstītos skaitļus un summu ieraksta protokolā (O aile).

41. Vēlēšanu iecirkņa komisija pēc balsu skaitīšanas pārbauda attiecībā uz katru kandidātu, vai O ailē ierakstītais skaitlis atbilst attiecīgā kandidātu saraksta grozīto vēlēšanu zīmju skaitam J2 ailē.

42. Tādā pašā veidā no jauna šķiro un skaita vēlēšanu zīmes secīgi par katru nākamo kandidātu attiecīgajā kandidātu sarakstā.

43. Šāda vēlēšanu zīmju šķirošana un skaitīšana atkārtojama vismaz divas reizes, turklāt atkārtoto šķirošanu un skaitīšanu izdara cits balsu skaitītājs. Ja skaitīšanas rezultāti nesakrīt, skaitīšanu atkārto.

44. Pēc balsu skaitīšanas pabeigšanas, pirms balsu skaitīšanas protokola parakstīšanas vēlreiz pārbaudāma visu ierakstu pareizība pēc balsu skaitīšanas protokola veidlapās norādītās kontroles metodikas. Pārbaudi izdara tas vēlēšanu iecirkņa komisijas loceklis, kurš pārbaudi nav izdarījis iepriekš.

 

VII NODAĻA. NOBEIGUMA NOTEIKUMI

45. Balsu skaitīšanas protokolu paraksta visi vēlēšanu iecirkņa komisijas locekļi, kuri piedalās balsu skaitīšanā. Komisijas priekšsēdētājs paraksta un apzīmogo katru balsu skaitīšanas protokola lappusi.

46. Pēc balsu skaitīšanas protokola parakstīšanas atsevišķi sasaiņojamas (10. punkts) par katru kandidātu sarakstu nodotās grozītās vēlēšanu zīmes, uz iesaiņojuma norādot, par kādu kandidātu sarakstu tās nodotas, un to skaitu.

47. Pēc tam sasaiņo kopā vienā sainī, bet, ja nepieciešams,- vairākos saiņos, vēlēšanu komisijai nogādājamos materiālus: par katru kandidātu sarakstu nodotās negrozītās vēlēšanu zīmes, par katru kandidātu sarakstu nodotās grozītās vēlēšanu zīmes, nederīgās vēlēšanu zīmes, nederīgās vēlēšanu aploksnes, balsotāju sarakstus un balsu skaitīšanas protokola vienu eksemplāru. Pēc tam sasaiņo neizmantotās vēlēšanu zīmes, neizmantotās apzīmogotās un bojātās vēlēšanu aploksnes. Atsevišķi sasaiņo neizmantotās neapzīmogotās vēlēšanu aploksnes.

48. Iesaiņojumi aizzīmogojami ar iecirkņa komisijas zīmogu. Klātesošajiem pilnvarotajiem novērotājiem arī ir tiesības aizzīmogot šos saiņus ar saviem zīmogiem. Par saiņu aizzīmogošanu izdarāma atzīme vēlēšanu gaitas protokolā.

49. Vēlēšanu komisijai nogādājamos iesaiņotos vēlēšanu materiālus un divus neiesaiņotos balsu skaitīšanas protokola eksemplārus iecirkņa komisijas priekšsēdētājs nogādā attiecīgi pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisijā kopā ar pavadrakstu, kurā atzīmēts nosūtīšanas datums un laiks, kā arī tās personas vārds un uzvārds, ar kuru vēlēšanu materiāli nosūtīti, ja kādu iemeslu dēļ to nedara komisijas priekšsēdētājs. Kopā ar vēlēšanu materiāliem ar atsevišķu pavadrakstu vēlēšanu komisijai nogādājamas neizmantotās neapzīmogotās vēlēšanu aploksnes.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre Kristīne Kurzemniece

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par instrukcijas "Par balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirknī pilsētas domes, novada domes un pagasta .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija Veids: lēmums Numurs: 19Pieņemts: 20.12.2000.Stājas spēkā: 28.12.2000.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 470/472, 28.12.2000.
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
13988
28.12.2000
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"