Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Valsts ieņēmumu dienests

Rīkojums Nr.840 Rīgā 2000.gada 9.novembrī

Par VAD noformēšanu preču ievešanai uz laiku

Lai saskaņā ar Ministru kabineta 22.06.1999. noteikumu Nr.222 "Preču deklarēšanas kārtība" 30.punktu nodrošinātu vienveidīgu VAD aizpildīšanu un noformēšanu, piemērojot muitas procedūru - ievešana uz laiku atbilstoši Ministru kabineta 10.10.2000. noteikumiem Nr.349 "Muitas procedūras - ievešana uz laiku - izpildes kārtība", nosaku:

1. Papildināt ar 30.09.1999. VID rīkojumu Nr.563 apstiprināto "Metodisko norādījumu VAD aizpildīšanai" 14.pielikumu "Muitas papildprocedūru kodi" ar kodu:

701 - ievešana uz laiku ar pilnu atbrīvojumu no muitas maksājumiem.

2. Noformējot VAD precēm, kas pieteiktas muitas procedūrai - ievešana uz laiku ar pilnu atbrīvojumu no muitas maksājumiem:

2.1. VAD 37.ailē uzrāda muitas papildprocedūras kodu '701';

2.2. VAD 47.ailē uzrāda pilnu muitas maksājumu aprēķinu, ailes pēdējā apakšnodalījumā uzrādot maksājumu kārtības kodus: F - atliktais muitas nodokļa maksājums, G - atliktais pievienotās vērtības nodokļa maksājums, E - atliktais maksājums - atliktais dabas resursu nodokļa maksājums, atliktais akcīzes nodokļa maksājums;

2.3. galvojumu muitas procedūras - ievešana uz laiku izpildei iesniedz iespējamā muitas parāda segšanai. Galvojuma veida kodu kopā ar papildus sniedzamajām ziņām uzrāda VAD 28.ailē.

3. Noformējot VAD precēm, kas pieteiktas muitas procedūrai - ievešana uz laiku ar daļēju atbrīvojumu no muitas maksājumiem:

3.1. VAD 37.ailē uzrāda muitas papildprocedūras kodu '000';

3.2. VAD 47.ailes apakšnodalījumā "Summa" uzrāda katra maksājamā nodokļa lielumu par Atļaujā preču ievešanai uz laiku noteikto paredzamo laikposmu, uz kuru preces tiek ievestas uz laiku. Katru aprēķināto nodokli iemaksā tam paredzētajā budžeta subkontā;

3.3. galvojumu muitas procedūras - ievešana uz laiku izpildei iesniedz par iespējamo muitas parādu, kuru aprēķina kā starpību starp muitas maksājumiem deklarācijas ievešanai uz laiku pieņemšanas dienā, ja preces tiktu izlaistas brīvam apgrozījumam, un muitas maksājumiem, kas veikti, piemērojot ievešanu uz laiku ar daļēju atbrīvojumu no muitas maksājumiem. Galvojuma veida kodu kopā ar papildus sniedzamajām ziņām uzrāda VAD 28.ailē;

3.4. ja preces tiek izvestas atpakaļ no Latvijas Republikas vai tām piemērota cita muitas procedūra pirms Atļaujā preču ievešanai uz laiku noteiktā laikposma beigām, VID teritoriālā vai reģionālā muitas iestāde, kurā uzsākta muitas procedūra - ievešana uz laiku, uz deklarētāja iesnieguma pamata labo VAD 49.un 47.aili un muitas maksājumus atmaksā Muitas likuma 174.panta pirmajā daļā noteiktajā kārtībā. Deklarētājs savam iesniegumam pievieno ievešanai uz laiku noformētā VAD kopiju, nākamajai precēm, piemērotajai muitas prcedūrai noformētā VAD kopiju un muitas maksājumu samaksu apliecinošu dokumentu kopijas.

4. Ja muitas iestāde pēc personas rakstiski pamatota lūguma pagarina ievešanas uz laiku termiņu, noformē jaunu VAD par ievešanas uz laiku papildu termiņu (atļautais muitas procedūru kombināciju kods - '5353').

5. Noformējot VAD iepriekš uz laiku ievesto preču izlaišanai brīvam apgrozījumam, muitas maksājumiem piemēroto refinansēšanas likmi VAD neuzrāda. Refinansēšanas likmi nepiemēro, izlaižot brīvam apgrozījumam preces, kas ievestas uz laiku līdz 01.11.2000. - pirms stājās spēkā 10.10.2000. Ministru kabineta noteikumi Nr.349. Saskaņā ar 10.10.2000. Ministru kabineta noteikumu Nr.349 128.punktu refinansēšanas likmi piemēro pilnai muitas maksājumu summai, kas būtu jāmaksā, ja preces izlaistu brīvam apgrozījumam dienā, kad tika uzsākta muitas procedūra - ievešana uz laiku - gan ar pilnu, gan ar daļēju atbrīvojumu no muitas maksājumiem.

6. Noformējot VAD iepriekš uz laiku ar daļēju atbrīvojumu no muitas maksājumiem ievesto preču izlaišanai brīvam apgrozījumam (atļautais muitas procedūru kombināciju kods - '4053'), 47.ailes apakšnodalījumā "Summa" uzrāda maksājamā nodokļa lielumu, kuru aprēķina kā starpību starp aprēķināto nodokļa maksājumu deklarācijas ievešanai uz laiku pieņemšanas dienā, ja preces tiktu izlaistas brīvam apgrozījumm, un nodokļa lielumu, kas samaksāts, noformējot preču ievešanu uz laiku ar daļēju atbrīvojumu no muitas maksājumiem.

7. Izteikt "Metodisko norādījumu VAD aizpildīšanai" II daļas 26.punkta 49.ailes aizpildīšanas kārtības otrās rindkopas pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Ailes labajā daļā uzrāda laika periodu kalendāra dienās, kas rāda, uz cik ilgu laiku preces tiek reģistrētas muitas kontrolē."

8. Rīkojumu publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

9. Rīkojums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors A.Sončiks

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par VAD noformēšanu preču ievešanai uz laiku Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests Veids: rīkojums Numurs: 840Pieņemts: 09.11.2000.Stājas spēkā: 15.11.2000.Zaudē spēku: 01.09.2001.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 404/405, 14.11.2000.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Citi saistītie dokumenti
12688
15.11.2000
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"