Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2010. gada 21. septembra noteikumus Nr. 876 "Noteikumi par Eiropas Savienības tarifu kvotu pieteikšanu un administrēšanu".
Ministru kabineta noteikumi Nr.1

Rīgā 2006.gada 3.janvārī (prot. Nr.1 13.§)
Noteikumi par Eiropas Savienības tarifa kvotu pieteikšanu un administrēšanu
Izdoti saskaņā ar Muitas likuma 4.panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā piesaka Eiropas Savienības tarifa kvotas un tās administrē Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestādēs saskaņā ar Eiropas Komisijas 1993.gada 2.jūlija Regulas (EEK) Nr. 2454/93, kas nosaka izpildes kārtību Padomes 1992.gada 12.oktobra Regulai (EEK) Nr. 2913/92 par Kopienu Muitas kodeksa izveidi, 308.a, 308.b un 308.cpantā noteiktajiem tarifa kvotu piešķiršanas un administrēšanas pamat­principiem.

2. Tarifa kvotu piesaka muitas deklarācijā, kuru reģistrē Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā muitas iestāde.

3. Ja muitas deklarācijā pieteiktā tarifa kvota ir kritiska, deklarētājs vai deklarētāja pilnvarotais pārstāvis (turpmāk — deklarētājs) sniedz nodrošinājumu muitas parāda samaksai.

4. Ja Valsts ieņēmumu dienesta Galvenā muitas pārvalde konstatē, ka tarifa kvota ir pieteikta nepamatoti, kā arī ja tarifa kvota, kura muitas formalitāšu kārtošanas brīdī nav bijusi kritiska, netiek piešķirta vai tiek piešķirta daļēji, Valsts ieņēmumu dienesta Galvenā muitas pārvalde informē par to attiecīgo Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālo muitas iestādi, kura pieņem lēmumu par muitas parādu.

5. Deklarētājam ir tiesības triju gadu laikā no muitas deklarācijas reģistrēšanas datuma pieteikt tarifa kvotu pēc preču izlaišanas, ja:

5.1. tarifa kvota, kuras spēkā esības periods atbilst muitas deklarācijas reģistrācijas datumam, nav izsmelta (atlikums nav nulle);

5.2. attiecīgā muitas deklarācija reģistrēta pēc 2004.gada 1.maija.

6. Lai pieteiktu tarifa kvotu pēc preču izlaišanas, deklarētājs iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta Galvenajā muitas pārvaldē tarifa kvotas pieteikšanas iesniegumu (pielikums). Iesniegumam pievieno attiecīgās muitas deklarācijas kopiju un citus tarifa kvotas piešķiršanai nepieciešamos dokumentus, ja tas ir noteikts attiecīgajā normatīvajā aktā.

7. Ja pieteiktā tarifa kvota ir piešķirta daļēji vai pilnībā, Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā muitas iestāde, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās muitas pārvaldes sniegto informāciju par tarifa kvotas piešķiršanu, pieņem lēmumu par nodokļu pārrēķinu.

8. Lai saņemtu pārmaksāto nodokļu summu, deklarētājs iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta Galvenajā muitas pārvaldē iesniegumu par pārmaksātās nodokļu summas atmaksu. Iesniegumam pievieno Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās muitas iestādes lēmumu par nodokļu pārrēķinu (kopiju).

Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
Pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 3.janvāra noteikumiem Nr.1

02.JPG (49889 bytes)

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par Eiropas Savienības tarifa kvotu pieteikšanu un administrēšanu Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 1Pieņemts: 03.01.2006.Stājas spēkā: 07.01.2006.Zaudē spēku: 24.09.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 4, 06.01.2006.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
125281
07.01.2006
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"