Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.925

Rīgā 2005.gada 6.decembrī (prot. Nr.72 9.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumos Nr.235 "Dzeramā ūdens obligātās nekaitīguma un kvalitātes prasības, monitoringa un kontroles kārtība"
Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma
4.panta otro un ceturto daļu un 19.panta piekto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumos Nr.235 "Dzeramā ūdens obligātās nekaitīguma un kvalitātes prasības, monitoringa un kontroles kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 81.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdu "uzņēmējs" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "komersants" (attiecīgā locījumā).

2. Papildināt noteikumus ar 4.1punktu šādā redakcijā:

"4.1 Auditmonitoringu var neveikt:

4.11. ja dzeramā ūdens kvalitāte nevar ietekmēt pārtikas produkta nekaitī­gumu, pilnvērtīgumu un patērētāju veselību:

4.11.1. medus iepakošanas uzņēmumos;

4.11.2. labības intervences noliktavās;

4.11.3. labības pirmapstrādes, uzglabāšanas un malšanas uzņēmumos;

4.11.4. maizes un maizes izstrādājumu ražošanas uzņēmumos;

4.11.5. augu izcelsmes produktu apstrādes un iepakošanas uzņēmumos;

4.11.6. taukvielu ražošanas uzņēmumos;

4.11.7. citos pārtikas uzņēmumos, ja dzeramo ūdeni neizmanto par pārti­kas sastāvdaļu;

4.12. pārtikas apritē iesaistītajos uzņēmumos, kuriem dzeramais ūdens tiek piegādāts pa publiskajām ūdensapgādes sistēmām."

3. Papildināt 16.punktu ar trešo teikumu šādā redakcijā:

"Ūdensvada iekārtas (piemēram, rezervuārus, ūdenstorņus, spiedkatlus, nostādinātājus) mazgā, tīra un dezinficē pirms ekspluatācijas uzsākšanas un pēc avārijas remonta, kā arī profilaktiski ne retāk kā divas reizes gadā."

4. Izteikt 19.punktu šādā redakcijā:

"19. Ja dzeramais ūdens attiecīgajā ģeogrāfiskajā teritorijā neatbilst šo noteikumu prasībām, bet nerada draudus patērētāju veselībai un ja minēto neatbilstību nevar novērst 30 dienu laikā, un citā veidā nav iespējams nodrošināt dzeramā ūdens piegādi, veselības ministrs var noteikt ūdenim pazeminātas nekaitīguma vai kvalitātes prasības (turpmāk - īpašas normas) uz laiku, kas nepārsniedz trīs gadus. Ja nepieciešams, īpašo normu piemērošanu var pagarināt uz trijiem gadiem. Izņēmuma gadījumos īpašo normu piemērošanu var pagarināt atkārtoti vēl uz trijiem gadiem. Iesniegumu par īpašo normu noteikšanu komersants, ūdens piegādātājs, pašvaldība vai cita persona iesniedz Latvijas Pārtikas centrā. Latvijas Pārtikas centrs un aģentūra izskata iesniegumu un sniedz atzinumu. Latvijas Pārtikas centrs atzinumu iesniedz Veselības ministrijā. Ja tiek noteiktas īpašas normas, šo noteikumu 39.punktā minētās kontroles insti­tūcijas un aģentūra var palielināt kontroles un monitoringa veikšanas biežumu."

5. Izteikt 20.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"20.6. korektīvās rīcības plāna (pasākumu plāns dzeramā ūdens kvalitātes un nekaitīguma nodrošināšanai) kopsavilkumu (ieskaitot darbu grafiku);".

6. Svītrot 23.2.apakšpunkta ceturto teikumu.

7. Izteikt 25.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"25. Citos gadījumos ūdens paraugus dzeramā ūdens monitoringam un kontrolei ņem:".

8. Izteikt 26.punktu šādā redakcijā:

"26. Šo noteikumu 24.punktā minētajā gadījumā kārtējo monitoringu finansē ūdens piegādātājs, bet auditmonitoringu finansē no valsts budžeta lī­dzekļiem. Šo noteikumu 25.1. un 25.2.apakšpunktā minētajos gadījumos monitoringu finansē komersants. Šo noteikumu 25.3.apakšpunktā minētajos ga­dījumos monitoringu finansē ūdens piegādātājs vai komersants atkarībā no tā, kas ir piegādājis ūdeni ar cisternām."

9. Izteikt 28.punktu šādā redakcijā:

"28. Dzeramā ūdens piegādātāji un komersanti katru gadu (līdz kārtējā gada sākumam) izstrādā monitoringa programmu. Ūdens piegādātājs un komersants to saskaņo ar aģentūru. Aģentūra izveido un uztur datu bāzi, kurā atspoguļo saskaņotās monitoringa programmas. Ūdens piegādātājs un komersants var monitoringa programmā iekļaut arī tos ūdens testēšanas rezultātus, kas iegūti, izmantojot paškontroles sistēmu, ja izmantotās metodes atbilst šo noteikumu 37.1., 37.2. un 37.3.apakš­punktā minētajām prasībām."

10. Papildināt noteikumus ar 28.1punktu šādā redakcijā:

"28.1 Pirms ūdens piegādātāju un komersantu izstrādātās monitoringa programmas saskaņošanas aģentūra ar Radiācijas drošības centru saskaņo nosakāmos radioaktivitātes līmeņa rādītājus un vietas, kurās jāveic šo rādītāju monitorings."

11. Izteikt 30. un 31.punktu šādā redakcijā:

"30. Ūdens piegādātājs informē aģentūru par kārtējā monitoringa rezultātiem. Ūdens piegādātājs atbild par sniegtās informācijas pareizību un patiesumu. Aģentūra informē ūdens piegādātāju par auditmonitoringa rezultātiem.

31. Komersants par monitoringa rezultātiem informē aģentūru un Pārtikas un veterināro dienestu. Komersants atbild par sniegtās informācijas pareizību un patiesumu."

12. Aizstāt 34.punktā vārdus "Latvijas Vides aģentūrā" ar vārdiem "Latvijas Vides, meteoroloģijas un ģeoloģijas aģentūrā".

13. Izteikt 39.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"39.2. Valsts sanitārā inspekcija - publiskajos dzeramā ūdens apgādes objektos no ūdens ņemšanas vietas līdz patērētājam."

Ministru prezidents A.Kalvītis

Veselības ministrs G.Bērziņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumos Nr.235 "Dzeramā ūdens obligātās nekaitīguma .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 925Pieņemts: 06.12.2005.Stājas spēkā: 10.12.2005.Zaudē spēku: 17.11.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 197, 09.12.2005.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
123211
10.12.2005
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"