Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.734

Rīgā 2005.gada 27.septembrī (prot. Nr.54 7.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumos Nr.219 "Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts no valsts budžeta līdzekļiem"
Izdoti saskaņā ar Augstskolu likuma 78.panta pirmās daļas 2.punktu,
79.panta otro daļu un 82.panta pirmo daļu,
Izglītības likuma 12.panta trešo daļu un 14.panta 4.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumos Nr.219 "Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts no valsts budžeta līdzekļiem" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 97.nr.; 2003, 13., 172.nr.; 2004, 131.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 16.punkta otrajā teikumā vārdus "pēc studiju beigšanas" ar vārdiem "pēc attiecīgās studiju programmas pabeigšanas".

2. Izteikt VII nodaļu šādā redakcijā:

"VII. Kredīta atmaksas kārtība

30. Kredītu sāk atmaksāt ne vēlāk kā:

30.1. ar trešo mēnesi pēc studiju pārtraukšanas;

30.2. ar divpadsmito mēnesi pēc attiecīgās studiju programmas pabeigšanas;

30.3. ar trešo mēnesi pēc līgumā noteiktā termiņa zinātniskā grāda iegu­vei, ja doktorants nav ieguvis zinātnisko grādu.

31. Ja kredīta ņēmējs ir secīgi apguvis vairākas šo noteikumu 4.punktā minētās studiju programmas un pārtraukums starp vienas studiju programmas beigu termiņu un citas studiju programmas sākuma termiņu nepārsniedz vienpadsmit mēnešus, studijām ņemtos kredītus sāk atmaksāt ar divpadsmito mēnesi pēc pēdējās studiju programmas pabeigšanas.

32. Ja kredīta ņēmējs ir secīgi apguvis vairākas šo noteikumu 4.punktā minētās studiju programmas un pārtraukums starp vienas studiju programmas beigu termiņu un citas studiju programmas sākuma termiņu pārsniedz vienpadsmit mēnešus, pēdējās studiju programmas apguvei ņemto kredītu sāk atmaksāt ar divpadsmito mēnesi pēc šīs studiju programmas pabeigšanas, bet iepriekšējo studiju programmu apguvei saņemtos kredītus — ar trešo mēnesi pēc pēdējās studiju programmas pabeigšanas.

33. Kredīta pamatsummas un procentu atmaksu administrē Studiju fonds, un tā notiek saskaņā ar vienošanos par kredīta atmaksas grafiku, ko pirms kredīta atmaksas sākuma kredīta ņēmējs noslēdz ar Studiju fondu. Vienošanās nepieciešamība noteikta līgumā, ko doktorants noslēdzis ar augstskolu.

33.1 Kredīta ņēmējs kredītu Studiju fondam atmaksā 10 gadu laikā, katru gadu maksājot desmito daļu no kopējās kredīta summas un kredīta procentus. Maksājumi veicami katru mēnesi.

33.2 Kredīta ņēmējs kredītu un kredīta procentus var atmaksāt pirms kredītlīgumā noteiktā termiņa. Kredītu var atmaksāt kredīta ņēmējs vai cita fiziskā vai juridiskā persona.

33.3 Kredītlīgumā nosaka, ka kredīta ņēmējs par katru nokavēto maksājuma dienu maksā līgumsodu 0,1 procenta apmērā no termiņā nesamaksātās summas un līgumsodu viena procenta apmērā no neatmaksātās kredīta summas, ja kredīta ņēmējs nesniedz informāciju par iesaukšanu obligātajā militārajā dienestā, atrašanos grūtniecības vai dzemdību atvaļinājumā, atrašanos bērna kopšanas atvaļinājumā līdz pusotram gadam (ja nestrādā pilnu darba laiku), studiju turpināšanu bakalaura, maģistra, doktora grāda vai augstākās profesionālās izglītības kvalifikācijas, profesionālā grāda ieguvei vai studijām rezidentūrā.

33.4 Ja ir stājies likumīgā spēkā tiesas spriedums par kredīta parāda piedziņu un tiesu izpildītājs ir izsniedzis atpakaļ Studiju fondam izpildu dokumentu un aktu, kurā norādīts, ka kredīta ņēmējam nav mantas vai ienākumu, uz kuriem vērst piedziņu, Studiju fonda saistības par aizdevuma atmaksu Valsts kasei dzēš no valsts budžeta līdzekļiem saskaņā ar tiesas spriedumā norādīto piedzenamo summu. Studiju fonds uzskaita šajā punktā minētos kredītu, procentu un līgumsodu parādus 10 gadus pēc izpildu dokumenta atpakaļ saņemšanas.

33.5 Studiju fonds 10 gadus uzrauga tā kredīta ņēmēja finansiālo stāvokli, pret kuru vērsta parāda piedziņa, reizi gadā iesniedzot izpildu dokumentu tiesu izpildītājam atkārtotai izpildei. Piedzītās kredīta parāda summas Studiju fonds ieskaita Valsts kases norādītajā kontā."

3. Aizstāt 48.punktā vārdus "Kredīts un kredīta procenti tiek dzēsti" ar vārdiem "Kredīts, kredīta procenti un līgumsods tiek dzēsts".

Ministru prezidents A.Kalvītis

Izglītības un zinātnes ministre I.Druviete
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumos Nr.219 "Kārtība, kādā tiek piešķirts, .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 734Pieņemts: 27.09.2005.Stājas spēkā: 05.10.2005.Zaudē spēku: 24.04.2020.Tēma: Covid-19Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 157, 04.10.2005.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
118007
05.10.2005
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"